Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Свекрвите и снаите – проблеми

Дискусија во 'Брак' започната од zdravkova, 1 декември 2009.

1. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    6.991
    Допаѓања:
    135.276
    мислев на тоа дали ке можат а не дали сакаат или им треба... ако можат, ако се ,,на нога,, не у Берово, на Бахамите нека одат.

На CameliaMiller, fairy88 и galapce им се допаѓа ова.
  2. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.521
    Допаѓања:
    173.967
    Da,treba da im se pomogne na decata,ne go osporuvam toa,ama se ima granica.Ke go skoluvas,ke mu pomogneš da obezbedi krov nad glava i red drugi sitnici ....Ama parazit da go praviš?
    Neka zapne malku,neka pecali,taka poveke ke go ceni toa što go ima.
    I VE MOLAM,NE GI IZVRTUVAJTE ZBOROVITE.

На MargaritaD^2, Annath, Glasna и 3 други им се допаѓа ова.
  3. fairy88

fairy88 Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2010
    Пораки:
    1.565
    Допаѓања:
    8.017
    @stetoskop ај препрочитај го болдот па види кој на кој ѓи изврте зборовите.Викам ако детето се бори за нешто што,а му треба старно помош-уплатил кредит за стан или отворил нов бизнис,а јас да си правам рашетики и не му помагам,не ми оди нешто математиката.

А, ако му овозможам се од ова што ти го наброи не верувам дека ќе му треба понатамошна моја помош.

И да можеби грешка размислувамно се што имам недвижнини во иднина по мојата смрт би оставила на децата,не ми е важно дали ќе имаат нешто нивно или не.Се што имаш плус во животот нема да ти е на одмет.

Последна измена: 13 јули 2016
    На Sesil му/ѝ се допаѓа ова.
  4. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.521
    Допаѓања:
    173.967
    Aj ti vrati se nekolku posta nagore pa vidi kako se izvrtuvaat zborovi.
    Misliš deka na tebe ti se obrakam so VIE? Ne me zasmevaj.
    Toa što sum nabrojala,da stojam zad toa.
    Ama sinot i snaata da si pravat ladilo na gazot,a jas da trpam,nemam vo plan.
    I sinot i kerkata ke dobijat po eden stan i skoluvanje.
    Ako im e malko,neka povelat da pecalat.
    Nema da gi ostavam na ulica,ke pomagam,ama so granici.

На MilaP, rose60 и mimiiiii им се допаѓа ова.
  5. MacenceEna

MacenceEna Форумски идол

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    2.842
    Допаѓања:
    40.123
    Така е. Доволно се мачеле да не израснат , да не направат луѓе . И во староста треба да не издржуваат , да ни чуваат деца , нели баба и дедо се . Себично себично

остајте ги нека си уживаат во пензионерскиот живот . Ако им се шета нека шетаат.
    Ете си купиле гробно место . Совесно . Утре ете нема да ве сгаваат за тоа во трошок.

Прашање ? До кога е обврската на родителот да се грижи за детето ? Додека не пркне на 40и кусур

На bittersweet, MilaP, SV1911 и 15 други им се допаѓа ова.
  6. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.351
    Допаѓања:
    286.299
    Малку е 40.
    Еми нели треба и децата на децата да пркнат.

На bittersweet, MilaP, rose60 и 15 други им се допаѓа ова.
  7. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.742
    Допаѓања:
    145.178
    Јас им се восхитувам на пензионери кои шетаат и си го живеат животот со полн здив.
    Нивното си го изработиле, време е и они да одморат.
    Има деца кои се вечно неблагодарни,за се што и да сторат за нив.

На buba4e89, MilaP, Bozica1980 и 18 други им се допаѓа ова.
  8. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.521
    Допаѓања:
    173.967
    Teleto cica od kravata,taka?
    Ama krava od krava da cica!???
    Isto I so ludjeto,pomogni mu na deteto da nauci da lovi riba,a ne cel zivot da ceka drug da mu ja ulovi.

