Па и во Италија има закони фала Богу, ти не си во притвор да не смееш од дома да излезеш. Пријави го што побргу спаси се од таква голгота!
Znaci vaka ja so ke go ostavam toa e sigurno no nadleznite ne mozam da gi vmesam toj cesto mi se zakanuva a oni se takvi so stvarno bi go napraile.toa ambasadata mi e premnogu daleku ziveeme vo edno selo kade avtobusite se retka pojava no koga togas mora pasos da mi dade a mama ne mozam da ja vmesam bolna zal mi e za nea a i doma nejkam da odam mi se padna edna snaa so ne me podnesuvala uste ko devojce pred 1 god izbegav vo viena kaj teta toj placese po tell,ne mi bese gajle ama deteto e mojot zivot i ete jas sum mn meka licnost malku ke se ponasa dobro so mene mi go zema pametot i vikam aj ne e do tolku loso.ima luge vo polosi situacii sepak dete imame i se vrativ a toa nego.mu e finta ke se ponasam malku neznicko so nea i ke se omekne no po 3 mess pak ista prikazz se mislam da odam pak no deteto toj ne go dava a jas bez nego ne mozam da ziveam toj mi e se sto imam se gledam ko sebicna i losa majka koja misli samo na sebe
KOJ JA PRASUVA SNAATA DALI MOZE.DA.SE VRATIS ILI NE? Izvini vaka ama me izritiratoa deka snaata ne te podnesuvala od devojce, vidi se ova sto pisuvas asocira na zhena so narusena samodoverba ,raznisana sigurnost I na zhena koja bara soveti no ne bi gi primenila AKO TI zaminis od tamu I se vratis doma kade sto si izrasnala,snaata treba najmalku da kazhuva okolu tebe I toa dali ke te podnesuva ili ne toa si e nejzino, tvoe e da se vratis da razmislis za tvojata situacija, da si najdis rabota I sekako ke si odis na strana, fala bogu nema da im ja zemes kujkata na bratot I snaata ako posedis nekoj mesec dodeka se sredis. AKO tvojot MAZ ne dava pasos I kako toa go KRIEL? Tuka nema smisla ova znaci ti ako sakas da si zaminis ima stvarno policija sto bi ti pomognala tebe I na deteto otkolku nego dokolku toj navistina go krijal pasosot, a ti kako zhena negova zosto ne pobaras site dokumenti da si se kaj tebe? AKO gi krie zosto ne se obides da gi najdis? VO ovaa tvoja situacija navistina.e cudno ova seto sto si go iznapisala, sakas izlez ama sekogas ima edno opravduvanje a toa e ova: Toj vakov ne bese, toj rece ke se smeni,placese,izglumi,aj mozhebi ke se smeni,... I cela situacija ti si zrtva na semejstvo koe psihicki I fizicki si igra so tebe. Resenie ima I toa e da prijavis ako te tepa I da baras da se vratis mkd, ili zemi pistol I ubij gi pa ke cueme na vestite I ke znaeme za tebe. Vaka kolku I da ti se pisuva se e dzabe,koga ti nemas volja dzabe e, velis avtobus retko nebare vie ste vo nekoja pustina? Komsii nemas li da izlazes da te odvedat do gradot da im kazes nekoja rabota da zavrsis a ti da si sredis za toa sto si pojdena(da se razdelis od nego) Mozam do sabajle da te analiziram preku pisanoto no dzabe e I da davam primeri I nesro drugo,ti izgleda samo sakas uteha I nekoj dobar zbor za da ti dade nadez da si trpis vo toa sto si
