Prvo ne se otkazav navistina minav niz neuspesna inseminacija da ne odam of topik i da objasnuvam sto kako,ianku da imam PCOS sto mi dozna sveki i racunaj cela familija otkako prvo ukrfcavanje kaj nas u brak fatila da buricka po fioki i mi gi vide analizite. Inaku toa so samopocitta e diskutbilno dodeka sakas iskreno zrtvuvas mnogu da jas si ja izrtvuvav i pocitta i mnogu drugi nesta,slepo sakav i se zafrknav de...a sveki sto mi e takva kakva e za nea si e,i znam deka niedni nit snai nit svekrvi ne se sjajni ama jas na ovoj forum doznav deka mojava e kulminacija. aj da ne se pravam jas svetica koj kako saka neka me sfati ama od pORANESNI nejzini poznajnicki isto dobiv potvrda deka ima cuden narav i deka sepak jas sum vinovna sto i obrnuvam vnimanie no mojata greska e sto jas ziveam vo nejziniot specalen stan i vodam ljubov kakva takva so nejziniot sin bez nea da ja prasam dali smeam. znaci imaat nekoi nereseni majcino-sinovi odnosi nit prvi nit posledni. inaku si teram jas moj plan koga ke dojde vreme ke vi pisam da ne ispadne ne obrnuvam vnimanie koj kako neka me sfati jas ve citam site i onie drobronamernite i onie seirdzikite.forum e ova se ima na nego. INAKU MOJATA SVEKI SI IMA CEL DOLGI GODINI DEKA ILI MENE KE ME PREVOSPITA ILI JAS KE LETAM OD OVOJ BRAK. PROBAV SO SEKAKO SO NEA I SO ARNO I SO LOSO I SO MOLI-KOLI I SO NAVREDI NE VREDI.NO JASNO MI E NE E TAA VINOVNA STO SIN I JA SLUSA I SE DRZI ZA SE STO ONA KOMENTIRA KO SLEP ZA STAP. I PAK KE POVTORAM DODEKA BEV VO VRSKA JAS NEA SAMO 3PATI JA VIDOV NE ZIVEEJA SO MM TOGASEN DECKO INAKU DA GLEDAV STO ME CEKA VERUVAJTE NALET I LJUBOV I SE NEMASE NIT BRAK NIT NISTO OD SE OVA.
Ден-денес паметам една жена како коментираше „да бе, сам ќе те праша шо да праи, ќе те послуша без да размисли макар што е толкаво магаре, после мама била крива.“ Значи синовите се виновни што слушаат. Зошто? Затоа што не можеш на мајка да и` кажеш да седи од страна и да набљудува оддалеку. Штом те види неагилен сам да си го решиш проблемот, нема да се смири додека таа не ти го реши на нејзин начин. Мајка е, работа и` е да биде пристрасна и заштитнички настроена. А на возрасен син работа му е да покаже дека е доволно зрел да може сам да се заштити. Ако покаже недоволно самостојност, ретко која трезвено и објективно ќе изреагира и строго ќе му каже „ако не знаеш како сам, научи.“ Јас ако имам син, ќе ги испратам да се снаоѓаат како знаат и умеат од прв ден. Ако не можат во моментот ќе им речам, седете, но имам вакви и вакви правила и не сакам редот да ми се ремети, кому не му се бендисува, возрасни сте, одете на работа, плаќајте кирии, зрели сте семејство да створите, зрели сте и за да се снајдете. Сто пати подобро одошто да биде работата: седете вие овде, јас на друго место ќе седам макар што тука ми се живее повеќе, да удрам тапани по комшиите како стан сум ви дала и да ви го извадам низ нос после. Па, ко што сега сум осетлива за не-реметење на создаден ред од моја страна (кој не е?), којзнае за 30ина години (ако даде Господ да ги поживеам) колку ќе бидам осетлива по тоа прашање, со пораснато дете и издрндани нерви левел: бескрај. Или живот во заедница. Денешно време навистина ретко изводливо без последици. Ако толку не им се разделува и онака на работа кога ќе одат нема да се гледаат, после работа кој сака нека помине на полсаат кај стариве, кафенце, муабет, а ако биле преморени и немаат ручек и нека си замезат нешто, па што. Така, саат-саат и пол чест, останатите 23 саати раат. Додуша знам едно семејство така што прават со децении веќе.
