Па гледам дека очигледно немаш попаметна работа. Ајде, ќе се погоди некоја со која може она убаво ќе се искараш на темава. Мене ми е ок се, фала богу ние супер функционираме. А тие што имаат проблеми со снаи / золви тие нека ти коментираат. Ти мене овде можеш да ми кажеш дека си маж или жена, золва и снаа, whatever па не значи дека на се ќе ти поверувам. Под „не ме цитирајте“ мислев „не ме замарај“ . За мене муабетов е буквално напразен. Ако овие зборови прават да се осеќаш поубаво тогаш - У ПРАВО СИ ок е.
Ти очигледно не знаеш да дискутираш. Демек се караме сега?! Фајн, бар сфатив со кој тон ти дискутираш. Јас сум смирена. Нема да го сменам светот со моето мислење. Јас си споделувам мислење. За тоа служи форумов.
Искрено, никого не сакам да финансирам, ниту моите, ниту родената сестра, не па некој трет. Имам случај на ептен другар мој, сестра му додека не се омажи работеше и заработуваше исто колку он, ама дома 1 векна леб немаше купено, но затоа, ако немаше нешто што на неа и се допаѓа правеше проблем. Секако дека на него и сопругата негова овој однос им пречеше (должност имаме само према децата, и према никој друг), па се одделија потполно во куќата (претходно беа во заедница, иако има два ката). Не дека ќерките не треба да си ги посетуваат мајките, ама за се треба усул, за се!
Брат ми кога ќе се ожени и да живеат со моите во заедница на ист спрат, а јас веќе мажена со куќа или станче(небитно- сакам да кажам со мој живот веќе) и да им одам секој божји ден да им дремам по цел ден тамо па нема теоретска шанса, ич ама не ми е нормално тоа. Среќа маж ми нема браќа и сестри, ама тоа не би го ни трпела.
Aј да ви ја кажам оваа ....на сестрами золвата се преселија кај нив(во куката на мама)со се нејзиниот свекор и свекрва ...причина се искоцка кука се сто имаа ...ај за 2 год додека да се снајдат но се сторија 6 еве години Сестрами е мн мирна така пропаднаа остана зетми без работа она тргна да работи колку за леб.Свекрваи која има голема пензија еве уште им плака кредити на ,,домакините.,,и сметки дрва јаденје се она за нив а сестрами безгласна буква .Да си беше башка мирна глава нека седи золвата но вака боли глава и то многу.
Tetata na mm bese sekojden kaj nas i jadese kaj nas i pred nekoj den mi pukna filmot i i kazav oti jas ne sum socijalna sluzba da gi hranam site kogake dojdese sedese po 5 casa sega veke ja nema da dojde zatoa ne molcete kazete si sto vi lezi na dusa sveki se naluti ama koga i rekov kako bii bilo na nea mojta sestra da doaga kaj mene ona nema li da zbori i do tamu omekna
жал ми е за сестрати Дали нешто планира да превземе за тоа??? Вакво нешто прв пат слушам .... осет да се немало ...
Ako gleda sestra ti deka nema zivot tamu kade e ,zoshto ne se preseli kaj vashite roditeli,potochno vo stariot dom???
Ako zetot ziveel na visoka noga ondak zoshto zena mu raboti kolku za leb ???A sestra ti za kogo e mazena za "zetov" ili za svekrvava???Kolku shto sami mozeme da Si Gi napravime rabotite tolku Ne moze nikoj ..shto ne se ispravi malce I rabotite da gi prevzeme vo svoi race,so kutenjeto nishto ne pravi nitu pak rabotite ke gi popravi nekako ,ako gleda deka se nema zivot tamu neka si zamine od tamu dal so maz ili bez maz isto I se faka na nea..vajda pretpostavuvam bi imala podrshka Od nejzinata familija ,ama I Ne mi e jasno zoshto Ja ostavate taka da propaga i pati???
Kutenjeto moze nisto ne pravi ama i mnogu zborenje ne treba. Da se najde nacin da se ukaze ama da se odberat zborovi. Ne se silete,kavgata ne vodi na arno.
A zasto da go hranam nekoj sekojden sto ne pridonesuva nisto za mojata familija jas zemam minimalna plata
Па не го храни зошто го храниш? Исто како што овде тоа си го кажуваш кажи им го на фамилијата, разликата е што овде никој не може да ти помогне и да оди да и каже на фамилијата а ако истото го кажеш на нив можеби работите би се смениле, а и да не се сменат ти смени се најдобро ако нешто ти смета. Било што.
Koga rekov da se ispravi malku I rabotite da gi prevzeme vo svoi race ne mislev so kavgi oti site znaeme deka taka poveke Se bilda netrpelivost I doaga ushte poveke na zamrsuvanje na problemite...mislev na zdravi noze da zastane I da pochnuva da si go reshava popoleka problemot so soprugot ako Ne biva so nego neka Si go bara chareto bez nego..a taka da zivee vo nervozi I sekoj da Ja podebava u mozok deka e mirna I kuti Se izinuvam na izrazot nema potreba od tolkavi zrtvuvanja za nekoj shto Ne Ja stava na gz(soprugot)
So se e probano i so kutenje i so karanje no nemase efekt a zetot bea na visoka noga da no trkaloto se svrti go izbrkaa od rabota isea od doma ne e ispatnat .Vo pravo si premnogu se zrtvuva no ona zaradi decata ,zaradi decata si e tamu . sudbina ne znaes kaj ke zapadnes, najgolem problem se ''gostive''so sedat 6 god ona se nadeva deka ke zaminat vo stranstvo pa da se kurtuli.
Toa e samo opravduvanje decata decata podobro razvod odosto vakov brak i zolva i sto ne go ostavila ovoj kockarot neznam
Па баш поради децата зошто трпи? Сигурно и ним не им е лесно за живеат со толку многу луге и да гледаам како страда мајка им. Не сакам да судам ама мислам дека децата речиси во 90% од случаите се изговор за сопствениот страв од развод и самостоен живот ( без сопругот)
Золвата дошла "кај нив дома (кај мама)"?! Колку што вие имате право таму да живеете, толку и таа. За сватовите е ту мач, да.