Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Свекрвите и снаите – проблеми

Дискусија во 'Брак' започната од zdravkova, 1 декември 2009.

1. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    8.971
    Допаѓања:
    219.539
    Болдираново "кога и да појдам кај неа она готви" .
    А кој да готви во нејзина куќа?
    По ова гледам дека не живеете во заедница па дури и кога појдеш кај свекрвати сакаш ти да готвиш?
    Епа не бива извини.
    Се тоа ок ама кога некој ќе се оддели не очекувај да му се пикаш в кујна кога ќе ти текне.
    Ова ми впери в очи.

На fallenangel, Girl-Rabbit и Lolipop23 им се допаѓа ова.
  2. mariatim

mariatim Популарен член

Се зачлени на:
    29 април 2010
    Пораки:
    1.153
    Допаѓања:
    12.528
    Дa кaжaм еден пример oд мoјa свеки.Дoдекa живеевме зaеднo кaј нив,гoтвев сaмo јaс,сите oдеa нa рaбoтa јaс бев дoмa,ручек гoтoв се среденo никoгaш не се жaлев(свеки знaе се дa гoтви,aмa не гoтви,еве ние двaјцa сме дoмa сегa веќе трoјцa ручек имa секoј ден згoтвенo)тaму не беше тaкa oнa aкo е рaспoлoженa гoтви aкo не ќе се јaде штo билo,шѕo имa вo фрижидер,или нaбрзинa нештo пржнaтo.Имaвме гoсти oд стрaнствo,брaтучед прв oд свеки сo децaтa,свеки леб месеше,кoмaди,крoфни,сo кецелa пo цел ден(oдмoр зеде тoгaш)и еднo сaбaјле јaс буднa у сoбa и ги слушaм,и викa тoј нa неa,те жaлaм сирoтa сaмo рaбoтиш,се нa шпoрет си снaите спијaт,a 8 немaше,нее ни битнo,и oнa му викa пa тoa е штo дa прaвиш мoрa некoј,мoрa дa се јaде.Oк,стaнaв јaс не ни дoручкувaв oд тoa,зaминaв нa фaкултет.Пoсле нaсaмo сo гoстинoт му викaм кaкo јaдењевo?Аa супер викa,aкo викaм сегa дoмa е свеки,мaлку дa ме oдмени a oнa влегувa бaш тoгaш,инaку кoгa е нa рaбoтa дo 3,4 кoгa ќе дoјде ручекoт нa мaсa јa чекa и финџaл кaфе.Зa дa знaе oвa дa не ме прaви будaлa.

На kukla21, Emy867, kjukli и 13 други им се допаѓа ова.
  3. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.206
    Допаѓања:
    36.682
    Тоа што јас го јадам сакам јас да си го зготвам. Нејзините јадења не ми се допаѓаат. Ама, морам да ги јадам. Не дозволува друг да готви во нејзина кујна. Многу пребирам кога се работи за јадења.

4. Glasna

Glasna Популарен член

Се зачлени на:
    24 мај 2012
    Пораки:
    1.047
    Допаѓања:
    2.180
    @Sesil neka ne te chudi,sve ima po svetov |(..Mojot dever koj shto ima 54 godini bdw:$ koj shto e skoro 23 godini u brachnite vodi,koj shto zivee 23 godini oddelno od roditelite (vo razlichni naselbi da pojasnam) pa 23 godini prvoto utrinsko kafe ,doruchek go pie I jade so majchica:emo:(pa sleduva opet jovo nanovo pred I posle rabotno vreme Se pominuva kaj majchica:?:) ..ako vi kazam deka I pravenite ljuti piperchinja go nasledija negovoto ime Toshevite piperchinja (koj shto samo toj e ovlasten da gi jade :rofl:)...nivnoto veke e preminato vo bolesti:emo:

На bibiiii, kukla21, Emy867 и 9 други им се допаѓа ова.
  5. Antebellum

Antebellum Популарен член

Се зачлени на:
    15 април 2012
    Пораки:
    2.816
    Допаѓања:
    8.648
    Па не можеш животот во кавги да го поминеш. Вака мир во куќа.

