Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Свекрвите и снаите – проблеми

Дискусија во 'Брак' започната од zdravkova, 1 декември 2009.

1. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.739
    Јас ја разбирам @irena.1. Не се работи за тоа дали е оштетена или не, туку што потреба има да ја лаже. И мојата знае така без причина да ме излаже. Такви филмови знае да направи, без причина - јас најчесто не се ни интересирам каде оди и што прави, ама она ми раскажува. И после, полека полека ќе почне и да те мота за работи кои те тангираат. Карактер е во прашање. Иренче, те разбирам!

Едит. Јас обавезно „пријавувам“ кај мм :D

На Sesil, kjukli и irena.1 им се допаѓа ова.
  2. vichy

vichy Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2013
    Пораки:
    727
    Допаѓања:
    1.163
    Pa toa e em karakter em i se moze. Zatoa nervirala/ ne nervirala ne treba da i se zamara. Pogotovo koga ne ziveat zaedno navistina nema potreba bukvalno ic od ic da i se zamara.

3. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.739
    што па ти и се може?! Кој рече и се може?! Не си ме сфатила ама баш ич.

Верувам дека не и се замара - ни јас не се замарам на мојата, ама знам кога ме мота. Не се расправам си ќутам и после на мм одма расправам како мајка му мисли дека сме многу глупи :rofl:

На Sesil, kjukli, Pcelka94 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. Pcelka94

Pcelka94 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2015
    Пораки:
    1.205
    Допаѓања:
    4.390
    Ај дa рaскaжaм и јaс зa свеки мoјa :) диплoмирaнa е зa клетви :)

Пред дa се земеме сo мaжетo oнa беше бoмбoнче женa нo , пoтoa леле лелее(facepalm) е вaквa беше :devil::swear:
    Мaжми нa терен a тaa вo 8 сaбaјле дoдекa спиев сo чaшa лaднa вoдa ми влaгaше и ме прскaше дa стaнaм , перници и пистелнини ми фрлaше не биле мoи дa спијaм нa нив , јaдење прaвеше кaкo зa нив јaс oд тoa штo ќе oстaне дa сум јaделa (не смеев пoсебнo дa гoтвaм) , се зaкaнувaше декa ќе ме убие или oтруе , и му се јaвувaше нa мaжми декa сум јa вреѓaлa (a дoдекa ми ги прaвеше свaштaрииве мм слушaше бидејќи тел . беше уклучен) и тaкa дa кoгa ќе му се жaлеше oнa мм знaеше све , мaшинa зa перење oгрaниженo имaв кoлку дa перaм , зa бaњaње крпaтa се дoдекa не се усмрделa дa јa кoристaм и вoдa зa туширaње пoсле 20:00 h не смее дa се пуштa , и еве 5 гoд. сум вo брaк нo седиме сo мм кaј мaјкaми рaди "финaтa ми свеки" , кoгa oстaнaв бременa сo првoтo истa прикaзнa a и не билo oд мм туку oд некoјсијa друг (чувaј Бoже) , пa кoгa се пoрoдив aј седевме дo 40 денa тaмo бoжем ќе се смири , aхa кaкo не , бетер беше пoчнaa 'бивки не бивки ' дететo ми билo бoлнo штo плaчелo , не сум имaлa млекo (гo дoев дo 17 месеци) , ми гo зимaше и несaкaше дa ми гo дaде бебетo и знaете штo ете дo oвде сум ќутелa 'А' не сум реклa се oвa и гo преќутев нo , кoгa ми гo земa бебетo ќе јa утепaв и гo грaбнaв и кaжaв никoгaш дa не и се пoвтoти тoa зaтoa ќтo вo тoј мoмент незнaм штo би и стирилa и свекoрми јa искaрa , свекoрми е злaтo чoвек a тaa клетa женa лелелее нa никoј не би писaкaлa вaквa свекрвa , и ден денес ми збoрувa зa бившите девoјки нa мм кoлку ги сaкaлa , кoлку бoле убaви и пaметни , a јaс се смеaм и кaживaм: - ' Епa тие се сaмo бивши a јaс сум му сегa еднa и единственa' a тaa -еее пa ти oд кaј знaеш декa си му еднa :rofl:
    Зaтoa сегa ни внуците немa дa си ги гледa единственo не зaслужилa .

П.С - Имa мнoгу дa се рaскaже зa неa нo , ќе јa oтерaв темaвa кoј знaе дo кoјa стрaнa :lol:

На rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, DVAANGELA, ivi1987 и 9 други им се допаѓа ова.
  5. okcenzi

okcenzi Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2012
    Пораки:
    3.522
    Допаѓања:
    9.561
    Пчелке мори душо напатена, како тоа уште си при здрав разум? Јас би полудела. Како сум шлакнато човече, да ми фрлела вода ке ја фрлев од тераса. Не знам ама ич не трпам никакви насилства, зошто бетер вракам, а човек со добро може и да ме “гази“, се додека не почне зад грб финти да ми прави, или пак да не чуе зло како во твојов случај. Си размислувам да сум на твое место, сигурно машината за перење намерно ке ја расипев, сигурно сите тави намерно ке ги искривев, сигурно сите сијалици ке ги одвртев, сигурно во кафето зејтин ке ставав, крпите со боја ке ги измачкав (сите), бојлерот намерно секој ден ке го празнев, јадењето ке го правев горко ( со капки од пелин), ноке кога таа ке заспие ке се растропам со тенџериња итн. Не знам, кога човек со лошо и со инат ми се понаша, тогаш сум идиот невиден.
    Убаво рекле старите, Господ ти го дава она што можеш да го поднесеш. За тоа свеки моја е срцка, пошто во очи коа ме гледа знае што можам да сторам.
    За детето да не правам муабет што се можам да направам!

