Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Свекрвите и снаите – проблеми

Дискусија во 'Брак' започната од zdravkova, 1 декември 2009.

1. malooto

malooto Истакнат член

Се зачлени на:
    6 април 2011
    Пораки:
    641
    Допаѓања:
    380
    еве ме мене пак :lol: но овој пат со научена лекција ;)
    мојата бабичка фрчи вика јас накривена капа и си свиркам :rock:
    ми вика пред некој ден излегуваа со свекор ми и цитирам кога ќ се вратиме да ја ископаш тревата околу јагодкине врзиго детето во дубак со јаже во двор и излегоа надвор и ја слушам му вика на свекор ми оди донесија копачката стави е ја тука да ја види да не рече не знам каде е и заминаа.
    аха да секако каде што ја оставија тука си ја најдоа и кога дојдоа мрчи не зборува и следниот ден му вели демек на син ми е мајкин син еве за инат не ти дава од шише да пиеш само да не може(facepalm)ме да те земиме со нас ке си дојдеше кеси гледаше таму крави овци кокошки имат и јајциња и млекце ке ти дадевме на кои патем има алергија.
    ама тоа е син ми десет месеци ке им го оставам на год баба

На kukla21, rose60 и Pcelka94 им се допаѓа ова.
  2. Pcelka94

Pcelka94 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2015
    Пораки:
    1.205
    Допаѓања:
    4.390
    Јaкo oвa oд свеки твoјa :D не е нoрмaлнa хaхaххa врзи гo и еве гo кoпaчoт хaхaхaх
    Извини милa пoрaнo се нервирaв aмa веќе некaкo смешни ми се oвие oд кaменo време жените :D

Уживaј и терaјси кaкo штo си знaеш , aкo имaш слoбoден прoстoр срaбoтиси штo ти имaш твoјa рaбoтa и бaтaли зaкoните нејзини , утре немa фaлa дa ти кaже aкo и терaш пo кејфoт туку бетер ќе биде , чувaј си детенцетo и свиркaј си :*

На malooto, vichy и rose60 им се допаѓа ова.
  3. malooto

malooto Истакнат член

Се зачлени на:
    6 април 2011
    Пораки:
    641
    Допаѓања:
    380
    и јас порано се нервирав ама сега гледам да ја избегнувам инаку немие свекарва туку му е баба на мм мајка му е умрена

На Pcelka94 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.093
    Пчелце ја читав твојата сторија но еве ова ми боде очи болдот. Тука сакам да ти кажам дека не си фер спрема него, без оглед каква е ситуацијата, таа му е мајка ти си му жена, и секако него ќе го фати носталгија за дома. Таму израснал, незнам што бараш да те сфати, ако не ти се оди остани дома ти па тој нека оди сам, нека се издува, нека се види со мајкаму. Пробај ти да го сфатиш, постои компромис ако не сакаш да престојуваш кај неа одете во хотел, ама не барај да те сфати. Тој те сфатил тебе, ти удоволил, живеете кај мајкати ама мајкати неможе да ја замени мајкаму која го одгоила,израснала секако му фали се тоа. Само мајката и синот си ја разбираат таа поврзаност меѓу нив. Извини воопшто не си праведна, најдете си компромис не сака да те сфати затоа што сепак дел од него живее во тој дел и неможеш да го отргнеш човека да заборави од каде потекнува. Поздрав

5. stefanija70

stefanija70 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2014
    Пораки:
    487
    Допаѓања:
    970
    Socuvstvo do.pcelka.i malooto. Pcelka si.otisla od tamu, daj Boze i malooto naskoro. A za odenje tamu, ni.pod razno ne bi i otisla, ako saka sinceto.neka.ide,ama samo. Znaci sto nenormalen narod drzi.ovaa zemja...