На MilaP, Bozica1980, Annath и 5 други им се допаѓа ова.
  9. MargaritaD^2

MargaritaD^2 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 мај 2015
    Пораки:
    212
    Допаѓања:
    365
    e da mi ste zdravi i zivi vie poslednite nekolku. nie odime na nivnoto ne tie na naseto i treba da poziveat, bile svekrva i svekor, majka ,tatko, ako resat nesto da napravat za nas neka go naprat so kef , ako ne ic, a nas da ne drzi umo kakov so ni e da ne mu se mesame vo zivoto i nivnite odluki ( mislam na nasite deca )koga ke oformat sopstveni semejstva., ako mozeme da im pomozeme kolku mozeme gospo poveke ta koja majka ne bi sakala deteto da ima i da mu e srekno,ma da da ima i takvi koi prvo za gazo si gledaat ama i gospo gleda pozzz zenski

На Sesil му/ѝ се допаѓа ова.
  10. ilyan

ilyan Популарен член

Се зачлени на:
    6 април 2015
    Пораки:
    1.865
    Допаѓања:
    19.428
    Abe sto se zamarate so ova svekrvive ja neznam, prosto vi se cudam... Zivotot e mnogu kratok za da go pominam vo jadovi za svekrvata :). Sakala mi pomognala, sakala ne, nejzin problem, nemora ni so decata da mi pomaga koj ja tera!
    Neka seta, neka odi kaj saka, po 10/15 godini ke mi porasne deteto pa i jas ke setam togas :).

На podravka, rose60, mimi002 и 4 други им се допаѓа ова.
  11. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.006
    Он за себе си изнајми соба да има каде да преспие, пошто нема работно време, т.е. мора скоро 24/7 да биде таму присутен. А и да отиде кај него ќе треба да плаќа веднаш кирија бидејќи собите се плаќаат по човек, или по кревет, додека кај нас во стан киријата останува иста.
    Кај нас има повеќе простор. Имавме среќа да налетаме на добар стан, т.е. спрат од куќа, како што напишав веќе, газдарица е стара жена која сама живее овде, син и во Србија, внуците сите се некаде по светот, она има пари, на времето земала Германска пензија, па убаво си живее жената, купила голема куќа и многу земја, па сега повеќе држи потстанари за да не биде сама да и се најдеме за било што. Неа не и се битни парите, затоа и плаќам ефтина кирија за двособен стан, т.е. спрат 50 евра.

Инаку, вчера бев на контрола, бебчовците се добро, рекоа дека се развиваат убаво, едниот е навртен со газот, другиот со главата, неможеше да види кој пол се, само ми рече дека се двојајчани, секој бил во посебна кеса со посебна плодова вода, не се допреле досега, како двајца комшии хахаха, секој своја политика води.

И да, свеки не е јавена да праша. Никако не е јавена. А нема да и се јавам ни јас, мајка ми плачеше по телефон од среќа кога се слушнавме и се смееше истовремено, татко ми ми вика сликај стомакот пушти слика на вибер да видам, сите се радуваат, оваа уво не ја боли. Стварно чуден однос, први внуци очекуваш, радост толкава, еве незнам. Јас мислам дека ова не е нормален однос, ако некој мисли дека е нормално вака нека ми каже дека грешам и зошто.

На MilaP, okcenzi, CameliaMiller и 9 други им се допаѓа ова.
  12. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.742
    Допаѓања:
    145.178
    @Offspring едноставно прифати ја таква каква што е и готово. Таков и е карактерот. Не се измачувај повеќе.
    Можеби смета дека не треба да се меша.
    Има такви и мајки,а не па свекрви.
    Уживај си во бременоста!:f:

На Girl-Rabbit, Bozica1980, mariatim и 6 други им се допаѓа ова.
  13. lejla5

lejla5 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 мај 2016
    Пораки:
    310
    Допаѓања:
    252
    Zdravo Devojki prv pat ja citam ovaa tema I osobeno me zaintrigira postot na offspring imam I jas Takva edna svekrva ziveeme veke edna godina zaedno uste vo start ne me sakase Sega sum bremena 4ti mesec nitu ednas ne me pitala kako sum a vo ista kuka sme veruvajte deka toa najmnogu povreduva po Cel den sum na rabota a taa doma ke si zgotvi ke si izede da mene nisto ne mi podava a nesmeam nisto da I kazam Zatoa Sto gospozata vednas pritisok kreva i glumi deka se onesvestuva,e takva e mojata scenie

14. mimi002

mimi002 Активен член

Се зачлени на:
    22 јуни 2016
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    15
    zosto togas ne razgovaras so tvojot soprug na taa tema ?

15. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.805
    Допаѓања:
    325.361
    A cek ti do kolku rabotis?
    Ako si do 3 da receme,ke si zgotvis koga ke si dojdes kako i 90% posto od lugeto.Mavni ja ne cekaj od nea.

На bittersweet, MilaP, Glasna и 2 други им се допаѓа ова.
  16. Pcelka94

Pcelka94 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2015
    Пораки:
    1.205
    Допаѓања:
    4.390
    Ајде да ви кажам мужево отиде да се види со татко му во село и мајка му пред гостите ме фалела колку сум била добра снаа и мајка исто и колку многу добро сум готвела , и фалело моето друштво , кога ќе дошла од нива ручек имало готов а вака се и било пусто , на мм му кажала дека се каела за секој збор и признала дека не знае да се контролира криво и било и плачела .
    Искрено права вештерка е ама не сум човек што знае да мрази јас и го мразам карактерот на моменти дури можам да кажам исти сме исто сакаме и исто мразиме , криво мие мм го израснала и ја сакам ама ги преоѓа границите многу лошо пропатив од неа ама пак ја разбирам , љубоморна е бидејќи многу повеќе и подобро знам да готвам , да одржавам све чисто и пак да имам време со деца да играм , иако сум кај мајка ми во куќата што сум пораснала ама ми фали куќата во која сум се омажила , последен пат направи срање свекрвата што конечно по 5години собрав сила да и се развикам и гледам ја здоболело тоа па се кае за све .
    Последниов пат кога се скаравме многу изнакажа , ме повредија зборовите , многу има лажено , лута сум и многу несакам брзо да и прозборам белким ќе се опамети , страв ми е да не и е и ова една од маските.

На bella.s, Girl-Rabbit и ♡BuBaLe♡ им се допаѓа ова.
  17. slatkii4

slatkii4 Активен член

Се зачлени на:
    14 јули 2016
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    277
    Ѕвони свекрвата кај снаата (за чудо не живееле заедно :rofl:):

- Како е мојот син?

- Ами како е... пие ракија по цел ден, се коцка, по жени скита, за глупости ме тепа...

- Убав тој на мајка, само да не е болен... :rofl: :headbang:.

На Bozica1980, annaa22, referentka и 12 други им се допаѓа ова.
  18. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    6.991
    Допаѓања:
    135.276
    штом не седел на ладно цементо, не е страшно другото :D

На SV1911, Bozica1980, referentka и 12 други им се допаѓа ова.
  19. lejla5

lejla5 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 мај 2016
    Пораки:
    310
    Допаѓања:
    252
    Sum razgovarala iljada pati i sum se raspravala so nego,toj samo veli deka ke se trudi da ja podobri situacijata no nisto,se poloso pa od druga strana si velam zosto da se karam so soprugot zasto da se nerviram poradi nea no zivi luge sme sobiraj sobiraj i na kraj ke izbuvne

20. Bubamara <3

Bubamara <3 Нов член

Се зачлени на:
    16 јули 2016
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    2
    Src slusaj da ti kazam nesto teraj si go svojot zivot gledaj da ti bide ubavo so soprugot a nea ne a reckaj ic nemoj problemite so nejze da gi kazuvas na maz ti taka em toj em ti ke se nervirate pravi se vo edno uvo vleguva vo drugo izleguva i ne se zamaraj zivoto e eden nema da go ziveeme pod vlijanie na drugite <3 p.s imam i jas edna takva doma vo pocetokot mnogu se zamarav ama sega muva ne me lazi i mnogu podobro mi e veruvaj ....

На rose60 и Girl-Rabbit им се допаѓа ова.