Vo forumov barav sovetuvanje vo toa ako go napustam sinot nema da bidam losa majka no ako dade gospog da se sredam malce i po sudska postapka ke si go zemam zasto deteto e premnogu vrzano za mene a toj nikogas nema da dozvooli da go zemam so sebe i go krie pasosot zasto ednas izbegav i sega znae so go ocekuva a za SNAA MI hmm zavisi od brat mi ona ke vikase po mene a ja kutev ko ja da sum i nevesta no ednas mi pukna filmot a taa znaes so naprai?gi ostavila decata i si otide. Koga dosol brat mi mi vika ona si otide po tvoja vina sega ti cuvaj mi gi decata. E sega pak ke bide isto ne sakam da rasturam brak ama nejze se i smetalo duri tv koga gledam misli se e nejzino a ustvari nisto no toa ne e problem mozam da odam i kaj teta tamu barem mozam pobrgu da se sredam. I da TOJ psihicki i fizicki me maltretira zasto ima los primer za brak(majka mu i tatko mu) go ucat kako trebalo nacin:vidi ja so i praam na majka ti e jas sum vistinski maz ona raboti a ja spijam i plus ja komanduvam tepam se so sakam a onaa tvojava i ne raboti ti i nisis i plus ja azdisuvas, se poteknuva od semejstvoto negovo pa duri i sestra mu a jas cela kuka ja cistam ona gazot ne go mrdnuva samo jade i spie i plus maani naogala deka ne e ubavo, i velam ako ne ti se svigja zemi cisti ti i ona pa zasto si ti snaa vo kukava i po nejze se razbira mm tatko mu i site zaedno. Koga probuvam da razgg so nego.mi vika zakuti ti mi ja polnis glavata site da gi mrazam samo tebe da te sakam I DOSEGA IZDRZUVAV RADI SIN MI no vredi li da se upropasto cel zivot samo radi deteto??
Za deteto tvoe da gleda zdrava I srekna majka I da izrasni vo zdravo I psihicki spremno dete ponatamu vo zivotot ako treba I semejstvoto neka se rasturi(ne od bratti I snaati) Mislis na deteto poarno ke mu e da gleda takvi raboti ko ke pocni da razbira? Sepak ti si znaes najdobro.
@Jenny22 според тебе што мислиш дека е правилно? Доста си наогаш оправдување за се има начин да се среди само ако ти сакаш
Sosema ste vo pravo semejstvoto,prijatelite i se drugo mu e na prvo mesto a zenata mu sluzi da go cuva deteto i da mu cisti hmm kolku sum glupa najdobro ke bide da go ostavam pa kaj ide nek ide valjda nema da propade svetot ke stisnam zabi malce za sinot so ke budam bez nego no so gospod napred ke si go zemam i nego
Акo гo oстaвиш дететo кoгa ќе си зaминеш oттaму, мoже и дa не гo дoбиеш пo судскa пoстaпкa. Нaјдoбрo е дa пријaвиш вo пoлицијa декa те мaлтретирa, и дa си зaминеш сo дететo вo прифaтилиште (сигурнo имa тaкви центри кaде штo привремени се згрижувaaт жртви нa семејнo насилство). Тoa штo живеете вo мaлo местo, не е вooпштo пречкa зa дa преземеш нештo. Нaјдoбрo е кaј твoите дa си oдиш, дa се снaјдеш, пa ќе си имaш свoе местo и ќе си гo рaстеш дететo. Тaкoв чoвек не ти требa вo живoтoт. Те рaзбирaм декa се плaшиш, aмa никoгaш немa дa мрднеш oд мртвa тoчкa aкo чекaш мт дa се смени.
Po ova sto citam ti vejce imas odluceno sinceto da si go ostavis i sama da se spasis zalno ..samo da ti kazam ako go ostavis sega ti povejce toa dete nema da go dobies nazad..bidi sigurna vo toa poz
@Jenny22 ти ке стиснеш заби и ке заминеш..А се прашуваш ли како ке му биде на син ти нели велиш дека е многу поврзан со тебе како ке издржи тој..И ако го оставиш сега како што ти рекоа и другите повеке нема да го вратиш назад син ти..Гледај да се спасите двајцата а не сама да бараш излез и сама да се спасиш..
