Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Свекрвите и снаите – проблеми

Дискусија во 'Брак' започната од zdravkova, 1 декември 2009.

1. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.521
    Допаѓања:
    173.967
    Nema da se grizi nikoj.
    Ako stariot zamine prv ,starata kako kucka ke ja namavaat.
    I ke se tupne kaj sin i.
    Togas ke se seti deka ima sin i snaa.

На mareane, okcenzi, Glasna и 6 други им се допаѓа ова.
  2. Evripigi

Evripigi Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2016
    Пораки:
    125
    Допаѓања:
    1.143
    Не мора да значи, има различни случаеви каде што посиноците ги гледале маќеите или очуите повеќе од сопствените деца. Немојте да се ситите да не ве снајде.

На Дугокоси Швалер и stefanija70 им се допаѓа ова.
  3. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.057
    Допаѓања:
    268.755
    Да, еве ептен гледам се такви случаеви околу мене...

На bibiiii, Offspring, stetoskop и 3 други им се допаѓа ова.
  4. Evripigi

Evripigi Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2016
    Пораки:
    125
    Допаѓања:
    1.143
    Многу скокаш секаде. Дај боже да е се како што ти си замислила.

5. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.057
    Допаѓања:
    268.755
    Што конкретно? Ајде објасни ми колку се тие случаеви што некои стари биле гледани (без оглед дали дома, дали било плаќано во дом итн..) од лица кои не им се ништо, а не од сопствените деца?
    Јас такви случаеви не сум видела.

На Offspring и stetoskop им се допаѓа ова.
  6. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    6.991
    Допаѓања:
    135.276
    E ima de. Ama ima I takvi sto ne gi ni poznavale. Nemoj mnogu da se nadevas. A ako nekoj se otkazal od sopstveni deca ic neka ne ocekuva drugii da go gledaat.

На kukla21, Offspring, stetoskop и 2 други им се допаѓа ова.
  7. Evripigi

Evripigi Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2016
    Пораки:
    125
    Допаѓања:
    1.143
    Јас сум видела и затоа не скокај пред време. Животот е суров млада си ќе научиш.

На Дугокоси Швалер му/ѝ се допаѓа ова.
  8. rose60

rose60 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2015
    Пораки:
    923
    Допаѓања:
    2.753
    Дај некој пример :P

На ocicka2014 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.057
    Допаѓања:
    268.755
    Колку примери си видела, што тврдиш дека е тоа веројатна варијанта?
    Шансите да се тупне на синот се далеку поголеми, него на било кој друг.
    Една ластовичка не ја прави пролетта. И не знаеш колку сум млада или што сум прошла јас во животот, ниту какви семејни односи сум имала и со што сум се соочила.
    Може знам и ептен многу за ова прашање.

На kukla21, stetoskop и rose60 им се допаѓа ова.
  10. ocicka2014

ocicka2014 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2014
    Пораки:
    4.160
    Допаѓања:
    13.530
    Шо ви е вас бе, деца сопствените родители си ги оставаат на улица, а не па маќеа или очув :)

На Evripigi, CameliaMiller, Glasna и 3 други им се допаѓа ова.
  11. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.521
    Допаѓања:
    173.967
    Samo kontra da e
    A ti kontra da si,pa ne e bitno što i samata ne veruvas vo toa što go pisuvas.
    Ili ti visi takva situacija nad glavata pa se nadevas deka posinok makea ke dogleda.

