Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Свекрвите и снаите – проблеми

Дискусија во 'Брак' започната од zdravkova, 1 декември 2009.

1. slavica999

slavica999 Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2009
    Пораки:
    4.327
    Допаѓања:
    5.341

:D ете ти идеја да си отвориш нова тема - се зезам. Во твојот пример единствено свекрва ти ако може нешто да реагира :$ и образложи дека сте млади и ви врие крвта :) а дечко ти може да си поведе ред и да си каже дека тебе те сака и ти си му ок таква каква што си. Неможеш да се спасиш, тој е татко на твојот дечко и . (точка). Обично омекнуваат со раѓање на дете - внуче али и тоа не ти е 100% гаранција :( . Таквите личности такви се раѓаат и такви умираат и си живеат сеуште во тежок комунизам кога мажот е столб на секоја куќа и само нивен глас се важи.
    Како и да е, терај си ти твоја работа, кога ќе влезеш во таа куќа како снашка ќе имаш подршка од мажот (ваљда) и тогаш ќе решаваш проблеми. Сега се уште ги немаш ;)

На Anyshka му/ѝ се допаѓа ова.
  2. skorpijaa87

skorpijaa87 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 мај 2011
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    0
    zdravo na site sto pisuvate na ovaa tema svekrvi i snai :) jas sum mazena i licno za mene kazuvam deka mojata svekrva koga ne mi bese tolku mnogu me sakase vo se me podrzuvase muabetot ni odese sto da kazam cel den da sedneme da zborime malku ni bese ama od koga i stanav snaa se se promeni vo rok od eden mesec sega apsolutno sve i smeta da ne kazuvam detali oti mnogu e smesno ama za dobro moe sto sme baska ne sedime zaedno ona e na 1 a nie na vtori i so se sme baska taka da ne ja reckam na nejzinite gluposti.Im zablazuvam na onie svekrvi i snaa sto se slozuvaat i ostanuvaat isti kako sto bile i pred da stanat snaa i svekrva bidejki mojava e zmija :) pozdrav

3. wolf4e

wolf4e Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2010
    Пораки:
    2.284
    Допаѓања:
    1.894
    Cкорпија можеби и е период така,се навикнува на снаата :)
    Kолку што можеш одржувај ги односите и однесувај се убаво,зашто сепак цел живот ке живеете заедно и ке се гледате :*

4. WomanInRed

WomanInRed Истакнат член

Се зачлени на:
    13 мај 2011
    Пораки:
    1.605
    Допаѓања:
    1.607
    јас да сум ко вас и вие што живеете со свекрвите ич нема да се замарам.. она се понаша лошо ти пак со добро, нема нешто поубаво кога ке го види тоа ке ја фати инат ке рече абе чекај оваа ништо не ја погодува.. :D терајте си свој живот не кинете си ги нервите за такви работи :)

5. girl.23

girl.23 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2011
    Пораки:
    2.129
    Допаѓања:
    1.800
    сум пишувала на оваа тема, еве пак накратко:
    јас бев злато со мојата свеки. (мајка ми тотално ја запоставив за свекичка, а мајка ми пола збор не се налути, ми велеше: ако, нека те засакаат и тие тебе)
    ама на крај ме сје*аа јако. жената си глумела пред мене, додека ме `фатат` демек на сигурно.
    од лоша полоша беше со мене, а ја кутричка трпи си и молчи си. кога конечно се побунав - јас бев лошата!!! мојон право муленце!!!! мамичка му е диктатор нему!!!

