Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Свекрвите и снаите – проблеми

Дискусија во 'Брак' започната од zdravkova, 1 декември 2009.

1. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.057
    Допаѓања:
    268.763
    Не му простувај туку така, ова што го прави е детско однесување и не доликува на некој кој е татко. Биди цврста, зошто доживотно ќе те газат.

На SV1911, MilaP, galapce и 2 други им се допаѓа ова.
  2. Pcelka94

Pcelka94 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2015
    Пораки:
    1.205
    Допаѓања:
    4.390
    Мoевo муже јa увиде рaбoтaвa т.е дрaмaтa и целтa oд мaјкa му и ми кaжa дa не и се зaмaрaм више бидејќи тaa и требa психијaтaр (и тoј ќе се скрене oд неa) , тaa испoмешaлa и бaби и жaби пa се јaвувaв нa луѓетoрoднини oд нa мaжми стрaнa) дa видaм штo и кaкo е рaбoтaвa , тaa пa свекрвaвa штo не изнaкaжaлa зa мoиве и мене , пa тaкa дa јaснo кaжaв нa мужевo -'Немoј некoгaш дa си ми јa спoмнaл мaјкaти или брaт ти , ќе те изгoрaм , a aкo ги брaниш тек тoгaш дукументи зa рaзвoд ќе пoтпишеме' и oн нa тoa кaжa , тaa не е нoрмaлнa некa иде у тистa П***мaтернa не и се зaмaрaј више бaтaли јa и нa крштевкa aкo сaкaт дa дoјдaт некa дoјдaт a aкo не не ни мoрaaт.

На ♡BuBaLe♡, Mihaela91, theowndemon и 4 други им се допаѓа ова.
  3. slatkii4

slatkii4 Активен член

Се зачлени на:
    14 јули 2016
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    277
    А тој сака да те врати или да те одврати од него со тој глуп муабет?
    Ццц, што му е крив газот, па и знаел дека си ти крива, и без да те сослуша дури, аууу, голем маж тој твојот.
    Да го немавте тоа мало срценце, веднаш ќе те советував да го бришеш од твојот живот.
    Ама со дете е многу покомплицирано.
    Како и да е, размисли убаво како ќе е најдобро за тебе и детето и дали ќе можеш да живееш во брак со 0% поддршка од маж ти.

@pcelka123, во твојот случај повеќе ме чуди мајка ти од свекрвата.
    Ај свекрвата што е отидена, отидена е ептен, маж ти попушта, па му се качуваат на глава салам, ама мајка ти бе, кога гледа колку ти е тешко со таква свекрва, па и она се изживува и ви отежнува.
    За жал не е секој да биде мајка.
    Мило ми е што ќе се одделите, само така ќе може да останете фамилија, инаку...
    Тешка ситуација во секој случај.

Поддршка и за двете :).

На ♡BuBaLe♡, MilaP, Pcelka94 и 4 други им се допаѓа ова.
  4. annaa22

annaa22 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јуни 2013
    Пораки:
    82
    Допаѓања:
    62
    Ќе го оставев сигурно... мм бил еден во врска а многу подруг во брак ама ќе се каее тој ама ќе биде касно

На okcenzi и slatkii4 им се допаѓа ова.
  5. Petar80

Petar80 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.579
    Допаѓања:
    45.080

На forumka, Dzevelekova, Victorian и 20 други им се допаѓа ова.
  6. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.521
    Допаѓања:
    173.968
    Nada posledna umira- ne daj boze svekrva ti Nada da se vika.

На Mr. Right, ♡BuBaLe♡, MilaP и 5 други им се допаѓа ова.
  7. Golden Rose

Golden Rose Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2015
    Пораки:
    109
    Допаѓања:
    174
    @annaa22 мој совет е да му простиш, мажите не признаваат понекогаш кој е крив за да неземеш сила, Дај Боже во станот само убави моменти да имате, нека "мисли" дека си крива, јас претпоставувам дека ја знае вистината за кривицата, остави го да се смири, а потоа само тактички да играш, немој да напаѓаш мајка ти вака или така едноставно избриши ги нека не ти бидат во мислите воопшто, пробај да го придобиеш прави се за него умилкувај му се, само така ќе можете да заборавите на цикузов и да тргнете по ваш пат. Со среќа :l: бори се за твоето , а понатаму ако не се поправа ситуацијата немој да толерираш, покажи му заби :punch:

На ♡BuBaLe♡, MilaP и annaa22 им се допаѓа ова.
  8. annaa22

annaa22 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јуни 2013
    Пораки:
    82
    Допаѓања:
    62

На stetoskop и meckicka им се допаѓа ова.
  9. annaa22

annaa22 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јуни 2013
    Пораки:
    82
    Допаѓања:
    62
    Баш ќе се потрудам да видиме како ќе биде

10. annaa22

annaa22 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јуни 2013
    Пораки:
    82
    Допаѓања:
    62
    Женски замислете денес ми се јави и вечерва ќе се вселиме незнам како ќе биде ама се надевам дека ќе е во ред. Ви Благодарам многу многу ќе ви пишам како е

На Golden Rose, ♡BuBaLe♡, rose60 и 2 други им се допаѓа ова.
  11. anaja1

anaja1 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    2.648
    Допаѓања:
    7.473
    Незнам зашто на мажите им е најлесно,кога ќе се изнервираат од мајките,да кажат нека иде у триста....а не се способни да го решат проблемот(facepalm)
    Не си ни прва ни последна:(