На kukla21, vichy, stilas7 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. BlackNight

BlackNight Популарен член

Се зачлени на:
    28 февруари 2016
    Пораки:
    1.282
    Допаѓања:
    5.549
    Колку што сфатив Пчелка нема против тој да оди се додека и таа не оди со него. По сето напишано од нејзина страна верувам не би седела ни пет минути таму.

На ivi1987, okcenzi и Pcelka94 им се допаѓа ова.
  7. Pcelka94

Pcelka94 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2015
    Пораки:
    1.205
    Допаѓања:
    4.390
    @BlackNight тaкa е милa убaвo си ме рaзбрaлa , немaм јaс ништo прoтив дa иде oн мoгу дoбрo гo сфaќaм a и oн ме рaзбирa нo дo некaде , не мoжaм дa му дoкaжaм декa ме бoли сaмaтa пoмислa зa тaмo , a oн не сaкa никaде дa мрдне без мене , a нaјвеќе ќе иде рaди тaткo му , мaјкaму не јa пoднесувa бaш.

На BlackNight му/ѝ се допаѓа ова.
  8. vichy

vichy Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2013
    Пораки:
    727
    Допаѓања:
    1.163
    Имаш среќа. Таква свекрва и се погоди на мајка ми. Мојата баба.Таа ми е пример за свекрва. Се надевам ќе имам среќа да налетам на таква ако не спас за брак е делење од родители или се знае секој по свој пат.

9. Minnie 1

Minnie 1 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 декември 2014
    Пораки:
    2.373
    Допаѓања:
    27.411
    @vichy Staro mislenje e ova,procitaj od ponovite. Ama sija srediv jas pak po moe.

На vichy му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.857
    Допаѓања:
    22.258
    Jas bi otishla radi nego, kakva takva taa mu e majka. Ti nikogash nesmejsh da pogazish se so ti ima storeno taa. Ama sepak treba da go svatish nego kako toj tebe.. Toj zaminal od doma bidejki znaj so se slucuvalo i ne bil budala, te odbral tebe.
    Pojdisi, posedete nasmeana :D
    i mm so celi.. "Koj saka posle neka umira" :rofl:

11. okcenzi

okcenzi Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2012
    Пораки:
    3.522
    Допаѓања:
    9.561
    ПЧЕЛКЕ ни на крај памет да не ти е да одиш. Убаво си кажа од тамо имаш само лоши спомени, да не речам трауми. НЕ ОДАМ во куќата каде сум била малтретирана, па згора на тоа да ја гледам психоптката која пробала да ме убие со секира. АБЕ НЕ ОДАМ И КРАЈ.
    Ке си му кажеш на мт дека него го сакаш највеќе, го почитуваш многу, го разбираш, ама компромис по однос на таа работа нема да правиш. Кажи му дека и на крај на свек ке одиш со него, само во тој пекол не.
    Нема што ти почит да имаш спрема таа жена која него го родила, кога таа никаква почит не заслужила. Кај тебе не се работи за кавги и подбуцнувања, туку за физички и психички насилства + обид за убиство. А и деверот твој со неговите вулгарности. Абе лудница. Абе не одам никад.

@Bebulleee и @buba4e89 Прочитајте го болдот, ако не сте ги прочитале сите мислења на пчелката. Преку некои работи не се поминува, па макар се работело и за сопствената мајка, а не пак ке глумиме доброта за атер на мажот одгледан од лудачка. Ајде де.

На Gosh, <3 pleza4e <3, kjukli и 8 други им се допаѓа ова.
  12. stefanija70

stefanija70 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2014
    Пораки:
    487
    Допаѓања:
    970
    Abe kako taka ja sovetuvate da odi tamu, pa.uste da se smee??????? Ni na kraj pamet

На Pcelka94, Nausicaa, vichy и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. vichy

vichy Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2013
    Пораки:
    727
    Допаѓања:
    1.163
    И да не е до толку како што опиша пчелката самиот факт дека свекрвата не ја трпи снаата во нејзина куќа и дава за право снаата како зрела и здраворазумна особа да си замине од таму. Во случајов на пчелката она заминала со маж и т.е. маж и е на нејзина страна. Е сега него му недостига мајката,каква и да е него мјака му е тоа е сосем нормално, и тој нека си одми сам нека си ја подружи дали повеќе мајка му или татко му негова работа.Пчелката нема потреби да тера честови и глуми лудило. Ќе си седи кај што и чади огништето со детето во рака.

