Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Свекрвите и снаите – проблеми

Дискусија во 'Брак' започната од zdravkova, 1 декември 2009.

1. Minnie 1

Minnie 1 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 декември 2014
    Пораки:
    2.373
    Допаѓања:
    27.411
    ^ Ne mi teknuva pesna, ama nesto veselo da i ja razblazi gorcinata.:lol:

На buba4e89, kukla21, galapce и 2 други им се допаѓа ова.
  2. butterfly*

butterfly* Популарен член

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.562
    Допаѓања:
    1.909
    Umri od Stoja :D ( mala sala )

На WORRIED.BT, akvarium и VladeMila им се допаѓа ова.
  3. stilas7

stilas7 Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2010
    Пораки:
    1.050
    Допаѓања:
    694
    Rastaja mo se mi!'!!!

На buba4e89, Minnie 1, VladeMila и 2 други им се допаѓа ова.
  4. butterfly*

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.562
    Допаѓања:
    1.909
    Ostani dzubre do kraja,abe ima mn so negativni misli ama bitno taa ubavo ke si pomine se nadevam i mene taa zelba ke mi se ispolni

На buba4e89, VladeMila, referentka и 2 други им се допаѓа ова.
  5. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.391
    Допаѓања:
    103.200
    За едно 20-30 години од сеа и мене вака по форуми снаата ќе ме збори, ах синко нероден што ми направи :P

На WORRIED.BT, MilaP, podravka и 10 други им се допаѓа ова.
  6. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.092
    Допаѓања:
    77.166
    @AngelOfArh ја и ти ќе ја имаме истата мака :D Којзнае колку лоши свекрви ќе бидеме :lol:

На AngelOfArh и VladeMila им се допаѓа ова.
  7. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.391
    Допаѓања:
    103.200
    Ne maaa, ja so snaa mi ke bidam drugarka :P Da sme zivi i zdravi da dochekame, pa so vreme da im se makneme od patot na decata oti taka e najubavo, jas bar imam ubav primer od mojata svekrva, zlatna zena.

На WORRIED.BT, karak, mssuniquee и 3 други им се допаѓа ова.
  8. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.092
    Допаѓања:
    77.166
    И јас така викам,башка јас немам убаво искуство од мојата свекрва па дефинитивно нема да ги правам тие грешки :) а и сакам снашка да ме сака :D

На karak и VladeMila им се допаѓа ова.
  9. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.730
    Допаѓања:
    322.853
    Jas imam dva sina.
    Imam i edna teorija.
    Ako si go sakas sinot ke si ja sakas i snaat kakva i da e.
    Neka mi e srekno deteto so nea,jas IC ne sum bitna.
    Po nastrana najubavo.

На tanja manja, Mari-Ja, YoungandBeautiful и 26 други им се допаѓа ова.
  10. butterfly*

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.562
    Допаѓања:
    1.909
    Pametam nesto kazano od svekrvata: Sakaj go i cuvaj go tugoto gospod da go cuva tvoeto,no eve sosem treto se pravi,covek so tek na vreme se menuva se nadevam nema i vie,gledajte niz sto minuvate vie utre i vasite deca da ne minuvaat

11. fighter

fighter Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    1.249
    Допаѓања:
    2.485
    И знаете што???
    На крај испаѓа дека не е проблемот во свекрвата или снаата,туку во немањето пари и стандард за да се живее одвоено.

На Mari-Ja, stronGgirl66, samovila.red. и 18 други им се допаѓа ова.
  12. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.804
    Problemot moze lezi i tamu,ama znaete kade e glavniot problem?
    Vo Zenata kako bice.:D

Ako dade gospod,moze i jas ke docekam snaa,ama pred vreme nemozam nisto da tvvrdam osven mudro da molcam.:x
    Prvo da skoknam pa ke kazam op.Djabe opkame pred vreme.
    Na pazar i doma esapite ne se isti.

На samovila.red., AngelOfArh, Mekuska и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. akvarium

akvarium Истакнат член

Се зачлени на:
    16 февруари 2014
    Пораки:
    125
    Допаѓања:
    124
    Токму така, цел проблем од А до Ш е во немање стандард, па како што реков погоре во странство луѓево живеат посебно уште од 18тата година, кај нас цел живот или кај мама и тате или кај свеќи мора да живееме, од каде иначе сите тие имиња балдза, девер, золва, баџанак,домазет, итн.... во странство сите тие се викаат сестра по закон, брат по закон, мајка и татко по закон, а за домазет дури не ни постои израз(facepalm) во поразвиениве земји, и со свекрвите си се гледаат неколку пати годишно за празници, па пак не се слагаат со нив, а камоли да живеат со нив чувај Боже! ние сме дно по стандард на живот(facepalm) и од таму сите проблеми си извираат.

