Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Свекрвите и снаите – проблеми

Дискусија во 'Брак' започната од zdravkova, 1 декември 2009.

1. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    6.990
    Допаѓања:
    135.263
    има и такви бе ... ај да ја гледаат ко нивно дете можеби и ке ја сфатам, ама овие кучето подобро го третираат од неа она коа им напнала мамо, тато...

На Bozica1980 и CameliaMiller им се допаѓа ова.
  2. Kukla994

Kukla994 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2014
    Пораки:
    4.682
    Допаѓања:
    46.944
    Svekrva mi sakat Nona (na albanski) da ja vikam. A svekor mi dovolno e svekur so go narekov. Ne mi se mesat I taka da go vikam.
    Ne se osmelivam vekje da mu se obratam posle taa bruka. :D
    A tie mene stvarno ko svoja kjerka me tretiraat. Imam zolva 3 godini pogolema od mene I stvarno ne gledam da ne dvojat. Kako so nea taka I so mene se. Fini luge be fini mi se padnaa :D :wasntme:

На samovila.red., irenna, Ingvild и 6 други им се допаѓа ова.
  3. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    6.990
    Допаѓања:
    135.263
    некогаш не е само односот у прашање кукле, има влијание и егото, и почитта спрема сопствените родители... Евве свекрва ми на пример е мн добродушно суштество, можеби ме вадат од такт некои нејзини постапки ама за однесување према нас снаите срамота е да се пожалам. Ама нема шанси да ја стаам на исто рамниште со мајка ми што ме изгледала и пружала се што ми требало, само ради коректниот однос.

На samovila.red., Ingvild, zalosna и 8 други им се допаѓа ова.
  4. Kukla994

Kukla994 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2014
    Пораки:
    4.682
    Допаѓања:
    46.944
    Ne, se si ima granica. Se znae, majkata e majka svekrva e svekrva. Nemora da se sakame, dovolno e da se pocituvame mislam.
    A ova sega za sega e vaka. Daj boze da e sekogas ama od ko ce se mazam zaedno ke zivejme, e togas ke prajme pak muabet dali ke ostaneme vaka ili ne.
    Luge sme, sekoj ima po nekoj tabiet. Nie snajte ne sme mozda sovrsenstvo ama I tie imaat uloga da se poblagi vo odnesuvanjeto ako sakaat vo red da e kukjata I da imame slozen zivot.
    Uste ova. I mazot da ne ti se pogodit mamin sin pokraj losa svekrva. E togas draga se vide tvoeto -.-

На samovila.red., zalosna, VIK-KIV и 6 други им се допаѓа ова.
  5. mimiiiii

mimiiiii Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2012
    Пораки:
    2.892
    Допаѓања:
    11.288
    Кога се омажи ти бе мало? :D Ај со среќа

6. Kukla994

Kukla994 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2014
    Пораки:
    4.682
    Допаѓања:
    46.944
    Ejjj da ne ti se veruva a :P
    Se veriv. Zdravje Boze do godina I nevesta ke bidam :wasntme:
    Am cudno e za mene znam. Zgora na se I na 1-vi april se veriv xD

Fala inaku :*

На mareane, Mhhm, samovila.red. и 14 други им се допаѓа ова.
  7. toogood

toogood Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2014
    Пораки:
    2.126
    Допаѓања:
    12.326
    Aj i ja nesto so mama i tate.
    Ima edna familija tuka koj dosle pred 40god.
    Go zenea sinot so izbranicata, kanaganka, i i vikale mama i tate da gi vika.
    I zenava gi vikase taka zosto e kulturna i pocituva druga kultura (taka gi ucat od mali vo skolo), a mislam deka ne ni razbirase sto zbori. Vazno bese nasmeana i ljubezna vo sekoe vreme.
    Starive se falea po site makedonci od nivna generacija (dosljaci od pred 40-50 god).
    Na kraj kako im go spopika po kanadski i vo drugiot zivot ke se sekavaat na nea.
    Gi ostavi pistoli po razvodot so podzevani usti.. Sega imaat snaa od karibi nekade, gi nema da se pofalat kako gi vika.:rofl:

На mareane, samovila.red., galapce и 19 други им се допаѓа ова.
  8. VIK-KIV

VIK-KIV Активен член

Се зачлени на:
    19 јуни 2016
    Пораки:
    69
    Допаѓања:
    110
    П а нормално им лижела газ за да добие што си замислила. Иако непоштено од нејзина страна. Но нејзин живот. Сепак убаво целиш дека многу АРНО НЕ НА АРНО.
    Јас од лично искуство ќе пишам СО СВЕКРВА ЛЕСНО СЕ РЕШАВА ПРОБЛЕМ КОГА ДОСЕБЕ ИМАШ ПРАВ МАЖ, А СО МАМИН СИН СЕ ЌЕ ВЕ СОПНУВА И СВЕКОР И СВЕКРВА И ДАЛИ ГИ ВЕЛИШ МАМА./ТАТО се.