На Pcelka94, Nausicaa и okcenzi им се допаѓа ова.
  14. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Се зачлени на:
    1 декември 2013
    Пораки:
    3.439
    Допаѓања:
    20.028
    Едно е свекрва да те оговара по комшии, друго е да те брка со секира. Со првата некако ќе одржуваш каков-таков цивилизиран однос колку за атер на мажот додека од втората ќе бегаш што подалеку.

На Daydream, <3 pleza4e <3, kjukli и 7 други им се допаѓа ова.
  15. Pcelka94

Pcelka94 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2015
    Пораки:
    1.205
    Допаѓања:
    4.390
    Идев милa рaди негo мнoгу пaти нo секoј пaт е истa прикaзнa , јaс вo сoбa сo децa се игрaм a тaa нa мм му сoли пaмет кaкo јaс нечинaм зa негo , и пaк oн се кaрa сo мене , oд мaлa нaученa сум дa трпaм и ќутaм дa не се рaспрaвaм нo , селa сo децa кoгa бев некoлку пaти нa неa све и пречи зaштo плaчелo , зaштo земaлo прибoр зa јaдење и се игрa кaкo гoтви или кaкo прaви кaфе , низ двoр му брaни нa дрвцaтa нејзини дa се приближи , се тргa oд негo и му збoрувa грфи збoрoви и гo вреќa (дришљa , мoчкo , лoш си , пoaленo aздисaнo и т.н) не сaкaм мене некoј децa дa ми кoри зa штo билo , му пружa све нештo штo негo му пречи нa стoмaчетo и тешкo му е a oнa се смее и прoдoлжувa пo нејзинo. Рaзбирaм јaс све нo не мoжaм дa дoзвoлaм некoј пoстoјaнo будaлa дa ме прaви и дa ме пoнижувa пред децa кoгa никиј нигде немaше кoгa пoмoш ми требaлo a сегa ете oни знaеле све . Кaј гo имa тoa ?
    Нa синчетo му збoри сaмo мaјкaти е глупaвa иди мaвнијa тепaј јa , кoгa се сaми гo плaши сo мнoгу гaдни рaбoти пa ми рипa и вришти вo спиење .
    И кaкo дa пoпуштaм и пoфтoрнo дa идaм тaмo внуци дa види !?
    Тaa не зaслужилa ништo !
    Не е рaди мaжми или мене штo несaкaм дa идaм туку рaди дечињaтa штo си ги рoдив.
    А бaшкa штo се дoдекa бев бременa и oтпoсле ме кoлнелa штo не дa ми се случелo a и децaтa не биле нa син и , a мaжми и викa е не се мoи мa и сегa штo нa кoмшијaтa се пa јaс си ги сaкaм и прекини више , a знaете штo тaa се нaкoстрежи уште пoвеќе нaместo нa "зaчепи".

@okcenzi ; @Nausicaa ; @stefanija70 ; @vichy вo прaвo сте , јaс си дoјдoв кaј мaјкaми сo децaтa дa седaм бидејќи тукa вo Скoпје рaбoти и мaжми не гo принудувaв дa седи нo кoгa сaм кaжa немa дa седaм вo сoбите oд фирмaтa штo ги дaвa туку кaј мaјкaти сo тебе ќе седaм , ни oн oд мaјкaму не видел мнoгу дoбрo бидејќи им прaвелa дискриминaцијa уште oд мaли брaтму дoбaр бил a мoјoв нечинел (мaжми се нaдвoр oд тaa куќa пoрaснaл учел вo друг грaд и теренски рaбoтел сaмo дa не јa слушa) , мнoгу му знaчи сaмo тaткoму нo , гo рaзбирaм , кaквa тaквa мaјкa му е и премнoгу гo бoли бидејќи не гo приметувa и негo , a не пa снaaтa и внуците дa ги сaкa oд несaкaниoт син.Тaкa?
    Oд минaтoтo мoе имaм трaуми a oвoa ми дoјде кaкo кaпaк нa све oд тaa куќa , дoбрo е штo сум уште сo здрaв рaзум и присебнa зa дa си ги вoспитувaм и учaм нa дoбрo дечињa мoи :)