На stetoskop му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Pcelka94

Pcelka94 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2015
    Пораки:
    1.205
    Допаѓања:
    4.390
    Мaжми не знaе дa се кaрa :D тoa е прoблемoт , вo кaрaници бегa нa стaрнa и не искaчa oд сoбa се дoдекa не престaне кaвгaтa :) пa зaтoa вo сетa нервoзa нa негo ќе му се истурaм :) aмa ме рaзбирa декa тoa не ми е тaкa oд штo ми е сјaјнo , гo рaзбирaм еве денoвиве бaш видoв и oн кaкoв е и кoлку му е тешкo a ништo не кaжувa сaмo дa не се нервирaм уште пoвеќе :)

На ♡BuBaLe♡ и Winter Lady им се допаѓа ова.
  13. Glasna

Glasna Популарен член

Се зачлени на:
    24 мај 2012
    Пораки:
    1.047
    Допаѓања:
    2.180
    A shto sega treba li da igraat glup I poglup? Koga I dvajcata mislam deka se svesni koj e kriv,ama rabotata e mora na nekogo rogovi da mu se bijat,a taka brak ne se neguva so nabeduvanja I so nepravdi..negovi si se,negova familija barem neka si gi prifati deka se malku levi (za da ti Se pushti nekoj za da te tepa pogotovo maz so zena da merat sila a tek dever da se presmetuva so snaa izvinete ama e seljachki) ..ushte sega treba na chisto da ste so tvojot..pred da prechekorish tolkav chekor.

На okcenzi, Gosh, MilaP и 2 други им се допаѓа ова.
  14. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.006
    Како бе си му ѕвонела а не кренал? А шо ако еве на пример детето било болно, или било нешто хитно? Како може да не ти крене??? И да сте се испотепале меѓусебно кога сте се разделувале вие двајца мора да соработувате прво поради децата и да бидете достапни еден на друг во било кое доба.
    Ебате мажите глупи ебате. Па и ти неможам да поверувам дека си му се вратила, а на телефон ти рекол знам дека си крива ама ај ќе се вселиме заедно. Треба да го направиш да се почувствува како гомно и да пати. Изговоров вришти, мајка му и брат му му ја полнеле главата, полни му ја и ти ако толку лесно се полни и вози го како ти што сакаш кога е веќе подложен на манипулација.

На bibiiii, Victorian, okcenzi и 14 други им се допаѓа ова.
  15. annaa22

annaa22 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јуни 2013
    Пораки:
    82
    Допаѓања:
    62
    Да ама јас незнам како да манипулирам си него... И кога тој ме праша за ситуацијата јас му реков чим мислиш дека јас сум крива нема што да ти објаснувам. И вчера се вселивме и тој одма си лега и не ме ни погледна

16. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    8.971
    Допаѓања:
    219.538
    А ти трчи веднаш да подпаднеш под неговата милост, ах бре жено. И те знае да, те запознал дека си кревка и не умееш да се снаоѓаш па те врти, нашол стан те вселил и те оставил на буниште.
    Браво за него.
    А браво и за тебе што веднаш си подлегнала на неговите наредби се со цел да молчиш и да играш како ќе свири тој.
    Епа нема да може бе женче, дај размисли стисни заби и кажи му свој став, кажи му оти не си кукла за играње па да те шамарат на сите страни.
    Аххх...

На bibiiii, okcenzi, SV1911 и 7 други им се допаѓа ова.
  17. Evripigi

Evripigi Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2016
    Пораки:
    125
    Допаѓања:
    1.143
    Колку е лесно кога шеташ во своите кондури да делиш совет.
    Кога би ги облекле кондурите на @annaa22 поинаку ќе е.
    @annaa22 како мислиш дека ќе е најдобро за тебе и за твоето дете така прави. Доволен е неговиот чекор што излегол веднаш од кај неговите, тоа доволно кажува дека сака да се средите.Ќе се полути првично и ќе му помине.

На menelele, Girl-Rabbit, oblace1 и 6 други им се допаѓа ова.
  18. Koko K

Koko K Активен член

Се зачлени на:
    19 јули 2016
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    34
    Aj ja da kazam nesto od maska strana, eden sovet za site idni parovi, bez razlika za cija strana se raboti dali za zenska ili maska strana, ako sakate air i beriket od brakot ili vrskata, bez razlika sto e, fakajte patot podaleku od starite i bez nikakov muabet so niv dali vi e loso ili dobro, od pusta ljubov i posesivnost, stari samo ke vi ja zaebat rabotata, nesvesno, a posle i vie i oni ke si cukate glavata. Znaci so podaleku. Vie i toj i eventualno malite indijanci okolu vas, samo toa e bitno na vekov. I a vidite nekoj deka zabeguva kon starite, patot so podaleku od nego ako od prv zbor ne se razbira, taj nikogas nema da se razbere.

На bibiiii, okcenzi, menelele и 24 други им се допаѓа ова.
  19. annaa22

annaa22 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јуни 2013
    Пораки:
    82
    Допаѓања:
    62
    мило ми е што не ме тера да си ги земам јас работите од таму туку тој ми ги носи а да си игра во моментов со мене си игра но јас имам дете со него а знам и што значи да останеш без татко и затоа му се понижив на мм. Ќе видам како ќе биде неколку недели па после со ладна глава да донесам одлука

На Girl-Rabbit и MilaP им се допаѓа ова.
  20. annaa22

annaa22 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јуни 2013
    Пораки:
    82
    Допаѓања:
    62
    Не ми се верува дека некој родител толку очајно сака да го контролира животот на своите деца како што сака мојата свекрва и со нив се понаша како да се бабинја а не возрасни мажи... женски сега се мислам кој да го чува детето па мајка ми не ми е роб... леле што ми се случи не ми се верува... Ви благодарам за советите

На Girl-Rabbit и MilaP им се допаѓа ова.