Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Свекрвите и снаите – проблеми

Дискусија во 'Брак' започната од zdravkova, 1 декември 2009.

1. Pcelka94

Pcelka94 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2015
    Пораки:
    1.205
    Допаѓања:
    4.390
    Знаат дека немаме доволно средства да идеме под кирии па се подиграват , ако искочам да прошетам со мм и децата одма ми се лути мајка ми и децата (братми и сестри) да ме вреѓаат , сум требала да ги викам кај и да шетам |( се успокара со мене денес уште по сабајлечки , на 38 год. со 4 деца и 2 внучиња се понаша како тинејџерка по дома скоро и ништо не работи .

На CameliaMiller и rose60 им се допаѓа ова.
  2. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.199
    Допаѓања:
    106.236
  3. rose60

rose60 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2015
    Пораки:
    923
    Допаѓања:
    2.753
    Кратко и јасно е да и одговориш на директен начин без заобиколување и да не те нервира кратко и јасно со следните примери кажи и терај си гледај си семејството твое остави јс неа
    речи и
    да тие се браќа и сестри и ти кога како ќе можеш да ги земаш да ги шеташ , но ти сега си Мајка и си имаш свои деца за кои треба внимание и време да си прошетуваш со нив секако и со сопругот , ти не си им мајка на твоите сестри, следен пат кажи и мамо земи ти прошетај ги сепак ти се деца , колку можам ќе ги носам со мене , но сепак не можам секогаш , иако живееме заедно јас си имам семејство на чии дечина сум му на прво место а и тие мене, првин да си погодам со нив да ни е убаво, па после се на ред сестрите браќата.. Кратко и јасно нема што да се лути, таа е мајка на нив таа е должна да ги изнеси , ти колку можеш толку сваќаш душичке , не се секирај само добра мисла и паметен збор враќање без да се караш со неа

На CameliaMiller, mariatim и MilaP им се допаѓа ова.
  4. Pcelka94

Pcelka94 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2015
    Пораки:
    1.205
    Допаѓања:
    4.390
    Море камо децата да ги шетам туку она се лути зашто нејзе не сме ја викнале со нас |( замислете :@ знаете колку имам за кажување т.е колку си имам тежина на гради ?
    Охоо темава до 3000 страна ќе ја дотерам , па затоа кратко и јасно - За да живееш со родители или роднини само живеење подалеку од нив :)

На Girl-Rabbit, CameliaMiller и stetoskop им се допаѓа ова.
  5. rose60

rose60 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2015
    Пораки:
    923
    Допаѓања:
    2.753
    Дај боже да се одделите , дај боже

На Girl-Rabbit, Pcelka94, CameliaMiller и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.521
    Допаѓања:
    173.964
    Pa tokmu toa go koristat starite,što mladite nemaat dovolno finansii za da izlezat od zaednica ,prva situacija i vtora koga sinot tolku go ,,prezemale pod svoe,, što toj ke iznajde 300 pricini za da ne se oddeli od ,,mama i tato,,.