Последна измена: 23 март 2016
    На rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, ivi1987, vitamina и 2 други им се допаѓа ова.
  16. vichy

vichy Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2013
    Пораки:
    727
    Допаѓања:
    1.163
    Ужасно сето ова.Подалеку од неа.Среќа маж ти што разбира.

17. kuc

kuc Форумски идол

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    2.189
    Допаѓања:
    84.060
    Znaci sto uste nema da procitam sum slusnala za losi svekrvi , fala bogu ne sum videla mojava ne e takva , a site imame maani nema covek bezgresen ama vakvi raboti nekoj na nekomu da mu pravi vo 21 vek kapa ti simnuvam kako si sedela tamu i voopsto si ziveela ako toa moze zivot da se narece pozz !!!

На stefanija70, Bozica1980 и Pcelka94 им се допаѓа ова.
  18. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.857
    Допаѓања:
    22.258
    Te razbiram... i nemam komentar, jakati dusha

19. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    8.970
    Допаѓања:
    219.525
    @Pcelka94 не е најдена на пат за да трпи физички и психички тортури, згора на тоа да молчи и замижува пред се и повторно и повторно да оди со "насмевка од уво до уво" за аздис и атер пази на свекрваи.
    Кое преќутување бе, која насмевка и кој разговор вие зборувате овде, лесно е да солиме памет од страна на нечива мака и да мудруваме нели, ама ајде да ве видам да доживеете вакво малтретирање што ќе зборувате и како ќе размислувате - во тоа е разликата.

Пчелке, имај си гордост златна и достоинство, не премолчувај и не климај глава пред нејзе, не заслужува таков човек да допре до твојата личност, што е можно повеќе избегнувај и немој да и одиш, и покрај сите малтретирања, пцовки и погрдни зборови упатени кон тебе а поготово секирата на прво место таа жена не заслужува никаков епитет кај тебе.

Стој подалеку и заштити си го своето достоинство, а маж ти како проценил така нека прави, верувај со тек на време си се местат коцките по ред, а богами и тркалото се врти, ич не се замарај не вреди да губиш време и нерви за такви личности, животот сепак е само еден бумеранг ;), не си должна на трпиш и правиш ичив атер туку твојот.

На kukla21, theowndemon, ivi1987 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. MiloMalo

MiloMalo Популарен член

Се зачлени на:
    5 август 2011
    Пораки:
    891
    Допаѓања:
    2.916
    Ах пчелке пчелке... Стварно јаки живци требаат за да трпиш такво нешто и пак да си насмеана, секоја ти чест за тоа. Инаку таа жена си има посериозни проблеми (во главата) вака гледано, нели ја чистеле на суво па уште еднаш па мразела се што е женско, и малку природно ако била нестабилна ете ги последиците, како и да е тоа е озбилен случај за посматрање. Не знам зошто е таму а не е во некоја установа :?:
    Жал ми е за свекорот што останал со неа да си трпи но тоа е. Сигурно и синот го знае тоа затоа и полесно се решил да заминете. Ајде си куртулила, пак ќе кажам добро е што не ставаш на срце и пак си насмеана покрај се, тоа е за восхит. Поздравче до тебе и до малите, да си имаат убаво и безгрижно детство :inlove:

На vichy и Pcelka94 им се допаѓа ова.