Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Свекрвите и снаите – проблеми

Дискусија во 'Брак' започната од zdravkova, 1 декември 2009.

1. ariel30

ariel30 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 август 2014
    Пораки:
    152
    Допаѓања:
    300
    Јас мислам дека и на твојот мм ништо нема да му биде и да не спие добро 3-4 вечери,со цел ти да се опоравиш...жали се малку и себеси,ти треба сила да чуваш две мали дечиња после операција.Можи се мачи човекот работи по цели денови и е преморен но сепак се работи за твое опоравување.А за свеки верувам колку идитираат зборовите,ама носи си го детето кај мајка ти и ич гајле да не ти е.Јас се би дала да може мојата да му се израдува ама ете не било речено.Користи си ја помошта од твоите,носи ги таму бидејки сигурно и тие се радуваат,а нареден пат кога ке ти каже свеки такво нешто кажи и дека ти е мајка жената за која збори и според тебе разлика мегу нив нема.Па нека си мисли таа дали нареден пат пак ке каже

На Victorian, SummerGirl, Nausicaa и 2 други им се допаѓа ова.
  2. mama31

mama31 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 април 2014
    Пораки:
    285
    Допаѓања:
    283
    Во право е @ariel30 , жали се малку и себеси, да не ти излезе од контрола ситуацијата, па да има последици после.

На Girl-Rabbit му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Asparagus

Asparagus Популарен член

Се зачлени на:
    21 мај 2013
    Пораки:
    1.101
    Допаѓања:
    8.166
    Не знам за какво придонесување зборуваш.
    Свекорот и свекрвата плаќаат сметки, купуваат за јадење, свекрвата готви, а снаата и мажот нејзин си ги трошат платите на шетање секој викенд по Грчка и по етна села. Така функционира животот во заедница во Македонија и тоа не е придонесување, туку паразитирање. И уште такви паразити ќе си земаат за право да одредуваат кој ќе доаѓал на гости, кој не?
    Нека си се одвојат, нека си ги плаќаат сами сите трошоци, па тогаш слободно имаат право и да ја избркаат снаат ако им дојде на кафе.
    Ама па тогаш нема да може да ја трошат цела плата на облека, штикли и шетање, и нема да ги чека топол ручек дома од свекрвата кога ќе си дојдат дома.
    Јбг, слободата си има своја цена.

Да не смеат моите да ги видам затоа што некоја кокошка си умислила дека е тоа нејзин стан, стан кој цел живот го отплаќале моите родители, не нејзините, ниту пак она.
    Лесно е да дојдеш на готово и да изиграваш газдарица, повели сама купи си стан па газдувај си таму.

На Victorian, slobodka, eloves и 12 други им се допаѓа ова.
  4. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.742
    Допаѓања:
    145.178
    Тука средина никако нема, или е црно или е бело.
    Или снаата е кокошка, или золвата.

На fighter, kukla21, mama31 и 5 други им се допаѓа ова.
  5. DaenerysT

DaenerysT Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јуни 2016
    Пораки:
    147
    Допаѓања:
    597
    Jas sum momentalno vo uloga na snaa, a naskoro ke bidam I zolva I jatrva. Ziveeme sami so mm fala bogu. Si zemavme kredit I si go otplakame kako znaeme I umeeme. E sega, vo pozicija na zolva, mislam deka treba da imame razbiranje za snaata, ama seto toa ke.zavisi I.od nejzinoto odnesuvanje. Imam razbiranje potpolno za nejze kako I e. Se deli od majka I tatko I domasniot komfor, I doagja kaj lugje so sosema poinakvi naviki, odnesuvanje,nacin na zivot pa I vkus za gotvenje. Ne I e voopsto lesno I ke ja ima mojata celosna poddrska I pocit. Megjutoa, ne bi trpela taa istata snaa, pri prvo vleguvanje doma da ja otvori usItata koga jas smeam da dojdam na kafe (ne zboram za celodnevni ili nedelni sedenki, tuku saat dva poseta ednas nedelno ili vo dve nedeli), koj kolku pravo ima vo taa kukja Ili slicno. Koga ja gradea taa kukja moite, jas trpev za obleka I nosev alista od brat mi, jas trpev za hrana vo skolo I knigi, od moite potrebi I na brat mi ni bese uskratuvano vo detstvoto a ne od nejzinite.Taka da se dodeka.ima.pocit od ednata strana ke ima I od drugata. Kako sto.jas ne se bunam zasto dever mi ni dosol na gosti ili posedok, taka ne sakam nekoj drug da se buni za mene. Se treba da bide umereno I vo granica na normala. Ima sekakvi lugje po svetov. Ima losi svekrvi, ama bogami ni snaive ne se cvekjinja. Ne se vrti svetot okolu svekrvata ili snaata. Ima izmegju. Ne trpam.svekrvi sto teroriziraat snai, kao ti si sea dojdena pa ke kjutis ke trpis I ke sluguvas. Ama bogami I ne trpam snai sto mislat deka se kralici I deka ako se omazile magicno im pripadnala kukjata na maz im. Pa uste se buni zasto del ke.I ostavat na zolvata,nebare ona se pomacila za taa kukja. A kaj majka I I tatko I ocekuva del da I dadat po avtomatizam. Kako sto procitav pogore, poveli, ispoti gaz sama kupi si stan pa bidi si gazdarica.