ги читав поназад следниве феминки -
    лилита777, славица999, енца69, тесси и блонд (сум ве читала низ разните теми и од вас сум ги добила најголемите совети, размислувања околу семејниот, друштвениот, љубовниот живот) кога сум ве читала сум добила поддршка на самата себе си!!! Фала за тоа! :inlove: :* ;)

моето решение - го пронајдов дугметo Ignore во мојата главичка. Ниту слушам, ниту гледам, си фурам по мое. немам јас време за нервози поради некоја жена која не знае да си го живее животот, па прави каша попара од туѓите. не е ова - роди ме мајко и фрли ме на буниште!!! не сум јас за на буниште! :lol: ;)
    пс. иако статистички :lol: повеќе патат оние добричките девојки, што е жално, и нашите мажиња не се мажи, и не можам да се доначудам зошто некоја мајка намерно да им прави проблеми во животот на своите деца

На lolyta777, blond, gochhe и 3 други им се допаѓа ова.
  6. katalina

katalina Популарен член

Се зачлени на:
    14 октомври 2010
    Пораки:
    1.615
    Допаѓања:
    772
    Најгобро е да не ставас се на срце и да си се гладас себеси и мазот...остало на голем игнор :x

7. gochhe

gochhe Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2011
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    8
    Изгледа дека набројаните феминки заслужуваат едно големо LIKE бидејки и јас со нивните совети си го олеснив доста животот.Ви благодааарааам.

На lolyta777, enca.69, girl.23 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. NoellePage

NoellePage Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2011
    Пораки:
    910
    Допаѓања:
    1.767
    [/quote]

Заошто тешко им е дека некој веќе ги заменал, дека толку веќе не им се потребни како порано, дека никој нема да знае да им угоди како што знаат тие... верувам дека во секоја од нас се крие по некое такво мало ѕверче, ама се надевам дека ќе испадниме модерни свекрви, кои наместо да се мешаме без да не побараат за мешање, сопругот или некоја пријателка под рака и на шетање, на посветување на себе си малку... они нека си ја мислат. А ако веќе побараат помош и совет е тоа е веќе друга работа. Ианку и да сакаш да помогниш а не прашан, ни крив ни должен ти ќе го извлечиш подебелиот крај

На girl.23 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. blond

blond Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    2.251
    Допаѓања:
    4.719
    Е сеа вака.
    Тоа што го пиша Ноел е точно.
    Свекрвата моја од што мисли дека јас сум мало дете и не знам да бидам домаќинка, ја начекувам секое утро како се качува и прави детален преглед на цел спрат (освен во спална бијдеќи тогаш спиеме, ама и за таму наоѓа време за контрола-кога сме излезени) , ако сум оставила нешто на масата (пример празна чаша) таа ќе ја земе и ќе ја стави во кујната за миење, ако види дека ми стојат чинии на сушарата ќе ги собере и ќе ги намести каде она си сака ( и после јас чуди се каде ми се), кога пуштам перална таа по мене проверува дали убаво сум ја пуштила, ако според неа сум ставила многу прашок таа го вади. Вчера намерно не ставив омекнувач, а кога ги извадив алиштата мирисаа на омекнувач. Си зема што и треба од кај мене, дали месо, шеќер, зејтин, а ниту прашува ниту пак ми кажува дека земала, а ниту пак враќа ако остане. Ма има стотици примери, ќе наполнам 10 страни :D

Таа му прави вечера САМО на мм, а потоа тој златниот ја дели со мене :D И префрли тој неколку пати ако веќе прави вечера она, нека прави за двајцата, а најдобро ич да не прави. Вака ако јас нешто зготвам за вечера, или моето останува или нејзинито се фрла. Мене не ми е тешко да си зготвам само за мене, ама многу ми е глупо кога ќе погледнам јас вечерам едно, а мм друго. Како да не сме во брак :rofl: :D
    За ручекот претходно мислам дека имам коментирано.
    Ја оставив да видам до каде ќе оди нејзината простоќа. Но најдобро од се е што веќе комплетно се освести и мм за постапките на мајка му.

Затоа почнав да го искористувам ова нејзино посесивно однесување кон нејзиниот син. :angel:

А за тоа како го чува (т.е си игра со него пола час) внучето нејзино (моето дете) :x :x само молам Бога да не се случи нешто на детето зошто жива ќе ја запалам.
    И го дадов да му се порадува, да си погукаат и што да видам, дотичната го ставила до електричното каде што пржи риби (зејтин прска на сите страни), си прави ручек. Не знаев дека поимот играње со бебе подразбира ставање на бебето во опасност. Среќа веднаш го земав кога видов и немаше некаква последица од седењето до шпоретот.

girl.23 не IGNORE , туку на MUTE ја стави, така е најдобро :D она си зборува јас само да, аха, не, така е.