На samovila.red., rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, fighter и 4 други им се допаѓа ова.
  14. Glasna

Glasna Популарен член

Се зачлени на:
    24 мај 2012
    Пораки:
    1.047
    Допаѓања:
    2.180
    Ne se sekiraj i vo strancijata gi ima shto si se drzat chisto do "tradicijava" od balkancive :emo:

Последна измена: 29 декември 2015
    На Ethrnity, rose60 и akvarium им се допаѓа ова.
  15. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.100
    Допаѓања:
    135.178
    Едипов комплекс има во цел свет. Еве Виши имаат сите пари, па пак се заедно. Многу други ги знам, не сааат делење од мама и готово.

На eloves, samovila.red., okcenzi и 3 други им се допаѓа ова.
  16. rose60

rose60 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2015
    Пораки:
    923
    Допаѓања:
    2.753
    :D Tie se posebni :D

17. akvarium

akvarium Истакнат член

Се зачлени на:
    16 февруари 2014
    Пораки:
    125
    Допаѓања:
    124
    Тоа е зошто веќе е општоприфатено за Балканциве да се живее со свекор и свекрва па си користат да им доаѓаат стариве да помагаат со чување на деца и да живеат со нив, ама тоа си влече пак од менталитетот, која Германка или Американка би прифатила да живее со свекрва? Никоја. Тоа само Македонка би прифатила зошто ајде општоприфатено е кај нас, ради немање стандард, скоро 80% живеат така и ајде сега да прифатиме и ние, па свекрвициве си користат ситуација да ги буцкаат синчињава, абе синко знаеш на Станка снаата ги викнала на чување деца, зошто снајкава "не мрази" и не сака "сложно" сите да си живееме во станче,и синот ќе ја обвинува жена си нормално, како е таа таков табиет па да не прифаќа соживот со крокодилине негови, а на Петка и Станка снаите така "сложно" си се слагале со свекрвите им
    па ипак може да им "се најдат" за готвење и чување деца демек, а уствари едина работа за која што би можеле да се "најдат" е за правење кавги,и пак проблеми....

Искрено познавам многу парови кои што се развеле токму поради тој "соживот" со свекор и свекрва, а сигурна сум да живееле посебно немало да се разведат.

Последна измена: 29 декември 2015
    На samovila.red., JuLleE, kukla21 и 6 други им се допаѓа ова.
  18. Glasna

Glasna Популарен член

Се зачлени на:
    24 мај 2012
    Пораки:
    1.047
    Допаѓања:
    2.180
    @akvarium ,ako stanuva zbor za mule,normalno deka ke potpaga pod vlijanie na negovite .

На akvarium и rose60 им се допаѓа ова.
  19. Ethrnity

Ethrnity Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2013
    Пораки:
    330
    Допаѓања:
    557
    Проблемите се повеќеслојни и повеќенасочни.
    И да прифатиме дека е до стандардот и економската зависност,менталитетот(посебно на Балканците)кој знаеме да го преселиме и на друг континент или Едиповиот комплекс кој е мултинационален сепак сметам дека најголемата причина се наоѓа во самите нас како жени(лелее звучам како машки шовинист).:x
    Секоја интелегентна ,паметна жена ќе знае да живее во мир и благосостојба макар и во едно кутивче од соба а,оние другите ќе најдат начин и преку телефонски повик да ти го диктираат животот.

На Glasna, artemidis, akvarium и 2 други им се допаѓа ова.
  20. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    8.971
    Допаѓања:
    219.548
    Жени, животот е многу краток и уште повеќе скалично составен. Тоа е фактот, правда на овој универзум ретко кога се истерало.
    Бидете секогаш разумни и политичко настроени спрема секого, потрудете се да не ставете многу при срце, да не се замарате со секаков народ и секакви работи, сељачисмот и мааларството нека ви бидат псоледно во планот на вашиот живот. Живејте мудро и паметно, како софистицирана жена и жена што стои цврство на свои нозе. Насмевнете се онаму дека не треба, терајте си по ваш мерак и терк, гледајте си ги своите желби и планови, својот живот и колку што можете помалку замарајте се со ваквите малограѓанштини на старите жени.
    Бидете фини, културни и политчко настроени секогаш.
    И да имате проблем, потрудете се да го решите во 4 очи и барајте тивко решенија за ваша приватност и сопствен живот. Трудете се секогаш од ништо да направите нешто, да создадете, да пронајдете решение.. чаре за да си бидете свое на своето и не дозволувајте туѓи зборови да лечите со апчиња и да се уништувате себеси.
    Верувајте во тоа дека како што има проблем за се, исто така има и решение за истото па дадете максимално од себе за да изградите сво дом како штит за секого во животот.
    И дур проблемот да е во самите ваши мажи.. луѓе не чекајте не се нервирајте, куферот и преку врата, побогу никој не е најден на улица за да трпи, животот е краток а мажи има за ринење со лопата.
    Колку и да ви звучи ова неприфатливо и невезможно, така е, а тоа се забележува после одредени години и накцано искуство во газот.

На bibiiii, eloves, anina и 18 други им се допаѓа ова.