И ако многу се прави "паметна", почесто ќе ја поздравуваат со добро познатата - "ако не ти одговара, оди си". Е ова кој не го вика на жена, маж ли е бе?
Извини ама ова што го имаш напишано потекнува од робовладетелство и сите сме учеле историја,знаеме кога почнало а кога завршило, ако родителите не се толку моќни да му обезбедат на синот ново живеалиште барем нека не му го упропастуваат мирот со сопругата.И мислам дека нема што повеќе да се каже кажано е.... Јас и кога ке бидам снаа нема да дозволам да ми се меша свекрва ми,а кога ке бидам некој ден свекрва кога ке го оженам син ми па тоа воопшто нема да ме интересира,ако ме викнат некогаш на кафе или ако им требам за внучињата да им ги причувам ок,инаку повеќе ќе гледам да си уживам со сопругот во пензионерските денови
А зошто ме цитираш мене? очигледно неси ги читала сите постови и не си ја сватила поентата така и не си ја сватила основата на моето излагање Ама се гледа дека си сеуште дете ке ги сватиш сите работи има време полека полеасо време Во едно нема да се сложам сотебе родителите не се должни дави обезбедат живеалиште ти и маж ти ке си обезбедите
Секaде женa е прoблемoт.Никoј не викa свекoрoт,или мaжoт сo дедoтo Амa јaс еве се чудaм oдкaкo сум мaженa,нели oдиш вo др куќa или кaкo и дa е ете нoви луѓе нaвики.Истoтo гo пoминaлa и свекрвaтa знaчи знaе кaкo е,и нaместo дa биде женa нa местo прaви прoблеми.А кoлку имaм слушaнo oд свекрви кoи ни сaмите не живееле сo свoите свекрви демек"јaс aкo бидaм кaкo мoјaт",или кaкo некoјa др тaму зa пример сo јa земaaт"дa ме истепaте" и нз штo уште не и нa крaј кaжувa свекoрoт или синoт тaa бетер стaнaлa.И јaс сегa знaм кaкo требa a имaм син пa пoсле мoже и јaс ќе стaнaм лoшaтa Не се знaе ...
Читам и се чудам на реченицава. Кого бре од улица прибираат (кучиња и мачиња само) Секој човек си има потекло и фамилија. Јас не разбрав што сакаш да кажеш, те молам објасни.
Се знае каде и е местото во лошо ќошеДојдена е она има да игра како и свират. Аиииии од дека па сега излезе ова.Која е тоа правило дека треба родителите на мажот да обезбедваат живеалиште за синот и снаата.Зошто од страната на снаата не се обезбеди дом? Почнувам Бриџит да ја мењавам
Mislam deka roditelite na mazot sekogas treba da obezbedat poveke za sinot,ili pak samiot sin ,roditelite na zenskoto neli spalna kupuvaat,nekoi i kujna plus i nekoi sitnurii,ama maskoto sekogas treba da obezbedi prostor za zena pa posle sami da si se sreduvaat se oni dvajca.Imam komsija so mali sinovi po 6 i 8 godini imaat,pa sega kreva uste 2 sprata od kukjata so 2 ploci za da im obezbedi utre prostor da si ziveat oddelno sinovite so nivnite zeni,sega ima razlicni situacii nekade maskoto nema pari pa ako se pomokni na zenskoto oni im obezbeduvaat, ili nekade mazot e domazet a koga ke slusneme cudno ni e neli?ali nesto generalno e maskoto da obezbedi.
Да ви се умешам у штипки кога кај него раат немаше си дојде домазет кај мене ама машала се умноживме па сме сега 9 души и здравје од следниот месец идеме под кирија Па кога не бива кај да се седи крај краева искористете ги проектите од чичко Грујо
Леле... најпростачки муабети ми се која страна колку дала да ми простите. (инсприрана од муабетот мажот - куќата, жената - мебелот) Попримитивно од тоа - НЕМА! И муабети кои потекнуваат после од тоа - моите-твоите. А што не си го испотите газот сами да стекнете? Ама не сакате кредитче да плаќате, не сакате да си делите од раатот. Мизерии... Кој колку имал и како се снашол у животов, како знаел и умеел, многу е неблагодарно некому да триете сол и да очекувате од него кога ни пола живот не го знаете за да знаете низ што минал. Па фино да ви препорачам да си ги затнете устите пред на маж ви/дечко ви ви дојде да му речете - моите дадоа, шо не дадат и твоите? Ако се спојуваа луѓето по тоа кој колку има и може да даде, никој немаше да биде во пар. Стално се смееме со една пријателка. Комшиите до неа по 82 години имаат и уште се караат на тема- твоите така, моите онака, кој колку дал и направил...а нивните кој знае од кога се умрени. Не бидете прости... аман. Зинуло дупе за пари и имоти, а кај е љубовта? Јас никогаш не сум правела вакви муабети, ни па имам намера да правам... спонтано и природно. Ајт со здравје.