Mirna e sveki da ne ja urocam,otkako i pokazav kaj i e mestoto. Taa ke mi se mesala sto da pravam vo moja kukja kako da sum gi koristela sobite. Ama i gi objasniv ubavo rabotite i eve ja ne e otidena vo kukjata otkako ja kupivme.
Mislam deka pisav vo temava deka ja kupivme Ne sme mnogu blisku,a ni daleku,ama sekako ke si ja vovedam nivnata taktika,prvo da se najavat pa daa dojdat,ako sme doma i raspolozeni za gosti. Ne sme uste vseleni,klucot oficijalno go nemame dobieno,ama povremeno koga ni treba da odneseme alati,raboti nekoi ni go davaat. Kukjata e mallku golemka zaa nas dvajca,ama na dolniot sprat vekje si najdovme kiradzija,toj si ima poseben vlez i nemame nisto so niv,samo ssto pola i povekje od ratata za kredit ke ni ja isplakja. Nemame mnogu za rabota,taka da taamu negde na esen,bez brzanje mislaam deka ke se vselime Konecno !!!!
Со здравје да си седите во куќата, многу е убава. И запамти - клучот на врата секогаш, немој да дозволуваш никој да ти се башари без тропање/ѕвонење. @okcenzi шо бидна со свеки, ништо не кажа во мисла не остави
Nesum mnogu vo temava i nemam poima sto se slucuva, za sto se pisuva. Slikava me voodusevi. Kukava e odlicna i poveke od toa. Bas moj tip, golema, prostrana, soba za se i plus sekoj bi imal svoja rabotna soba. Sozdravje da si ja sedite i prekrasni sonovi da vi se ostvaruvaat. Dledam imas ubav dvor, organiziraj te go i uzivajte.
Бракот не значи ништо во тој поглед, можеш со некого до смрт да живееш и 4 деца да имате, без никаде да се потпишете. Тоа не значи дека е “различно“. Различно е само кога се живее на различни места, од прв ден под ист покрив приоритетни се тие под покривот, биле двајца или дванаесет. Ни јас не би трпела дечко ми да финансира кој било, а да живее со мене.
Вака незнаев каде да ја ставам темава па ја ставив овде ако сум згрешила избришете ја или преместете ја кај треба..во брак сум две години зивееме заедно свекор свекрва золва и плус баба..није со мм и керката сме на вториот спрат но немаме никакви услови..правевме свадба и сакавме да си направиме кујна овде имаше салон отворен у таман беше и плус собата остануваше кај што седевме..но свекрва ми кога рече не и не не знам како не знам што подобро спална да сме Зеле барем о ва соба кај што седиме секигаш ке ни била сведена и не даде исто и свекорот се побуни Ама не како Неа..а моите сакаа да ми купат спална но во тој период после свадба не беа во мозност..и така ние си зедовме од свадбата спална салон што беше го преградивме и едната соба е спална а др демек ко за детска..плус парите беа во нив и кога и да сакавме да изл со мм та ни давала од тие пари..и така ни отидоа парите..а керка ми станица по 3-4пати навечер за млеко јас морам нон стоп по скали горе долу а бремена сум 8месец немам нозе половини ме болат..керка ми навечер ни малку не спие се нешто кенка се нешто плаче и по цела вечер не спијам..иначе во село сум мазена и тие рботат на поле исто и мм кога ке си дојдат од Нива 8-9 часот јас сеуште не сум слегната доле бидејки керка ми уште не е стната мм ништо не ми казува но тие често преговарат а по цела вечер не спијам плус бремена..сега и др дете а немм никакви услови ни вода имам овде ни некој шпорет ништо..казавме дек сакавме но немало пари од кај сега тоа ни текнало навистина ми е смачено од се..а золвата плус и таа толку многу зборови околу керка ми се тие знаат ако треба да одиме некаде таа се качила тела али шта и ја облекла кога ке си дојде од Нива оди донеси ми бањарката стви ми кафе дај ми да јадам ко јас цел Ден да сум седела навистина ми е преку глава од се..и за кујни сакав да прашам има ли некој поефтини ако у случај дадат нешто да направиме..позз
Делов со парите кај стариве не го разбирам... И за улошки им бараш пари од нив? Инаку имаш кујни евтинки во Форма Идеале по 15.000 така нешто...
А зошто не им речете дека сакате да се одделите со буџет? Или не работите со мажот па зависни сте од нив?
..Уште некое мислење да прочитам и ќе заклучам дека ние во 14-век сме само напредни поради Интернетот....Може уште еден фејспалм, тој за мажот да биде?
Mislam kaza deka ziveat na selo i rabotat na nivi..osven ako maz i ne raboti i druga rabota. Tesko e vo zaednica. I ne mi e jasno zosto vi go dale gorniot sprat dokolku tie diktiraat sto ke se pravi i ke se kupuva tamu. Pa i vo vasi esapi se mesaat,ne kujna tuku spalna Tuka maz ti e kriv , realno vo site problemi mazite se krivi zasto ne znaat da zastanat na cvrsta noga i da si go odbranat semejstvoto. Gospod vi dal edno dete,ete ke dojde i drugo a bez osnovni sredstva i bez deca e tesko a ne pak so niv. Tesko vas...zboruvaj mu na maz ti i neka go rese problemot.
Да како што реков од село сме се работи на поле и се што се зема е кај нив..јас ги разберам има мн трошкови и во земјоделието но и многу се зима бидејки дојдов во фамилија каде што многу се работи и навистина не знам што да правам..
есхфсеукфхсрфсдбгњајсдбксеајнвфсчдлкмврепткг5ио49ту89ру529030т93-04то34 Ништо не разбрав, ако некој разбра нека ме просветли!.
Колку само пати му имам казано но ми вели што правиме муабет кога тоа поминало веке немаме пари..а од дома не давати велат Дека сега нема за луксузи
@pavlinka-daniela Ништо, сега кротко и гледај нека има за детето, за ова и за тоа што доаѓа, за нив ако ви помагаат добро е. Сега реално, без свои примања и не може многу да се постигне нешто или да се промени ситуацијава. Дале спрат ама пак они си се "газди у куќа", тоа е, карактери, тоа не се менува ниту нивните сфаќања. Прифати си ја засега ситуацијата како што е, не се нервирај, на мира нека се роди бебето, па понатаму кога сами ќе заработите ќе почнат и работите да се средуваат, една по една. Ај ти сега си бремена ама сопругот не е бремен, не може тој и сега да заработи?