Преска ми вели не и се допаѓало како сум ги преуредила кујната и спалната. Само и реков добро. И виде таа дека не и обраќам внимание, дека не се "запалив" за расправање си свитка опавчето и си се симна долу :D

10. girl.23

girl.23 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2011
    Пораки:
    2.129
    Допаѓања:
    1.800
    БЛОНД, јака ти душа!!! Сум те читала, ама не можам да се доизначудам на едно - како можиш да ја дотрпиш таа жена!!??? :o :worried:
    И на игнор/мут да е, сепак бе, секој ден да слушаш, гледаш и трпиш, е не се дотрпува.
    Камен да си ќе пукниш!!!

Еве моја најнова случка: одбрав машина за перење алишта. си доаѓам од на работа и гледам во вц-то нова машина :o :tmi: И тоа сосем различна од одбраната!!!!
    За 5 мин. се реши енигмата. Свекрвата ја купила и од сервисот ја пратиле со такси. :tmi: :x
    Не сакав ни да чујам ни да видам!!!! ЗБЕСНАВ! :@
    Јас не и реков засега ништо, а ни таа ништо, се прави на 3ипол, замислете. :!:
    А, синчето галениче рече: да не го замарам :!: :worried:

На Anyshka му/ѝ се допаѓа ова.
  11. anni.25

anni.25 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2011
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    7
    свекрвата е доволно да те почитува бидејки жената е таа што цел живот останува покрај мажот ...
    ако свекрвата почитува доволно ке биде и почитувана,и мислам дека никоја свекрва не може да те сака како мајка (барем јас ја немав таа срека)па може и затоа така размислувам.посебно не ако има керка.
    а тие што имале проблеми со свекрвата кога ке станат свекрви знаат како да се понашаат со снаите.
    но бракот многу зависи и од тоа .ако свекрвата многу се меша помеѓу младите тука настануваат и кавги во бракот.можеби грешам но од мое лично искуство така е.

На Anyshka и blond им се допаѓа ова.
  12. SilverGirl

SilverGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2011
    Пораки:
    64
    Допаѓања:
    7

Фидани , Фидани, се чудам како можете да влагате во брак неижевеани? , уште сте вие деца, дете со дете :^)

да не забегувам..
    тоа е веке сторено, си се омажила, со срекја нека ви е, и памет во глава!

убаво те советуваа феминките, послушај ги.

што се однесува до работата.
    Живееш во земјоделски крај. Нормално е да бараат од тебе да работеш, мислам, не треба да бараат тие, ти сама треба да одеш и да работеш, бидејки сепак, тие се што имаат е за вас младите.
    тие работат за син му, не за комшиите.Комшиите нема да бидат тука кога една ден ке ти притреба помош за било што. Колку и да не те сакаат, ке ти се најдат некогаш атер за син им.
    А комшиите? мислиш тие по те милуваат? па гледаат тие ти колку работеш? :o

Можеби ти е сега потешко што работеш ако дома си била мамина маза? :?:

извини вака, ама мислам дека и ти многу лошо си се поставила со Нив...
    друго, премногу детско размислуваш, па затоа уште повеке произлегуваат ХХХ проблеми.

13. Acerola

Acerola Истакнат член

Се зачлени на:
    29 мај 2011
    Пораки:
    537
    Допаѓања:
    630
    :x Како бе girl.23 маж ти ти рекол да не го замараш,па твоето мислење треба да му биде нај важно :o леле какви работи не се изначитав од темава.
    Мене ме интересира како може свекрвите така да се однесуваат со снаите.Сакаат синовите да ги слушат нив а не нивните жени.Е аман де,и што им е целта на некои,да ги скарат со жените своите синчиња и што направиле?голема работа.Па ќе дојде друга снаа на местото на првата и демек таа добра ќе е за него?Пак истата песна,навистина не разбирам што им е целта ц ц ц
    Секоја чест на исклучоците.

