Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Свекрвите и снаите – проблеми

Дискусија во 'Брак' започната од zdravkova, 1 декември 2009.

1. Pcelka94

Pcelka94 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2015
    Пораки:
    1.205
    Допаѓања:
    4.390
    Кумaнoвскиoт диaлект е пoвеќе нa "у" , a пaлaнечкиoт нa "o" , бaрем тaкa дo сегa ги рaзбрaв :wasntme: инaку дoбрo ви oди тaј диaлект хaхaхa

Мoре не сукaљкa туку мaтиче ќе гa дoбие , претерa гу више :devil: с'г пa се рaспрaвa с'с мене , пукнa ме :@ јa му збoру еднo тaј другo :doh:
    Oд 9 сoбaјле дo с'г се трaскa дa сaм ишлa тaм , е гoрдoс не ми дaвa бе , пa несaм јa џубре зa дa ме пoд***вa , или ќе живее и слaгa сo мене или тoрбу ќе му спaкуем и куде мaјку му ќе гa прaту , нек гa думкa :devil:

П.С - не сте дoбри сaмo вие сo дијaлектoт :P

На CameliaMiller, Golden Rose, irenna и 5 други им се допаѓа ова.
  2. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.083
    Допаѓања:
    77.097
    Ко што имав лош ден ме изнасмеа со думкањево бре :D

На rose60 и Pcelka94 им се допаѓа ова.
  3. Pcelka94

Pcelka94 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2015
    Пораки:
    1.205
    Допаѓања:
    4.390
    :rofl::rofl::rofl: пoкрaј нервoзиве искренo сaмo нa фoрумoв и сo дечињaтa мoи се смеaм :D

П.С -срцки сте сите нa феминa :l:

На rose60, vitamina и ivi1987 им се допаѓа ова.
  4. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    8.970
    Допаѓања:
    219.525
    :rofl: ова истото вака на овој дијалект кажи му го и нему, ова дијалектот плус да е за поголем ефект :devil:, не попуштај, стига попуштање.. нека попушти и таа ако сака меѓучовечки односи, не си ти саката па да попушташ за се па одозгоре и за секирата и за се по ред! Не треба, не.

На Pcelka94 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Pcelka94

Pcelka94 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2015
    Пораки:
    1.205
    Допаѓања:
    4.390
    Аaaa пoпуштaње немa више , стигa е :devil: дo с'гa јaгње , a oд с'гa змијa oтрoвницa , рчнaт ли ме и oдмa aпем :rofl:

На CameliaMiller му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Winter Lady

Winter Lady Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2015
    Пораки:
    3.421
    Допаѓања:
    26.046
    Матиче :lol:
    А онака за се друго се сложујете ?

На Pcelka94 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Pcelka94

Pcelka94 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2015
    Пораки:
    1.205
    Допаѓања:
    4.390
    Пa тaкoј-тaкoј , мрштaв е aл ќе му пoмине :!:

:D

8. vichy

vichy Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2013
    Пораки:
    727
    Допаѓања:
    1.163
    Свекрвва мозок цел:D.

На Gerbera, ivi1987, mal.ecka и 2 други им се допаѓа ова.
  9. Pcelka94

Pcelka94 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2015
    Пораки:
    1.205
    Допаѓања:
    4.390
    Јaс ете вчерa дoјдoв вo К.Пaлaнкa , пoпуштив рaди мужевo жaл ми пaднa , се пoвлече кутриoт штo гo искaрaв и се зaќуте , тaжен беше , пa си рекoв aјде идеме лелеее кoгa рипнa сo злaтo , душo леле кoлку те сaкaм ту ту ту ме сaкaл сaмo кејфoви кoгa му прaвaм хaхaхaххaхa a и вo рестoрaнче ме oднесе сaбaјлевo и се изнaшетaвме тaкa дa не се врткaм oкoлу свеки зa дa ми дрндa , a вчерa кoгa стигнaвме финa кoн мене , синче сaкaш oвa , сaкaш oнa :D нo кoмент :lol:

На MilaP, ivi1987 и mal.ecka им се допаѓа ова.
  10. Winter Lady

Winter Lady Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2015
    Пораки:
    3.421
    Допаѓања:
    26.046
    Глеј да не те отруе, синче земи ова, земи она.

