Sto bidna zeni ,se prostivte so svekrvite,vcera vi bese idealen den za toa i da,so denovi ve nema da se ispykate,kako odi,ne bi me cudelo naednas se da odi ko podmackano
Пред прочка осми март беше, се размени по некое поклонче, па и прочка вчера, ептен често имаше моменти за блискост
Denes e denot. Cekame da ni javat dali ke ja dobieme kukjata koja sakame da ja kupime. Poskajte mi sreka feminki
Ајде дајте ми еден совет. Ја фатив свекрва ми дека ме лаже. Имено се слушнавме на тел. нешто разговараме ова она. Ме исполажа за глупи работи каде е, со кого е нешто така. Ја фатив затоа што после пола саат ми се јави личноста што она ми рече дека седат заедно и се изначуди кога ја прашав уште ли си таму. Глупости, зошто лаже, само она си знае во нејзиниот мозок мал. И сега дилемата ми е дали да му кажам на мм. Од една страна ако му кажам знам лом ќе ја направи, а не сакам да нарушувам односи, пред се затоа што се глупости. А од друга страна сакам да и дадам до знаење дека знам, дека не сум глупа, да не прави такви работи. Она не беше сама кога зборевме, сите слушаа, безвезе е скроз.
Не го вмешувај и сопругот. Најди начин и кажи и дека знаеш штом тоа ти е важно. Вие две разберете се. Јас така би постапила.
Moze bila nekade ikade sto ne sakala da ti kaze. Ti se i kazuvas nejze? Dokolku te kopka zosto te izlazala prasaj ja no ne vmesuvaj nikogo zasto vo toj slucaj mozes i so nea da gi zaladis odnosite i samata da si napravis nervozi po doma.
@irena.1 Бидејки сум била сведок на ситуации кај што излажаниот подоцна гадно се зезнал што не кажал, бил вплеткан без самиот тој да знае во друга лага итн, јас би те советувала да си кажеш, ич да не те брига за односите. Ако не сакала да ти каже кај е, со кој е, немало да разлага со саати со тебе, ке ти речела да се слушните подоцна.
Не бре какво прашување најнормално или дирекно, нема простор за таква работа. Пак ќе ја изврти работата, вака, така, онака. Секогаш нешто и се мота нејзе во паметот. Јас сум директен човек, ама со неа неможеш, сум пробала, џабе не се искача на крај. Ова реков, а вака мислев, па ќе се изнасмее ко зелена. Просто не сме ние две на иста фрекфенција. И затоа си држам некоја дистанца, корекни односи, но подалечку си стојам и помалку информации и давам за било што. Инаку нема да не биде. Си ја знае и синот, затоа се помислив дали да му кажам. Знам дека он ќе и рече. Ама што добро ќе произлезе од тоа. Таа нема да се смени. Глупо ми падна од другите што слушаа. Само апла за глупост ме исполажа. Ама нека и биде. И јас сум некој политичар де набожемски . @Sesil и ти си во право. Ај ќе го преспијам, па ќе размислам.
@irena.1 ја би да те советувам да не се мешаш воопшто. Може имала некој проблем или аздис во град но не сакала да ви открие па затоа и ве излажала. Како што кажа некој погоре, и ти си имала ситуации каде што не си и кажувала се што правиш со твојот живот па така и таа. Најверојатно се погодил тој ден и тој момент на слушање па не сакала да се открие и те излажала најкултурно . Не верувам дека нешто ви "кова" позади грб и такви ми ти работи, мислам не би до толку де.. но ти најубаво си ја знаеш, ако прецениш дека може имало нешт такво јас би да ја прашаш директно ако веќе жената е таква по културата нејзина.
Jas veruvav deka kade ima ljubov i sloga megu partnerite nikoj nemoze da nasteti. No svekrva seznajka i soprug mamin sin me razubedija. Po 4god.totalno neuspesen brak jasno mi e kade zgresiv najmnogu. Taka da nezavisno dali ke ziveete so svekor svekrva ili ne,ubavo proucuvanje sto luge se(iako sekogas pred brak glumata deka se naj naj na site idni svekrvi/svekor e najvazno dostignuvanje ama vo brak za sekunda maskite pagaat)zosto sinovite nivni t.e.nivniot proizvod ke vi bide soprug i istoto sto go gledal dodeka rastel kako edukacija od mama/tato istoto ke vi go pravi kako na idna sopruga. A osobeno ako ne mu e raskinata papocnata vrvca so mama ke dozvoluva i taa da vi pravi sto nea i se saka i kako ona zamislila deka treba da bide.
@irena.1 дaли си ти oштетенa штoм те излaжaлa.Акo не си, aкo не е oтстaпувaње нa дoгoвoр штo ти е гaјле штo те лaже.Не гледaм пoтребa дa дoзнaе тм зa тoa. Сaмo мoжеш дa гo имaш вo рaкa тoј фaкт декa лaже.А и не гледaм зoштo тaa ти се прaвдaлa кaј билa.Кaј билa и штo прaвелa нејзинa рaбoтa.Зaр не е дoвoлнo вoзрaснa пa дa пoлaгa сметки. Oпуштете се не прaвете oд мрaвкa слoн.
Ubavo sovetuvano,no nea sega za sega i preci LICEMERIETO svekrvino. Ja laze. Na zdrav mozok budala ja pravi. A zosto? Neli 2ra majka i e. No @irena.1 uste ne ti e dojdena taa faza vo brak koga ic nema da ti e gajle nit kaj bila a pomalce deka te laze. Ke ti pomine se koga ke sfatis deka zivotot ne ti se vrti okolu svekrva ti t.e. koga ke dojde migot na sekoj nejzin muabet da ti bide odgovor da da da....A maz ti ne go zamaraj so toa,i da znae deka laze sekogas imaj vo predvid deka mu e majka(povekevo nasi balkancinja mama ja gledaat/dozivuvaat ko svetica, neli majka e edna.a zena moze da ti bide koja bila).
@vichy аман бе почни да пишуваш кирилица. Ок знам си имаш мака, ама години пишуваш латиница, замалевме читајки г твоите постови.