Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Свекрвите и снаите – проблеми

Дискусија во 'Брак' започната од zdravkova, 1 декември 2009.

1. Rama

Rama Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2011
    Пораки:
    5.487
    Допаѓања:
    55.086
    Sto bidna zeni ,se prostivte so svekrvite,vcera vi bese idealen den za toa :D i da,so denovi ve nema da se ispykate,kako odi,ne bi me cudelo naednas se da odi ko podmackano :D

На rose60 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    6.993
    Допаѓања:
    135.302
    Пред прочка осми март беше, се размени по некое поклонче, па и прочка вчера, ептен често имаше моменти за блискост ;)

3. Minnie 1

Minnie 1 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 декември 2014
    Пораки:
    2.373
    Допаѓања:
    27.411
    Denes e denot. Cekame da ni javat dali ke ja dobieme kukjata koja sakame da ja kupime. Poskajte mi sreka feminki:l:

На CameliaMiller, <3 pleza4e <3, anakonda88 и 11 други им се допаѓа ова.
  4. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.982
    Допаѓања:
    59.651
    Мислам дека си ја утнала темата со мислењево

На ♡BuBaLe♡, Oscar Lady, galapce и 2 други им се допаѓа ова.
  5. Minnie 1

Minnie 1 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 декември 2014
    Пораки:
    2.373
    Допаѓања:
    27.411
    @monik55 Ne mi e utnata,koj me cital vo temava,znae na sto mislam.

На rose60 и referentka им се допаѓа ова.
  6. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.730
    Допаѓања:
    322.853
    Добиј ја куќата и одма префрли се на ,,свекрви и снаи задоволни,, :rofl::rofl:

На CameliaMiller, sugarlips, girl-miri и 4 други им се допаѓа ова.
  7. Minnie 1

Minnie 1 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 декември 2014
    Пораки:
    2.373
    Допаѓања:
    27.411
    @referentka I toa ne se znae,posle mozda ke se zalam,ke mi fali sveki..;(
    Se salam,sekako.:rofl:

На CameliaMiller, DVAANGELA, kjukli и 2 други им се допаѓа ова.
  8. Minnie 1

Minnie 1 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 декември 2014
    Пораки:
    2.373
    Допаѓања:
    27.411
    Apdejt : Poveke sreka,sledniot pat.:wasntme:

9. kjukli

kjukli Форумски идол

Се зачлени на:
    16 ноември 2014
    Пораки:
    3.057
    Допаѓања:
    28.613
    Ќе биде наскоро. Истрпи уште малку. :D

На Minnie 1 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. irena.1

irena.1 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 ноември 2012
    Пораки:
    4.361
    Допаѓања:
    21.348
    Ајде дајте ми еден совет. Ја фатив свекрва ми дека ме лаже. Имено се слушнавме на тел. нешто разговараме ова она. Ме исполажа за глупи работи каде е, со кого е нешто така. Ја фатив затоа што после пола саат ми се јави личноста што она ми рече дека седат заедно и се изначуди кога ја прашав уште ли си таму. :^) Глупости, зошто лаже, само она си знае во нејзиниот мозок мал. И сега дилемата ми е дали да му кажам на мм. Од една страна ако му кажам знам лом ќе ја направи, а не сакам да нарушувам односи, пред се затоа што се глупости. А од друга страна сакам да и дадам до знаење дека знам, дека не сум глупа, да не прави такви работи. Она не беше сама кога зборевме, сите слушаа, безвезе е скроз.

11. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    259.328
    Не го вмешувај и сопругот. Најди начин и кажи и дека знаеш штом тоа ти е важно. Вие две разберете се. Јас така би постапила.

На DVAANGELA, ivi1987, irena.1 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.692
    Допаѓања:
    134.924
    А да ја прашаш најнормално?

На CameliaMiller, DVAANGELA, ivi1987 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. MilaP

MilaP Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    53.146
    Moze bila nekade ikade sto ne sakala da ti kaze.
    Ti se i kazuvas nejze?
    Dokolku te kopka zosto te izlazala prasaj ja no ne vmesuvaj nikogo zasto vo toj slucaj mozes i so nea da gi zaladis odnosite i samata da si napravis nervozi po doma.

На rose60, irena.1, galapce и 2 други им се допаѓа ова.
  14. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    6.993
    Допаѓања:
    135.302
    @irena.1 Бидејки сум била сведок на ситуации кај што излажаниот подоцна гадно се зезнал што не кажал, бил вплеткан без самиот тој да знае во друга лага итн, јас би те советувала да си кажеш, ич да не те брига за односите. Ако не сакала да ти каже кај е, со кој е, немало да разлага со саати со тебе, ке ти речела да се слушните подоцна.