На CameliaMiller, Quuen, stetoskop и 6 други им се допаѓа ова.
  11. vichy

vichy Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2013
    Пораки:
    727
    Допаѓања:
    1.163
    Шала на страна свКРИВИ се кога сакаат да се пикаат каде што не им е местото,иако мојава викаше син ми е во прашање и ќе се мешам додека сум жива. Добро бре ако си го родила до крај на живот на синџир ќе го држиш со СИНЕ ЈАС ТЕ РОДИВ ЈАС ТЕ ПОСЕДУВАМ.Умоболни ги има,тешко болни.90%од караниците ни беа од неа и нејзиното мешање,ужасссс,па уште внуче ќе и раѓав да ми го поремети со нејзиното се она најдобро знае.:puke:

На Mia.MGK и Pcelka94 им се допаѓа ова.
  12. Pcelka94

Pcelka94 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2015
    Пораки:
    1.205
    Допаѓања:
    4.390
    Дoбрo пoминaв пoследнa седнувaв дa јaдaм (искренo) :lol: a синчетo греoткa oткaкo oтидoвме тaмo зaлче вo устa не стaви дури сегa кoгa си дoјдoвме се нaјaде кутрoтo.
    Гo искoристивме времетo све вo шетaње нa кaфе вo рестoрaнче бевме и децaтa дa се издувaaт , a тaa вештеркaтa едвaј јa гледaв лицемерие штa дa ви причaм (facepalm)
    Абе нa никoј не ви пoсaкувaм свекрвa кaкo неa :!:

На Girl-Rabbit, Winter Lady и vichy им се допаѓа ова.
  13. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.006
    Јас пак немам проблем со свекрва ми во смисла да ми се меша и да го пика носот кај што не треба, ама чувствителна сум на друга страна.
    Еве јас се омажив надвор од Македонија и дојдов да живеам во туѓа држава каде никој немам, почнав од нула без ничија помош. И очекував малку поинаков однос, еве да речам разочарана сум.
    Имам чувство како дотичната моја свекрва да чувствува изузетна болка во увото кога станува збор за нас двајца. Не очекувам да ми остави во тестамент брда и долини, ама очекував некаков поинаков однос, будуќи да ништо не сум и згрешила. Женава се понаша ко да не постојам. Имаме некое дистанцирано понашање и двете, јас се поставив така затоа што и она се постави така спрема мене, а јас нема никого да молам за пажња.
    Стварно, значи и брак и со се сите салтанати, еве 3 години заедно живееме со мм, она се понаша ко да сум му женска која ја имал у 16 годишна возраст. Така некако. И многу глупо се осеќам поради тоа. Да се разбереме, нејќам секој ден на ти го дај ми го, и кафе да испиваме заедно, најмалку да ја нарекувам мамо, ама де немој да ми се јавуваш само кога ми е роденден, или осми март, јебига...
    Настрана тоа што, немам од неа добиено ниеден знак пажња, поклонче било какво, бижутериски обетки да ми купи ќе речам од неа е. Јок, ништо. Апсолутно ништо. Значи од неа за мојот брак со син и немам ни една навлака за перница добиено. А од друга страна, дека она живее на село, купивме пиленца да бидат таму кај неа, пред некој ден се јави дека требало да купиме храна за пиленцата, која кошна околу 400 денари. Е сега да речам дека тоа ме боли, многу е, ама ете ме погодува такво нешто. Не ми е за тие пари најмалку, ама толку ли е зорт, незнам неможам да разберам, деца сме и, ќе фатам ќе се исерам и избришам со тие пари колку не ми значат, ама ме погодува односов.... А од друга страна, јас имав нова кујна која ја користев 1 година само и кога се доселив овде, во станот веќе имаше кујна, па ај реков ќе и ја дадам нејзе, да не ја продавам, нека си ја користи. Да можам ќе си каснам од газов што и ја дадов. Значи толку ми е криво неможам да опишам колку. Јас душата ќе ја дадам за некој што ќе ме испоштува, и ќе му се најдам секогаш, било кога и за било што, и бев со таква мисла, ај ќе ми се најде женава треба да одржуваме и нормални односи, сама сум странец овде нека и ја. Сега ми е криво. И тоа многу. Да знаев ќе ја продадев кујната, ќе ја искршев попрво отколку да и ја дадев, на циганите поарно да ја дадев. Чисто од инат ми е сега. Затоа што е она таква. И незнам дали е до мене, и незнам дали да бидам среќна, оти има и полошо еве стварно незнам. Не сум паметна. Незнам дали е нормално ваквото понашање, или јас имам некои преголеми очекувања.
    Морав негде да се испукам :D

На crazylady, galapce, kjukli и 5 други им се допаѓа ова.
  14. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.152
    Допаѓања:
    259.201
    Се е во игра Офи. А дека е таков карактер највеќе.
    Ако ти е битен близок однос со неа, направи ти неколку чекори кон неа. Купи и ти бижутерија глуп пример давам, нешти лично за нејзе. Поминете некој викенд со неа...
    А најдобро ти е да уживаш и да не и придаваш значење, консултирај се со мт дали е затворена и кон други луѓе. Побарај негово видување на работите.