Дечки читам и можам да кажам истиот проблем како и @vichy , со тоа што свекрва ми по цел ден црка и вика и нервозна е, оправдание- ја нервирале на работа, ако направам манџа не ја јадат со свекорот, се нешто и фалело, јас и мм ја јадеме сами, од една страна мм се става секогаш на моја страна но од друга не сака да се одвои од неговите и имам проблем, јас сакам да се одвоиме и да не зависиме од нив, зошто проблемите во бракот ни се скоро 90% од расправии за мајка му и од што се нервирам зошто црка вика и го вреѓа мм постојано, истово му го прави и на свекорот- човеков почна да се дави во алкохол веќе од што не може да ја поднесува, но ете жена му е и ја трпи некако, иако не ја сака, се гледа од авион , и она стално се жали по комшии како свекор ми не сакал секс со неа и така со години..... братче и сестриче си се по дома, значи се на се ми пречи таа цела напната ситуација и постојаното семејно насилство што ни го врши на сите но ете мм се плаши да се одвои и не сака да се одвои од мама и тате, тоа највеќе ми смета. Како тргнала работава ние ќе се разведеме, зошто јас се чувствувам како да сум во брак со мајка му а не со него, мора да јадеме со нив, за се попува само вреѓа и се понаша грубијански и црка вика, не можам веќе под стрес сум 24/7, се утешив со вашиве постови бар не сум сама на светов.
@akvarium Nauci da zboruvas za rabotite sto ne ti se dopagjaat, ako e tolku losa situacijata reci mu na mm da si odite negde sami da ziveete. Mene mojava planirase da mi go napravi zivotot po nejzini zelbi i pravila ama na vreme si vide deka nema da i uspee. Uste se obiduva, ama nasla crkva kaj da se krsti. Sega mm e na odmor za praznicive i se raduvavme da si bideme zaedno sami zosto tie kao planiraa da otpatuvaat nekolku dena. I na pametnava i teknala super glupa ideja, da gi zemela brat i i snaa i so niv a decata nivni ( 3 gjavolesti ) da ni gi ostavat tri dena na nas da gi cuvame posto neli popametna rabota ne bi imale?! I prasanjeto ni go postavi pred niv, pred site,mislejki ke ne fati vo tesno, ke ni bide nezgodno i ke prifatime. Epa samo si dobi odgovor jasno NE i od mene i mm i deka si imame nasi planovi. Taa nijansa na crveno sto bese na nejzinoto lice, od sto i bese krivo, ne mozam da ja opisam.A mene ic ne mi e gajle.Ni dali i e pravo, ni krivo.
@akvarium а да седнете сите на маса и да разговарате да каже онаа што проблем има.. Да и укажеш дека ќе дојде до развод поради неа .. Зарем толку лошо му мисли на синот што ќе му го растури бракот ? Деца имате ? Разговарај со маж ти кажиму како стојат работие .. Јас ќе ти кажам за мојата свеки онаа вика 'јас сакам само да кажувате све ' а нејзе кога ќе и кажеш она одма ќе си земе за право да се меша и се лути ако не направиш како онаа сакаа... Дома за се главна е таа буквално глава на куќата е таа .. Ама јад имам подршка од мажот па се трпи некако ...
Nemoj gresno da me razberes od edna strana mi e milo sto go citam ova,eve vi na site sto plukavte vakva takva @vichy ,gledate deka mnogu imame vakvi problemi. A od druga strana mnogu mi e zal sto go citam ova i od srece te razbiram. Od iskustvo veruvaj sto i da probas dzabe e. Iako kaj mene od se dosega najmnogu mi upali koga najiskreno(loso sto proprateno so visok ton i navredi obostrani)im ukazav sto majka baraat u brakov i do kaj go teraat. Izlegoa oni najuvredeni i so izgovor deka dosle da ni go spasuvaat brakov tra la la. A da ne bea oni i nivnite zastareni gledista dosega ako ne bebence barem ke imav kompletna dokumentacija za vaucer za inf(Ama po nivno site d-ri se lopovi,prevaranti itn. , decata rodeni so inf se so golema verojatnost za netokmu itn. sto da napisam veke ni sama neznam. Poradi niv inseminacijava tajno ja pravevme. Uzas luge.). Spas od niv ti nema i ne e do niv toa,problemot ti lezi kaj mm(isto ko kaj mene). Dodeka mm(sinot nivni) ne rascisti dzabe e se,samo jas so losava varijanta na tema moe odnesuvanje kon niv dobiv sostojba da se razminuvame kako niz vozduh a ne pokraj zivo bitie. Nekogas sveki ke pognjavi na tematika gotvenje so komentari kako zgotvila ili so nesto od tipot aj posle rab.od tamu i tamu kupi ova i ova i tolku e. Nit im se mesam vo privatnosta ama veke ne dozvoluvam nit oni da mi se mesaat(se mesa sveku uste malce ama znae ako pretera deka @vichy nema poveke da molci). Samo maz so razum e spas od vakva situacija. Neznam kaj tebe do kolku e mm navlecen na mama/tato ama kaj mene ne e presecena na vreme papocnata vrvka od mama taka da mu nema popravka. I odime kaj sto odat site so postojani nereslivi domasni problemi i nemanje inicijativa za na strana trganje za da ne postojat ovie problemi.
