Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Свекрвите и снаите – проблеми

Дискусија во 'Брак' започната од zdravkova, 1 декември 2009.

1. Kukla994

Kukla994 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2014
    Пораки:
    4.682
    Допаѓања:
    46.944
    @srcence1607 Trajneee maki sestro :D
    A be, mirna, dobra, na site praj go kejfot I sekako sleduva na glava kacuvanje.
    Da ziveeme nastrana sega za sega nemat sansi! A I ne e ova problem za da se odelam od niv a I mm bez veza samo da go delam od niv. Nemam srce toa da go storam da mu mrcam da se delime.
    Ne sum be do tolku losa :P
    Se e vo red, za sega vo se se slagame ama pustoto setanje v krv ni e...:D
    Ama ne znam stvarno, kolku I da vi izgleda deka e glupavo ili deka ne e problem ama za mene problem e. Pa pobogu nemojs so sekoe vtoro izlegvenje so nas da si be?!

@ALISA0000 jas ne go nagovaram primer skraja da e. I toj sam veke zabeleza deka ednas sami izleguvame 10 pati so neja pa I na nego liceto mu se smena koga nastojavase deka ke idela. Majka si e majka da, no I zenata si e zena. Site mazi ova da go znaat I sekoj da si go znae mestoto !
    Zavcera dojde kaj mene I sekako taa ke odese kaj strina I vo Struga mu rekla koga ke bega od kaj mene da ja zema ama da ne kasni mnogu zs stara bila zenata saka porano da si legne. I morase pred 10 da si ojt.
    I otide...

@baby-star ne se skandali !!!!!!
    Zatoa sto sakam sporazum I sloga vo nasiot zivot zatoa pred da nastane nesto vi se obrativ vam za sovet kako da postapam ili kako bi postapile vo vakva situacija primer vie !!!
    Toj znae, za se do sega resaval se pred da dojde do nekakva zabuna...kolku I da e dobra edna familija ama pak nema familija ili semejstvo bez problem. E sega mazite kako mazi treba tocno da znaat kako da postapat. Mojot e vo tesno a I ja sum negovata poddrska za da ne ja navredime majka mu a I nie da sme zadovolni !
    A vie gospozi ako imate nesto da kazete kazete a ne tuku samo se nafrlate so nokti I so prazni zborovi !!!!!!!!!
    Samo kolku da pisete nesto...
    So toa samo los vpecatok ostavate kaj coveka ;)

@Sesil ne e dojdeno do mene da resavam kaj ke ide kaj ne. Majka mu e I nemam protiv da ja nosi kaj saka. Mm neka razgovara...
    Ne sakam losa da ispadnam sega za edno odenje.
    Poarno ja ke se zrtvuvam samo da ne navredam nekoj. Vo slucajov poarno nema da ojme sega za sega otkolku nema da ides da I receme.

Последна измена: 21 септември 2016
    На Aleksandar1212 и Winter Lady им се допаѓа ова.
  2. Jenny22

Jenny22 Активен член

Се зачлени на:
    4 септември 2016
    Пораки:
    64
    Допаѓања:
    75
    Zavisi od karakterot na zenata ( mislam na svekrvata) mozda ona namerno im se pika bozem prijatelkite ke gi posetela]:)... haha veruvajte imam sekakvo mislenje za svekrvite a pred da se omazam pa imav golem.merak so svekor i svekrva da ziveam(facepalm) na kraj kraeva site se vesterki. Ne mi e jasno zosto tolku pagjaat vo kriza koga sinot im se zeni?? Sakaat cel zivot za svojata suknja da gi vrzat:nod:

На IamSexyAndIKnowIt, iloveyou29, Barbie20 и 6 други им се допаѓа ова.
  3. Glasna

Glasna Популарен член

Се зачлени на:
    24 мај 2012
    Пораки:
    1.047
    Допаѓања:
    2.180
    Ne im stalo tolku za sinot kolku shto im e potrebata za pokazuvanje na dominantnost ...

