@vichy дали сега ја разбра мојата поента драга? Дали сега разбра дека свекрвати не е крива што твојот "маж" не може да и пререче ништо и да стави граница и ред? Зарем ти тука ја кривиш свекрвати? Таа е слободна да прави што сака и колку и се сака бидејки "мажти" и го дозволил тоа, си седи и си ќути за да на крај ти рече ако не ти одговара оди си.. епа не знам што повеќе овде да се дискутира. Маж ти со оваа постапка ти дал до знаење многу работи, а ти ако сакаш да продолжиш да патиш и да бидеш "задната" на план тогаш молчи и седи што да ти речам.
@vichy Маж ти докажал дека не те сака, а ти ако седиш таму значи дека ќе продолжи да те понижува.Си игра кур-ташак со тебе.Ќе седел со мајка му и татко му а тебе ако не ти одговара оди си.Ти не му требаш веќе, или не си му ни требала.А зошто се омажил незнам.А ти малку да ржнеше, и да му кажеш сакаш да се спакувам јас ? Па дали исто ке каже, и ако каже земи спакувај се и оди си дома, мислам дека кажа дека си сама единка на мајка и татко, па не го титри, нема да останеш на улица. Баш ме интересира што му одговори ти, како издржа да останеш таму кога ти одговорил да си заминеш дека не му е стало до тебе туку до мамичка и татичко на најподол начин што може да се испонижи една жена.Ќе се дурли и ајде после вечерта дај ми жено секс, утре пак од кај мамичка. А ти незнаеш да готвиш, се плаши гладен да не биди или ? Што е поентата ? Требало кога излегол без тебе кај братучедката, ти спакувај се и замини си.Ако те сака, ќе дојде да живее кај твоите.Ако таму живееш во една соба и дневна, и кај мајка ти исто ке имаш, а мож и повеќе.Барем кај мајка раат ке си.Нема таа да те нервира.Не да ти давам буцки, ама стварно многу те понижил.Верувам не му е прв пат.
Сосема се согласувам со Винтер, од прво до последно. Ах бе Виши бе... човек да не ти е во кожа Многу ми е криво што читам вакви работи, многу. Челични нерви да се ќе пукнат та не човек од крв и месо... Од вакви дешавки ми е страв да помислам на женачка упм...
@vichy кога те читам и јас се пронаогам во некои од твоите ситуации со свекрвати.Незнам како сте финансиски но зошто не му речиш на маж ти да заминете од таму?На крај краеви Ти си таа што треба да е срекна,зар цел живот некој есап ке ти води.
@Winter Lady ne mu e prv pat taka da mi rece odi si...ne mi e ni mene prv pat da odam kaj moite i da mu se vratam po 2-3dena ili da go molam da me primi nazad a za nazad vrakanje majka mu ke mu vlijae i posle ona ke mi se siti eve jas vi go spasiv brakot a sekoja karanica ili 90%od karnicite pocnuvaat radi nea. @Manuela. rab.jas rab.on ne se nekoj jaki plati on e fiksno vraboten jas na meseci-opredeleno,on moze da zeme kredit NESAKA,kirija isto NESAKA,kaj mene vo kukata koja za ziveenje mora da se renovira NESAKA da odi da bide domazet,jasno mi ima receno toa si e tvoj imot k..me boli za nego praj si sto sakas. Edinstveno saka da zivee vo stanot na negovite so se niv a mene ako mi odgovara toa ok ako ne ene mi ja vratata. Imavme/imame mnoguuu poroblemi koj me cital znae na prvata karanica i brava mi smeni i majka mi negovite ja vikaa da me zeme. Mnogu se ismam i sebe i nego ponizuvano. I za posledna slamka se fakam da isplivame jas i toja ama izgleda samo jas se boram da plivame nie a nas ne nema tuku toj+mama+tato.A mene mi e premnogu da se boram so site 3ca. Inaku koga sme nasamo nemame tolku maki. Koga ke dojdat mama i tato on stanuva nivno tinejdzerce a jas dopisno prijatelce sto sluzi samo za vo spalna. Inakiu ne sum nekoja domakinka i majka mu maksimalno go iskoristuva toa da se nametne so nejzinoto domakinski iskustvo(iako i ona ne e nesto naj naj na stari godini naucila zosto i nea cel zivot svekrva i pomagala t.e. odmagala kako sto ona mene toa sega mi go pravi).I za domakinlukot i se po kuka rab.najmnogu majka mu i mene i nego go bockq da se karame.On sekogas vika mama e vo pravo sto te uci vaka/taka(a ona uci taka sto te zima u kujna te butka turka dok ona nabrzanka spremi i ti drnda toa pa toa 100pati isto gotvenje i kako toa go pravele nejzini rodnini do 15to koleno-inaku ima 73godini baba moze da mi bide komotno i i imam receno i na toa se navredi gospozata).