На Pcelka94, CameliaMiller, Umbrella22 и 3 други им се допаѓа ова.
  7. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.006
    Леле бе магии ќе прави за да ги раздели, ко госпоѓа Џеврие, во кој век луѓево живеат неможам да поверувам.
    Ама добро е па што маж ти не им ќути.
    Туку кај мене се дешава нешто ново.
    Мојата свеки е премажена откако свекорот мој умрел за човек кој предходно си имал два сина со некоја жена па се развел, големи му се синовите. И сега едниов син од мажот на свеки моја ќе се жени, останала женската негова трудна. Нека им е со среќа, беа кај нас ни кажаа и хајлајт од целата ситуација беше кога свеки моја рече;
    Па добро, они се млади (она е уште во средно школо, он 20 години), нека се снаоѓаат, ете ако може татко и финансиски да ги помага, нека ги помага, а ние пак ќе помагаме во храна (дека не село живеат и одгледуваат се и сешто). Јас незнам кој колку се сеќава, пишував еднаш во темава дека одгледува се а никогаш кога ќе отидам не ми рекла еве ти незнам, вреќа кромпир или парче печеница, сама да се сети да каже. Дури и имав оправдување за неа дека ете може толку и сече или нема кликер да се сети, а можда не е скржава. Ама кога рече за посинокот нејзин, и тоа сама скокна дека они ќе помагале, ми се чини дека во срцево ми брцна, колку криво ми падна. Не ја замразив, треба многу да ми згреши да ја мразам, ама ми стана толку одбивна што неможам да опишам, несакам ни да одам кај нив за да не ја гледам, несакам ни да бидам во ситуација лице да и правам.
    Јас разбирам дека она живее таму со тој човек и неговите синови, има еден куп жени кои се премажени, ама прво гледаат за своите деца, па после за мажот и за туѓите деца, не се понашаат заљубени ко тинејџерки. Не ме ни боли тоа што не дава ништо а има во изобилие, зборувам за храна и домашни производи, туку ме заболе тоа што нас никогаш не ни рекла ете јас имам, обработувам и одгледувам, ќе ви помогнам мои сте деца. Кога иде кај мене ем сега трудна сум, иде со пичката в раце, наместо да набере овошје и зеленчук да рече внуци ќе ми роди, ете нека не купува кога веќе имам, ама не. Живо ме занима, значи, кога децава ќе се родат дали нешто во ситуацијава ќе се смени и дали на своите први внуци ќе им поддаде нешто, а ред е.
    Незнам, седам вака и си размислувам, што мисли она ако маж и цркне пред неа? Каде она ќе оди? Дека нејзините посиноци ќе ја гледаат и чуваат таму во куќата? Само нека се моли да цркне она пред маж и, оти јас газот да и го бришам нема сигурно, нека ја гледа и нека оди кај сака. Кај мене нема ни секунда поштовање.
    Не барам совет, сакав само да напишам некаде да го исфрлам ова.

На Antebellum, kjukli, Gosh и 4 други им се допаѓа ова.
  8. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.351
    Допаѓања:
    286.299
    @Offspring знам пиша дека не бараш совет, ама сепак јас да споделам мое мислење.
    Зошто не разговараш отворено со неа, за тоа што ти пречи?
    Се сеќавам и предходно имаш пишано дека беше разочарана од нејзиниот однос и нејзината непотреба за било каква близина со тебе и по повод ова прашање.

Тргнувам само од себе. И јас отворено сум разговарала за работите кои ми пречат.

На stefanija70, CameliaMiller, vitamina и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. Evripigi

Evripigi Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2016
    Пораки:
    125
    Допаѓања:
    1.143
    До каде оди човечкиот ум. Ако не ми даде нема газот да и го бришам.(facepalm)

На stefanija70 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. rose60

rose60 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2015
    Пораки:
    923
    Допаѓања:
    2.753
    Па ? Тебе да не ти даваат ништо , да те ставаат на последно место па и на други да ги гледаат и газ ќе бришиш? Слободно.

На Antebellum, Gosh, Glasna и 6 други им се допаѓа ова.
  11. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.006
    Да не треба мамо да и речам?

На kjukli, Gosh, Glasna и 3 други им се допаѓа ова.
  12. MilaP

MilaP Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    53.146

Na sekoj eden bi mu bilo tesko dokolku negovite najbliski go delat.
    Jas sum za toa,ako ne mu pomagas na edniot,pravi go isto i so drugiot.
    Ne moze za edniot majka,za drugiot makea.
    Vo ovoj slucaj taa se grizi poveke za posinokot nejzin otkolku za nejzinata krv.

@Offspring Imas razmisleno deka maz i moze ne i dava da ve pomaga pa taa zaradi spostven mir go pravi seto ova.
    Moze i sum greska no drugo ne mi teknuva.
    Ubavo ti kaza dani razgovaraj,ako ne ti maz ti neka razgovara.