На Anyshka и girl.23 им се допаѓа ова.
  14. blond

blond Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    2.251
    Допаѓања:
    4.719
    Свекрва ти ја платила? ТИ е гајле тогаш, земи и ти си купи и готово, ставете две перални и решен проблем.

Јас имам нова ситуација, свекрвата почна да ми се обраќа со МА, а никогаш до сега јас и немам кажано неа МА. И се случи веќе 3-4 пати. Прво си реков ај ненамерно е, втор пат ај ненамерно е, ама трет пат не е ненамерно :devil:
    Ама ако, нека ја. Јас ќе почнам со АМУРИ да и се обраќам.

15. girl.23

girl.23 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2011
    Пораки:
    2.129
    Допаѓања:
    1.800
    си има таа нејзина машина,
    во нејзиниот дел од куќата, дека се делиме
    ,
    а знаеше дека ќе купуваме нова машина за нас и дека јас избрав модел, но таа додека сме биле на работа отишла и купила по нејзино
    со пари од син и, бидејќи таа му ги чува покрупните пари, евренцата
    .

и јас не ја разбирам логиката на своето дете да му правиш намерно проблеми, а со тоа и пекол во животот, ама тоа е тоа.

16. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    17.445
    Допаѓања:
    114.733
    а да ја расипеш намерно машината, па да мора да купите нова ?? Сериозно, прај се на три и пол, и заеби некој дел, и оп машината што ја купила свеки не чини. И маж ти ќе мора да купи нова :))) Некогаш треба да си лукав :)) Инаку јас така би постапила, а ова само со друг апарт го има направено другарка ми :lol: :lol:

17. blond

blond Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    2.251
    Допаѓања:
    4.719
    хахахах нена луда си жено :rofl: ако на се така прават расипи-купи ново, мажот ќе банкротира :rofl: :rofl: ама и јас така би направила, кога не знае мажот да постави црвена линија, ќе му пати џебот :lol:

А да дозволам свеки да ги чува нашите пари? НЕ, НЕ И НЕ!
    Ама грл, маж ти е виновен за се, мене така ми мириса дека тој е мамино синче.

18. Zaljubena111

Zaljubena111 Популарен член

Се зачлени на:
    20 февруари 2010
    Пораки:
    2.087
    Допаѓања:
    1.647
    girl.23 зошто не отидеш во продавница да ја смениш? јас би ја сменила и би купила марката што јас ја сакам. А чекај малку со кое право она купува машина на која ТИ ќе переш. Сепак мислам дека многу сте и дозволиле

19. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    17.445
    Допаѓања:
    114.733
    Епа кога е недоквакан мама да му ги чува парите нека банкротира. Можи тогаш ќе му дојде памет. Со таквите само така.

20. lolyta777

lolyta777 Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2011
    Пораки:
    2.337
    Допаѓања:
    6.902
    Girl23 под хитно да си ги земете парите, како знаете вие да си ги земете и да си ги чувате.
    И на мојов мама му ги чуваше парите, ама одма денот после свадба се` си собра за да ги ставиме заедно со свадбарските во банка.

Прв чин на осамостојување на синчето е кога невестата ќе ги земе парите, сега таа (а не мама :!: )
    раководи со домашниот буџет....тоа што мм и јас го заработуваме е наше, нема тука што мама да се меша и да ни чува пари.
    За што постојат банки, плус камата ќе ви тече на парите. ;)

Што се однесува до машината, кажи му на маж ти дека едноставно не ти се допаѓа машината, не е тој модел што ти го сакаш и со оглед на тоа дека се работи за ваша машината која бај д веј тој ја плаќа, сакаш и ЌЕ ја замениш.
    Биди искрена и кажи му дека ти е смачено да бидеш безгласна буква и дека неговото не ме замарај и те како те повредува....и нагласи му дека тој што го сакаш, не треба да го повредуваш. Излигави му се и` кажи дека ти е смачено таа за се` да одлучува и да се пика дури и таму кај што не треба.
    Повтојувај му-ти не ме сакаш и затоа не сакаш да ми угодиш :lol: ....се надевам ќе падне на сентименталност ;)

п.с. баш ми е ќеиф што моите испукувања на темава помогнале. :$ :)