Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Свекрвите и снаите – проблеми

Дискусија во 'Брак' започната од zdravkova, 1 декември 2009.

1. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.520
    Допаѓања:
    173.930
    Zad vratata,tamu najubavo,neli,od ulica e dojdena.

На samovila.red., kukla21, Glasna и 2 други им се допаѓа ова.
  2. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    15.369
    Допаѓања:
    171.402
    дете си сакала или не сакала годините не се мерило за старост во случајот доволно е само мислењето дека родителите на мажот кука а на керата кујна и спална
    јака и душа на таа кај што ке отидеш само тоа ке кажам и доста е не а темава

На MilaP, stetoskop и Glasna им се допаѓа ова.
  3. VIK-KIV

VIK-KIV Активен член

Се зачлени на:
    19 јуни 2016
    Пораки:
    69
    Допаѓања:
    110
    13век ауууу!!!!!сега ја викаме инквизицијата да пали вештерки т.е. непослушни снаи на калада...јас изгорена сум,духот мој пише:D.

4. VIK-KIV

VIK-KIV Активен член

Се зачлени на:
    19 јуни 2016
    Пораки:
    69
    Допаѓања:
    110
    ЕВНУХ Е:lol:.

5. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.090
    На okcenzi и referentka им се допаѓа ова.
  6. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    6.990
    Допаѓања:
    135.263
    у врска со муабетот за обезбедување спрат и намештај (4.15)

На Antebellum, НаталиЛили, kuc и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. toogood

toogood Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2014
    Пораки:
    2.126
    Допаѓања:
    12.326
    Sega ne.
    Sum ziveela eden perior (5-7 meseci, ne se ni sekavam tocno), no nikogas ne se slucilo kurslus.

8. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.090
    Pa da pa zatoa i mnogu pisuvas

На coco mademoisele, Girl-Rabbit, rose60 и 3 други им се допаѓа ова.
  9. toogood

toogood Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2014
    Пораки:
    2.126
    Допаѓања:
    12.326
    Kako nagazni mini ste, ne e ni cudo sto ve ima vo ovaa tema.
    Svakas li deka nemoze da vlezes vo tuga kuka koj najmalku 30god. ja kukel i odednas nov red da stavate. Zatoa ima raspravii.
    Ako nesakate taka izgradete svoj dom pa tamu bidete sefovi.
    Se dodeka ziveete pod tug pokriv ke se prilagoduvate kon onie koj ja gradele i sozdavale taa kuka.
    Ubavo kazav, da mi dojde sega nekoja i da mi kaze kako treba nema da pomine bas lagodno.
    Moja kuka moja slobodica. I na kraj kraeva jas plakam rati za otplata i jas sum tuka gazda.
    Koga ti ke plakas , ti ke bides gazda.
    Taka sekade vo svetot toa funkcionira.

На samovila.red., rose60, anakonda88 и 3 други им се допаѓа ова.
  10. toogood

toogood Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2014
    Пораки:
    2.126
    Допаѓања:
    12.326
    Dobro aj objasni mi zaso ako vidat deka svekrvata ne im e po keif ne odat da ziveat so roditelite na nevestata.

I taa kombinacija e ista.
    Ne ednas se pisuvalo kako se preselile kaj nejzinite i tamu raspravii, kavgi i pak ista kombinacija (kerka so roditeli), nekako kako zetov da ne vleguva vo kombinacija.
    Mozda ne e do zaednicata , do nevestata e.:^)

Zaednica e resenie samo za nekolku meseci dodeka ne se najde (najdeno resenie, ama nemoze da se ostvari vo momentov) resenie. Za toj mal periot nemoze da se nasoberat nepriatnosti, se sto e podolgo, kako vnuci se ragaat taka stanuva nepodnoslivo i zatoa se reklo nebrzajte, na sekomu ke mu dojdat negovite 5 min.

На samovila.red. и anakonda88 им се допаѓа ова.
  11. toogood

toogood Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2014
    Пораки:
    2.126
    Допаѓања:
    12.326
    Ne te razbiram, podobjasni.
    Jas ovaa poraka na vas ne vi ja napisav i se obrativ na odredena licnost. Neznam od kade se otpovikavte site.

Ajge edna za dusa: SITE SVEKRVI NECINAT,NISTO NEZNAAT.....":rofl:
    Mozda ke ve zadovoli ova.(y)

12. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    6.990
    Допаѓања:
    135.263
    Тоа дали некој ке почне од прв ден да става ред у туѓа куќа е одраз на домашно воспитање.
    Ама :!: син ви не е ваше дете? На кого би ја дале вашата куќа ако не на син ви? Е нормално тоа дете еден ден ке си има своја фамилија. Пазите да не замине и никогаш да не се врати, има и такви случаеви. Свекрви со кренати глави како не даваат никој да им се меша на крај молеле некој да ги догледа на староси.
    И едно е да немаш, друго е да не сакаш да дадеш.
    Нема да ви се меша никој ама на стари години глеате да не нема кој пелени да ви мења ;) У мк има дефицит на места у старачки домови. Така да мислете си дали вреди некој да ви се меша у куќа.