^И ти уште живееш со тие луѓе. Го сакаш? Како можеш да сакаш таков човек кој со сопствените постапки не покажува љубов кон тебе? За што уште се бориш, што се надеваш дека ќе спасиш? Зошто се враќаш кога еднаш ќе заминеш? Ни мажот е крив, ни свекрвата е крива, во случајов сама си крива што трпиш вакви работи и што животот ти поминува во кавги и расправии. Никој друг не можеш да обвиниш. Со време чукни си ја главата што е најдобро за тебе да направиш, ќе ти отиде животот така...
Знaчи тебе сите те бркaaт oд тaму, дури и брaвa ти смениле a ти лудa се прaвиш кo дa не сфaќaш. Ти си бе злaтнa нaтрaпникoт тaму, oди си. Дури сегa жaл ми пaднa зa тебе.
Душо ако немаш проблеми од твоите дома(во смисла да те сакаат назад)ич не му ја мисли.Јако ти срце како преживуваш со такви (не)луѓе
JAS smetam deka ne sum natrapnik. Realno koga satpuvavme vo brak toj ne mi dade zbor vo dobro i zlo so mama/tato i mene. Ama se izmenija nekoi nesta i po prvata godina toj gi povika da ziveat so nas za da me poduci majka mu domakinstvo po nejzino,ama nea i se zaarni zosto vide koj ni se slabi tocki vo nasata takanarecena bracna zaednica i pocna nego da si go stava pod noze kako mama so EDipov/elektra li kakov kompleks bese toa nese sekavam a mene pod kontrola od tipot ako ne epo moe ke ve bucnam ke se skarate i posle jas ke ve miram da ti pokazam kolku mi se moze zosto sinko nikad nema da mi se sprotistavi. Inaku na samo koga sme nakratko koga odi kaj drugiov sin poraat sme iako da imame i ponatamu problemi ama polesno gi nadminuvame nie 2ta,a vaka koga ke se umesa mama pa go vklucuva tato i drugata snajka kako ogovaracka sluzba uzasi stanuvaat i toags navistina jas sum natrapnikot.
Секој со своја среќа и ксмет. Сите луѓе подеднакво не преминуваат низ такви фази во животот. Некои порано, некои подоцна, некои никогаш.
(iako od tebe vo postovite imav bolna uvreda od tebe sepak ke ti oprostam) Izvini vaka so ke kazam ama ti pak nesvajkas ,devojko mila jas da sum kako tebe kuferot i cao so kje se macis brak da zadrzuvas a toj ne saka da se oddeli od majkamu ,i jas istoto go doziveav i beter i mnogu potesko posto i dete imav a kaj mene razni muabeti se kazaa si sobrav kuferite i kerkata i cao mili4ok , imate mnogu iskustva nagore iznapisani od razni devojki i ne svajkas , bidi gorda otidi si na kogo mu se molis za brak za nekoj so ti kazuva taka ,ne mi lici da pisuvam i ja pominav takvo nesto ama sum mnoguu mnogu posrejkna ,a bi bila i ti so nekoj sto mnogu ke te saka i ceni i na prvo mesto ke mu si.
Blagosloveni se tie sto nikogas ne ke pominat niz vakva faza. Jas pri sekoja teka karanica go prasuvam mm so sto zasluziv vaka da mi se slucuva. ne sum cveke za misrisanje,ama navistina vnimavam/sum vnimavala da ne pravam loso nekomu,da ne povreduvam drugi kako sto i samata ne sakam da sum povreduvana. Ova mi bese 2ra dolga vrska sto zavrsi so brak, ne sum nekoja sto menuvala deckovci ko corapi. Otsekogas sakav stabilna vrska,fin soprug,nas dom poln so deca. ne mi bilo vazno koj e kakov e kolku ima tuku da e covek so mene. i vo vrska imalo problemi ama togas gi nemase mama/tato mesacite u se i nekako sami si g i resavavme problemite.ovoj brak i site sr..ja vo nego tolku me ima razboleno/potresno sto se prasuvam samata sebe si kolku vreme ke mi treba da s eopraam zdravstveno nekogas voopsto. inaku domasnite 100pati mi rekle prekrati,vrati se,pocni odnovo zaradi tvoeto zdravje ako ne za drugo. ama ko na dzid da zborat.
