Ne si edinstvenata sto mi go posatvila ova prasanje i navistina ne e tolku lesno i ednostavno za odgovor. No vo kratki crti kakov/takov jas toj covek go sakam(kolku i da e tesko po site gluposti sto mi gi pricinil mesajki gi negovite nasekade vo ona naseto jas+ti otkako vlegovme vo brak)i ne planiram zaradi negovata majka i nejzinoto loso vospituvanje na nego na tema brak(go naucila da i dozvoli vo se da se mesa na tema brak pocnuvajki od svadba pa nadalje-deka MAMA NAJDOBRO ZNAE NELI) da se razveduvam. A da dade Bog da si sozdadam familija so naego pa jas si znam kako ke gi vospitam nasite deca(sigurno ne kako negovata majka ama da ne pozivi Bog neka bidne da vidime pa otposle ke naucime/komentirame/raskazuvame-ZATOA I SLUZI FORUMOV DA SPODELUVAME ISKUSTVA DEKA EVE TUKA IMA I FEMINKI SO PODOLG STAZ VO BRAK PA I SVEKRVI PO NEKOJA SE NADEVAM ).
^ Ти душо немаш проблем со свекрвата туку со сопругот и жената за ништо што се случува во вашиот брак не е крива.Џабе е тој брак ако мажот не те почитува и на прво место си ги става родителите.Затоа,џабе се гневиш на жената кога тм е крив за сите глупости што ти се лутиш и се невираш. А една жена џабе пробува на било кој начин да го задржи бракот ако мажот не ја почитува и не е спремен за со неа да се тргне на страна и да си го живее животот...
VO KOJA TOA SMILA ZADOVOLENA-zadovolstvo e stan,smetki plateni i prazen 15god.brak bez deca? POZADOVOLNA se nadevam/mislam bi bila i zaedno da ziveele ama zaedno da delele i pari i podrska za da imala uspesno IVF i ubavo detence/vnucence. Barem jas na nejzino mesto smetam deka taka bi bila pozadovolena deka fakt e eve i drugive feminki so deca sto se neka kazat kolku i da se karas so svekrva koga ke si se priberes i vo ednoto sobce tvoe so deteto vo raka bukvalno site gluposti od sveki napraveni pagaat vo voda.[/QUOTE] @vichy 15 god se druzime, a ne se vo brak tolku. Vo brak se 3 god. Bogami i jas da najdam nekoja takva svekrva ima usta da ne otvoram. A svekrvata e stvarno mirna i se pravi samo decata nejzini da imaat sloga, ljubov i sreka. Stan, kola, odmori, smetki plateni..... bez mesanje i podbucnuvanje retko se naogja iskreno. Sto uste bi posakala edna snaa. Tie sobiraat dokumenti za IVF preku fond, no se luti zosto svekrvata ne im dava pari 3000 evra za privatno za da ne se macat so dokumentive. Ima se i sesto na vekov.
@vichy 15 god se druzime, a ne se vo brak tolku. Vo brak se 3 god. Bogami i jas da najdam nekoja takva svekrva ima usta da ne otvoram. A svekrvata e stvarno mirna i se pravi samo decata nejzini da imaat sloga, ljubov i sreka. Stan, kola, odmori, smetki plateni..... bez mesanje i podbucnuvanje retko se naogja iskreno. Sto uste bi posakala edna snaa. Tie sobiraat dokumenti za IVF preku fond, no se luti zosto svekrvata ne im dava pari 3000 evra za privatno za da ne se macat so dokumentive. Ima se i sesto na vekov.[/QUOTE] Ehe kamo mene taka da mi bide,nemora da plaka nisto,den dva ke ja istrpam da mi dojde na gosti i pos mirna mi glava
Абе видете вака така е, кога мислите дека секогаш вие сте во право, кога секогаш очекувате се нешто од некого, кога сметате дека вие сте центарот на светот, кога мислите дека треба секој да се однесува како по дома девојки кога сте биле, кога мислите и очекувате премногу за сенешто на кратко кажано. Но, не е така и баш да си знаете, така не одат работите во животот, да така барајте си чаре ако не ви се допаѓа и крај на проблемите. И во контекст на муабетите и општо низ животот знаете како викаат, "секогаш кога ви е криво, пробајте си да го исправите самите" на кондурџија, кај механичар и било дека на друго место, важно не чекајте да ви биде исправено.
Јас на никого не реплицирав и на никого ништо не посочив туку зборував генерално. Да сакав да пишам на некого нешто конкретно ќе пишев слободно и ќе означев. А ако ти се пронајде во мојов пост тоа е веќе друга работа.
Односот помеѓу снаа и свекрва е вештачки создаден. И да е најдобрата свекрва на светот ќе ви смета. Пример мојата премногу се меша околку свадбата и наместо да даде предлог ова вака да биде или онака таа вели јас сакам вака и точка Е ама нашла црква за крстење со мене тоа не оди така. ЈАс отворено ги кажувам работите, ама таква си е жената напнува и колку да не сакаш да се изнервираш ти доаѓа да да исфрлиш некаде. Се зедовме млади со мм и сеуште не смета за деца, не дека не ни треба помош околу домаќинството (не финансиска помош, и двајцата работиме ) но некогаш е навистина напорна не се издржува, во такви случаеви си пијам СЕНТИС и баш ми е гајле што трантори потоа. Нека сме здрави и живи со мм и детенце да си имаме за нив баш ми е гајле, што ќе надробат тоа ќе си сркаат, не премолчувам таков ми е карактерот што да правам :/
Ај размисли два пати што кажа?! Зошто зборуваш во множина и судиш?! Ти не си таа која треба да зборува за останатите, можеш да си кажеш за себе, но не и за другите на кој што и како му смета си е негово лично право, ти не можеш да зборуваш овде во множина која врска била "вештачка" и кој на кого смета. Ти прво погледни се себеси каква си па потоа оговарај ја и суди и на свекрвати!
