Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Свекрвите и снаите – проблеми

Дискусија во 'Брак' започната од zdravkova, 1 декември 2009.

1. meckicka

meckicka Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јуни 2016
    Пораки:
    1.398
    Допаѓања:
    1.337
    Abe da doaga e vo red megutoa no ne sekojden mojot dever doagase taka sekojden na rucek i jas mu pregovoriv posto kratko jas kupuvam jadenje ovde ne oni

На zalosna и Girl-Rabbit им се допаѓа ова.
  2. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.588
    Допаѓања:
    40.014
    Зошто мислиш дека би го имала ти тоа право и зошто мислиш дека некој би те прашал за дозвола?
    Но снаа, ни брат не може да забрани на ќерка да доаѓа кај родителите па ти можеш и на глава да се превртиш ако сакаш.

На samovila.red., SV1911, Rose96 и 4 други им се допаѓа ова.
  3. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.578
    Допаѓања:
    201.785
    Јaс oдaм кaј мoите и седaм кoлку сaкaм, бидејќи мoите живеaт сaми. А дa беa сo брaт ми и снaa ми, нoрмaлнo декa немaше дa им висaм дoмa секoј Бoжји ден. Дa, ќеркaтa имa прaвo дa oди кaј рoдителите, бидејќи вo тaa куќa пoрaснaлa, aмa не и дa гo злoупoтребувa тoa. Бидејќи тaквo секoјдневнo и целoдневнo "висење" е буквaлнo злoупoтребa без oсет, без oглед нa тoa дaли рoдителите живеaт сaми или не. Зoштo вooпштo се мaжи женaтa и oснoвa семејствo, aкo пo цел ден секoј ден е кaј нејзините?

На SummerGirl, Lolipop23, Victorian и 27 други им се допаѓа ова.
  4. meckicka

meckicka Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јуни 2016
    Пораки:
    1.398
    Допаѓања:
    1.337
    A kerkata maz doma nema li majka mi e sama pa jas sekojden ne odam

На *Ѕвездичка* му/ѝ се допаѓа ова.
  5. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    @meckicka ти некој конфликтен тип, а?

На rose60 и meckicka им се допаѓа ова.
  6. meckicka

meckicka Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јуни 2016
    Пораки:
    1.398
    Допаѓања:
    1.337
    Ne ne sum konflikten tip ama mrazam takvi osobi sto doma si imaat familii a gledat drugite da gi koristat i kaj mene bese deverot sekojden na jadenje ama trpev trpev i eden den se mu rekov vo oci kako ke mu e na nego sekojden jas da mu odam sekojden na jadenje koj mu dava taka vo red e ednas dva pati nedelno ama sekoj bozji den nemoze

На anakonda88 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.804
    Не дека домот не е на снаата,не дека ќерката не смее да доаѓа да седи со денови...
    Се работи за Осет.
    На мајка ми и татко ми не би им седела со денови да им реметам мир а камоли да живееа во заедница.
    Не би го правела она што не сакам мене да ми го прават.

На Mariangel, ЈеленаЏиш, Victorian и 23 други им се допаѓа ова.
  8. Girly90

Girly90 Популарен член

Се зачлени на:
    26 септември 2013
    Пораки:
    603
    Допаѓања:
    1.104
    Баш убаво кажа. Не сум уште снаа и дај боже да бидам у скоро време ама не дај боже под ист покрив со мајка му. Муабетот ми е дека дечко ми има сестра што не живее во Мк и доаѓаат на одмор по 1-2месеци... каде би седела таа золва ако не дома? Без разлика што еве да претпоставиме живеам таму и тоа е мој дом, ама тоа некогаш бил нејзин дом и сеа си дошла женава и ај сиктер клоците, која си ма ти да седиш по 1-2 месеци у ск, што има толку да ги гледаш мајка ти и брат ти?! Бидете реални малце, не сум ни снаа ни пак имам брат ама нејкам да замислам да не можам да си дојдам ДОМА зошто во таа дома живеат и други. Мене од улога на снаа нормално е дека би ми сметало нејзиното присуство ама од друга страна што да му кажам на дечко ми. Ај нека не се влече сестра ти тука. Па не бива..Ете уште една причина плус кога зборев дека нејќам да живеам со авекрва, не само свекрва туку летно време и снаа со внук ќе си накалемам. Преголем товар за мои 27 години...

