Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Свекрвите и снаите – проблеми

Дискусија во 'Брак' започната од zdravkova, 1 декември 2009.

1. prasskickaa

prasskickaa Активен член

Се зачлени на:
    4 февруари 2016
    Пораки:
    113
    Допаѓања:
    116
    Еве јас нешто да се пофалам од свеки:D Сабајлево ми даде монети стари и ми рече да ги продадам за да испалтем рата од кредит шо ми падна чудно шо и се деси на женава којзнае. Туку ај да ве прашам дали некој знае дали овие монети воопшто вредат и каде можам да ги продадам? Гледам нешто ми врти политика о коа и кажав дека ке се селиме кај моите ако вака продолжи барем ке знам каде ке ги давам парите.[​IMG][​IMG]

2. Glasna

Glasna Популарен член

Се зачлени на:
    24 мај 2012
    Пораки:
    1.047
    Допаѓања:
    2.180
    Не спиј на тоа уво дека еден ден ќе те сфати старата,да сакала да сфати или поштува твојот збор не ќе ги прави овие луди работи..Закани и се дека ќе ја пријавиш во полиција и последните денови од нејзиниот живот наместо да си ги помине во мир и хармонија кажи и дека ќе стои како пацов позади решетки.Дали си информирана дека најголемите бактерии се пренесуваат орално ??? Ти си мајка и должност ти е да си го заштитиш детето..должана си и точка. Ни минута ни секунда не го оставај детето со старата ..ако толку и е мерак да џвака храна нека им џвака на оние по дома што ја подржуваат така да им кажеш..При здрава права мајка "таа" ќе се правела мајка СТОКА.

На Nausicaa, okcenzi и ivi1987 им се допаѓа ова.
  3. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.804
    Јас ако добро гледа ова се драхми.
    Не се ни сребрени претпосравувам.
    Ако сум во право,не вредат ни пет пари.
    Сепак распрашај се и баш пиши ни,ме интересира.

На kjukli, evangelina.ina, Glasna и 3 други им се допаѓа ова.
  4. vichy

vichy Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2013
    Пораки:
    727
    Допаѓања:
    1.163
    E pokonstruktivni soveti nemam procitano. Slobodno neka te poslusa i gi primeni ovie soveti i znaes kaj ke zavrski ona licno tamu kaj sto si pisala posledno zosto nikoj takva nema da ja trpi tuku ke ja gleda kako SEMEEN NASILNIK.Bravo od kaj vi idat sovetive. Bujna fantazija. Kontaktiraj go Spilberg moze ke snimi film na ovaa tema primenuvajki gi tvoite soveti.
    Dajte malku drzete nivo. Ubavo ja sovetuvaa ako ne ide so muabet podviknuvanaje itn. neka gi odnese site kaj alergolog ubavo da im se objasni kolku treba da se vnimava so malo detence vo razvoj osobeno sklono kon alergii.
    P.S.SE nadevam ne go mislis napisanovo, tuku preuvelicuvas da i dolovis da prezeme akcija da si go zastiti zdravjeto/zivotot na deteto, no NE SO VAKVI ZBOROVI SOVETUVANJE. Razumen ceovek razumno se spravuva so zivotnite problemi a ne so nasilstvo i zakani. I kako sto imam pisano da ne se povtoruvam ako ne znaete da delite konstruktiven sovet ne fakajte prostor na temeva ne ste interesni. Tuka koj i da pisal od maka pisal a ne da procita vakvi soveti koi opisuvaat nedolicno odnesuvanje a najmalku da gi odobruva.

5. okcenzi

okcenzi Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2012
    Пораки:
    3.522
    Допаѓања:
    9.561
    ВИШИ ОЛАБАВИ МЕ
    Ептен те погоди мојот предходен пост? Јас кажав што јас лично би сторила и кога се работи за ЖИВОТОТ НА МОЕТО ДЕТЕ, има да газам се пред себе, се што би го загрозило животот на моето ангелче, а не пак некое бабиште да трпам, од инат да ми го убива. Абе има да ја фрлам од тераса.