@Minnie 1 да му викам да се одвоиме ама со една плата малце тешко ќе ни оди, и не сака мажево лесно му е со мама и тате да му готват да му идат по гзот, ете тоа е месен да обесен и не сака да се одвои. И одозгора јас сум крива зошто по толку години ми пукнал филмот и сум ја навредила свеќи со тоа што не сум и преќутила по милионити пат, тоа е изнаоѓање на потсвесен начин на мм за да ја оправда сопствената мрзеливост и се мене ме окривува јас требало да преќутам,. му викам па што правев со години, само ќутев една сељанка да ме вреѓа, што не е достојна чевлите да ми ги брише да си лечи комплекси на мене, мм е крив, му викам ти ако најдеш друга жена да ја трпи оваа бар една недела, да ме исплукаш, нема шанси, таква насилна личност, со сите е испокарана, заборавив да кажам, со сите комшии, со сопствениот брат, и на работа. ама мм не сака да ме оправда за да не си го руши комодитетот, арно му е домче со мама и тате. @ANGIE1 Сто пати мм и кажувал, те молам тргни се остај не да јадеме бар на мира., не! нема шанси. сто пати да и нагласиш, а ќе седнеме у кујна еве ти ја трчаааа, одма седнува и почнува да се занесува да се прави колку она и свекор ми биле најуспешни, ние сме биле нула, неуспешни, за ништо не не бивало, мм бил непеглан, немиен, се срамела од него, што не се угледал на татко му ете он бил фраер и пол на времето а мм бил мрсул, постојано тоа го нагласува и прави споредба меѓу свекор ми и мм, со тоа се издигнува себеси, демек ете она каков маж зела а јас син и мрсулот сум го зела, со тоа индиректно а некогаш и директно ме вреѓа. Од една страна се прави добра сакала да помогне она, а од друга не не остава на мир. НЕ знам како да и објаснам дека не сум јас дојдена нејзе да ја гледам таму, дојдена сум заради син и, и да не остави на раат, мисли она многу интересната па ај ќе седела со нас ќе се правела паметна и најубава и најнај. @vichy така е, скроз си во право, вината е 100% кај мм., се дур он одбира да биде несозреаното тинејџерџе на мама и тате, наместо да биде возрасен маж и да преземе одговрност, и да ствара фамилија сам., значи се дур ја одбира таа улога на дете наместо маж, он е крив, и не можам да си замислам јас дете да имам во таа куќа, ќе полудам скроз, во се ќе се меша, таа и сега во се се меша тогаш уште понахално.
@vichy така е, скроз си во право, вината е 100% кај мм., се дур он одбира да биде несозреаното тинејџерџе на мама и тате, наместо да биде возрасен маж и да преземе одговрност, и да ствара фамилија сам., значи се дур ја одбира таа улога на дете наместо маж, он е крив, и не можам да си замислам јас дете да имам во таа куќа, ќе полудам скроз, во се ќе се меша, таа и сега во се се меша тогаш уште понахално.[/QUOTE] Kolku vreme si vo brak? E sega za dete vaka...Jas sakam da imam dete so mm,edna i od zelbite mi bese taa koga stapuvav vo brak.(Znaci togas ne znaev koi se roditelite negovi i sto mene so niv me ceka i kolku mm e nesozrean koga oni ni se ulucuvaat u brakov koga ke im se saka.Sepak nivni stan e koj ko bozem ni dozvolija da go koristime za da ne se rasfrlame da kupuvame nov. I togas ne mi nit padna na pamet deka taa nivna sopstvenost ke ja zloupotrebuvaat so nivno mesanje vo naseto ziveenje/brak tamu bukvalno koga im se saka). Inaku deka kaj mene koga bi imala dete deka sveki bi se mesala znam deka ke se mesa,no so ogled kolku sopki mi ima postavno na toa pole mene ne mi e ona vazna vazno mi e da sum majka i toa dobra majka duri i po cena na majka so status samohrana, a sveki/svekori ic ne mi e gajle sto veke mislat/sakaat/pravat.
Утре деца ќе воспитуваш, ќе ги учиш да читаат и пишуваат, да им помагаш со домашни итн. Добро бе луѓе толку ли е тешко да се стисне alt+shift?
