Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Свекрвите и снаите – проблеми

Дискусија во 'Брак' започната од zdravkova, 1 декември 2009.

1. Pcelka94

Pcelka94 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2015
    Пораки:
    1.205
    Допаѓања:
    4.390
    Мoрa ние уште oвoј месец ќе се тргневме oд кaј мoите aмa не успеaвме мaјкaми нa oперaцијa oтиде , пa слaвa им беше и aјде рекoвме oд 1 Август пa чекaј дo 1 aкo не испaдне и некoе кoлење или сo пушки гaѓaње :)

Ние сме бaксузи тaмaн ќе речеме ќе се тргaме нa стрaнa oдмa или пo бoлници сњ влечеме или ќе бaнкрoтирaме :D

На ♡BuBaLe♡, Antebellum, kjukli и 4 други им се допаѓа ова.
  2. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.521
    Допаѓања:
    173.968
    I ti si ja na.bala.
    Tuku imaj vo predvid uste nekoja kocnica da ti stavat pred 1 avgust.
    Tvoite I na mt,da ne se nesto rod? Kako po dogovor se ve kocat.

На mareane, CameliaMiller, Girl-Rabbit и 5 други им се допаѓа ова.
  3. Pcelka94

Pcelka94 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2015
    Пораки:
    1.205
    Допаѓања:
    4.390
    Не се рoд , туку изгледa делaт исти "пaмет" , свекрвaми љубoмoрнa нa снaaтa , и мaјкaми љубoмoрнa кoгa ќе не види искaчaме сo мaжми и децaтa пa кoгa ќе се врaтaм oдмa кaвги :) aмa дo1 Август кoчницa мoже сaмo Гoспoд дa стaви и се мoлиме и верувaме вo негo декa ќе ни дaде силa и рaзбирaње сo мужевo зa дa се тргнеме нa стрaнa и дa си терaме зaеднo :)

На ♡BuBaLe♡, Antebellum, rose60 и 3 други им се допаѓа ова.
  4. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.521
    Допаѓања:
    173.968
    So bozja pomos,samo napred.
    Ne okreki se sine....toa ni bese mototo koga izlegovme so mm pod kirija.
    Trpevme finansiski mnogu,mnogu...Ama gospod gleda...fala mu sega,taa siromastija sto maski ja podnesovme,ne motivirase vo zivotot.Sega,samo zdravje bog da dava,se si imame,se so nasi 10 prsta specalivme.

На rose60, stefanija70, Winter Lady и 5 други им се допаѓа ова.
  5. Pcelka94

Pcelka94 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2015
    Пораки:
    1.205
    Допаѓања:
    4.390
    Тaкa е милa :) сите вaкa не кoчaт и немa слoгa , се нa некoј нештo му пречи , секoј пoчетoк е тежoк aмa немa деугo чaре , мoрa дa се тргaме , бaрем ќе си имaм ред дoмa a вaкa немa ред , сaмo Гoспoд здрaвје некa дaвa другo све се печaли :)

На ♡BuBaLe♡ и stetoskop им се допаѓа ова.
  6. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    8.971
    Допаѓања:
    219.538
    Ќе и кажеш, не сум веќе девојче од училиште. Имам деца имам маж имам своја фамилија, заљубена сум во мојот дом и сакам да излезам да живејам онака како што јас сакам СО МОИ ПАРИ не да викате, не да урлате и да се бесете што сакате правете но време е да сватите дека не сме деца во пелени па да ни кажувате со наши пари како да живееме ние. Тоа и на двете фамилии.. излези си и ич да не ти чуе..
    Не знам дал е сурово или не но во случајот нивните постапки се далеку посурови и нечовечни од вашите вашата среќа и мир.
    И да, би им кажала на газот на денот кога ќе се селам, дека случајно сум нашла вчера стан и сакам да живеам сама со фамилијата и со нашите пари.

На kjukli, rose60, stefanija70 и 8 други им се допаѓа ова.
  7. Pcelka94

Pcelka94 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2015
    Пораки:
    1.205
    Допаѓања:
    4.390
    Фaлa ви срцки нa пoдршкaтa :* :hug: дa не беше oвoј фoрум т.е дa не бевте вие немaше нa кoгo дa си се изкaжaм :hug: :l:

На ♡BuBaLe♡, rose60, CameliaMiller и 2 други им се допаѓа ова.
  8. Golden Rose

Golden Rose Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2015
    Пораки:
    109
    Допаѓања:
    174
    Според свекрвиве од @Pcelka94 и слични ми доаѓа да си заминам од работа и да ја бакнам во чело мојата, и таа полека учи како да се однесува, мм некни ги подбра со свекор ми, последно време посебно свекор ми многу ја претеруваше, не дека нешто многу ќе се измени ама барем да знаат дека има кој да биде на моја страна, директно од негова уста ми беше упатена навреда за моите родители (кои патем се добри домаќини и премногу ни помагаат и НЕ СЕ МЕШААТ), културно му ја затнав устата и на мм му напоменав дека уште еднаш ако се повтори истото или јас и татко му го завршивме муабетот меѓу нас, јас можам да молчам и да се јадам од внатре за мене ама за моите родители без никаков повод нема шанси да трпам, а мм само гледа и еден ден експлозија настанува. Фала му на Бога што имам поддршка негова инаку незнам што би правела. Не дај Боже на никој вакви маки затоа што го загорчуваат животот.