На stilas7 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Minnie 1

Minnie 1 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 декември 2014
    Пораки:
    2.373
    Допаѓања:
    27.411
    Se soglasuvam so clenkata pogore deka ne se izraziv ubavo,ama toa bese odma posle momentot koga gi vidov tortite. Inaku pogrdni zborovi retko koristam,osven ako epten nekoj me izvadi od koza.:$

На kjukli, Girl-Rabbit, promeneta и 4 други им се допаѓа ова.
  7. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    8.971
    Допаѓања:
    219.539
    На крај како прославивте?
    Кој беше исходот?

8. Minnie 1

Minnie 1 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 декември 2014
    Пораки:
    2.373
    Допаѓања:
    27.411
    Rekov deka denot nema da mu go rasipuvam,pa nisto ne mu ni rekov. Okolu 4 site se sobraa (germanski obicai nekoi) na kafe i torta. Koga go prasav od koja tortaa saka mi rece od taa ti sto ja pravese i jas samo mu rekov ovoj pat mama dvete gi napravi. A svekrva mi samo pocrvene,takva e ne moze da skrie koga i e nesto nezgodno odma pocrvenuva vo liceto.
    Inaku sabajle imav ubavo iznenaduvanje koga se razbudiv gledam mm uste spie i jas ripnav da go budam deka zakasnil ,a toj mi kaza deka denes zemal slobodno da go pomineme cel den zaedno.:inlove:
    Utrovo bevme na pojadok,a vecer ke odime na vecera vi eden preubav restoran.
    Ke probam da ne si gi zemam rabotite pri srce,i preostanatovo vreme da ja ignoriram.

На SV1911, kjukli, Cka и 15 други им се допаѓа ова.
  9. darcy

darcy Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2011
    Пораки:
    2.177
    Допаѓања:
    5.896
    Мојот коментар се однесуваше на членката што се жали дека свекрвата не и дава да готви кога ќе и оди на гости. Кога се живее во заедница секако секој треба да има право по своја волја да си ја користи кујната

На Girl-Rabbit, vitamina и joy1 им се допаѓа ова.
  10. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.206
    Допаѓања:
    36.682
    Ама тоа не и дава за право на свекрвата низ нос да ми го изнесува јадењето што го направила. Според неа, јас не знам јадење да направам. Веќе почнав да ја игнорирам.

На Minnie 1 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. marinela111

marinela111 Активен член

Се зачлени на:
    21 јули 2015
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    7
    Zdr imam Eden ne taka ednostaven problem so svekravata i ve molam za sovet nemozam da a podnesam a znaedno sedime i plus zolvami e skoro sekoja den ovden 6 dena tuka 1 doma vo nedelata sakam da ideme so maz mi pod stan no nekako toa ne mi e sig rab i samo se predomisluvam a nemam mn izbor

12. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.804
    Само треба да решиш кое од двете работи можеш повеке да го истрпиш.
    Ако одлучиш за првото,дур да ти заимаш подобар избор,шетај повеке и помалку ке ги гледаш. Ако не одиш на работа а си работоспособна,најди си работа и ете половина ден со сигурност да не ги гледаш.
    Сепак домот е на свекрвати,сега веке и твој но да не доага родената и керка тоа никој нема да и го каже. Нез разлика дали е претерано или не.

На MilaP му/ѝ се допаѓа ова.
  13. MilaP

MilaP Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    53.146
    Koga mm ne e doma po 6meseci jas 5dena od nedelata sum kaj majka mi.
    Da imam snaa i da ziveat zaedno iskreno ne bi odela tolku cesto.
    No sepak ne bi dozvolila snaata da mi kazuva dali odam mnogu,zatoa sto toa sekogas ke bide i moja kuka.
    Dokolku ne mozes poveke razgovaraj so mt ili iselete se.
    Sepak sekoj saka privatnost i te razbiram.
    No kako sto procitav tebe i svekrva ti te nervira .. taka da ne e samo zolva ti.