На samovila.red., Girl-Rabbit, stefanija70 и 3 други им се допаѓа ова.
  13. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.090
    Ti pisuvam posto i jas ziveam sama so mm ..nesme zaedno so svekor ili svekrva .. i zato nemozam da pisuvm tuka gluposti koga neznam kako e da se zivej zaedno so svekrva svekor.
    Znam deka nekoj ja preteruvaat so svekrvive de starata prdnala de stario si gi cepkal zabite ..ama ti ja prekardasi.. cekaj prvo neka ti dojdi snaa vo kujkata pa posle pisuvaj

Последна измена: 23 јуни 2016
    На Girl-Rabbit и Glasna им се допаѓа ова.
  14. toogood

toogood Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2014
    Пораки:
    2.126
    Допаѓања:
    12.326
    Ete kakvo takvo iskustvo e.

Ova e ednata strana, aj da bideme fer pa da ja islusame i drugata strana.
    Nemoze strana da se faka ako ne sme slusnale i drugata sgtrana. Poveketo od prikaskite ovde se preuveliceni, beznacajni, na nekoj ne mu bilo den pa nasol kade da se isturi....

Ima i nesto sto drzi, ama pak ke recam koj prv pocna. Toa e isto kako i kokoskata i jajceto, od kade trgna evolucijata?

На samovila.red. и zalosna им се допаѓа ова.
  15. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.090
    Inace od jajceto se izmelezilo nekoe jajce od dinusaurus pa i ispadnalo kokovce
    Ete da si znajs ;)

На Glasna и toogood им се допаѓа ова.
  16. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.481
    Допаѓања:
    96.949
    Ту Гуд не би да се расправам, ама само ќе ти кажам - дојди во МК и убеди некој МУШКАРАЦ да ти дојде домазет. Од 1 во 100 ако најдеш, капа ќе ти симнам. Тој синдром овде е пострашен и од чума! Абе во една соба ќе се тискаат ама домазет...немој, молим те. Неговите почнуваат да припаѓаат, го буцкаат - Зошто ние правевме за ти кај жена ти ли да живееш, сами ли ќе не оставиш, како со нив ќе живееш, ќе те командаат таму, ќе ти се прават газди итн, итн. И нормално, овој создава аверзија кон такво нешто а може првично тоа да му било ОК. Дури и во случаи каде нејзините не се во станот, ама ако, ПАК Е ДОМАЗЕТ. Ќе и го зедат на мама.
    Е, и ако после овие припаѓања младожењата некако накриво прифати да живее во дом од жената, знаеш зошто и таму пак има расправии?!
    Оти неговите не престануваат најчесто со припаѓањата и буцкањата кои ги набројав погоре!

На CameliaMiller, samovila.red., rose60 и 6 други им се допаѓа ова.
  17. VIK-KIV

VIK-KIV Активен член

Се зачлени на:
    19 јуни 2016
    Пораки:
    69
    Допаѓања:
    110
    Реално гледано кога не се поднесуваат малденците со постарите в куќи се занае што е решение или младенците ќе си заминат и созададат свое дали купат или под кирија или ке си подвитакаат опашката и ќе се прилагодат на условите на постерите(иако има постари кои злоупотребуваат имотен проблем на малди но секој имал очи и мозок пред брак да мисли што го чека) и на крај ако нема споразум никаков решение е развод и секој по свој пат. Никој не е роден да биде нечија жртва. Ова од искуство пишувам кој како сака нека ме раабере/протолкува/кометира.

18. VIK-KIV

VIK-KIV Активен член

Се зачлени на:
    19 јуни 2016
    Пораки:
    69
    Допаѓања:
    110
    Па ако е глуп да паѓа на провокации од било кој дека е домазет ене му ја Мама. Инаку дај не припаѓајте дека нема домазети. Мојот бивши дечко само што раскинавме си ја напумпа бившата пред мене девојка и си тргна домаЗЕТКО во нејзин стан на подарок даден од нејзините. Супер им е. И не само ним и други кои не живеат за тоа другите што мислат или кажуваат. Тоа се доволно реални мажи да разберат дека имаат улога прво на татко па сопруг и се би направиле да имаат среќна и нормална семејна околина. А мамините синови се тие кои со лошата можеш да ги ринеш. Повеќе нив ги има отколку домаЗетковциве.

На BlackNight му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.481
    Допаѓања:
    96.949
    Ај повели во помалите места или селата, па дискутирај после на темава со домазетовци.

На ALISA0000 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. IvanaPlove

IvanaPlove Активен член

Се зачлени на:
    16 јуни 2016
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    23
    Pa taka i e ti da imas ili ako imas veke sigurno na sinot ke mu dades poveke nego li na kerkata,za zal na ova pole sme site zenski diskriminirani,neznam zosto,znaci sinot i pijanica sto se vika da e,pak ke dobie poveke od kerkata,toa e nepisano pravilo i go ima vo site familii,osven ako ne si bogata pa da im pruzis poveke i na dvete deca poednakvo.A za kukjata ili stan so se vika vo pravo sum,zosto jas koga ke se omazam treba da gradam za moite deca a ne doprva za mene.Ne odam jas kaj nikoja,tuku kaj mojot maz,a so svekrva mi nekogas koga ke dojde na gosti kafe ke pieme i zdravo ke si vikame so toa sto nema mesanje ni kaj mene ona ni kaj nea jas veruvaj,a site sto imale problemi poteknuvaat od zaednica ako ne primetuvas i od bliskosta so svekrvata..pozdrav