А што ако ете таа не сака да оди на алерголог? Што ако и покрај тоа ( ако отиде) не ги послуша неговите совети и пак му дава на детето месо и кикирики? ШТО ТОГАШ? ШТО? Тогаш може да и ги скрши рацете на бабиштето или ке ја носи натака навака да и докажуваат дека не е во право, а за тоа време детево слободно нека умре. Е тогаш може нашава феминка ке свати дека не покажала што е сила и заштита на СОПСТВЕНОТО ДЕТЕ.

Како сакате, така правете, јас знам што би сторила и во нејзиниот а бога ми и во твоот случај. И не, не се јачам на тастатура, туку невистина тоа го мислам.

На CameliaMiller, game123, Pcelka94 и 6 други им се допаѓа ова.
  6. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.227
    Допаѓања:
    56.913

Можеби имаат вредност како колекционерски.
    @prasskickaa побарај во некоја антикварница да ти ги проценат. Не верувам дека многу пари ќе добиеш, ама барем ќе знаеш.

http://www.ebay.com/bhp/greek-drachma

7. mimi****

mimi**** Истакнат член

Се зачлени на:
    28 август 2015
    Пораки:
    603
    Допаѓања:
    3.636
    Jas takvi pari imam mnogu i mislam deka nemaat vrednost,dosega nemam prasano nikade,no nemam slusnato deka nekoj gi otkupuva

На evangelina.ina и galapce им се допаѓа ова.
  8. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.804
    Не се толку стари.

На evangelina.ina и LivingGlam им се допаѓа ова.
  9. Waka-waka

Waka-waka Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    2.273
    Допаѓања:
    8.904
    @malooto
    Не знам дали си свесна дека од силна алергиска реакција се умира за неколку минути освен ако не биде укажана соодветна медицинска помош. Ти како родител си должна со закон да го заштитиш детето од потенцијална опасност,макар тоа била и баба му,која од неукост и глупост го става неговото здравје и живот во опасност.

Плус нема што баба му да му дава ништо за јадење,кога веќе е стара и не се разбира,затоа што има еден куп продукти што содржат траги од кикирики и се доволни да предизвикаат реакција.

Се согласувам со @okcenzi и не сакам ни да замислам каква реакција би имала јас,да сум во твојата ситуација. Добро е што првичниот шок и нервоза ти поминал и сега можеш најсериозно да разговараш со маж ти за проблемот. Иако јас не верувам дека можеш да спречиш да му дава скришум на детето храна.

На CameliaMiller, kjukli, crimson и 5 други им се допаѓа ова.
  10. imelda

imelda Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    1.622
    Допаѓања:
    10.349
    Нека вади свекрвата златни пари ако има. Тие монети погоре не вредат ништо во пари за продавање. од монети што најдев на таван кај свекрва ми од 1886 - 1889, и раните 1900ти па и колекционерски не вредеа да се маскарам да ги продавам. Колекционер може да фрли нешто ситно за нив ама за вредност не вредат.

На kjukli, evangelina.ina, vitamina и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. prasskickaa

prasskickaa Активен член

Се зачлени на:
    4 февруари 2016
    Пораки:
    113
    Допаѓања:
    116
    Znaci zatoa i mi gi dala ,demek zemi snao plati a oni ni 5 pari ne vredat.