На rose60 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. ZRNO

ZRNO Истакнат член

Се зачлени на:
    4 октомври 2014
    Пораки:
    128
    Допаѓања:
    107
    :clap::clap:

На meckicka му/ѝ се допаѓа ова.
  10. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Не се работи за немање осет. Туку за тоа дека си одиш дома. Золва ми исто седи кај мајка и со месеци и?! Јас немам право да се мешам во тој однос. Колку сака нека седи. Доаѓаше и додека седевме кај неа кога го реновиравме станот. Купувавме јадење и ние. Сега требаше секој залак да и го бројам?!

На SV1911, mimiiiii, bittersweet и 3 други им се допаѓа ова.
  11. mami blue

mami blue Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2015
    Пораки:
    1.274
    Допаѓања:
    21.995
    Моите се сами,па јас неможам цел ден да седам тамо,камо ли секој ден да им одам, си сакам дома да сум си,најубаво си се осеќам кога сум дома со маж, деца..
    Одам еднаш неделно,ќе се видиме,ќе истераме ручек и си бегам
    И мака ми е кога пример мм оди на терен 10 дена,јас со децава одам тамо,да не сум сама,и одвај чекам да си појдам дома,не дека нешто ми сметаат посебно моите,ама ете дома си е дома
    Сега и брат ми е дојден со снаата и внукот,кога беше поплавата,мм дежурен,обично одам кај моите на преспивање ама пошто беа тамо брат ми,не отидов да не сметам,гужви,па и нека си се видат они

На Gosh, kjukli, Girl-Rabbit и 9 други им се допаѓа ова.
  12. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.006
    Затоа што ако и јас учествувам во сметките, домаќинството, купувањето храна, има да се прашам, и тоа како. Неможе јас или мм да одиме да ринтаме на работа, да плаќаме струја, вода, да купуваме јадење, а тука некој багатела да се бања, да јаде, пие, спие итн, трошок е тоа да бидеме реални, уште и дете со себе ако си води. Ако решиле дека ќе живеат во заедница, сигурно сите заедно дошле до таков договор, колку и да не се согласувам со живеењето во заедница не значи дека снаата тука треба нон стоп да се прилагодува, затоа што она дошла.

На mareane, BayernKa, evangelina.ina и 14 други им се допаѓа ова.
  13. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738

Па овде не се рабори за прилагосување. Малку ги мешаш работите.

14. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.204
    Допаѓања:
    148.431
    Ако снаа се усели и золвата е таму во таа куќа разведена , немажена и сл. значи снаата е дојденец и нема тука муабет . Али ќе се делат месечни трошкови.
    А ако снаа доаѓа и золвата си ја прчи и само троши и не придонесува, спие кога сака дома кај нејзините а друг подмирува трошоци, аааа нече мочи.
    Нека ми се погоди золва ми таква има да и кажам кај и е местото одма. :D
    (btw ова е мое мислење, ние скроз сами живееме)

На Girl-Rabbit, rose60 и meckicka им се допаѓа ова.
  15. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.730
    Допаѓања:
    322.850
    Незнам што се контрате со денови, кога секој си е различен карактер.
    Некои неести се многу врзани со мајките па неможат да преболат ако еден ден не отидат.
    Некои не осеќаат потреба секој ден да одат кај мајка.
    Кажете си свое мислење и прифатете дека има и поинакви луѓе

На Mariangel, ЈеленаЏиш, SV1911 и 16 други им се допаѓа ова.
  16. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.006
    Се работи. Затоа што одма мислењата се дека снаата дошла и има да си ќути, а золвата ќе си доаѓа и останува да ноќева колку сака затоа што тоа некогаш било и нејзин дом. Ама заборавате на битниот дел, кој СЕГА придонесува во тој дом.