Чекај малце бе жено кај ке одиш ти без детето? Каде ти и оно оно со тебе Кога ке пријавиш во полиција најверојатно ке те преместат во некое привремено живеалиште со се детето Од таму ке имате судска постапка у мегу време државата е јака и ек ти наде стан и ке ти дава пар за минимално да можеш да го минеш месецот во повекето еу држави е вака тие се силни држави и жената е на прво место земи распрашај се по институции по адвокати земи тел јави се во полиција да разговараш дали има кај да те сместат д како ек пријавиш распраша се малце ке се снајдиш и таму нема потреба да се вракаш во мк
Devojki ne mi ja dodeluvajte taka lesno titulata na sebicna majka koja misli samo na sebe. Toj e lud po deteto isto kolku i jas no ne mu obvrnuva vnimanie ne znae ni da go cuva no ne mi go dava veli moja krv e i mi se zakanuva a velam takvi zlobni luge se sto zakanata za niv moze lesno da stane stvarnost .Jatrva mi go prijavi maz i vo policija deka sakal da ja donese tuka(posto bile vo germanija)i dale stan i pari so svoute 3 deca i zabrana da i se doblizi mazot i nejse po 2 meseci se vraila i sea tuka se znaci ova go ima vo germanija no ne i tuka jas veke se rasprasav za ova a taa e mn itra zena baska ima grb da se potpre(semejstvo) tie ne im.kutat kako majkami naprotiv prefrluvaat iako e kriva kerka im a i taa ne znae da kuti samo se kara ona se zakaca za da odat pod kirija ima sekakvi snai i ete sea si ziveat sami a ovoj mojov e prevrzan za niv epten abe luge za tv so mu pustam na maliot struja trosam koga mu prava da jade(na maliot)zejtin trosam tengere da si kupam da ne fakam nisto sto ne e moe sto i da se sluci(skrsi) moja vina koga vikam mm ke kupi oni velat se od nego cekas sakas parite da mu gi jades i on odma po niv a onaa svekrva mi beter od site cela kuka jas ja cistam i koga doagja samo maani naogjala ne ti denes cel den si spiela nisto ne si fatila a ako cel den rmbev i mm se razbira na nejzina strana. Kolku pati me ima IZBRKANO OD DOMA (svekrva mi)ne mozela da me vidi a ovoj pred mene bozem se kara koga gleda deka se spemam DA SI ODAM ja izlagam so deteto no kade bez dinar u dzep po pola saat on me naogja na ulica me zima mi veli pusti ja nenormalna e odi ti kupuva za jadenje ko malo dete i te vraka doma ama SEEKOGAS BILO VAKA ODKAKO SE OMAZIV mu ja polni glavata zena ti ova zenati ona a ja za razlika od jatrva mi sekogas molcam da ne izbuvnat probb i pak ja losata a mm ima finansii da se odeli ama nejke ke prodaval ovaa kola ke kupel nova da se falel pred drugi a nie kaj spagjame? Me navreduva i ponizuva koga ke mu tekne kaj i da izlezam so nego ja zima sestra mu so sebe pa.i se ljuti koga ke mu prefrlam koga tatko mu bese vo mk izkeguvav sekoe pladne so sin mi u park a sea koga dosol go poducuva da ne me pusti i ete zarobnik sum do dukan i doma kaj ides ti sama bez maz?koga sum so negovite u park ete se slucuva detevo da padne oni se detat i vikaat po mene ne si sposobna edno dete da gledas site lugje se zverat vo mene o boze. Sum pretrpela i uste trista raboti ja od nego ama trpev celi 4 god prvo bremena baksuz koj ako ne jas pa sea radi deteto ne mi vazno dali ke bide so 1 roditel tuku da e do mene ne mozam bez nego veruvajtezatoa i trpev celo vreme rodninite dosta me sovetuvaat no sakav da pobaram sovet od nekoj so ne me znae znaci imam 2 opcii: DA ostanam radi deteto ili DA SI OTIDAM BEZ NEGO srceto ke mi prepukne
Zosto bremenosta ja smetas za baksuz?NE sum soodvetna da odgovaram na ovaa tema ama nekogas koga bi imala dete nema sila sto ke me razdeli od nego. Zeno zemi si go deteto i begaj od tamu.