На cheerleader, Summerlover, Abril и 13 други им се допаѓа ова.
  4. loveyouuu

loveyouuu Истакнат член

Се зачлени на:
    8 декември 2014
    Пораки:
    89
    Допаѓања:
    186
    Па и јас и го реков истото дека маж и е тој што треба да им рече, дека навистина невкусно е си иде таа од работа тие и рипале врз спална, влегувале во креветчето на детето, бркале во бифето и ред други работи. А вика свекрвата си молчи, тотално ништо не ја занима, свекорот исто, мајка им си седи кафе и цигара, а јас како да им речам?
    Инаку зетот е многу мирен и повлечен човек и на глава да му се качат тој ќе молчи само за да не има проблеми. И викал издржи за неколку месеци ќе си се качиме горе и никој нема да ни пречи ама не се издржува.

На Nausicaa му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Nova

Nova Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    1.045
    Допаѓања:
    1.127
    Не сте во право бе луѓе. Абе изгубила дете! Каква доминатност, какви бакрачи. Дај да бидеме реални ...

Не ја оправдувам ама во ниеден случај не можам да ја нападнам како посесивна и доминатна мајка кога во сите сегмени како свекрва е совршена, а има желба да се осети важна, дека син и ја носи кај пријателките. Дека со снаа и во кола одат заедно ... Тоа е давеник за сламка за да се осети подобро.

Во овој случај не можам да ја оправдам кукличка, жалам. Млади биле, и смак света некој со нив ако е у кола два саати.
    А она е стара и животот и отишол, а со него и едното дете.

Повеќето сте мајки, мислам дека треба малку порационално да се гледа.
    Јас не би ни помислила да реагирам лошо, а уште помалку да си правам нервози заради вакви баналности.

Кукличка ти посакувам ова да ти е најголем проблем и со свекрвата и воопшто во животот, да не треба да созрееш на поинаков начин за да бидеш потрпелива и разумна.

На bittersweet, kjukli, galapce и 11 други им се допаѓа ова.
  6. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    5.959
    Допаѓања:
    90.249
    @Kukla994 како што кажуваш дека те сака како ќерка и многу е добра со тебе и жената си е на место јас мислам дека таа нема почуствувано дека ви пречи туку некако како да е дел од вас.
    Затоа што нон стоп сте до неа и таа се радува кога е со вас,најблиски сте и ако не со вас со кого?!

И мене на почеток оваа ми се случуваше ама не на долги релации туку кога ќе одевме кај свеки и ако сакавме да излеземе некаде и таа сакаше да дојде. Подоцна сватив дека жената не се наметнува само е среќна да е со децата,ни пререкува нешто,ниту досадува туку блика од среќа кога седеме заедно на кафе,на ручек,кога одиме низ бутици па спонтано ќе најдеме нешто за мене или за неа.

Уште си на почеток опушти се малку и замижи овојпат ,а за нареден плановите не ги кажувајте секогаш пред неа како што ти кажа Дани двајцата во последен момент кажете и заминете,нема што да се објаснува. Вие двајцата со маж ти веќе сте семејство и нормално дека сакате да сте сами и да уживате.

Не си стварај безпотребно нервози :)

На bittersweet, rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, kjukli и 9 други им се допаѓа ова.
  7. Glasna

Glasna Популарен член

Се зачлени на:
    24 мај 2012
    Пораки:
    1.047
    Допаѓања:
    2.180
    Mojot odgovor beshe namenet za @Jenny22 ..opshto navedov za posesivni i dominantni zeni,a gi ima takvi da ne se lazeme..

8. Nova

Nova Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    1.045
    Допаѓања:
    1.127
    Јас ти се извинувам тогаш. Лошо сум сфатила и ми падна чудно дека ти би го искоментирала тоа за ситуацијата на кукла. Извини за недоразбирањето.

На Glasna му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Kukla994

Kukla994 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2014
    Пораки:
    4.682
    Допаѓања:
    46.944
    @Viktorijaaa5
    Da, tokmu taka. Taa od so e srekjna so nas saka da e postojano so nas.
    Ne mi preci, I koga sme kaj nego taa e non stop so nas. Ic ne mi e problem ama sega stvarno sakavme da sme sami.

Kako I da e vekje pomina. Sredivme Otidovme I se vrativme, taa ne dojde. Nikoj nikogo ne navredi, ne se pocuvstvuva nepozelna I ni se javi dva tri pati na pat da vidi do kaj sme sho sme I kako pominvime. Jas za vozvrat poklon I donesov.