Не ме зезај Намерно го извлеков името пошо сакав да и го кажам истото без да те узнемиравам, а и ако се напнам да ја читам у позадина ќе треба да ми свири Killing me softly на рипит
Kolku vreme si vo brak? E sega za dete vaka...Jas sakam da imam dete so mm,edna i od zelbite mi bese taa koga stapuvav vo brak.(Znaci togas ne znaev koi se roditelite negovi i sto mene so niv me ceka i kolku mm e nesozrean koga oni ni se ulucuvaat u brakov koga ke im se saka.Sepak nivni stan e koj ko bozem ni dozvolija da go koristime za da ne se rasfrlame da kupuvame nov. I togas ne mi nit padna na pamet deka taa nivna sopstvenost ke ja zloupotrebuvaat so nivno mesanje vo naseto ziveenje/brak tamu bukvalno koga im se saka). Inaku deka kaj mene koga bi imala dete deka sveki bi se mesala znam deka ke se mesa,no so ogled kolku sopki mi ima postavno na toa pole mene ne mi e ona vazna vazno mi e da sum majka i toa dobra majka duri i po cena na majka so status samohrana, a sveki/svekori ic ne mi e gajle sto veke mislat/sakaat/pravat.[/QUOTE] Eee @vichy двапати да размислиш за дете, јас не би сакала да имам сега дете па да биде на разведени родители, со таква годзила свекрвиште, тешко дека може да се живее, мм не сфаќа, јас сум намачена душа и ја поднесував со години, но друга да е нема да може да ја поднесе, уште при прво упознавање ќе види што мустра е мајка му, него не знам колку му е јасно тоа, негов проблем, јас ќе се премажам и сега знам што да барам кај еден маж, но мм го жалам, со таква мајка тешко дека ќе може, ќе си биде разведен, дете-маж, освен ако не му се посреќи, па да умре џукелана, ама тешко млада е уште во 50тите
Девојки и кај мене беше истиот проблем како што спомнавте не била на време пресечена папочната врвца.. Па еве ме здрава, жива и читава во главата, бидејќи се тргнав ..и го оставив екс мм на екс свекрвата да си држи до неа.. Јас се омажив многу млада на 19 години, и верувајте нерви испокинав со нив. Пробав и настрана под кирија, и дома кај моите, ама џабе, екс мм пак си одеше по мајка му.. Пресеков .. Треба деца да чувам и _воспитувам ако не од него, ќе биде од некого друг, така сега ми е многу мило заради тоа подобро сама и среќна, отколку со недоветен маж и во недоветна фамилија.. Мој совет пробајте разговарајте со вашите мажи, и кажете го своето мислење.. Макар што се сомневам по вашите постови дека ке има некаков резутат.. На крајот теле си бил и теле ке си остане Се надевам од се срце дека ке се решат проблемите и да си добиете дечиња, кои ке раснат во нормална средина без нервози и расправии
Виши мисли дека ако роди дете ( ако свеки дозволи инсеминација), ке ја победи свекрвата и мажот нејзин одма многу ке ја засака, ке ја слуша, ке ја почитува, ке живеат сами, ке нема кој да им се меша, тој само за неа и детето ке мисли, само за нив ке се грижи... Виши си живее некој друг свет надвор од реалноста. Да бев на нејзино место до сега 5 пати ке се разведев ако требаше, а ако неможам да имам дете во брак, тогаш ке имав вонбрачно ( а не некој да ми соли памет за инсеминација и да ми ја забранува), и покрај сето тоа како единка, ке си живеев кај моите родители. Арно ама Виши нема храбрст да го реши нејзиниот вистински проблем во животот, па се замара со свеки. Свеки не е проблемот, проблем е телето кое го донела на свет. Многу ми е жал за неа, што си ги троши годините и нервите на погрешни особи и што се надева на празно. Виши еве една магија од мојата свекрва. Кога мм се родил бил со папочната врвца околу врат и некоја стара вејка завештерена од некое волшебничко семејство, и рекла на свеки дека тој цел живот ке бил врзан за неа и за да не биде тоа така, да му врзе црвен конец околу врат и да го скине ( со тегнење) , за да се оддели од мама. Види пробај го и тоа, па може да те послуша за дете. Гуд лак.
Хахаха, како ма на мало дете, ќе му го скине конецот со тегнење, ке го задави детото леле.Па ништо не ја кошта да проба Виши по горе наведениот пост, мислам дека ти ја сватив поентата. Ти планираш да забремениш, и после на маж ти да го уценуваш, дека ќе си одиш кај твоите.Верувај среќо дека пак ќе си остане кај мамичка.Он самиот е дете, а не пак деца да чува.Нема да попушти, макар ти заминала и го оставила.Може ке го гледа привремено детото, но нема да дојде кај твоите, или да им даде до знаење да не ви се мешаат.Верувај ми дека ќе е така, дај боже јас да грешам.