Jas dovolno sum vozrasna I zrela za Da Si go Sudam I mojot karakter. Neznam zosto tolkava frustracija za mojov post, valjda imam pravo da Si pisam tek-tuk nesto za svekrvive, a so mnozinata ke se soglasat site na forumov sto imaat problem so svekrvata. Ako Ti nemas takov problem bas me raduva edna Si od retkite, samo preskokni ja mojava objava I vozdrzi se od komentar . Te pozdravuvam
Ти имаш проблем со маж ти, само не сакаш самата на себе да си признаеш бидејки го сакаш. Свекрва ти, мајка ти или било кој од фамилијата ке ви се замешаат во бракот толку колку што вие ке им дозволите, а не тие колку што сакаат.
Znam jasno mi e,no toa go znae i sveki i go zloupotrebuva maksimalno.Namesto da ni ostavi prostor da ispravime toa sto mozeme ona ni go unistuva i ona malce ubavo sto sme si go sozdale zosto i se moze i e zlobna. Toa e sekakvi ne ima.
Ne se prepoznav zasto nitu sum pomislila na takvo nesto a ne pak da posakam,kapa ti simnuvam za site postovi do sega no ete me zaint koja pobarala da i e isto kako kaj majkai,bidejki takov post bar jas do sega nesum procitala nitu direkt nitu odokolu kazano,no ete ako ima nekoja podobro neka ne sonuva bidejki toj zivot zavrsil pozz
Голден ти си онаа којашто е фрустрирана и огорчена а не јас. Баш и затоа ти прокоментирав не зборувај во множина и не суди за другите, гледај си за себе. Зошто не сватите дека свекрвите не ви се криви туку напротив вашите мажи се оние којшто треба да постават граница, ред и мир?! Многу е лесно да премолчуваме пред самата вистина, ама ако маж ти пресекол било што некогаш ти би немала проблеми со свекрвата во никој случај верувај ми.
Ти ова сериозно? После 504 страни испашани? Жити се оди пиј си го кафенцето на раат не се дроби на темава за бадијала.
Окцензи ова е форум и секој има право да си каже свој став околу одередени ситуации се додека се додржува за поимот на темата така? Да така.. излишно е да пишуваш офф топици и да ми кажуваш што да пијам! Јас сум си пишала свој став и мислење а тебе ако не ти се допаѓа игнорирај го и пиши си свој наместо да вреѓаш. Целта на Форумов е за искажување ставови а ти не си компетентна да ме бркаш од темава. Поздрав.
Ednitvelite ne se svekrvite krivi tuku sionovite,drugite vikate deka odnosot snaa i svekrva e sekade vestacki,a i dvete strani kazuvate da ne tvrdime,i deka edno nesto ne e sekade isto. Navistina e dosadno se edno isto da se vrti vo krug. Ostavete prostor pa makar i nekoja vinovna snaa da si ja olesni dusata,bez da ja osuduvame. Nikoj ne pisuva ovde ako ima samo eden problem,se nasobrale ama eden potencira,ili dva.. Ne istite raboti site gi smetame za problem. I razberete,ako mozete pomognete bez prepirki i osuduvanja. Ova veke nekolku pati niz nekolku temi go imam napisano,ako mozetenajdobronamerno da pomognete ili sovetuvate povelete,a nadmudruvanje nad tuga nesreka e najlesno. Zarem ne e razbirlivo deka posle nasi napadi,clenkite koi postirale problem pa makar i mal deka so ista mera a duri i poloso ke se branat? Ako im bilo lesno nemalo ovde da pisuvaat. Nisto licno kon nikogo,postojano isto se vrti i pamet ne ni doaga,povtorno se nadmudruvame bez da pomogneme.
Витамина јас би го поставила прашањето зошто да очекуваме од нашите сопрузи да ги решаваат нашите мали и големи банални недоразбирања со свекрвите?Не можеме ли ние тоа самите како жена со жена доволно паметно и зрело па,ни е неопходен потпарол ?Единствено што би очекувала од сопругот е праведност,поддршка и почит од негова страна кога хипотетички би се нашла во таква ситуација а,не медијатор.
Sigurno ne mislese na medijatar Vitamina. Ednostavno davanje do znaenje na majkata i na soprugata koja do "kade" mozeda "odi". Tuka ke zavrsat site pogolemi problemi a sitnite nema da se primetuvaat poveke. Najcesto sinot nemoze da dade do znaenje na majkata deka veke stvoril semejstvo i tamu ke se zivee kako sto toj ke se dogovori so soprugata.Negovi i nejzini zelbi. Isto i na soprugata deka taa e negova majka sto i da napravi.Deka e postara,mora pocit a za spletkite od nejzina strana,ako postojat taa da ne se trevozi koga toj ne im obrnuva vnimanie.