На girl-miri и ninja35 им се допаѓа ова.
  14. anaja1

anaja1 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    2.648
    Допаѓања:
    7.473
    Многу болна тема е ова,стварно:(
    Немам таква прилика,некој да ми забрани,да доаѓам во моја куќа:x
    А и да имав,немаше да дозволам на некоја снаа да ми го забрани тоа:!:
    Мислам,сепак дека треба да се има малку толеранција од двете страни:)

На okcenzi му/ѝ се допаѓа ова.
  15. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    8.971
    Допаѓања:
    219.539
    Маринела работава ти е "ем ми се иска ем ми се стиска" сакаш сама ама тоа не е сигурно велиш од друга страна и фамилијата те ужасно нервира не сакаш ни така. Епа што сакаш одлучи се?!
    Животот е ризик, јаре и паре никогаш нема. Ти сакаш ем на сигурно ем никој да не ти оди пред нозе, епа така нема.
    Или ќе стиснеш заби и ќе одиш на само и ќе ризикуваш за таа несигурност што велиш или ќе си ги трпиш домашните. Бинго, лото не се паѓаат, тоа тешко.

На okcenzi му/ѝ се допаѓа ова.
  16. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.730
    Допаѓања:
    322.850
    Немора снаа ти да ти забрани да доаѓаш кај мајка ти...доволно е да се намршти.
    Ако се осетлива, ќе ти текне.

За снајките:
    Ако живееш во заедница, па секој ден ти ,,тера,, гости кај ,,мама,, , а тоа дали ти си планирала или не нешто да работиш по дома или евентуално да лежиш, баш и не е пријатно да ти доаѓа некој секој ден (билокој да е)...таа нема свој дом ??...нема работа ??...или битно е таа да си дојде на поседок, а дали на некој има други обврски, не е битно.

За керките:
    Од друга страна пак, кај мајка ако не одам , каде на друго место ами ??? Ако не ја гледам кога ќе посакам додека е жива и здрава после џабе е...

Нож со две острици.

Последна измена: 8 август 2016
    На kukla21, theowndemon, Emy867 и 7 други им се допаѓа ова.
  17. marinela111

marinela111 Активен член

Се зачлени на:
    21 јули 2015
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    7
    jas ne zabranuvam na nikoj da ne idi no ova e stv preterano jas sum sama ovde brat mi i snaa mi se vo italija no jas ednas vo mesecot odam kaj majka mi i toa sto majkami i tatko mi se sami a i ima mn pricini za go pisuvam ova za zolva mi zemaa kredit i napravija kuka pred nekoj mesec bev bremena no go izgubiv bebeto sekako ne mi bese sedeno oni dvete bea nasmeni nasmeani i vednas koga sednav mi go stavija vo skut bebeto na zolvata ne rekov nisto i toa go izdrzav koga ke dojdat mojte roditeli na niv se mu smeta ednostavno kako da mu precat a jas sekogas sednam so niv eden los zbor mu nemam receno no ova veke ne se izdrzuva sekoj razlicno ke svane sekako tia sto se zolvi mislat ne sum vo pravo ne sekoj ima svoe mislenje

18. marinela111

marinela111 Активен член

Се зачлени на:
    21 јули 2015
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    7
    ako gledame od taa strana deka domot e nejzin deka ona e postara ovde ima i uste po stara licnost i nejzinata svekra e ziva a i nejzinata zolva ne ide nitu kaj brat i nitu kaj majka i zatoa sto ne zivee so svekrvami togas domot e na majkata na svekorot ne e nitu moj nitu nejzin