На CameliaMiller, Glasna, rose60 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. stefanija70

stefanija70 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2014
    Пораки:
    487
    Допаѓања:
    970
    Mnogu daleku.otidovte... neka se ziviu.zdravi site, mladite podaleku.od.starite neka si.brkaat rabota. Koj znae.sto ke.bide utre, ke docekam li.da go.vidam denot, a ne.pa.da mislam koga ke.ostarat starite komu.ke.se.tuposaat? Za zal.posledniov period tolku losi.raboti se slucija okolu.mene na dragi luge, nenadejni smrtni.slucai za zal i.an mlad covek i na star. Edniot ne.doceka bilo koj da mu se tupne, drugiot ne doceka nikomu da se tupne... smrtta gi pretrka. Kaj mene vo zgrada celo prizemje i prv kat stanovite se na babi i dedovci koi ziveat sami. Si se druzat medju sebe, pazarat zaedno, setaat zaedno, se gledaat povremeno so deca, vnuci i tolku. Ednas na vrakanje od rabota ja gledam babata od prizemje prebledena cela, i vikam da ve odnesam.nekade, da se javam na vasite. Znaete sto mi rece? Ne be duso, cekam taxi da primam injekcija, imav bronhit i temp, ama.sega sum.dobra, samo terapijata da se dovrsi. Ne ke gi vizmeniruvam decata i za toa, pa oni doprva treba da mazat, zenat, da cuvaat vnuci, ne so babi da se zamaraat... se poveke vakvi slucai gledam. Zatoa, da se pravat planovi od sega za zivi i zdravi luge komu ke mu se tupnele koga ke ostarat, a ne mi dale kilo.kompir od nivata koj ne mi e ni potreben mi e bljak. Sekoj ke si znee toa sto si posejal, ne se zamarajte so takvi dolgorocni planovi od sega, uzivajte vo zivotot

На НаталиЛили, Victorian, mareane и 11 други им се допаѓа ова.
  13. anaja1

anaja1 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    2.648
    Допаѓања:
    7.473
    Животот е краток:(
    Не се знае што ќе биде од сабајле до вечер,камо ли до утре:(
    Кога татко ми почина,многу ми беше тешко,што со мајка ми!?
    Викаше, кај ме остави татко ти тамо ќе си умрам(facepalm)
    Ама не беше така,умре кај мене,што и беше многу тешко;( и тоа на 3 години после татко ми;(

14. blueberry93

blueberry93 Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    1.660
    Допаѓања:
    4.477
    Хахахахха какви муабети се вртат низ темава, пусто, одма се глеа од кај сме. Тоа се тие мк/балкански проблеми и приоритети. :rofl:

На mareane, Girl-Rabbit, eloves и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. stefanija70

stefanija70 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2014
    Пораки:
    487
    Допаѓања:
    970
    Zal mi e za vasata zaguba

На anaja1 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.006
    Па затоа и го споменав тоа назад некаде, дали она размислува што ќе се случи ако маж и пред неа отиде? Каде по ѓаволите она ќе оди? На кого ќе може да се потпре?
    Јас воопшто не сум атерџика, ако продолжи ваквиот однос ни на крај памет нема да ми падне да ја гледам.
    Овде каде живеам во куќата, газдарица е една баба, стара жена, 70 и кусур години, покретна е и добро се држи, сама живее, маж и починат, син и е во Србија.
    Што да речам за жената??? Не сме и ништо, а секогаш ќе набере нешто од нивата (дека живееме во предградска населба и она си одгледува се и сешто има многу земјиште), било да е краставица, зелка, салата, лук, што и да е, секогаш ќе поддаде по нешто, некогаш ќе зготви па ќе не викне, а и ние неа.
    Ама јас и возвраќам, така што кога одам до град секогаш прво ќе се качам кај неа и ќе ја прашам дали и треба нешто, леб или било што од продавница, и помагам во се, пред да останам трудна и качував дрва горе, низ дома ќе и помогнам во чистење, и помагам секогаш кога и треба, без да рече два пати, а исто и сопругот мој.
    Тоа се вика да речам народски „ми се наоѓа„, ни јас неа ја издржавам, ни она мене, ама си се наоѓаме една на друга.
    Каква ќе бидам јас, ако она на пример ми донесува секој ден 10 јајца од нејзините кокошки, ми бере свеж зеленчук, а јас само земам од неа и никогаш не ја прашувам дали ти треба леб да отидам да ти купам??? Или да земам само и да и ја затворам вратата? Па нормално дека жената 2-3 пати ќе ми даде така, а кога ќе види дека не возвраќам нема да се труди повеќе. Не е логично?