За љубов се потребни двајца. Можеби сега си слепа поради тоа што го сакаш, ама секој од страна што го чита неговиот однос му е јасно. Повлечи се, вака само ќе те боли секое негово одбивање, а понатаму ако имате и бепче само ќе се докомплицира. Не заслужуваш таков живот. Ќе го преболиш, кога-тогаш.
Еве еден одличен рецепт за отсакување, ако е само тоа што те држи таму. Имајте секс и додека го гледаш замисли го со фацата на мајка му. Ќе го отсакаш секундарно Спаси се додека е време мила, не си на пат најдена така да те третираат.
Почнав да размислувам по напишаново дека твојот сопруг е сеуште со тебе само од сожалување, и намерно сето ова го прави за да ја фатиш вратата и ја затвориш однадвор, и тој и мајкаму богами. Биди малку поцврста и затвори му ја вратата, имај малку самопочит спрема себе си, не дозволувај твојот живот да помине на ваков начин, ти можеш да бидеш среќна но не со тој човек.
Очигледно е дека @vichy несака да си го реши проблемот и да си замине туку сака да изигрува жртвено јагне.Демек многу го сака ама неговите прават проблеми и он мамин син па мамичка му го пере мозочето и затоа со неа така се понаша ама на само бракот цвета. @vichy најдобронамерно,или реши се да си отидеш и да ставиш крај на проблемите и да си го средиш животот и едноставно да се спасиш од тие нелуѓе и да си го зачуваш здравјето и нервите пред да биде касно или научи се да живееш со нив и да бидеш понижувана и газена и младоста и нервите да ти отидат во неповрат.Мораш да бидеш јака и да бидеш одлучна зошто се работи за тебе и твојот живот,здравје и младост.Не дозволувај најубавите години да ти отидат во нервози.Многу подобро сама отколку со погрешна личност во твојот живот.
Ne mozam da svatam, Tolku omalozuvanje, navreduvanje,......... Bez deca I se uste sedis tamu izvini vaka Ama devijko so tebe nesto ne e vo redzeni so 1,2 3 pa I 5 deca begaat spasuvaat glava a ti? Glava vo Sid
Ова на @vichy наликува на шпанска серија. Таа го сака, не сака да си оди, тој ја брка и само барање игла во сено. Ова советување личи како на некоја од темите љубовни проблеми и совети, како да тинејџерка да и објаснуваш што ние гледаме реално од друга перспектива. Вичи јас многу ретко коментирам тука, не сум мажена, од вакви квази проблеми да му е страв на човека да се омажи, треба отварање четири очи во каков дом влегуваш и со какви луѓе си имаш работа понатака. Вичи судејќи по постовите што ги објавуваш заклучив дека си незрела, "невина" и наивна, мислејќи дека го имаш кецот во ракав и решението за сите проблеми. Мислиш дека ти можеш да го спасиш бракот, правејќи милион налудничави идеи кои ти доаѓаат на памет. Веднаш ги реализираш тие идеи без размислување, и тие планови успеваат се додека не се пожалиш тука. Тоа се за мене заматени планови. Си пишала го молев да се смириме тоа ти е еден план на потценување на самиот себе си, ти се храниш од тоа да се газиш себе си, а твојот маж ужива во тоа. Никогаш не си задоволна, како ни за чизмите, секој си купува пар чизми број+ зашто во зимо со хулахопка ќе смрзнеш во чизма, тоа не го размислуваш свесно и си кажуваш тоа што ти доаѓа на памет. Јас незнам како не се измори од се. Изгледа имаш високо ниво на толеранција, ти собираш се во себе и мислиш ќе биде се во ред, ама вичи ништо нема да биде се во ред. Тој те бркал, сменил брава и ти пак се враќаш. Зарем толку се плашиш од поимот "разведена"? Знаеш колку би била посреќна далеку од нив. Мислам дека ти се плашиш да се соочиш со реалноста и да го гледаш светот од подобро светло и пореално. А не како шпанска серија да те брка и да му се враќаш, мислам дека тука е тој твој недостаток. Верувај ти можеш да стигнеш до психијатрија а тие да уживаат гледајќи те таму, а зошто да им го правиш тој мерак кога можеш да бидеш посреќна па тие да те молат да се вратиш. Навистина си бараш поголеми проблеми во таа фамилија. Ова е само мој став и мое мислење, јас на твое место би била храбра, куферот во рака и да ме нема, би оставила се така и би си свртела нов живот.