На eloves, Glasna, mareane и 4 други им се допаѓа ова.
  13. Evripigi

Evripigi Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2016
    Пораки:
    125
    Допаѓања:
    1.143
    Мила, милион случаеви има каде што не им помогнале старите па пак ги догледале до крај. Таа нејзе и е свекрва не и е гајле за неа ама за синот треба да и е гајле.. Од страна на старата мислам дека тоа со помагањето е кажано чисто фигуративно. Тој што помага помага на сите или само зборува, а не исполнува.

14. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.006
    Несакам сеуште со неа отворено да зборувам на таа тема, прво ќе почекам децата кога ќе се родат, ако продолжи ваквото понашање, тогаш ќе ја прашам во што е проблемот и дали е она воопшто заинтересирана.
    Јас одоколу на мм му викам, несакам да го нервирам, си чувам во себе, знам дека он не е крив, гледам дека и он се труди да го занемарува односот, т.е. да не му придава значење, ама мене ми е криво.
    Еден ден ќе прснам стварно, она секогаш нагласува дека не се меша во врските или браковите на нејзините синови со што нели, јасно става дистанца, и кога ќе се видиме она како среќна е што имаме јас и она нормален однос во кој нема кавги и коси кубење, со ништо не покажува дека не ме сака, ама, едно е да не се мешаш, друго е да си незаинтересиран. Пошто јас или било која жена, ако не живее за своите деца прво, за кој ќе живее??? За посиноците? Мене ме заболе тоа што нас никогаш не ни рекла јас имам и храна и се одгледувам ќе ви дадам, а за посинокот прва рипна, во срцево ме чачна истиот момент.
    Незнам еве, стварно. Подобро ништо да не речеше отколку што го рече тоа. Стварно не ми е сеедно.

На Antebellum, kjukli, CameliaMiller и 5 други им се допаѓа ова.
  15. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.006
    Имам размислено ама тоа не е изговор, затоа што како што реков, за кого ти живееш ако не за своите деца? Јас здравје кога ќе родам, за моите деца имам со нокти бре да гребам и очи да копам некому, а не да се подредам и ќутам.
    Пошо види, она живее во негова куќа и сето тоа стои, обработува негови ниви и одгледува негова стока, со сето тоа она има право ДА ЗЕМЕ се што сака од таму. Не го пере, не му готви и чисти, одгледува и молзе за лепе очи. Ма има бре да му ржам за моите деца, па не да не даде, туку да праша дали треба уште.

На CameliaMiller, rose60 и MilaP им се допаѓа ова.
  16. MilaP

MilaP Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    53.146

Tesko deka gi gledaat starite ama ajde.Jas pak znam milion slucaevi kade sto starite dale se i pak se isfrleni sami.
    Sto bi rekla baba mi,koj saka da cuva stari i vo pravo e.
    Drugo, znam i slucaevi kade se pomaga na ednoto dete a na drugoto samo se odmaga.
    Tatko mi e od 10god ostaven kaj dedo mu i baba mu da go cuvaat,majka mu se premazuva.
    Cel zivot gi pomaga decata od vtoriot brak a tatko mi i majka mi sami specalia.Dobro imaa pomos od roditelite na majka mi i od dedo mi (na tatko mi tatko)
    Koga pocina tatko mi baba mi dojde da se rasprava.
    Da ne zboram deka tatko mi nemase ni 3 dena od koga go zakopavme taa bila da faka advokat da bara pravo na kukata sto ja graele tatko mi i majka mi.
    Koja majka go pravi toa de kazi mi?
    Normalno tatko mi znae sto zmija od majka ima,cel zivot i na nego i na majka mi dusata im ja izvadi pa si go resi toa pred da pocine.
    Zatoa sto nemase sto da zeme,a vo meguvreme roditelite na majka mi i ja prepisaa i nivanata kuka,ovaa od sto e kleta ne kolne i mene i brat mi i sestra mi.
    Da ne zboram kolku pati ima odeno kaj majka mi na rabota i i prave skandali.
    Zatoa da,znam kako e da ne ti pomaga rodenata majka i da ti odmaga.