Ако јас на сестра ми и помогнам во некој период во животот, дали кога мене ќе ми треба помош во друг период во мојот живот, треба да не ја очекувам од неа, а е во ситуација да ми помогне? Зар треба да чекам од кого? Од 3тите братучеди?
    Затоа реков дека се трескаат нелогични глупости.

На *Amethyst*, Antebellum, rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr и 15 други им се допаѓа ова.
  17. kalinaka

kalinaka Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    611
    Допаѓања:
    2.049
    Може не сум компетентна да пишувам во темава, немам ни свекор ни свекрва, починати се родителите на маж ми, ама дискусијава за на ти го, дај ми го ме заинтересира.
    Јас немислам дека секогаш мора исто да им се пружа на децата, туку повеќе на тоа што има потреба во моментот.
    Еве пример ние сме 3 сестри, кога најстарата сестра се омажи, живеаа под кирија и зет ми остана без работа, со мало дете со една плата потешко им беше за живеење. Нормално дека моите ке им помагаат на нив повеќе, ние во тоа време почнавме да живееме заедно, ама со свој стан, со 2 плати и без деца имавме повеќе од доволно. Е сега требаше ли јас да се љутам зошто мајка ми кај сестра ми носи повеќе одколку кај мене, нема шанси, туку гледав колку можам и јас да помогнам.
    Е после неколку години се сменија работите они си се средија си купија стан, си најдоа убава работа, а ние добивме бебе, нови трошоци, па моите помагаат кај нас повеќе, ке купат пелени, нешто за јадење, а кај сестра ми не.
    Моите немаат многу имот само станот каде што живеат моментално, и за тоа сум рекла таа што ке остане со нив во старост, одма се откажувам од мојот дел во нејзина корист, ако си останат сами, станот на 3 дела и тоа е тоа.

На Victorian, Antebellum, mareane и 13 други им се допаѓа ова.
  18. MargaritaD^2

MargaritaD^2 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 мај 2015
    Пораки:
    212
    Допаѓања:
    365
    Boze ,boze,mazena sum i ziveam sama so mm i decata bez razlika ne mi e jasno so koe pravo oti sme zeni pa nasite svekrva i svekor se dolzni da ni dadat nesto ili da ne obezbedat ili pa da mu zameruvame zosto ne ni pomagale ili mu pomagale na nekoj drug so NIVNI sredstva pa i sin da mu e ili kerka ,nivnoto si e nivno.pa uste da zameruvam zosto ne mi dale mene a na nekoj drug da ,a prethodno ne mi ni cinele ni sum sakala da gi vidam.
    aj neka ni kupat majkite tatkovcite neka ni dat nas.

На anakonda88 и stefanija70 им се допаѓа ова.
  19. ocicka2014

ocicka2014 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2014
    Пораки:
    4.160
    Допаѓања:
    13.530
    Зошто да не помогне и да не даде доколку има?
    Па и да нема, за дете последниот залак ќе си го дадам само за оно да има.
    За кого тогаш правите куќи, ставате заштеди?
    Јас си очекувам како од родителите на мојот сопруг-се да ни препишат, нема да дадат на некој од улица...

На CameliaMiller, Sesil, rose60 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. MargaritaD^2

MargaritaD^2 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 мај 2015
    Пораки:
    212
    Допаѓања:
    365
    da ama ako saka da dade i ako saka mene da mi dade ama da se lutam oti ne mi dava i oti resila na nekoj drug da dade to nikogas.nezini pari nezina odluka kraj kraeva ne sum se mazila so neziniot sin za nezinite pari i za ta da mi dade nesto sme sklucile zaednica semejstvo brak i falamu na boga sposobni mladi zdravi ke si specalime ke se pomacime ako treba. A da na moite deca jas ke dam i od mojot zalak ke odvojam samo da me drzi pameto za vo idnina istijov so go imam

На Victorian и anakonda88 им се допаѓа ова.