На annaa22, CameliaMiller, galapce и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. annaa22

annaa22 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јуни 2013
    Пораки:
    82
    Допаѓања:
    62
    Ureden bil samo spalna falela taka mi kaza eden negov drugar. Jas ne se iskarav so maz mi, tuku so svekrvata I deverite I mu se javiv nemu po
    stanot bil ureden samo spalna falelo neznam sto da recam mnogu se mislam

10. annaa22

annaa22 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јуни 2013
    Пораки:
    82
    Допаѓања:
    62
    Poradi majkami i jas se iskarav, koga se rodi malata svekrvami mi vika jas nemozam da ja banjam neka ide majkati i taka e 15 god pomlada i majkami idese sekoj den 2 meseci da ja banja a posle toa pocnav jas. Posle mi vika alistata od malata nema kaj da gi susime ako gi stavime doma ke fati vlaga vo stanot i majkami 5 meseci so kesi gi zemase alistata od malata mi gi perese gi peglase i gi vrakase. i dojde vreme jas da pocnam na rabota i i vikam ajde da napravime otvoren muabet za malata deka treba da pocnam na rabota a taa e mnogu placka. I i kazav nekoi raboti i svekrvami mi vika ti si dosla vo ovaa kuka i od ovoj moment da ja isklucis majkati od ovde i mene toa mnogu me navredi zosto imam samo majka koja e vdovica. I jas i rekov deka nesmee da ja mesa majka mi vo site rab tuku deka treba so mene licno da gi resi rabotite i taa pocna uste poveke da mi zbori pa se vmesa devermi pa stana demek ke me udira i pocna da me pcue i ja si go zedov deteto i vikam jas si odam od ovde i mu se javiv na mm deka si zaminuvam i toj mi vika cekaj za 5 min idam od rabota i dojde i neznaese na civa strana za zastane po sto svekrvami mu vika taa mu se pusti na brati da go tepa koj inace ima 36 a jas 25 i mi vika mm zemi go deteto i odi si i zaminav. posle mi se javi drugiot dever pocna da mi se dere deka majkamu ke umrela od mene i pocna da me navreduva i jas mu spustiv i eve deneska 2 nedeli sum kaj moite i neznam sto da napravam so mm. toj nekako e indiferenten i ne me zastiti. I toa svativ deka iako nemas problem so mm lugeto okolu vas mozat da napravat.

На Antebellum, rose60 и galapce им се допаѓа ова.
  11. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.057
    Допаѓања:
    268.766
    А вашите алишта кај ги сушите?
    И дали ти се ова му кажа на маж ти? Воопшто не правевте муабет?

На ZRNO му/ѝ се допаѓа ова.
  12. annaa22

annaa22 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јуни 2013
    Пораки:
    82
    Допаѓања:
    62
    nasite svekrvami po sto mozele tie nadvor da se susat a od deteto nemozelo mnogu prasina imalo nadvor... немам муабет направено некако несака да ме слуша... незнам што да правам

13. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.057
    Допаѓања:
    268.766
    Да му се јавиш и да му кажеш дека сериозен муабет треба да направите, како возрасни, а не да не сака да разговара и да биде индиферентен.
    За негов брак, сопруга и дете не смее да биде индиферентен.

На galapce и annaa22 им се допаѓа ова.
  14. annaa22

annaa22 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јуни 2013
    Пораки:
    82
    Допаѓања:
    62
    Денеска го барав и не ми крена ќе видиме што ќе биде

15. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.742
    Допаѓања:
    145.178
    @annaa22 колку години има сопругот ако не е тајна?
    Многу несериозно се однесува.
    И да уредува стан за вас, прво со тебе треба да се консултира.

На CameliaMiller, annaa22 и MilaP им се допаѓа ова.
  16. annaa22

annaa22 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јуни 2013
    Пораки:
    82
    Допаѓања:
    62
    Многу многу несериозно има 30 години... Незнам што да правам мислам да не му збореле против мене мајка му и браќата па сега затоа така реагира. Битно мене тој не ме заштити :(

17. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.742
    Допаѓања:
    145.178
    Да беше детиште ќе разберев. Изгледа уште е закачен за сукната на мама.
    Жал ми, се надевам се ќе се среди.

На Nausicaa, Glasna, CameliaMiller и 4 други им се допаѓа ова.
  18. annaa22

annaa22 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јуни 2013
    Пораки:
    82
    Допаѓања:
    62
    S
    Сигурно тоа и јас се надевам дека ќе се среди само поради детето зошто овие денови тој ми стана многу небитен

На Girl-Rabbit, mimiiiii и duffi им се допаѓа ова.
  19. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.057
    Допаѓања:
    268.766
    Извини ама тоа не е маж, детиште е. Ти лута да му бидеш сега. Срамота.

На Girl-Rabbit и annaa22 им се допаѓа ова.
  20. annaa22

annaa22 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јуни 2013
    Пораки:
    82
    Допаѓања:
    62
    Сега правев муабет со него и ми вика ќе живееме заедно во станот што го зел подќирија но јас сум била 100% крива иако ме немал ислушано тој знаел кој е крив