На Victorian, Lolipop23, Golden Rose и 10 други им се допаѓа ова.
  6. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.804
    А уствари се е до петелот.
    Ако знае да искукурика како што треба,сите кокошки ке знаат како и до каде.:D

На Zaljubena111, Victorian, Lolipop23 и 15 други им се допаѓа ова.
  7. anakonda88

anakonda88 Популарен член

Се зачлени на:
    3 април 2010
    Пораки:
    2.598
    Допаѓања:
    4.505
    Се е до папочната врвца ... Да се пресече и кај машкото и кај женското и биче болји живот. ;)

На theowndemon, Daydream, vitamina и 4 други им се допаѓа ова.
  8. Asparagus

Asparagus Популарен член

Се зачлени на:
    21 мај 2013
    Пораки:
    1.101
    Допаѓања:
    8.166
    Петелот да го бивало за нешто, ќе си се одвоел од мама и тато на време, а не да чмае со нив цел живот и да изиграва судија и да одредува дали снаата или золвата или свекрвата биле во право

На bittersweet, Victorian, Golden Rose и 9 други им се допаѓа ова.
  9. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.804
    Има и одвоени ама пак цицаат.

На Victorian, Golden Rose, fighter и 5 други им се допаѓа ова.
  10. Gosh

Gosh Мразачка на луѓе

Се зачлени на:
    10 октомври 2015
    Пораки:
    3.267
    Допаѓања:
    40.625
    Уште делиме правда во случајот каде золвата кога маж и ќе отиде на службен пат, си ги собира децата и парталите и се преселува кај родителите дома, кои притоа живеат со синот и снаата, и живее на нивен грб оти се родила во таа куќа, и може при свој дом, да доаѓа таму и колку сака да живее, а снаата треба да ќути оти е кучка собрана од улица, која е само крава за расплод на внуци и слободно може да си ги собере парталите и да си отиде кај нејзините?!

Јас да сум на снаата местото, ќе и речам на золвата да ми ги даде клучевите од нејзината дома, да си седиме со мажот и децата на раат, па она нека престојува кај нејзините до миље воље...

Па маж и од коа ќе се врати, пак да се смениме... А штом толку и фалат нејзините, да се трампаме со живеалиштата... И волкот сит, и овците на број...

На Golden Rose, eloves, EminemsGirl и 5 други им се допаѓа ова.
  11. An-na

An-na Форумски идол

Се зачлени на:
    9 септември 2011
    Пораки:
    6.661
    Допаѓања:
    35.423
    Како што може синот да живее во куќата на родителите на нивен трошок, така може и ќерката.
    Што не е јасно?
    Или... синот може, ќерката сиктер!

На bittersweet, slobodka, mssuniquee и 8 други им се допаѓа ова.
  12. Asparagus

Asparagus Популарен член

Се зачлени на:
    21 мај 2013
    Пораки:
    1.101
    Допаѓања:
    8.166
    Како што и сама напиша во постот, золвата се преселува кај РОДИТЕЛИТЕ ДОМА, не кај братот, не кај снаата, кај родителите. И ако некој има право да ја избрка тоа се родителите, не братот, а уште помалку па снаата. А ти ако си замислуваш дека можеш да глумиш газдарица во туѓ дом, малце си се заебала. Купи си твој стан, па после таму слободно прави што сакаш.

И што ако золвата се разведе? Каде треба да оди, на улица? Или ако воопшто не е ни мажена, треба да се омажи само за да не и пречи на госпожата снаа?

Пази го муабетов, синот и снаата може цел живот да го поминат како паразити во туѓ дом, а золвата никако не смеела ни да помисли да стапне. Станот на родителите колку што е на синот, толку е и на золвата.

На slobodka, SV1911, awl и 6 други им се допаѓа ова.
  13. anakonda88

anakonda88 Популарен член

Се зачлени на:
    3 април 2010
    Пораки:
    2.598
    Допаѓања:
    4.505
    И двајцата сиктер од кука , зш еден ден ке ги нема тате и маме , и тогаш шу праиме ?