На Victorian, rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, Girl-Rabbit и 7 други им се допаѓа ова.
  17. Стојанка

Стојанка Нов член

Се зачлени на:
    2 јули 2016
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    2
    покажете се малце пред нив дека ги сакате едно друго и послето ке видите како ке немате проблеми ке ве сакат :D

18. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.351
    Допаѓања:
    286.299
    Офи родителите можат и сопствените деца да ги делат, а не па деца/посиноци.
    Може има нешто во она што го кажа и Мила, дека има некаков притисок од сопругот, а може едноставно го гледа твојот сопруг како поспособен и во нејзините очи он може и автоматски не му треба.
    Сличен пример беше и кај анс.

Имам споделено во врска со моите свекор и свекрва.
    Имам стварно коректен однос, идат 2 пати неделно и седат по цел ден. Ја играат малата јас додека направам ручек, кафе спремам, зачистам...без проблем свекрва ми ќе ме однесе да пазарувам или до шопинг центар да си купам нешто.
    Кога останав бремена инсистираше да ми помогне и со џогирање и дезинфицирање.
    Преблагодарна сум.

Кога слушнаа дека си купивме плац за куќа рекоа дека сакаат да живеат со нас.
    Тоа што давале, помагале порано кај ќерката за градење куќа не се важело, минато било.

Пола заштеда да и ја дадат нејзе, пола нас. Со тоа што она нејзината со здравје да си ја троши, а ние со дадената половина да им изградиме куќа(чија вредност ќе ја надминува цената на дадената сума) и да биде на нивно име.
    Јасно и гласно кажав НЕ.
    Во нивни очи тоа беше стварно фер, поточно во очите на свекор ми. Свекрва ми не се сложуваше со него, ама кој ја слуша.

Така да ништо да не те чуди.
    Само разговор во спротивно ќе треба цел живот да подголтнуваш и трпиш.

На Victorian, kjukli, eloves и 9 други им се допаѓа ова.
  19. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.742
    Допаѓања:
    145.178
    @Offspring нека разговара мт отворено со неа.
    Оти да не? Па она му е мајка. Ако дојде до таква ситуација меѓу мене и сестра ми, јас отворено ќе ја прашам мајка ми оти со мене се однесува поинаку.
    Да не мисли случајно дека повеќе имаме ,па не ни треба никаква помош.
    Можеби има навистина некоков проблем како што вели Мила,

На kjukli, kukla21, eloves и 4 други им се допаѓа ова.
  20. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.006
    Абе нека има каков сака проблем, тоа не е изговор. Зошто маж и ако не ги сака НЕЈЗИНИТЕ деца, кој полов орган бара она со него? Да им готви и пере на неговите деца? Незнам дали има таков проблем, навистина незнам, ама и да го има не е изговор. Еден куп жени се премажени, секогаш гледаат да извлечат максимум за своите деца пошто и во главно вторите бракови се повеќе од друштво и интерес на стари години отколку од љубов, ретки се оние од љубов. Она кога живее таму, кога работи во таа куќа, има подеднакво право да земе и даде од таму што сака и тоа без да бара ничија дозвола.
    Јас се трудам да бидам коректна, ама незнам до кога ќе можам да ќутам, да речеше за еден од СВОИТЕ синови дека ќе помага колку може немаше да ми биде криво, ама она рипна за синот од маж и дека во храна они ќе помагале. А мене ми имаше побарано пари за храна за пиленца. Епа неможе да не ми биде сеедно.

На CameliaMiller и rose60 им се допаѓа ова.