Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Свекрвите и снаите – проблеми

Дискусија во 'Брак' започната од zdravkova, 1 декември 2009.

1. SaNJaAaaAaa

SaNJaAaaAaa Популарен член

Се зачлени на:
    21 февруари 2010
    Пораки:
    792
    Допаѓања:
    1.468
    Јасно де :) Не ја прашав ради тоа шо ми треба нејзина помош да се спремам или пари, ништо од тоа. Сакав само да кажам дека мм зема сила од тоа шо она го кажа и сеа е упорен да не правиме ништо.
    Не ме сфаќајте погрешно, јас со неа имам најкоректен однос, неам ништо против неа, не сме се закачиле ниту пак скарале. Едноставно ми падна криво шо така негативно изреагира пред да слушне јас што имам да кажам. Ете така...

Последна измена: 28 јануари 2016
  2. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.095
    ^Жената си кажала мислење и вие од тоа правите слон и пак не сте задоволни.
    Не го гледам ова како проблем, што има да те прашува дали сакаш или не. Ако сакаш ќе си правиш, ако не не. Твое е, не е нејзино.

На violetblue му/ѝ се допаѓа ова.
  3. SaNJaAaaAaa

Се зачлени на:
    21 февруари 2010
    Пораки:
    792
    Допаѓања:
    1.468
    Оф боже, ти честитам на успехот од ништо да направиш нешто и да ствараш конфронтации со други членки. Не мора да ме праша, доволно е да го слушне моете мислење. Повеќе ме иритираше твојот одговор и понашање отколку нејзиниот. :) Форум е ова и сите можеме да се кажеме што ни лежи на срце, извини што тоа што јас имам да го кажам не е доволно вреден „проблем“ за тебе. :)

На ocicka2014, tanja manja, miss.ella и 6 други им се допаѓа ова.
  4. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.095
    Мене искрено не ми е местото тука, бидејќи не сум мажена. Тебе ти е криво што таа ти рекла зашто да правиш и те погодува тоа мало наречено "мравка". И од таа мравка правиш слон со тоа "не ме ни праша што сакам јас..."Кажа различни градови сте, што има да те прашува, ако сакаш ти ќе правиш, ако не не.
    Што е мојот коментар контрафрустиран? Само сум реална, извини ако ти фали нејзиното внимание и соработката да си правите Младенци не е мој проблем. Поработи малку на прифаќањето на критиките и туѓите несогласувања за други мислења и тогаш се ќе биде добро. Толку од мене.

На anakonda88 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. SaNJaAaaAaa

Се зачлени на:
    21 февруари 2010
    Пораки:
    792
    Допаѓања:
    1.468
    И сама си кажа, не знам што бараш во темава :D

На okcenzi, tanja manja и rose60 им се допаѓа ова.
  6. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.095
    Да научам нешто повеќе од овие "проблеми".Во иднина многу ќе ми користи да се снаоѓам и јас во некоја ситуација ;)

На anakonda88, theowndemon и Girl-Rabbit им се допаѓа ова.
  7. MilaP

MilaP Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    53.146
    Jas cekav mladenci vo restoran.Mislenjata na majka mi i svekrva mi ne mi bea vazni pa ne gi ni prasav.Gi pokaniv kako gosti i dojdoa.Pokaniv kum,starosvat,drugari,najbliskite rodnini i tolku.Kako sto kaza @jacqueline.s na mladenci ne se nosat pokloni kako za svadba pa da gi istroses.Mozat i so blago i sise vino da dojdat,ne e do poklonite tuku do obelezuvanje na denot. @SaNJaAaaAaa kazi mu na mt deka ti e vazno i sakas da cekas mladenci,veruvam ke se slozi so tebe,a mislenje sekoj moze da dade pa i svekrva ti no toa ne znaci deka treba da go zemes vo obzir.Pa izvesti ne kako ke si pominete na toj ubav den, pozdrav. :)

