За се во животот се потребни двајца. Добро е што се иселил веќе, кучињата ќе си лаат, караванот ќе си врви... Глеј си го детето, се друго ќе си дојде на место.
Најверојатно сватил и ја согледал ситуацијата дека во таа куќа со толку народ не можете да фунционирате, плус и правил муабет дома па му дотекнало ама машкото его пусто не му дозволува да ти се објасни па молчи, или сака да те изненади мислејки дека не знаеш. Не може да биде друго и на лошо штом ги потегнал сам работите. Молчи и ти и види како ќе се одвиваат работите, подобро штом си се тргнала и со тоа си докажала дека имаш карактер и нема да дозволиш никој да те испоценува и повредува така подобро за тебе.. Следен настан се надевам дека ќе си ги разрешите работите и се ќе биде во ред.
Еве јa и дрaмaтa oд свекрвaвa мoјa Oткaкo бил мaжoв мoј тие плaчеле зaштo не сум oтишлa и јaс сo децaтa , кoгa тргнaл зa Скoпје мoјoв тие пaк плaчеле , тaa вчерa јa нaчекaке кaкo сaкa дa се беси , свекoрми oд пaмет се извaдил пa јa нaчекaле сaкaкa дa се труе и викaлa -' Штo ќе и бил живoт кoгa не мoжелa дa си види внуци' и ене мaжми гo пoтресoл деверми нa рaбoтa се утепaл плaчејќи , a јaс вријaм oд нервoзa . Пa зaрем не беше тaa штo гo сaкaше oвa!? Пa тaa беше тaa штo ми кaжa гo прежaлилa синoт нејзин иткaкo се oженил сo мене и не и билo гaјле дaли ќе и oднесaм внуци дa гледa!? А сегa и текнaлo дрaми дa прaви кaкo oд прикaзнaтa-' Акo не е пo мoј ќеиф ќе се бесaм и тoчкa' Знaете ли кaкo се oсеќaм еве вaкa ужaснo ми е штo се фaтиле и негoвите и мoите зa нaс , пa aмaн више кaкo дoгoвoрени , мaјкaми ќе се скaрa сo мене oдмa сo зaкaни пoчнувa , ќе се утепaлa , ќе се труелa , ќе се беселa пa ене јa сегa и свекрвaвa пoчнaлa пo турските серии ќе се беселa aмaн више , сaмo грижa нa сoвест ни нaбивaaт a не се кoнтрoлирaaт штo прaвaт oни
Neznam nisto samo dojde vo nedelata go zede deteto da go videle site I togas mi kaza Za stanot ama so nervoza
@Pcelka94 ,toa ti se vika drama queen,nek Se besi ,taka da mu kazesh na tvojot koj Ja terashe I da te tepa I da te kolne?? Nema shto ti na nea da I izigravash psihijatar!!! Taka kazi im jasno I glasno!!!
А дабодите под кирија и ти да почнеш да работиш и децата во градинка. Не е лесно мали ти се децата посебно бебенцето, ама ќе се спасите барем. @annaa22 Па зш не разговараш дали ќе те земе и тебе во станот. Сумлив ми е.
Ти кај мајка ти си а он дома кај неговите си седи? Ќе оставиш детето кај твоите на кратко, ќе испаднете некаде на тишина, и ќе направите сериозен муабет. Друго нема. @Pcelka94 од старт ги читам драмите со свекрвава твоја и сеуште не можам да го сфатам мажот ти. Нејзе ја сфаќам, веќе и профил човек може да и направи после се што имаш споделено...ама него, макар што и е син и го боли, не можам. Континуирано да дозволува да минеш низ тие стресови.
свекрвати е на нервно .. штом прави еднаш едно ,после друго ... не ги оставај децата насамо со неа , се гледа дека психички е нестабилнаа личност!
Ти си седиш кај твоите, он кај неговите, не ни разговарате а споменал нешто во стил дека уредува стан? Кога беше караницава за он да успее да разгледува станеви, да одбере еден и сам без женска помош(ништо лично против мажите) да го уредува истиот?
@Pcelka94 јас мислам дека ви дојде крајно време да барате чаре за под кирија, најлесно е да рече човек "не бива" "не може" ама тешко е да се избори ЗА ДА СИ ЈА СПАСИ ДУШАТА. Ова што ти овде го споделуваш не се штипки и манџи туку СЕРИОЗНИ ПСИХИЧКИ НАРУШУВАЊА И ПРОБЛЕМИ, дај бе мајко му стара седнете со маж ти и побарајте чаре. Ете.. ако сакате можете да пронајдете опции, опции има за се верувај, ќе стиснете заби може од многу работи ама МИР ќе имате бе жено. Се додека седете таму вака ќе ви биде верувај, од една страна мајка ти од друга таа, не си ти крива што не се арни тие во паметот. Ќе ве спаси само киријата и оддалечувањето од сите по ред.. а и ти и децата ќе се спасите од нервози и растројства и МИР ќе имате, а не да се гонете таму и да се мавате и да се бесете, не те молам. Ако тие не се во ред со паметот бар ти и маж ти бе пробајте да се спасете од проблемите па макар и да избегате и да се оддалечите од луѓево. Едит: зборувајте со свекорот јас мислам дека е време свекрвата да ја пратите некаде на некое време на лечење, убаво ќе ј дојде. (Не се шалам).
Da,da ceka da naide nekoj,se kacuva na stol I vika: CUUUVAAAJJJJ.... Abe I'm pravat starite film na mladive.... Za da go dobijat ona sto go zamislile ako treba I po jaze ke odi.