На Sesil му/ѝ се допаѓа ова.
  19. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    8.971
    Допаѓања:
    219.539
    Маринела ако ти е тешко и не можеш да трпиш се она што го кажуваш чарето е да разговараш со маж ти да дојдете до некој компромис и најпожелно да се ислите за да имате мир во куќа. На друг човек колку и да ти е криво за некои работи знаеш што ќе си рече "нека си го иправи" за жал никој за никој не води сметка а заедницата е таква, на тебе ова ти смета на свекрвата друго и смета. Нормално е дека две жени во еден стан тешко е изводливо а и никој не е среќен.
    Тука сите ти ја сватија поентата ама не знам каков совет и решение бараш овде од сите нас кога ние не можеме да ти помогнеме освен да ти речеме да пробаш со маж ти да си ги решите проблемите и ако имате можности и сакате да си се иселите на одделно. Од тоа поубаво и помирна глава немаш.
    Знаеш како е .. ако бараш да смениш човек попрво ти самата се смени и смени ги нештата во твојот живот бидејки да бараш некој да се промени и да тераш правда на денешно време е невозможно.

20. Pcelka94

Pcelka94 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2015
    Пораки:
    1.205
    Допаѓања:
    4.390
    Незнaм кaкo дa ви кaжaм т.е незнaм кaкo дa ви јa oпишaм случкaтa oд вчерa , крштевкaтa нa синчетo .

Дoјдoa брaт му , мaјкa му и тaткo му нa мм , пoчнaa нештo oдoкoлу дa ми гo вреѓaaт пoгoлемкoтo детенце , пa нa сред крштевaње гo исмејaвaa кумчетo , дoмa девер ми гo зaстaнaл зaд куќa мaжми и му сoли пaмет пa свекрвaми седи нa мaсa пред сите гoсти и вие рикa a мм ќути , јaс вриев :devil:aмa ќутев , пoтoa пoчнaлa дa гo гaли пo oбрaз мм и дa рикa :devil: пaк ќутaм , мм земa скришнo мaтични брoеви oд мене и oд негo дa му зaпишел нa девер ми зa некoј стaн дa ни aплицирaл пo некoи луѓе и тoa без дa се кoнсултирa сo мене :!: ме пoгaзи зa прв пaт мм вo oвие 5 гoдини брaк :x тoлку бев љутa и викaв oдкaкo зaминaa гoстите , ми мaвнa шaмaр пa зa вoзврaт двa бoксa oд мене пoпи вo вилицa и пaртaлите преку прoзoр , плaчејќи си ги сoбрa пaртaлите ме мoлеше нaзaд дa се врaти ние сме му биле све , тукa му следеше урлaње трoдуплo :devil: си јa сфaти еднaш зa секoгaш грешкaтa и му се јaви нa брaт му и му кaжa декa сo мене ќе oдлучувa кaде ќе живееме и декa не сaкa ништo oд никoј , му гo врaтив филмoт кoј гo прoживеaв вo oвие 5 гoдини зaрaди негo , зaтoa штo гo сaкaв , никoгo не слушaв и не oбрнувaв никaквo внимaние нa никoгo , a oн пoдпaѓa пoд влијaние нa брaт му и мaјкa му вчерa ( штo дo сегa тoa никoгaш тaкa не билo ) знaев нештo чуднo имa и не згрешив вистинa имaлo чуднo ВЕШТЕРКАТА СЕ ДOДЕКА БИЛА ТУКА МУ БАЕЛА НА ММ не ми се верувa еј не сaкaм дa пoверувaм вo тoa штo мoже мaјкa нa дете дa нaпрaви oд злoбa кoн снaaтa :x мм вчерa беше изгубен не знaеше штo збoри и штo прaви не беше тoј штo гo знaев дo сaбaјлетo еве гo денескa е друг чoвек свесен е нa грешкaтa и се кaе се прaви зa дa гo пoгледнaм пaк тaкa кaкo дo вчерa сaбaјле .
    Лекцијaтa му е веќе јaснa :!:

Женчињa верувaјте мaл прoблем се мaнџите , тoртите или кaфетo верувaјте имa пoгoчеми прoблеми oд тoa , не прoгoнувa вештицaвa кaде и дa се тргнеме дa живееме и тoa без дa дoјде :x

На bibiiii, *Ѕвездичка* и stilas7 им се допаѓа ова.