На imelda и Momichka им се допаѓа ова.
  12. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.692
    Допаѓања:
    134.924
    ^
    Врати и ги дури не почнала да сумља како си ги продала, си се обогатила, и сега демек некои нови безвредни сакаш да и вратиш, да и подметнеш :D

На CameliaMiller, slobodka, samovila.red. и 11 други им се допаѓа ова.
  13. mimi****

mimi**** Истакнат член

Се зачлени на:
    28 август 2015
    Пораки:
    603
    Допаѓања:
    3.636
    Vrati i gi kazi i ona neka gi prodade,pa neka ja plati ratata od kreditot;)

На samovila.red., ivi1987, evangelina.ina и 4 други им се допаѓа ова.
  14. prasskickaa

prasskickaa Активен член

Се зачлени на:
    4 февруари 2016
    Пораки:
    113
    Допаѓања:
    116
    Хаха ама јас му велам на мм овие невредат ни 5 пари затоа она ми ги има дадено. И он и вика не вредат и она се насмеа и вика ако де продајте ги тие ми се од миразот.:headbang::headbang:

На Momichka му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.097
    Допаѓања:
    135.113
    Со овие пари ти даде рата да платиш?!?! Вакво дупчење, извини, ама неам видено :))) Те дупчи у здрав мозок...

На CameliaMiller, <3 pleza4e <3, slobodka и 21 други им се допаѓа ова.
  16. prasskickaa

prasskickaa Активен член

Се зачлени на:
    4 февруари 2016
    Пораки:
    113
    Допаѓања:
    116
    Jas iskreno i ne pomisliv deka vredat ama aj vikam moze vredat stari pari se ama ete zenava resila da si igra majtap so nas.

17. prasskickaa

prasskickaa Активен член

Се зачлени на:
    4 февруари 2016
    Пораки:
    113
    Допаѓања:
    116
    Si se poseguvav sea i jas so nea i gi vrativ monetite i i dadov 5 denarcinja i vikam sveki odi plati ja ratata ti jas nemozam.

На CameliaMiller, ILoveBaby, <3 pleza4e <3 и 15 други им се допаѓа ова.
  18. Momichka

Momichka Популарен член

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    2.058
    Допаѓања:
    6.548
    лелеле @prasskickaa ама ме насмеја со ова. :rofl::rofl:
    Одма се сетив на драхмите кои ги имам, денес ги разгледував старите монети. Додека се спремав да ти ги сликам и моите, прочитав до крај.
    За малку за Куба на летување ќе одев :D

а тоа со 5те денарчиња добро е, нема што. Вредело (y)

На CameliaMiller, kjukli, prasskickaa и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    13.789
    Допаѓања:
    169.731
    Можеби не сум најсоодветна да коментирам во оваа тема, ама ќе кажам нешто од моја гледна точка за проблемот на @malooto зошто се загрозувам со тоа дека некој близок на тоа мало дете би му го ставил животот во опасност од чист инает.
    Јас лично, би живеела во спалната соба со малото додека не се свести каква штета можи да направи. Би ја предупредила, ако не престани ќе живеам со малото таму. Ќе иди тоа во дневна со мене само кога сум спремна да пратам секој чекор кој ќе го прави старата, а не кога имам обврски. Здравјето на детето е најбитно. А што е и тоа таа да џвака и него да му дава ... свесна е колку лошо тоа може да биде за мало дете?
    Се надевам сопругот те поддржува во ова, замоли го да разговара со неа, сепак можеби имаат некој поблизок однос и ќе го послуша него. И да, не купувај воопшто тоа што малото не смее да јади, а кога тие ќе купат нешто и се обидат да му дат на малото - фрли го, пред нив фрли го.
    Јас не сфаќам како некој би сакал на мало дете свесно или не да му наштети и да не сфати дека можи да е лошо за него ... блиско дете до мене да не е, кога имам во близина прашувам дали смеј смоки, чоколадо, било шо само да не се згреши нешто, а не па моја крв да е.

На CameliaMiller, kjukli, vitamina и 5 други им се допаѓа ова.
  20. Glasna

Glasna Популарен член

Се зачлени на:
    24 мај 2012
    Пораки:
    1.047
    Допаѓања:
    2.180
    Затоа што станува збор за закоравена и прилично припроста (проклета ) жена,се извинувам за мојот речник,меѓутоа јас вака ја доживувам оваа жена..ако треба веќе да се нарече жена .

На slobodka, ivi1987, rose60 и 2 други им се допаѓа ова.