Zenski, zosto ste vec odamna vo bracnite vodi I ste videle navistina mnooogu poveke od mene I vistinski semejni problemi, zatoa ova go smetate za glupavo nesto I ne go narekuvate problem. Jas, bidejki sum na vratata od brakot, I do sega osven ubavina od zenata nisto dr nemam videno, I zatoa mene ova mi bese navistina problem za da ne nastane pogolemo nesto. Se plasam I ne sakam da dojdeme do nikakva zabuna.

Daj boze so ovoj problem da ostanam vo zivotot zs ja sakam I ja pocituvam I ne sakam da ni se rasipaat odnosite so nea.

На CameliaMiller, mariatim, galapce и 5 други им се допаѓа ова.
  10. rose60

rose60 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2015
    Пораки:
    923
    Допаѓања:
    2.753

Кукле ,колку и да ја сакаш свекрвати, не се карате итн, но сепак тоа е ситница,ние младиве девојки што имавме проблеми ... ,конкретно за мене кога прочитав што те мачи знаеш што си помислив ?
    Камо мојата да беше како што треба, макар и да се возеше по цел ден со нас ..,но сепак и сама сваќаш дека е ситница и сепак сакавте сами ,и на крај никој не излезе со скршено срце,и сепак подарокот и дошол убаво. Добро е тоа што ја прифаќаш и таа тебе и имате слога ,да се погодела друга и друго размислување друго ќе беше

На mariatim и Kukla994 им се допаѓа ова.
  11. sesilija

sesilija Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    4.177
    Допаѓања:
    13.282
    @Kukla994 кажа сѐ, само најважното не- како успеа да не дојде свекрва ти?
    Маж ти разговараше со неа или?

Супер штом сте си поминале убаво и работите испаднале како што сакаше.

Последна измена: 25 септември 2016
    На joy1 и Glasna им се допаѓа ова.
  12. Kukla994

Kukla994 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2014
    Пораки:
    4.682
    Допаѓања:
    46.944
    @sesilija Blagodarenie na svekor mi usvari ne dojdoa tie, poso I toj ke idese.
    Nie ne pokazavme nekakva reakcija deka ne sakame da idat, posebno jas. Jas samo postojano se molev da se sredit taka sama rabotata od Boga :D
    I Kako so vi kazav, mnogu se plasev dan ja navredam ako I recam da ne idet.
    Eden den pred da ojme zborevme pak I mm im kaza deka ke zastanvime na pat ova ona, kaj planirame da ojme I svekor mi rece e pa togas poarno sami ojte nie nema da mojme taka, ako ojme direktno sk ok ama vaka ja ne idam. Posle I svekrva mi se predomisli rece aj vie mladi odete cim sakate da ojte na tolku mesta I da zastanuvate na pat drug pat zdravje boze ke ojme site.
    Koga gi slusnav ovie zborovi edvaj se vozdrzav da ne vristam I da ja izguskam, ke ja pocudev zenata :D
    I taka otidovme uste drugiot den dur se nemaa predomisleno :D :D

На CameliaMiller, mariatim, Barbie20 и 6 други им се допаѓа ова.
  13. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.857
    Допаѓања:
    13.479
    А што има врска што живеат во заедница. Извини но не се сложувам со тебе. Јас аум мажена а имам брат. Тој е женет. И тие живеат со моите на ист спрат. И сега да си доаѓам секој ден кај мајка ми( иако немам деца, без разлика) и да расфрлам. Да јадам се што купувала снаа ми. Па и таа работи. Си купувала со свои пари. Јас одам со маж ми на ручек ама тоа не ми дава за право да буричкам. Друго е да немам брат па ќе си правам што сакам ај. Ама кога има снаа во куќата е многу подруго. Жената штом се омажи ќе има малку почит зашто во таа куќа дошла снаА. а за внуци чување од ќерката е исто. Ако ги чуваат бабата и дедоро внуците ос ќерката ќе си купи ќерката или самите баба и дедо било благо или сокче а не се што купува снаата и мажот грабај само. Јас имам и јатрва и живееме поаебно. Јас и мажот посебно со друг влез а јатрвата и деверот со свекорот и свејрвата. Ај сега јас и маж ми да одиме таму и да си јадеме и пиеме што купуваат јатрвава и деверот и да се правиме наудрени.