На podravka, Valentina.Vaki, theowndemon и 8 други им се допаѓа ова.
  6. vichy

vichy Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2013
    Пораки:
    727
    Допаѓања:
    1.163
    A баш си помислив немало полоша од мојава свекрва.Ух....ти бајче си била.Затоа уште повеќе те малтретирала.Браво штом си издржала.

На Pcelka94 и okcenzi им се допаѓа ова.
  7. okcenzi

okcenzi Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2012
    Пораки:
    3.522
    Допаѓања:
    9.561
    Гледаш зошто ти реков лизни мазни прај си. Кај тебе не е толку лошо.

На Zeynep му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Strumka22

Strumka22 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2013
    Пораки:
    894
    Допаѓања:
    2.445
    Море што сторивте со оговарањево на свекрвиштана, џоа вештерќи ѓи напраивте. Ама ако само удрете, оеснитесија душичката, издуваје те си го вентило тука, после ќе си бидите как нови.
    Имам прилика да една моја блиска пријателка е во брак и сега јас и помагам околу детето често су таму. Претходно она ми се жалеше од свекрвата и се некако водата ја тераше на нејзина воденица. Арно ама откако почнав почесто да сум таму сфатив дека не се баш такви работите.
    Ајде си велам лоша свекрвата и префрла... ама и снашчево змија, абе еднаш не и се обрати со арно или без да се намршти. Си викам женава камен да беше ќе пукеше или колку и да беше женава добра абе кога ќе го вииш тоа намрштено лице ке ти се стемни пред очи.
    Не сакам да кажам дека снаите се лоши далеку од тоа, а па имајте разбирање луге и не го толкувајте секој збор во негативна смисла, гледајте да најдете нешто позитивно.

9. ninja35

ninja35 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 декември 2011
    Пораки:
    2.682
    Допаѓања:
    88.174
    Голема штета е што добар дел од свекрвите не се технички потковани за да можеме тука да го прочитаме и да видиме како изгледа истава приказна ама од друг аспект а не само аспектот на снаите....
    кој знае што се ќе кажат...:lol:

На mareane, rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, butterfly4 и 18 други им се допаѓа ова.
  10. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.739
    Немој да ти ја пуштам мајка ми, нема да излезе од тука :)

На danichap, kjukli, okcenzi и 4 други им се допаѓа ова.
  11. vichy

vichy Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2013
    Пораки:
    727
    Допаѓања:
    1.163
    Znaes sto ke kaze,koga bila ona mlada sve moguce pravela plus i zarabotuvala a i kuka izgradile(ama na kredit vo Bivsa JU)a nie denesnive za nisto ne sposobni odite na depilacija da im se maznite na mazite,ne znaete da iscistite pa zeni najmuvate,nit ve biva za po doma a i sto e toa tolku na rabotata posveteni i pak nit kuka mozete da napravite e ama nie ziveeme vo nezavisna R.Makedonia i rmbame vo privaten sektor za plata sto otkako ke ti ja ''pozdravat'' so kazni od x pricini ne ni znaes mesecno realna kolkava ti e.Sega za pred UJP prijavuvanje danok razbrav na godisno nivo kolku golem pozdrav mi pratile od rabota.

На VladeMila и anakonda88 им се допаѓа ова.
  12. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.739
    И тебе ова те дразни?!

На ivi1987 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.982
    Допаѓања:
    59.651
    Абе Вичи многу и се замараш на таа твоја свекрва,па мислам дека сите помининале покрај некаков проблем ама до волку бе никој несе замара.
    Па нели и се разведуваш како да прочитав такво нешто,ако е така што толку се замараш незнам.

На ivi1987, kukla21, rose60 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. ninja35

ninja35 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 декември 2011
    Пораки:
    2.682
    Допаѓања:
    88.174
    па види...добар дел од тоа што го кажа е вистина...:P
    општеството во кое тие растеле нема никаква врска со денешното...
    а и за депилирањето си во право...:lol:

На DVAANGELA, referentka, galapce и 2 други им се допаѓа ова.
  15. vichy

vichy Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2013
    Пораки:
    727
    Допаѓања:
    1.163
    Ne tuku mesanjeto u stipki vo mojot brak so sin i mi preci,a najkonkretno na koj nacin i koga smeam da ostanam trudna.
    Me imas citano @kukla21 ama aj da ne zemam prostor tuka na licnosti so reslivi problemi so svekrvi.

16. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.982
    Допаѓања:
    59.651
    Јас ти тврдам дека свекрвати нит малце и виновна за односот со мажти и забременувањето.Туку мажти нете сака и затоа потклекнува под нејзино влијаните,вашата љубов нее доволно силна за да опстанете како семејство.

На rose60 и kjukli им се допаѓа ова.
  17. Zeynep

Zeynep Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2015
    Пораки:
    784
    Допаѓања:
    1.102
    Еден пиштол и зимам и директ у глава :rofl:

На theowndemon, Pcelka94 и okcenzi им се допаѓа ова.
  18. vichy

vichy Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2013
    Пораки:
    727
    Допаѓања:
    1.163
    Ke lezis za necovek a ke izdrzuvas kazna ko za covek:D.

19. okcenzi

okcenzi Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2012
    Пораки:
    3.522
    Допаѓања:
    9.561
    Ако планирате да ги убивате свекрвите во афект, побрзајте дур не е сменет законот за да лежите од 5-7 год.

На theowndemon, rose60 и Zeynep им се допаѓа ова.
  20. Zeynep

Zeynep Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2015
    Пораки:
    784
    Допаѓања:
    1.102
    Не се секирај,паметен човек се паметно ќе смисли ;) хаха