На Gosh, blackwave, BayernKa и 15 други им се допаѓа ова.
  17. BlackNight

BlackNight Популарен член

Се зачлени на:
    28 февруари 2016
    Пораки:
    1.282
    Допаѓања:
    5.549
    Потполно си во право. И нема апсолутно ништо погрешно доколку детето често го посетува родителот/родителите доколку во главата има разграничено кој е кој, и кој колку далеку може да оди. Нема простор за воопштување од причина што има различни карактери на деца, различни родители и нема исти меѓусебни односи во секој дом. Познавам луѓе кои ги посетуваат прилично често родителите, но не дозволуваат никакво мешање во нивните лични работи и нивниот однос со партнерот. И едно знам, бидејќи познавам многу луѓе во поодминати години, дека се пресреќни кога некој помлад член од семејството доаѓа да ги посети. Било син, ќерка, внуци, го сакаат тоа. Баба ми, Бог да ја прости со душа ме дочекуваше секој пат кога и да се најавев и покрај тоа што си имаше комшики, другарки и се останато. Мислам дека нема родител кој не би сакал детето да го посети, секако во рамките на договорот и почитувањето на времето и плановите на другиот.

На Lolipop23, Annath, rose60 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. ilyan

ilyan Популарен член

Се зачлени на:
    6 април 2015
    Пораки:
    1.865
    Допаѓања:
    19.428
    Ako toa ne e moja kukja, dinar ne davam za smetki, jadenje, ke si bidam gostinka taka i ke me tretiraat, ke me sluzat, ke mi mijat sadovi, gotvat i sl.
    A decata rodeni tamu i tie li se domorodci i nemaat pravo na mir?
    Tolku, fala mnogu, prijatno!

На Gosh, CameliaMiller, meckicka и 3 други им се допаѓа ова.
  19. *Ѕвездичка*

*Ѕвездичка* Истакнат член

Се зачлени на:
    2 април 2016
    Пораки:
    335
    Допаѓања:
    302
    Се согласувам, и за мене поубаво што седам сама, па кога сакам да дојдат моите и на никого да не сметаат, а и за брат ми и снаа ми поубаво што си седат на посебен спрат, па кога ќе појдам кај мајка ми да не им сметам. Не за џабе се рекло, што подалеку толку помилум, ако си заедно ќе се скараш, ако си посебно ќе истераш гости и сите среќни потоа

На mama31, Girl-Rabbit, rose60 и 3 други им се допаѓа ова.
  20. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Не сум ти се погодила јас :)

И после кога ќе дојде имот за се дели (50-50) снаата прва ќе зине дека таа куќата ја "дворела".

Ако сакате мир, ќе си одите под ќирија, стан ќе купите, кредит ќе плаќате, ама на децата (на свекорот и свекрвата) да им забранувате да идат кога сакаат тоа кај мајка ви. Прво јас не гледам дека мене ми дал некој право на свеки да и се мешам колку и доаѓа и си оди золва ми, па после за снаа ми дискутирам.
    Тој стан/куќа се правеле и сите двоеле за да се направи.

Имаш грешка тоа сеуште е нејзин дом. И законот вика така - колку неа, толку на братот. Придонесува за свои трошоци, а кирија да плаќаше ако стариве немаа каде да ги примат?! Што си трошиш, ќе си плаќаш. Золвата е покриена со делот на "ќирија". А така не ви одговара да гледате? Станот е 50% на золвата. После ќе се прават муабети "золвата им го зела станот", " барала да се продава" небаре нешто од нив (снаата) зема. Ова и во блиска фамилија го имам.

Така е поинави сме. Ама ова само покажува какви сме жените и од каде сите проблеми се таложат понатаму во животот, со имот и закарани фамилии. И тврдам дека жените се проблем.

На ЈеленаЏиш, SV1911, Rama и 7 други им се допаѓа ова.