На MilaP и Sesil им се допаѓа ова.
  9. toogood

toogood Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2014
    Пораки:
    2.126
    Допаѓања:
    12.326
    Totalno ne si ni razbrala.
    Komentov voopsto ne ti e na mesto.
    Lugeto ovde zarabotuvaat od najmali god. i ne se sradni za necii imot.
    Isto i mniogu vazno nikoj ne se kara na nivo na patos. Ednostavno lugeto polnat kufer ona sto sobira i zaminuvaat, a po drzaven pat imovinata se deli bez nadmudruvanja od tipot jas rekov ti rece ili kako sum citala po femina tendzerinjata, spalnata, jambolijata......
    Imovina steknata vo brak se deli, a ne na svekrva i svekor. Nema nikoj potreba da se ulizuva kako rece. Ako si ljubezen i kulturen i ako ja pocituvas tugata kultura treba da se ima vpredvid deka se ima granici koj koga ke se pregazat ke go udrat po glava toj sto preku leb pogaca bara.

На pink95, tanja manja, mama31 и 2 други им се допаѓа ова.
  10. VIK-KIV

VIK-KIV Активен член

Се зачлени на:
    19 јуни 2016
    Пораки:
    69
    Допаѓања:
    110
    ok te razbrav sega sto sakase da napises no eka ti objasni deka snaat gi izgorela se Im zeal.ok sudbini.

11. okcenzi

okcenzi Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2012
    Пораки:
    3.522
    Допаѓања:
    9.561
    Ај омажи се па пофали се.
    Со срека

На Antebellum, Glasna, Minnie 1 и 4 други им се допаѓа ова.
  12. Kukla994

Kukla994 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2014
    Пораки:
    4.682
    Допаѓања:
    46.944
    Daj Boze da e za falenje isto vaka I od ko ce se omazam. Da ne gi izvadat togas rogojte pa da trebit ija mojte xD
    Fala, fala.

На Antebellum, ♡BuBaLe♡, samovila.red. и 8 други им се допаѓа ова.
  13. Sanya20

Sanya20 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 март 2016
    Пораки:
    236
    Допаѓања:
    241
    Мојата братучедка имаше проблем со таа нејзина свекрва,жената буквално се сака да знае,им оди во станот кога ќе посака ненајавено,и кажувала како да прави ручек,му ги средувала таа алиштата на син и.така требало не вака,кога излегувале тие двајца и таа со нив како ламба им одела,а инаку брачедка ми мирна,душа али еден ден кога и дошла пак ненајавено,таа била во пиџами и тоа отворени онака секси како да кажам ќе ме разберете,и почнала да и се дери како смеела така да се шета пред син и срамота било:tmi:
    е тогаш и пукнал филмот и почнала да ја соблекува неа да ги фрла рубите и ја избркала од станот:rofl:кога ми го кажа тоа не верував дека такво нешто можи таа да направи ама фала богу па и здосадило веќе.Сега се немат,ни им оди дома ни ништо,како да не се знаат.