На zuto, fairy88, SaNJaAaaAaa и 2 други им се допаѓа ова.
  8. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.092
    Допаѓања:
    77.166
    @SaNJaAaaAaa секој различно си гледа на работите.Жената на крај краева само си кажала мислење ама мт тоа си го ставил во глава дека не треба да се прави и тоа е тоа,она не забранила пошто реално и неможе туку си кажала како гледа на тие работи.И ние кога дојде време за младенци несакавме да правиме пошто јас бев бремена и не ни беше дојдено до трошоци,спремање и гужви макар и со најблиските а и искрено тоа лично на мене ми е застарено,да се викаат луѓе по дома или кафана па да ми носат чаши и послужавници,фрлање пари без потреба.А и тогаш и мајка ми и свекрва ми не поддржаа за одлуката пошто и они го имаа истото мислење,дека се џабе фрлени пари.
    Плус ти што си ја прашувала,ако толку сакаш младенци со гости не требало да спомнуваш ич туку со мт да си се договориш и да си правите а нив да ги викнете да ви дојдат и тоа е тоа.

9. jacqueline.s

jacqueline.s Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    4.136
    Допаѓања:
    20.331
    Јас мислам дека повеќе и е криво што и маж и се премислил, ако сфатив добро.

10. Minnie 1

Minnie 1 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 декември 2014
    Пораки:
    2.373
    Допаѓања:
    27.411
    Rodenden i e na sveki, pa ne sum tolku losa i cveke i kupiv i torta i napraviv.:D
    20160128_140959.jpg

На referentka, Adina, theowndemon и 10 други им се допаѓа ова.
  11. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.092
    Допаѓања:
    77.166
    Да,да сфатив дека тоа е најголемиот проблем ама тука свекрва и стварно нема никаква врска,она треба со мажот да си го реши тоа.

На jacqueline.s му/ѝ се допаѓа ова.
  12. friendy

friendy Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2012
    Пораки:
    4.338
    Допаѓања:
    51.770
    ^Мажот треба да е врската помеѓу нив. Тој исто треба да знае да постави граница -до каде се слуша мајка, до каде жена. Таа граница треба да си ја знаат и жената и мајката. На почетокот на бракот мажот многу полесно потклекнува под влијание на родителите, но со тек на време работите си доаѓаат на свое место.
    Покоректно би било @SaNJaAaaAaa од свекрвата да ти каже да не правите во смисол да не се трошите непотребно и на помек начин, ама на крај да заврши со "сепак вие одлучете си што и како ќе правите". Не се карај со м-ти, кажи му со убаво дека многу би ти значело да го прославите тој ден. Со среќа.(y)

На tanja manja, Golden Rose, Bozica1980 и 3 други им се допаѓа ова.
  13. Ceca-123

Ceca-123 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јануари 2016
    Пораки:
    56
    Допаѓања:
    14
    од толку што се арни сите бегаат

На akvarium му/ѝ се допаѓа ова.
  14. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.804
    Вака не се учи.
    Читај само ако ти е за учење.
    Туку сакаш и на неосетено да мудруваш.
    Мене не ми сметат вакви мудрувања ама тврдење дека си на темава за едно а да правиш дриго,да.

Се сложувам со фриенди околу проблемот на женчево за младенци.
    Ако е за утеха,ние ни свадба сеуште не сме направиле.
    Гледај си таму слога по дома. Не секогаш ке ни се поклопат желбите исти со посилниот пол. И не секогаш мора да збачи дека ако дели некое мислење со мајка му,тоа е дека е така заради нејзе. Едноставно се поклопило.

