Епа и Виши го нема веќе, се разведе и она. Веројатно де. Ама срцка проблемите постојат во тие релации да, но овој твој е ИСТ како на наша Виши. Јас сепак викам да не ни се реинкарнирала она.
И јас си живеев најубаво на свет со свеки моја, се до пред месец кога со дрва и камења фрли по јатрва ми, се замешав и сега не збори со мене. Раат сум, ама уште зачудеа од тоа какви луѓе има. Види утре ден ако одма не родиш, или ако си послабичка или ако сеуште не заработуваш свои пари, може на површина да излезат чудовишта. Да не се лажеме, мајката те идеализира, свекрвата те крититикува и ди ја приметува и најмалата ситница-мана, ама некои премолчуваат подолго од други.
Ај да се намсееме малку се напуфкала некоја маца со марихуана до ѓубриштете и поминала некоја баба и рекла ПИС мацо и мачкава и рекла ПИС БАБО
@VIK-KIV не си ти феминката @VichyViktorija ???? Јас пак така некако си поврзав. Или многу Виши што се викаат Виктории овде..
Мислете си слободно кој што сака. Јас се вклучив пред некој ден и меѓу темиве гледам разгледувам теми низ кои сум поминала и само исконентирав иако овде веќе немам потреба да коментирам. Ако си искрен ќе ти се натрупа се и сешто леле може не требаше да си го кажам името,ама тоа е,по е...нема каење.
Вaкa дa ти кaжaм не е дa ти сoлaм пaмет или декa ете нештo кo бoжем сум билa пoпaметнa aмa мoјoт мaж е пoстaр oд мене 14,5 гoдини и сaкaше вaкa кaкo твoјoт нештo дa се пoнaшa aмa тoј кoгa избегa вo другa сoбa јaс се спaкувaв и тoј нa кoленa се влечеше дa му се врaтaм , кoгa веќе се oженил мoрa женa и децa дa му се пoбитни a не мaмичкaму и тaтичкoму , мoрaш дa седнеш сo негo и нa фин и митен нaчин дa рaзгoвaрaш или ќе те пoдржaвa и пoмaгa или тoј тaткo не е кoлку штo се дигa , вистински мaж е oнoј мaж кoј пoмaгa нa свoјaтa женa и тoј штo се дoгoвaрa зa све сo свoјaтa женa .
Jade i jas da se vmesam kaj mlada nevesta. Ako si dobra kon niv i tie taka ke ti vratat, zosto sigurno i oni nesakaat da imaat domasni raspravii. Jas uste malku 20 god. sum nivna snaa pa nemozam nisto loso da kazam, baska toa sto svekrvata ne mi e makedonka, pak sme se nasle i razbrale. Samo da ti kazam nikoj nesaka sev vo kuka koj vcera go pribrale od ulica (nesi od ulica, ama me razbra sto sakam da kazam neli). Tuka citam kako vo nivna kuka sefovi se pravat. Bogami mene nekoja da dojde i tek taka da mi se vseli i uste da mi redi i razreduva i gazda da mi se pravi ne ke da pomine ubavo. Ako znaes kade ti e mestoto, ubavo ke vi bide. Sega vo zaednica, utre so poveke moznosti ke si zasnovate svoj dom, ama sekogas treba so familijata da si ostanes splotena oti od toa povazno nema. Nekogas tebe nema da ti bide denot, nekogas niv i zatoa ke mora da preskoknuvate. Najubavo koj rekol, sto rekol da ne si go prevrtuvas vo mislite oti taka od igla lokomotiva stanuva. Ostani pozitivna.
@toogood Ај сега јас како нечива снаа да ти објаснам. Ретко која од прв ден се прави шефица. Се додека свекрвата и свекорот ја прифакаат како новодојдена и и пружат помош, заштита и поддршка, ниедна снајка нема да забегува. Ниедна не е ни најдена на улица, ниту земна од улица, туку и таа е дојдена од семејство каде секој си има свој табит, карактер, барања и желби. Чудно како секогаш свекрвите имаат најдобро мислење за синот а за снаата никогаш. Па нели паметниот син ја донел таа снаа? Ако свекрвата мисли да изиграва шефица или ако не поднесува некој да шефува, тогаш со време нека му каже на синот дека треба да си се тргне на страна пред да се ожени, а не откако ке дојде нечива керка, нечиво чедо во таа кука. Многу се пишувало на темава и иште многу ке се пишува, се додека МАКЕДОНСКАТА свекрва не сфати дека не мора таа да биде центар на универзумот на недозреаниот син. Се додека така ги воспитуваат мамините синчиња, се до тогаш снајте ке бидат криви. Си имала срека што немаш македонска свекрва.
mnogu jasno deka koga ke se zemat mladite nema sto nikoj da se mesa,koga snaata vlaga vo kukja ona ne se zamara so brakot na svekrva i,ama svekrva i epten se zamara so nivniot brak.Jas sum vo vrska 6 godini i dosega sum samo na zdravo so mojata idna svekrva,osven ako i treba nekoja pomos ako sum slobodna ke dojdam.Mislam deka svekrvata a i opsto drugite moze da se mesaat samo dokolku vie go dozvolite toa,jas sum si poprincipielna biram so kogo mi treba muabet so kogatreba samo edno zdravo.Decko mi zivee so negovite vo ista kukja,jas mu imam kazano dodeka ne si napravime nesto posebno brak ne doagja predvid,pa ne sum budala da begam od kukja na 2 sprata kaj moive a imam samo edna sestra,za da bidam sluginka kaj drugi vo edna soba pa taka si e.. Inaku sekogas podaleku od svoi da receme,zasto taka nema da ima raspravii a jas da se karam zosto e nesto moe sto sum si go stavila premesteno nema sansi...Ova mi e mislenje formirano od strana na mnogu nevesti Inaku idnata svekrva ne e losa,nikogas za nisto ne se zamesala duri i koga sme se karale ama sigurno si e sigurno,bolje od distanca nema nikade..pozdrav zenski
А каде и’ е местото? Па ако доаѓа во таа куќа со сопругот, таа веќе не е гостинка, тоа и’ е дом. Сигурно нема да се однесува ко газда, ама каде е тоа место баш ме интересира.
Местото и е да куте и трае, да слуша ,да раѓа деца , и да му слугува Нема она што да зборува да се жале и да крека безгласна буква ке е
Vo pravo si LivingGlam toa veke i e nejzin Dom a ne da se ponasa kako 13-to prase. Jas imam svekrva trebase glumuca da bide ja biva steta sto ne e taa im komanda na site vo kukava kako muz e. Pred narodot e svetica a doma zmija otrovnica. Ama toa e ke si kutis koa nema kaj da odime so mm i detenceto. Da imavme poveke finansii podrugo ke bese.