На Girl-Rabbit, samovila.red. и Sesil им се допаѓа ова.
  14. VIK-KIV

VIK-KIV Активен член

Се зачлени на:
    19 јуни 2016
    Пораки:
    69
    Допаѓања:
    110
    Ништо чудно, и мојата правеше така си влегуваа со свекор ми во станот не само на гости туку со денови се седеа. Имаше секогаш соба за нив дека додуша станот нивни ама нас ни го остстапија,ама си имале намери да идат кога сакаат во нивната соба и да прават што сакааат. Она готви,чепка по раб.што сум си ги оставила во дневна немислејќи некој ќе ми шпионира. Бла Бла ќе тера. Овие твоине имале среќа што се повлекла. Јас од собран бес и премолчување почнав и да ги вреѓам и кршам,башка сопругот ме имаше удирано на старт на брак ако му споменв да се двоиме да си купиме мало станче дека таков беше планот и по се они мене ме избркаа. Кога се каравме и ме напаѓаа,главно ме држеа во стеги со раце,тела мм и свекор ми мислејќи да не им скршам нешто а јас само сакав да умирам ситуација цела бев со гребаници и модринки и еднаш премолчав потоа им викнав полоција и добија опомена само.Следен пат маж ми лом ме направи гребаници,стегање и отидов во градска дадоа извештај за напад па во полициска станица да знаат дека сум претрпела домашно насилство ама да не стане големата не го активирав да го гонат кривично мм,згрешив.
    Ама тоа е. Разведена сум. Не ми е сеедно сум вложувала многу во ништо во брак со мамин и татин СИН,поважни мама и тато од жена му.Плус за жена му се најлошо мислење,да му речам неарна сум ми вика измислуваш ене ти лекови лечи се сама не те носам на доктор итн. Фала Богу што заврши.И не е до свекрвата ако имаш ЦВРСТ,РЗАБРАН МАЖ.

15. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.351
    Допаѓања:
    286.298
    Вики-Виши....ти ли си:^)

На podravka, kjukli, Nova и 29 други им се допаѓа ова.
  16. MilaP

MilaP Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    53.146
    :rofl: :rofl: :rofl:
    Moze da e taa a moze i ne.
    Zalno e kolku luge delat ista ili slicna sudbina.

@Kukla994 Bas mi e milo sto ti se podogeni svekor ti i svekrva ti.
    Ne slusaj mnogu deka koga ke se omazis ke se smenat.
    Moite si ostanaa isti,imame super odnos i mozam da kazam deka svekrva mi poveke mene zelbite mi gi ispolnuva otkolku za zolva mi ili mm.
    Da si imate sekogas sloga i razbiranje.

На ♡BuBaLe♡, mareane, samovila.red. и 13 други им се допаѓа ова.
  17. VIK-KIV

VIK-KIV Активен член

Се зачлени на:
    19 јуни 2016
    Пораки:
    69
    Допаѓања:
    110
    Која ли е таа виши? ЈАС од името си направив Викторија(Вики нагалено) ама не дозволува зафатено било и си викам ВИК пак не па направива ВИК-КИВ. Јас пишувам лично за моето искуство,слично како @Sanya20 братучетката ,но кај мене не се свестија им пречев дека сакав да се делиме со син им и ме набркаа. Јас лично не верувам дека денес може да се има добри свекор/свекрва.Н е ме разбирајте погрешно дури со скепса геледам на дечко ко ќе сврти муабет мајка ми вака-така...и се повеќе загледувам дечки без мајка од многу причини за што сочувствувам,но во себе си велам ако би било со некој од нив рат би била од проблеми ТРИАГОЛНИК СНАА-СВЕКТВА-СОПРУГ.Инаку секој брак е приакзана за себе.

18. VIK-KIV

VIK-KIV Активен член

Се зачлени на:
    19 јуни 2016
    Пораки:
    69
    Допаѓања:
    110
    И одговорива на Мила,еве и на тебе не знам која е таа Виши,јас од моето име сакав Вики ама зафатено беше па Вик и тоа неможеше и испадна ВИК-КИВ.

19. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.481
    Допаѓања:
    96.949
    Е која е де?:?: Приказна 100% иста како твојата. Ни погоре, ни подолу. Сигурна си оти не ја знаеш?8-|
    Ај размисли малку, немој да се сетиш успат:D.

На katalina, samovila.red., CameliaMiller и 3 други им се допаѓа ова.
  20. VIK-KIV

VIK-KIV Активен член

Се зачлени на:
    19 јуни 2016
    Пораки:
    69
    Допаѓања:
    110
    Јас си пишувам за проблем што сум имала,а бидејќи го немам можеби и не сум повикана за овде,дури читам дека ко за дочек веднаш те шамараат со живот на други. Па во суштина да сите проблеми меѓу СНАА-СВЕКРВАсе исти и потекнуваат од немање МАЖ СО СТАВи тоа е тоа,наликуваат една на друга. Уживајте да не ве потресувам јас тука.доволно сте потресени од СВЕкривиштана:hai:

Последна измена: 20 јуни 2016