На samovila.red., miss.ella, zuto и 7 други им се допаѓа ова.
  15. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    8.971
    Допаѓања:
    219.546
    Јас ја разбирам @fairy88 зошто? Бидејки проблемот овде лежи во тоа што секоја фамилија има своја сопствена фунционалност во домот и односот со луѓето во нејзе.
    Многу зависи и факторот овде кој каков однос има со свекрвите, тоа е оној клучниот факт што може да направи многу проблеми во една фамилија, а ништо повеќе не делат ниту различни карактери во истата.
    Проблемот овде лежи во самиот смисол на постапката со која што фајри е изнервирана и изреволтирана, да така сувишно е да се зборува "па што има врска ако видела, тоа е и нормално".
    Па да тоа е нормално доколку фајри не и рекла дека таму не смее на чепка и да бара ствари кои што не ја засегаат а посебно кога се работи за лични ствари од снаата.
    Да така, изреволтираноста во проблемот лежи во самиот начин со кој што е направена таа постапка, сигурна сум дека во сосема нормалниот и спонтаниот однос конкретно за гаките и алиштата кога имало потреба не би се замерило, но овој проблем не е баш таков и од тој тип па затоа и фајри се навредила што е и нормално.

Пример: имало моменти кога јас и мојата свекрва сме си правеле бош муабети за гаќи, танги и долна облека, сум и покажувала а и таа ми покажувала, така уз муабет сме дрдореле за некој небитни ствари, и тоа мене ми е сосема номално, нит се срамам нит се вреѓам со тоа, но, проблемот на фајри не е со ваквата смисла направен и кажан туку смислата е сосема поразлична а и односот не е во ред, што не го оправдувам во никој случај.

На fairy88 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. <3 pleza4e <3

<3 pleza4e <3 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 мај 2015
    Пораки:
    770
    Допаѓања:
    3.442
    Па младенци баш и не е некој празник за празнување...
    Ние не славевме...тој ден биле мачени и убивани повеќе млади луѓе така да не гледав причина за славење...и не славев.

На ivi1987, LUCERKA, buba4e89 и 2 други им се допаѓа ова.
  17. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.095
    @galapce од кога ќе се зезнеш така се учи?
    И подобро ќе мудрувам секако, да бидам паметна и да изреагирам паметно, а не да се жалам по форуми.
    Имаш право од кога ќе ти забие нож свекрвата у грб тогаш се учи. Многу добар совет ми даде. Фала ти.

П.С. Од мене толку, да не ја полниме темава со оф-топици.

Последна измена: 28 јануари 2016
  18. rose60

rose60 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2015
    Пораки:
    923
    Допаѓања:
    2.753
    Секаде се пикаш , секаде те има .Посебно тука каj што не ти е местото.

На okcenzi, tanja manja, miss.ella и 2 други им се допаѓа ова.
  19. violetblue

violetblue Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2010
    Пораки:
    1.838
    Допаѓања:
    5.584
    Убаво си кажа @buba4e89 зошто е на темата, а кога веќе чита, нормално дека некогаш ќе биде заинтригирана да даде свое мислење, а не како што го нарече @galapce мудрување, кога веќе е јавно напишано секој има право да даде мислење, пошто да бидеме искрени ова не е проблем ова е преувеличување колку да се најде замерка на свекрвата што единствено жената рекла не се трошите, не е веќе толку актуелно одење по младенци. Не била прашана снаата за мислење, па како да биде прашана кога свекрвата само си кажала што мисли на темата, не одучуваа таа па да ја прашува снаата за мислење.

На anakonda88, theowndemon и buba4e89 им се допаѓа ова.
  20. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    8.971
    Допаѓања:
    219.546
    @SaNJaAaaAaa грешиш ако мислиш дека за твојот живот и твојата среќа треба да ја прашуваш свекрвата за мислење. Требало да се договорите со маж ти и да и пренесете, да ги повикате, во случај да мрчат околу поклони и пари можете да и кажете дека ако не се во можност да поклонат нешто не ни мораат тоа да го прават вие од мерак ги викате, ако таа не може и не сака да прослави може има други луѓе наоколу што радо би дошле и би прославиле со вас двајца. Па и зошто да не кога тоа е мерак за секој новопечен брак, не е работата во поклоните туку до почитта едноставно.

На samovila.red., anakonda88, makgirl и 5 други им се допаѓа ова.