@kjukli jas povekje sebe si se obvinuvam sto na 26god uste ne nauciv da si kazam sto mislis se od toa prekjuti si da ne se raspravas. Ama valjda ako treba da ziveam vise tamu ne kje prekjutuvam cel zivot. Jas i decko mi go obvinuvam sto ne prevzema samoinicijativa,ni za krediti da se rasprasame ni za proektov kupi stan tuku od strana ko so ne glea si vika top im e na ovie i onaka muabet ne praat. Abe ne cuka na vrata ednas ja po prsluk ovaa vlaga ko vojna da imalo u soba i ja sedqm so kjebe a ona si prai muabet. Neznam da ne trebase u krevet so nas da ja viknam :/ daj boze samo rabota so podobra plata da najdam togas valjda ke se smenat ranotite.
No Znaci koga napisav deka nonstop e tuka me mislev Na toa deka idi sekoa den ona idi vo ponedelniko so nokevanke po 5 6 Dena bukvalno samo edna den vo nedelta e so mazot kako da se vo vrska odi kaj nego Na vikend a ziveeme vo 2 sobi I kujna
@Girly90 Мора под итно да го седнеш и да правите муабет. Ова што го опиша воопшто не е во ред. Нејќам ни да замислам како ќе ти биде да живееш таму. Земи размисли си убаво дали си спремна на таков живот. Јас не би можела.
nemozam nitu jas do pred nekoe vreme se nadevav deka moze ke se pribere kaj nego od koga ke se porodi no nisto od toa ona go izrasna sinceto tuka kaj baba i vujna i sega veke eden mesec barame razgleduvame so maz mi za stan imame podadeno preku proektot kupi kuka kupi stan i bas vcera go pravevme toj mubaet so maz mi ako ne ni odobrat ako ima nekoj problem ke zememe stan pod naem no ovde nema da bideme uste dolgo
Пчелка,итекако повеке пати пишуваш за магии и баење,така да и да си мислела во последниот пост под баења,солење памет,другите пати што мислеше? Како и да е,решетеси ја конфузијата,пробај на друг начин, на овој на кој пробуваше досега,не оди. Мислам дека имаш пишувано дека ете неговите не чинат,не чинат и твоите,ете и сопругот понекогаш,значи чуниш само ти? Ете не велам дека не,ама преиспитај се да не грешиш некаде и ти. А свекрватљ на Ариел30 што да кажам. Шенка Колозова со косена стрижена е работава.
E bukvalno ja opisa mila....me poluduva....ajde mene ama I nejzinoto dete go remeti @@@@ ko maline deca ke se lutime,vozrasni luge sme za sramota
Нема потреба да се оди во крајности со гледање со родителите и на мажот и на жената. Но јас лично не се сложувам дека два пати годишно е таман. Никого не запоставуваш ако една неделно или еднаш на две недели отидеш да ги видиш или ако дојдат. Па со се детето ќе одиш. Чекајте да ви пркнат децата па они ќе бараат кај баба. Моево е година па ги гушка со цела сила кога ќе ги види. Па зар да му го скратам тоа. Башка за старите е празник кога ќе им отидеш. Плус ако живеат сами. Пак велам не секој ден. Ама од време на време бар за мене е ок.
Два пати годишно гледам луѓе што и не ми се баш битни, пријатели некои таму со кои немам баш муабет, а не родители.. Немам уште деца, ама здравје кога ќе имам гарант мајка ми ќе иде често уште сеа се спрема па тоа е за нив најголема радост.. Мојот па и баш сака да оди на гости кај моите дури тој некогаш ме тера, кога е на службен пат ако не сум на работа обавезно сум дома и рај ми е да ви кажам право.. Ваљда до човек е. Моите све сами створиле станови и куќа со 3 деца и ни ден не живееле во заедница ама секогаш биле тука за родителите, кога дедо ми остана сам во друг град го земавме кај нас некој месец во стан со 5 члена, а потоа ја реновиравме куќата за да живее блиску до нас и си го исчувавме. И што мајка ми не запостави нас 3 те деца оти се грижеше секој ден за таткото кој загуби и жена и син во иста година. Да самосталност, бракот на прво место и одлуките сами да си ги прават сопружниците, ама тоа не значи дека со влегување во брак ги бришеме нашите родители.
Јас зборувам од мој аспект, значи немам деца ниту лично мој дом за одржување, затоа јас барем еднаш неделно одам, додека моиве одат еднаш неделно, некогаш на ручек, некогаш на поминување буквално само да ја ѕирнат, живее сосема сама. Инаку иако живеам со мајка ми, не пијам секој ден кафе со неа, тек кога не би живееле заедно или би имала дете И сега едвај 1-2 неделно имаме пола саат да одвоиме една за друга. Веројатно и јас исто ќе ги “ѕиркам' кога ќе најдам време. Не зборувам за момент на нужда, тука нема дискусија. Од крај на светот ќе долетам во таква ситуација.
Грли не си престарена и не брзај. Ни јас немам поволна финансиска состојба и со дм правиме се за да обезбедиме свој дом. Дел од парите заштедивме, дел кредит ќе биде, итн... Ама немам намера ни 1 ден со мајка му да живеам, макар чекала уште 10 години.