@Jenny22 како бе женче сите, буквално сите ти сметаат, те малтретираат, не те сакаат и немаш каде да одиш. Ајде свекрвати лоша, маж ти исто, фамилијата исто, снаати муабет да не правиме, јетрва ти иста. Сите ѓубриња ти светица. Рака на срце не знам која си и каков живот имаш но, со никој муабет да немаш ми е некако премногу. На крај велиш и роденото дете ќе го оставиш за да избегаш?! Каде ќе бегаш? Каде, кога таа пола душа таму ќе е, ќе рони кобни солзи по тебе, на тоа дете ти му требаш, мајка му треба. И да избегаш нема да избегаш од половината душа, од тебе, од детето, од таа што навистина си ти. Дај малку смири живците и преиспитај се до каде си со животот. Не вели дека во Италија нема да те згрижат. Лага е тоа, сите можеш да ги лажеш, мене апсолутно не. Доволно е еден шамар од маж ти, една кобна кавга за да викнеш полиција и те земат со детето. Ама, ама немаш храброст ти, ништо немаш, да имаше друго ќе беше, како прво немаше вака да пишуваш и да бидеш огорчена и отуѓена од сите. Сите ќе избегаме од местото ама од сопствените гомна нема.
@Jenny22 мила навистина не знам како да ти помогнам. Доколку има некој во Италија, нека каже како оди со социјалните случаи, привремени домови... Снаа ти, јатрва ти ... или вие сте многу мирна фамилија и се лоши партнери ви се погодуваат или не знам што. Има ли некој нормален пар во твоја близина, не целосно ама барем 90% да е нормален во вашата фамилија? Толку ли нема некој здрав човек да се најде? Барем комшија? Знаеш јазик? Како си со италијанскиот?
Sekako deka znam so kogo i da razgovaram isto me sovetuvat oti cesto slusaat vikanje i tepanje od nasava kuka. I tocno e deka sum od mirna familija sto sekogas rabitite gi resavame na miren nacin ne na prva misla im e vikanjeto zakanuvanjeto pa posle tepanjeto site od famm procueni se po toa site cickovci negovi dosega bile o zatvor site mi fo kazuvaa ova no jas gledav rozevo prokleto neka e pokraj toa mene tatko mi e pocinat ja imam samo mamma i 2 braka taka ba iskoristuvaa situacija. I da mene bremenosta mi bese baksuz site se srekni koga doznavaat deka se bremeni samo jas placev oti po 1 nedela brak dojdov tuka i pocna hororot uste togas me brkaa od doma po ulici pa.bremena isto se naljutija koga doznaa deka sum bremena sakale da abortiram oti planot im bilo keifot ba sinot i op brkaj ja donesi nova snaa ama bremenosta gi zafrknala. Megu drugoto ne sum svetica problemot e sto treba da izreagiram malce premnogu kutam epten da ibegnam probb i na glava ti se kacuvaat. Jatrva mi koga se kara so svekrva mi duri kucko edna i vika pred site, a utredenta e abe majka uste ne dosla So snaa mi ic da be zboruvame kolku i da drzam distanca pak ke se zakacase duri i koga cistev i smetase od koga pocna da cistis?kolku i da go cuvav vnucinjata ne mi bese priznaeno sekogas i smetav no nejkam da se mesam vi zuvoto na brat mi so sakat nek si praat.I priznavam nemam hrabrost ama ic da si go istavam deteto no do koga vaka be luge
Aj negovite ama i toj stanal ist ko niv abe znaete kako spieme ja na edna strana on skrooz na druga detevo i sredina nikakva komunikacija i koga probuvam do zboram so nego otvaram bilo koja tema me ignorira bozem ne me slusa po nekoja minuta a so rece? I plus se ima slusnato so bivsata negova be luge so baram ja uste ovde????