На mama31, LadyC и Gosh им се допаѓа ова.
  14. Gosh

Gosh Мразачка на луѓе

Се зачлени на:
    10 октомври 2015
    Пораки:
    3.267
    Допаѓања:
    40.625
    @An-na
    @Asparagus

Не е важно дали е син или ќерка, во овој случај ќерката си има свој дом, а на синот домот е со родителите.

Ајде да доаѓа на гости и да преспива неколку денови, или пак се скарала со мажот па да се повлече, ама да се преселува кога ќе и текне при своја куќа... Па нека си ги викне родителите кај неа додека мажот не е дома тогаш!

И фала богу дека ако се разведе или пак не е мажена, ќе си живее со нејзините. Дотичнава си има свој дом!

И значи снаата кој ја врти, тоа не е нејзина куќа... :clap:

Последна измена: 30 август 2016
    На Victorian, rose60 и galapce им се допаѓа ова.
  15. Asparagus

Asparagus Популарен член

Се зачлени на:
    21 мај 2013
    Пораки:
    1.101
    Допаѓања:
    8.166
    Тој дом е на родителите. И ако некој има право некого да брка тоа се тие,а не синот или снаата.
    Тебе ти пречи золвата, а дали си помислила дека и ти им пречиш на свекорот и на свекрвата па сепак те трпат?
    Не можеш ти на човек што цел живот рмбал, се жртвувал за тој стан да му кажеш дека ќерка му или нејзините деца не смеат да му дојдат на гости.
    Ајде ти замисли се во постари години, снаата ти да и забрани на ќерка ти да доаѓа на гости во ТВОЈАТА КУЌА?
    Тогаш друга песна ќе пееш.

На Orthophill му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Gosh

Gosh Мразачка на луѓе

Се зачлени на:
    10 октомври 2015
    Пораки:
    3.267
    Допаѓања:
    40.625

Девојко, извини вака малце оф топик, ама ти ги прочита што воопшто напишав?! Прочитај ми ги мислењата, одговорот е во нив.

И прочитај го и постот со проблемот на Феминката, па види дали си разбрала убаво дали некој некого бркал, и дали некој идел на гости или се преселувал?

Или ќе си го вртиш муабетот како ти одговара?!

Поздрав.

На CameliaMiller, rose60 и galapce им се допаѓа ова.
  17. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.804
    Намерно не читате дека не се работи за одење На Гости туку постојано односно скоро живеење таму или?

Ако се живее на посебен кат,пеки.
    Ама во соба две,па и три?

И друго е да нема каде да оди золвата,а дадениов пример е друг.

На Victorian, eloves, fighter и 5 други им се допаѓа ова.
  18. Asparagus

Asparagus Популарен член

Се зачлени на:
    21 мај 2013
    Пораки:
    1.101
    Допаѓања:
    8.166
    А ти намерно не читаш дека тој стан не е твој, туку на свекорот и свекрвата.
    Ако на нив ми пречи секако дека имаат право да и речат да не доаѓа, ама ако они немаат немаат ништо против ќерка им да доаѓа или да живее таму, која си па ти да ја бркаш?
    Извини чичко Перо, ја знам дека ти си го купил станот ама мене ќерка ти ми пречи и ќе ј избркам.
    Дали си ти нормална?

Последна измена: 30 август 2016
    На slobodka, kukla21, Orthophill и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.804
    Едвај сум нормална вака кога читам.
    Во тој случај керката на чичко Перо нека има две живеалишта а јас со син му ке барам чаре.
    Оти јас не сум куче од улица туку ја живеам реалноста и не сакам гости 6 месеци во годината од утро до мрак.
    Ако не му чини и на синот нека остане и тој.
    А ако нема каде да живее керка му тогаш е друга приказна. Ова за оние што не прочитаа по четврти пат.

На Victorian, Golden Rose, eloves и 8 други им се допаѓа ова.
  20. Asparagus

Asparagus Популарен член

Се зачлени на:
    21 мај 2013
    Пораки:
    1.101
    Допаѓања:
    8.166

Точно, ти не си куче од улица, ама не се ни Перо ни Пероица кучиња од улица па некој да им го уредува животот и да им кажува дали нивната ќерка смее да им дојде на гости во НИВНИОТ стан или па да ја брка истата иако нив не им пречи.
    И да најдобро е да си барате чаре самите, па таму ни Перо ни свети Перо не смее да ви стапне ако не го викнете, затоа што тоа ќе биде ваш дом.

На kukla21 и Orthophill им се допаѓа ова.