Zdravo devojki,nova sum vo forumov i ne znam dali seuste ima aktivni clenovi no mene ocajno mi treba sovet. Vo brak sum skoro 4 godd ziveeme vo stranstvo so svekrva svekor zolva dever site zaedno se nepodnoslivi da bidam kratka mojov problem ne znam ni za koja tema e so mm voopsto ne se slozuvame (a zatoa e vinovna sekako svekrvata svekorot pa duri o zolvata no i toj samiot)a imame 3 god dete pred da se zememe bevme vi vrska 4 god bese prekrasno momce mojot princ na bel konj no po brakot rabotite se smenija potocno otkako ostanav bremena toj mn gi slusa negovite eepten so mu vikat tie toj toa go pravi(tie mene nikogas ne me sakale bile proti toa toj da se ozeni so mene no si mislile aj da du go napraime merakov posle ke ja izbrkame no ostanav trudna i sea rabotive se takvi sekoj den nervozi)ve molam za sovet
Совет да седнеш и да разговараш со мт да му кажиш реално дека ова не оди вака ако сака да ги слуша нека си остани со нив зошто му е жена тогаш? неможам да разберам како можи да стапуваат во брак а уште мама тато. Жално и за детенцето, него му треба љубов, а не нервози. Кажи му на мт се што мислиш и дали сака да се смени. Кога вие двата нема да ги слушате свекор ти и сверква ти, односно мт нема да ги слуша ти нема да се нервираш. Кога сакаат да се мешаат нека се нервираат тие. Единствен спас ти е да разговараш со мт.
Greska si. Zarem snaata treba da obezbedi dom? Svekrvata nekogas ne bila neciva snaa? Trebalo da ja izbrkaat? Retko koj moze da si obezbedi dom za da zivee samostojno barem ne denes na ovie primanja! Ako sakala svekrvata da ne se mesa snaata i da e bezglasna bukva trebalo da mu.pomognat na sinot da se odeli.od niv . A ne sega svekrvive za da ne im dojde snaa doma gi sovetuvaat sinovite da ne se zenat ke im nabijat nekoj gluposti.vo glavata pa ke se ergeni do 40 godini i povekje! Aaa i ke kukaat ostarevme vnuce ne docekavme ! Znaci se znae ! Treba mazot da si zivee so zena so deca a ne majkamu seuste "da mu dava cicka" i da mu soli pamet pa i da go vrti protiv zenata! Taa e majka,svekrva ,baba taka treba da ostane a ne da pravi problemi i da dupi od strana!
^ А снаата што треба? Од првиот ден да ги начука сите на клоци, да ги искара меѓусебно, да ги смени дотогашните правила во тоа семејство, оти дотичната започнува со ново владение на тронот?!
Fala vi devojki no sega ke ci raskazz se po red... Znaci kiga bevme decko i devojka preemnogu se sakavme mn lugje ni zaviduvaa se zapp koga toj dosol na odmor vo mk dalecinata ne uspeja da ne razdeli toj nnsp se karase so svoite oti sakase da ostane vi mk i nejse posle 2 god doznava majka mi veli deka ne e za mene oti od losa familija (no sepak mi vika izborot e tvoj) a negovite pak ne me sakat posto ne sum bila negov par posti on e plav zeleni oci i ja sum trebala vakava da bidam ama ete ne sum duri doslo do toa a majka mu dojdekaj mene doma da i reci ma majka mi da prekinam.so sin i mama spobudale normalno i jas toj mi se javuva place li place oni se takvi kaj me dal gospod niv da im bidam sin ne znam so i taka nekako posto premnogu se sakavme pak skrisno se gledavme posle 1 god doznavat gledat(negovite)deka ne mozat protiv nas ni dozvoluvaat da se zememe (po negovo insistiranje mi velese ako ne se mazam so tebe ke me omazat so druga...cccc)a jas pak posle brakot doznavam deka sakale da mu go praat keifot pa posle problemii brkaj ja doma off boze ke poludev samo so se zemavme po5 dena me donese vo stranstvo imavme mn probb no bese epten ma moja strana ona majka mu vestetka pa i tatko mu ne e neso po aren ne me sakaat ne sum mu licela na sin i o boze ke umram samo placev toj sakase posebno da si ziveeme no ne rabotevme sekoj den placev no toj na moja strana se karase nnsp so niv ,i jas baksuz ete ostanav bremena toj se raduvase na jas ne zasto znaev sto me ocekuva no poleka rabotive pocnaa da se menuvaaat ts. Da mu go matat imot taa vakva bila taa onakva bila i toj po poleka se oladuval od mene ne mu bese gajle dali placam kako se cuvstvuvam go ucel tatko mu kako se ponasa da se ponasa posto i on taka se ponasa so zena mu za nekoja mala.sitnica mi vika me navreduva, ponizuva i sto li iste ne odkako se rodi detevo epten pocna go saka normalno sun mu e mi dava pari da mu kupan nisto ne mu fali ama ne go gleda dodeka cistam neso po doma igra so nego 5 min voda ne znae a mu dade a detevo ima 3 god a ako padne negde odma vrz mene ti kaj si gledala ne samo on celo negovo semejsstvo dosta cesto jadam kotek radi majka mu i tatko mu koj i da se kara so mene toj na nivna strana e mene prv me napagja a ne ni prasuva so za a im ugodi na drugite(majka mu tatko mu sestra mu pa duri i snaata negova)a za spienje pa of boze ja edna strana on na druga detevo u sredina ko 2 ca stranci epten retko koga ke mu se posaka 1 mesecno doagja pokraj mene togas imam sansa da razgovv so nego (inace gi vika mama i tato na pomos )kazuvam se pored mi vika ok od utre nema da bide vaka, no samo da go dobie toa so ga saka(seks)utredenta istata pesna nie toj ne ni razgovara so mene samo po potreba koga sme izlezeni probuvam da razg toj pocnuva ete zatoa ja ne sakam so tebe da izlezam sami misli i sekiracii mi stavas u glava daj malce olabavi i ja se nerviram i kutam uziva koga e so semejstvoto a koga e so mene osekas solzu ke mu.potecat ne zbori tuku gleda na telefon ic te ferma of boze devojki izvinete za dolgiot tekst skrativ jasinace ima uste mn da se pisuva vemolam heeelp
Da se vrakam a sinceto koe ne mi go dava i plus pasosot mi go krie i ko slag na tortava pred mesec dena vidov vo negoviot fb razgovori so nekoja devojka koga zapnal ne i ne zasto me napagas mozda nekoj zvonel a ja ne sum videl zasto me napsgas ajasno se gleda deka zborel oti ako e propusten povik crvena strelka pokazuva ama tipov si zborel 4-5 dena so svojata bivsa koja veli deka go moli ama on nejkel nisto devojki vi se veruva li kolku sto.go sakav sea duplo go mrazam kaj mi bea ocite bree
Па јави им на твоите објасни им ја ситуацијата..Како може да ти крие пасошот и да не ти дава да заминеш..Ни минута не седи покрај него побарај ги твоите и врати се..
Prijavi go pasosot kako izguben ke ti dadat nov odi do ambasadata sto e nasata ambasada prijavi i gotovo
Штом ти крие пасош ке гопријавиш на надлежните институции ај шо ке ти го врете пасошот него ке ти плака алементација за детето и издржавка за тебе Во еу земјите жената е на про мест има најмногу права и може да го оставиш голо куче да биде само побарај совет од адвокат или работник во социјално
Девојче, барем во странство имаш социјални служби, бегај подалку никој не е виновен туку само твојот таканаречен сопруг.