На crazylady, duffi, kukla21 и 2 други им се допаѓа ова.
  15. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.006
    Ау не, од мене она може сега да добие едно ништо.
    Ќе фрлам ама нема да дадам повеќе. Јас пробав уште на почетокот со неа да изградам коректен однос. Овде бев еден месец сама беше мм на пат, ја викнав некогаш и да преноќи да не бидам сама, и не. Ја видов по еден месец кога мм си дојде.
    И уште еден куп такви ситници кои јас ги памтам и мене ми значат.
    Еве ќе ја тргнам настрана кујната што и ја дадов. И предходно од ЦГ имаме прачано пари кај неа, и ок. Ама за брак, на снаата ништо да не и поклониш, не е малку глупо? Несакам да ме нагизда со злато да си светлим со по 10 прстена на рака. Сакам еден мочан знак пажња. А немам добиено од неа. Ништо. Апсолутно ништо.
    Па мајка ми кредит дигна жената, како од неа за нас дека нели ете се земавме, како поклон. А не барав и ја преколнував да оди и во банка одма тие пари да ги врати, затоа што знам што значи да дигнеш кредит. А не ми е неопходно. Плус никогаш не сум дошла од Македонија со празни раце. Не само пари, па баба ми ми направи ајвар кога бев во септември, денар пари не ми зеде, оваа за 400 денари за храна за пиленца телефонски ми се јави. Имаат горе на село секакви животињи, незнаат колку, и колеа прасе, не ме праша имаш ли месо. Јас сеедно не сум многу изеслива, ме заболе мене за тоа, ама знам дека има, и има во изобилие, не ме прашала имате ли леб да јадете. А имам, и нема можеби да земам од неа, ама мене ме боли што не ме прашува и не е заинтересирана.
    Од мене нема ништо да добие повеќе. Сега точно да имам кревет на вода, овој мојот не го давам. Ќе го искршам и изгорам за потпалок.
    Имав и некои стари јакни и блузи, а знам дека она нема, и не и дадов. Ги спакував фино и на мајка ми и ги однесов. Нека ги пренесов преку нз колку граници, ако требаше ќе ги фрлев, и запалев, ама не и ги давав нејзе. И сега, незнам животот што ќе ми донесе, може некогаш ќе имам незнам колку, ама нејзе не и давам.

На crazylady, galapce, t-sweet и 3 други им се допаѓа ова.
  16. Ordinary

Ordinary Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    2.836
    Допаѓања:
    81.043
    @Offspring уживај во чувството кога поклонуваш нешто,заради себе,заради задоволството на лицето на тој на кој му поклонуваш и најважно од се-Неочекувај ништо за возврат

На crazylady, SexiLy, vichy и 7 други им се допаѓа ова.
  17. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.152
    Допаѓања:
    259.201
    Уживај, тоа и јас сакав да пишам.
    Не очекувај ама баш ништо. Така можеби и некогаш позитивно ќе те изненади.

На t-sweet, Esmeralda-MD, Offspring и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.692
    Допаѓања:
    134.922
    ^
    Поминале моментите кога веројатно би била позитивно изненадена. Тоа се очекува, штознам, после неколку месеци или година, да старава сфати дека децава се сакаат и во брак се, и така ќе останат, па да дојде како еден вид покајание или извинување што не можела да ја прифати, па еве сега се свестила, или помирила како и да е. После 3 години игнорирање и претеризам, сега и да сака, треба да и се сврти грб. Бар 3 години да и врати :D Не може така тоа, ми текнало сега сакам и снаава со раце може отворени треба да ја пречека.

На stetoskop, stefanija70, referentka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.152
    Допаѓања:
    259.201
    Не реков Офи у прегратки да и скокне. Ама она сака внимание од свекрвата и после 3 год.
    Многу е лошо вака семејни приказни да се толкуваат.

На galapce му/ѝ се допаѓа ова.
  20. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.126
    Во таква ситуација, ни јас не би мрднала со прст.:)

На Gerbera, duffi и Bridget им се допаѓа ова.