Вие малце ги измешавте лонците и капаците со аршиниве во темава кога станува збор за идењето при мајка секој ден. На една друга тема во истиов подфорум, една членка се жалеше за паразитот золва која седи дома немажена и спие со две кучиња, и сите заклучивме дека таквото понашање не е во ред, уште па и кога чека од братот да ја издржава и да ја развозува по градот како да и е личен шофер. Овде има иста ситуација. Жена се пожали дека золва и со ноќевања и полн пансион си седи при мајка по 5-6 поврзани денови и ноќи. И одма аршинот е друг. Дека при мајка може кога сака да си иде. Епа да ми извините ама не е така! Што, золвава дома ќе си исчисти и среди цакум пакум, клучот на врата и ајде кај мајка по цела седмица на кркање, а што ако и снаава работи и подеднакво учествува во сметките и домашниот буџет ами? Еве и нека не учествува она со свои лично заработени пари, сигурно учествува маж и, по чему па, золвата тука на нивни трошок да јаде, пие, спие, се бања, кафе пие и така натаму, а на друго место друг буџет да си има? Така се штедат пари а? Е нече мочи. Јас да сум ќе се лутам и нема да дозволам. Друго е ако золвава се преселила на одреден период кај мајка и поради Х причини, па работава е да се премостат на неколку месеци. ама седење по цели денови и ноќи од финансиски причини прво и основно мене не би ми било сеедно. Нека и е мајка 100 пати несакам некој да ми се шлепа, да јаде и пие на мој рачун, а настрана пари да си штеди. Доволно е струја колку троши плус еден член, што ви е, едно е да оди секој ден на кафе и пола саат при мајка, друго е ова по цели денови со ноќевања.
Истава дискусија се води во моментов во колективов, јас ќутам и не се мешам да не се замерам Се буни ќерката зошто снаата не дозволувала таа секој ден да оди кај мајка и (не и рекла, ама се осеќало во воздух), мајка и била таа и тоа било нејзин дом !! Епа и на снаата е дома сега....а нејзин не е веќе...незјин дом е станот со маж и што го имаат ! Таа се правда дека секј ден кога оди на ручек кај мајка и СО ДЕЦАТА дека носи полни кеси ЗА СИТЕ да имало, и месо и пиење и благо и леб... Така...се е убаво, ама мирот на снаата неможеш да и го платиш со тоа. Едно е да си седнат да си ручаат само таа и маж и и свекрва и, а друго е плус четворица да се наредат па да се накркат и да си заминат. Може снаата денес не планирале да готват или планирале леб и патлиџан да јадат.. Секој различно си сфаќа. На кој како му одговара на ситуацијата
Брaтучедкa oд мм мaженa зa кoлегa oд мм.И нели пo терени нaвaкa нaтaкa мaживе,тaa тoрби пaкувa,дететO 3гoд.И oди кaк мaјјкa и целa неделa (a тaму брaт,снaa,и мaлo бебе.)Брaтучедaвa oди нa рaб пo смени oд 9-17 и14-22.Кaј нејзините тaткo и пензиoнер,мaјкa и рaб вo кoнфекцијa,брaтoт и снaaтa дoмa.И oнa сегa oстaвa дете пo цел ден,тaткo и демек гo чувa,a мирoт дoмa,пa све др???И уште мaјкa и еднaш кaј свеки се жaли oд снaaтa и синoт.Нерaбoтеле,кoгa ќе.дoшлa oд рaб мoрaлa се тaa,снaaтa не рaбoтелa пo дoмa.И јaс нa свеки кoгa ми кaжa и викaм тaкa требa,ијaс не би.Ке гoтвaм дoмa,ќе исчистaм ќе дoјде зoлвa ми нa гoтoвo,кaк дететo цел ден тукa сaмo.Некoи се зa у тoп!!!
Јас сум од тие што не ми чуе за снаа кога одам кај мајка ми. Кога сакам, одам, колку сакам седам. Снаата ако не и чини, нејзин проблем. Тоа што се омажив, тоа не престана да биде мој дом.
За мир во куќа,нај убаво е секој сам да си седи Бев снаа,бев дошљанка и знам како е тоа Ама и знам како е,да си бидеш дома,а да се осеќаш како странец,а зашто,затоа што во иста куќа дошла снаа
По сто пати истатиот муабет го читам на темава. Заборавате една битна работа а тоа е, ќерката има исто право да оди во домот каде што израснала исто како синот. Не знам со кој памет се силите, стварно? Па уште и ред ќе ставале. Во чија куќа бре? Па тоа е куќа на свекор и свекрва, не ваша! Или... мажот ви може да остане да си живее во куќата, а ќерката сиктер од дома, евентуално само на кафе може да дојде?! Ох мори мајко. Каде со овој памет? Абре засукајте ракавите, испотете се и создадете нешто ваше, а не ваму да исправате криви дрини, кои патем и не се ваша работа, ама ај.
Neznam kako e ni da se ima snaa doma posto imam sestra koja e mazena isto i neznam kako e da se ima zolva posto imam dever koj e zenet i si imaat stan mu kupija svekorot i svekrvata ama da mi doaga nekoja koja e veke mazena na rucek sekoj den ne bi trpela niti pak bi odela taka sekoj den kaj nekoj na rucek zasto kratko i jasno si imam maz si imam familija i mene mestoto veke mi e tamu pokraj niv