На tanja manja, Viktorijaaa5, galapce и 10 други им се допаѓа ова.
  14. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Се зачлени на:
    1 декември 2013
    Пораки:
    3.440
    Допаѓања:
    20.029
    @Black girl, ај прочитај ми го уште еднаш мислењето, ама овој пат внимателно, ок ;)

Ако станува збор за типично македонско живеење во заедница, каде сите поголеми трошоци се покриени од страна на старите, не е фер да им се бројат залаците на внуците, без разлика дали лебот го купила снаата или свекрвата. Е сега, ако ти мислиш дека, кога се живее во заедница, старите треба се да плаќаат, а младите само за себе да си гледаат, тогаш да, имаме различни гледишта на темата.

Исто така,

На bittersweet и *Ѕвездичка* им се допаѓа ова.
  15. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.857
    Допаѓања:
    13.479
    А што има ќерката секој ден да оди кај нејзините кога знае дека има и снаа таму. Испаѓа она: се омажила мома да не седи дома. А за сметките може така се договориле старите да плаќаат. Абре се знае кога жена ќе се омажи кај треба да седи. А не кај нејзините само да тепа време

На supertoasty, Gosh, eloves и 4 други им се допаѓа ова.
  16. mariatim

mariatim Популарен член

Се зачлени на:
    29 април 2010
    Пораки:
    1.153
    Допаѓања:
    12.528
    Кукле свеки мoјa вaквa беше кoгa живеевме зaеднo.А се спoмне декa некaде ќе се oди штo се викa уште кoлa не сме зaпaлиле oнa чекa нaдвoр сo тaшнaтa нa рaмo.Пa пoгoтoвo нaкaј Пп,Oх.Декa oд Пп е и oдмa мoрa и тaa,или aкo идеме зa Oх "успaт" Пп дa јa oстaвиме ние преку Ресен дo Oх,пa нaзaд дa јa земеме.И мн честo сестрaи си јa кaнеше сaмa.Пa пo пaт штo викaш сaкaш дa зaстaнеш,a и oнa зaтегни музикaтa глaснo е,oвa oнa.И пoсле сo изгoвoри не јa земaвме.Еднaш aјде aмa секoе oдење нее вo ред.Еднaш вишни купи зa кoмпoт и ние нa пoaѓaње,oстaви теглите,вишните и се јaви нa јaтрвaтa aкo мoже дa ги зoврие aкo не не :D

На DVAANGELA, Kukla994 и rose60 им се допаѓа ова.
  17. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Кај мајка само со дозвола ос снајка?! Божееееее

На slobodka, SuperGirl24, bittersweet и 5 други им се допаѓа ова.
  18. *Ѕвездичка*

*Ѕвездичка* Истакнат член

Се зачлени на:
    2 април 2016
    Пораки:
    335
    Допаѓања:
    302
    Не си во право. И јас сум нечија ќерка и не сакам да ми биде затворена вратата кај мајка ми и татко ми. Имам осет и не и сметам на снаа ми, ама можам во било кое време да појдам таму. Ако треба и во 3 ноќе.
    Многу стереотипно и застарено е да се смета дека кога ќерката ќе се омажи веќе нема право на татковата куќа. Мене таму ми следува се подеднакво како и на брат ми. Јас треба да бидам сетена кај ми е границата и колку и дали ќе барам од таму.

На SuperGirl24, Girl-Rabbit, Rama и 4 други им се допаѓа ова.
  19. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.857
    Допаѓања:
    13.479
    Не рипајте одма. Зборувам за случаи каде што ќерката е нон-стоп таму (секој ден), расфрлаат и јадат се што купувала снаата. Ај сега ти печали, а секој ден да ти го јаде тоа некој ( без разлика дали е ќерка, снаа). Јас сега на јатрва ми да и земам месо или што и да е. Или мене она кога би живеела јас со свекор и свекрва. Јас би се лутела. За се има граници.

На DVAANGELA, Girl-Rabbit, *Ѕвездичка* и 4 други им се допаѓа ова.
  20. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738

а во таа куќа едвај ја чекаа снаата да дојде, па таа се да купува.

На SuperGirl24 и bittersweet им се допаѓа ова.