Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Свекрвите и снаите – проблеми

Дискусија во 'Брак' започната од zdravkova, 1 декември 2009.

1. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    6.108
    Допаѓања:
    75.390
    Добро кај си гледала кога си се мажела? Од љубов било... Од љубов се живее? Во денешно време прво се гледа дали се има можност да се живее башка па после ссе прави свадба. Типично селско семејство, ти не гледаше како би живеела кога ќе бидеш во брак? Па уште и ќе те бесел ако се разведеш! Што се човек нема да прочита. Кој век сме ало? Маж ти е право сељачиште што ја држи мајка му за сукња цел живот. Тој ако бил паметен ќе правел чаре за во град да земе малечко станче, па ете може и во село да оди и да им помага на неговите ама НЕ... Мора до мама да седи... Ова ми изгледа случка ко од приказните. Па дури и баба ми кога се мажела имала поголеми права и поглема почит отколку ти. Жално. Немаш ли родители? Што не побараш поддршка од нкв?

На samovila.red., CameliaMiller, Dust и 3 други им се допаѓа ова.
  2. nice-girl

nice-girl Истакнат член

Се зачлени на:
    8 февруари 2010
    Пораки:
    663
    Допаѓања:
    320
    @pavlinka-daniela Според мене најдобро е да му заканиш на мт дека ако не биде маж и не се избори за вас дека ќе го напуштиш, старите или да ви дадат нива под наем вие да ја обработувате или да си одите во град таму да живеете ...

3. pavlinka-daniela

pavlinka-daniela Активен член

Се зачлени на:
    6 мај 2016
    Пораки:
    40
    Допаѓања:
    11
    Не сака нема никаква шанса да одиме во град а за наем требаат пари а тој никафе не оди на а не ни сака подобро дома да работел одколку за 15иљади да одел на Раб..незнам навистина веке ни кај да осам ни што да правам за 1месец треба да се породам а нервози Еден куп секоја вечер плачејки заспивам тој ке почне Престани Престани и ако не престанак тој оди во др соба си легнува

4. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.692
    Допаѓања:
    134.923
    Па престани.

На samovila.red., Orthophill, CameliaMiller и 6 други им се допаѓа ова.
  5. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.742
    Допаѓања:
    145.178
    Ветојатно на маж ти му одговара целата ситуација.
    Па не сака ни да се потруди да мрдне од мртва точка.

На CameliaMiller, Nausicaa и stefanija70 им се допаѓа ова.
  6. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.692
    Допаѓања:
    134.923
    А таа како мрднува од мртва точка? Со трубење како таа замислува дека треба без да знае дали воопшто е изводливо тоа нејзиното во моментот? Роб била ако работела, па кога одиш во фамилија која лебот од нива го заработува, што мислиш дека ќе ти биде улогата таму? Сметководител? Нема кој да им каже пари како да трошат?

На samovila.red., Orthophill, Daydream и 11 други им се допаѓа ова.
  7. pavlinka-daniela

Се зачлени на:
    6 мај 2016
    Пораки:
    40
    Допаѓања:
    11
    Јас не реков Дека не работам како што напишав погоре јас со мојата керка не сум ни малку привезана кога беше мала кога плачеше јас незнаев зошто е дали за спиење дали за јадење како што некој мајки си ги знаат децата бидејки јас бев по цели денови на Нива и не ми беше криво работев Ама кога ке побарав пари за било што тие ни даваа од нашите од свадба бидејки во нив беа парите..од тие пари само за детето даваат ако побарам нешто да си купам ке речат гледај за детето ти не мора и ако дадат некогаш прво ке се наговорат па потоа

8. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.742
    Допаѓања:
    145.178
    Ако ми се обраќаш мене, прашај ја неа.
    Јас зборувам за мажот и.

На Emy867 и rose60 им се допаѓа ова.
  9. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.692
    Допаѓања:
    134.923
    Како го доеше бебето ако веднаш после 40 дена ти право на нива замина по цел ден?

На samovila.red. и Tajnaotrovna им се допаѓа ова.
  10. MiloMalo

MiloMalo Популарен член

Се зачлени на:
    5 август 2011
    Пораки:
    891
    Допаѓања:
    2.916
    Добро бе, зошто?:x Дај седни го тој маж ти барем во него нека има упм па штом работи и он која е логиката старите да ви ги чуваат парите? Друго е да побараш од мажот друго е од нив, па не се венчаше за нив мајка му стара? :(

п.с. за вакви работи се крстам да е трол, жими се

11. Мрчатор

Мрчатор Активен член

Се зачлени на:
    17 мај 2016
    Пораки:
    56
    Допаѓања:
    300
    И кај твоите е сиромаштија така?
    Мислам дека и да се разведеш тие нема да те поддржат. Демантирај ме ако не е така.
    @Bridget напиша дека немала млеко и бабата го чувала.

12. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.692
    Допаѓања:
    134.923
    Да не размрда малку во темава.

13. sesilija

sesilija Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    4.177
    Допаѓања:
    13.282
    Најлесно е да се каже дека е лага, меѓутоа за жал има вакви судбини.

По некои зборови од постовите, можам да заклучам дека си од струмичко-радовишко, како што кажаа и претходно некои членки, не мора со такси да одиш на работа, селата таму не се оддалечени по 30км од градот, не е тоа Мариово, сигурно има некакви комбиња, ако нема автобуси.

Ова доколку веќе си решила да одиш на работа што не вклучува нива.
    Верувај колку и да е мала платата сепак ќе ти остануваат повеќе пари од нулата со кои располагаш сега.

За минатото залудно е да се зборува дека не требало воопшто и да ги давате кај нив парите од свадбата, ама и сега зарем не можете да си ги земете, или ги нема повеќе?

Мене само не ми е јасно во 4 години врска зарем не одеше кај него, не си разговаравте како им функционира семејството, за да си процениш дали можеш да бидеш дел од него или не?

На Offspring, samovila.red., Daydream и 19 други им се допаѓа ова.
  14. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    6.108
    Допаѓања:
    75.390
    Изгледа павлака во очи имала 4 години. Трошка почит нема спрема тебе маж ти, па очекуваш некој друг да има. Парите од свдбата не биле кај вас туку кај нив... Колку се заостанати... Покажи заби ти пред нив, не знам што очекуваш од форумов.
    Битно нет имаш да не ти е досадно.

На samovila.red., CameliaMiller, Glasna и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. pavlinka-daniela

Се зачлени на:
    6 мај 2016
    Пораки:
    40
    Допаѓања:
    11
    Разговаравме да но Откако се омазив ме тој се смени 1000% стана по арогантен додела бевме во врска никафе не одеше а сега не оти кој знае каде Ама вазно секоја вечер или преку иде на продавница седи таму докај 11часот

16. MilaP

MilaP Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    53.146
    Cekaj .. cim ima mt pari za sekoja vecer da sedi vo prodavnica i da ispaga znaci ne ste za zalenje.
    Bez pari tesko deka sede tamu..
    Da si go podberes mt ne ke da e na loso ...
    Razmisli sto sakas od zivotot za sebe i za tvoite deca.
    Dokolku reses da se razvedes ( ne me svakaj pogresno,tvoj zivot e ) dali ke imas podrska od nekoj,na primer od tvoite?

На samovila.red., CameliaMiller, evangelina.ina и 2 други им се допаѓа ова.
  17. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.112
    Допаѓања:
    67.070
    Банирана е pavlinka-daniela, трол за жал. Ве молам не продолжувајте со одговарање на нејзините постови, има многу мислења да не ги бришам, може ќе му се најдат на некој. :)

На samovila.red., joy1, kjukli и 5 други им се допаѓа ова.
  18. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.050
    Допаѓања:
    268.683
    Ај што е таа трол, него стварно има вакви луѓе и вакви проблеми.
    Просто не можам да се начудам, и да се разберам себеси дали ме фаќа жал према жената, или бес што самите себе не се вреднуваат доволно.

На samovila.red., Emy867, Mia.MGK и 10 други им се допаѓа ова.
  19. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    6.990
    Допаѓања:
    135.263
    Meне искрено бес ме фаќа од тоа колку некои сакаат да бидат жртви, па вака ми рекоа, па онака ми направија. Е добро ти марионета си дома па кој што сака може да ти праи? Ни грам самопочит да се немало...

На samovila.red., galapce, zalosna и 9 други им се допаѓа ова.
  20. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.050
    Допаѓања:
    268.683
    Па мама и тате ги викала бе, мама и тате, а демек другиве тетка и чичко што ги викале, полоши биле.
    Камено доба!! (ова и во real life го имам чуено и тоа скоро, страшно!)

На Daydream, Bozica1980, eloves и 5 други им се допаѓа ова.