На rose60 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. irena.1

irena.1 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 ноември 2012
    Пораки:
    4.361
    Допаѓања:
    21.348
    Не бре какво прашување најнормално или дирекно, нема простор за таква работа. Пак ќе ја изврти работата, вака, така, онака. Секогаш нешто и се мота нејзе во паметот. Јас сум директен човек, ама со неа неможеш, сум пробала, џабе не се искача на крај. Ова реков, а вака мислев, па ќе се изнасмее ко зелена. Просто не сме ние две на иста фрекфенција. И затоа си држам некоја дистанца, корекни односи, но подалечку си стојам и помалку информации и давам за било што. Инаку нема да не биде.
    Си ја знае и синот, затоа се помислив дали да му кажам. Знам дека он ќе и рече. Ама што добро ќе произлезе од тоа. Таа нема да се смени. Глупо ми падна од другите што слушаа.
    Само апла за глупост ме исполажа. Ама нека и биде. И јас сум некој политичар де набожемски ;).
    @Sesil и ти си во право. Ај ќе го преспијам, па ќе размислам.

Последна измена: 17 март 2016
    На kukla21 и galapce им се допаѓа ова.
  16. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    8.971
    Допаѓања:
    219.546
    @irena.1 ја би да те советувам да не се мешаш воопшто. Може имала некој проблем или аздис во град но не сакала да ви открие па затоа и ве излажала.
    Како што кажа некој погоре, и ти си имала ситуации каде што не си и кажувала се што правиш со твојот живот па така и таа. Најверојатно се погодил тој ден и тој момент на слушање па не сакала да се открие и те излажала најкултурно :D.
    Не верувам дека нешто ви "кова" позади грб и такви ми ти работи, мислам не би до толку де.. но ти најубаво си ја знаеш, ако прецениш дека може имало нешт такво јас би да ја прашаш директно ако веќе жената е таква по културата нејзина.

На DVAANGELA, Bozica1980 и irena.1 им се допаѓа ова.
  17. vichy

vichy Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2013
    Пораки:
    727
    Допаѓања:
    1.163
    Jas veruvav deka kade ima ljubov i sloga megu partnerite nikoj nemoze da nasteti. No svekrva seznajka i soprug mamin sin me razubedija. Po 4god.totalno neuspesen brak jasno mi e kade zgresiv najmnogu. Taka da nezavisno dali ke ziveete so svekor svekrva ili ne,ubavo proucuvanje sto luge se(iako sekogas pred brak glumata deka se naj naj na site idni svekrvi/svekor e najvazno dostignuvanje ama vo brak za sekunda maskite pagaat)zosto sinovite nivni t.e.nivniot proizvod ke vi bide soprug i istoto sto go gledal dodeka rastel kako edukacija od mama/tato istoto ke vi go pravi kako na idna sopruga. A osobeno ako ne mu e raskinata papocnata vrvca so mama ke dozvoluva i taa da vi pravi sto nea i se saka i kako ona zamislila deka treba da bide.

На iki26 и galapce им се допаѓа ова.
  18. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.799
    Допаѓања:
    100.570
    @irena.1 дaли си ти oштетенa штoм те излaжaлa.Акo не си,
    aкo не е oтстaпувaње нa дoгoвoр штo ти е гaјле штo те лaже.Не гледaм пoтребa дa дoзнaе тм зa тoa.
    Сaмo мoжеш дa гo имaш вo рaкa тoј фaкт декa лaже.А и не гледaм зoштo тaa ти се прaвдaлa кaј билa.Кaј билa и штo прaвелa нејзинa рaбoтa.Зaр не е дoвoлнo вoзрaснa пa дa пoлaгa сметки.
    Oпуштете се не прaвете oд мрaвкa слoн.

На vitamina, Bozica1980 и Nausicaa им се допаѓа ова.
  19. vichy

vichy Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2013
    Пораки:
    727
    Допаѓања:
    1.163
    Ubavo sovetuvano,no nea sega za sega i preci LICEMERIETO svekrvino. Ja laze. Na zdrav mozok budala ja pravi. A zosto? Neli 2ra majka i e. No @irena.1 uste ne ti e dojdena taa faza vo brak koga ic nema da ti e gajle nit kaj bila a pomalce deka te laze. Ke ti pomine se koga ke sfatis deka zivotot ne ti se vrti okolu svekrva ti t.e. koga ke dojde migot na sekoj nejzin muabet da ti bide odgovor da da da....A maz ti ne go zamaraj so toa,i da znae deka laze sekogas imaj vo predvid deka mu e majka(povekevo nasi balkancinja mama ja gledaat/dozivuvaat ko svetica, neli majka e edna.a zena moze da ti bide koja bila:@).

20. okcenzi

okcenzi Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2012
    Пораки:
    3.522
    Допаѓања:
    9.561
    @vichy аман бе почни да пишуваш кирилица. Ок знам си имаш мака, ама години пишуваш латиница, замалевме читајки г твоите постови.

На CameliaMiller, rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, kukla21 и 5 други им се допаѓа ова.