Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Свекрвите и снаите – проблеми

Дискусија во 'Брак' започната од zdravkova, 1 декември 2009.

1. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.857
    Допаѓања:
    13.479
    Ех, да имаш снаа што ќе те погледне попреку кога ќе отидеш таму кога ќе ти текне ( како што ја има една другарка) ќе размислиш сали ќе одиш секој ден. Туку сме нашле, па сме зашле.

На DVAANGELA и rose60 им се допаѓа ова.
  2. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Сме нашле, па зашле?!?!?!?!
    Ало девојко, колку на брат ми е таа куќа, толку е моја. Не на снаата, на брат ми и мене. Толку.

На slobodka, baby-star, SuperGirl24 и 10 други им се допаѓа ова.
  3. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.857
    Допаѓања:
    13.479
    Како прво, тоа "ало девојко" не ти е на место. Припази малку на однесувањето. Не сме другарки од мали нозе, па таков однос. А како второ, реков дека има секакви снаи што не дозволува да и чепкаш она тоа што го купила или придонела, сеедно. А не дека не смееме да одиме кај нашите. Трето, прочитај убаво, па после напаѓај. Позз

На galapce, rose60 и stilas7 им се допаѓа ова.
  4. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Па што значи сме нашле па сме зашле?! Ај јас нема да и фаќам по "нејзиното", а она нека ми плаќа ќирија пошто седи во мојот дел од станот/куќата. Може така?!
    Ало не беше кажано навредливо, туку да размисиш малку, а не да мислиш дека ако одам кај мајка ми секој ден е затоа што ми "допуштила" снаата. Не сум ја нашла душичка неа, па сум зашла од одење кај мајка ми.

На baby-star, bittersweet и Nausicaa им се допаѓа ова.
  5. Minnie 1

Minnie 1 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 декември 2014
    Пораки:
    2.373
    Допаѓања:
    27.411
    Utre brat mi koga ke se ozeni,normalno deka ke odam kaj majka mi. Ama so usul. Ke si trgnam od sebe,kako ne sakam sekoj den nekoj da mi se tuposuva,taka ni jas nema sekoj den na vrata da im visam. Majka mi moze i kaj mene da dojde,pa na raat da si posedime (ako se pogodi nekoja snaa na koja ke i smetame). Nema da prestanam da odam,ama so nekoj red. Ke odam,pa ke pocekam da mi dojdat i taka.

На tina-63, galapce, cheerleader и 8 други им се допаѓа ова.
  6. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.857
    Допаѓања:
    13.479
    Па јас за тоа зборам. А не секој ден да се виси таму. Ако си единец, ок, тогаш оди секој ден. Ама ако имаш намќор снаа каква што има другарка ми, ќе оди со усул.

На galapce, rose60, DVAANGELA и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Пак не те разбитам. Ако снаата е намќор ќе одиш со усул, затоа што нејзе и смета. Ако не, дозволено е за одиш секој ден. Не е битно ти и мајка ти како сакате, таа како сака?!

На joy1, mama31, darcy и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.857
    Допаѓања:
    13.479
    Реков ако си единец, можеш да си одиш секој ден. Ама очигледно не ме разбираш.

На galapce и Gosh им се допаѓа ова.
  9. anaja1

anaja1 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    7.475
    Лелеее како ме нервира тој збор,дасе има усул(facepalm)
    Јас за жал немам брат (единица сум),ама мислам дека нема шанси некој да ми забранил кога и колку да одам кај мајка ми:)

На rose60, SuperGirl24, joy1 и 3 други им се допаѓа ова.
  10. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.798
    Никој не те разбираме.:wasntme:

Кај татко ми си одам колку сакам и кога сакам, на снаата ако не и одговара нејзин проблем, татко ми колку сака децата од брат ми да ги види толку сака и моите деца да ги види, нему сите му се внуци подеднакво.

На CameliaMiller, baby-star, tina-63 и 8 други им се допаѓа ова.
  11. Minnie 1

Minnie 1 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 декември 2014
    Пораки:
    2.373
    Допаѓања:
    27.411
    Vie sto zborite deka sekoj den ke odite koga sakate i kolku sakate,zamisli zolva imas i sekoj den ete ti ja so tri-cetiri deca na vrata. Mislam deka vtoriot den veke bi mu prerekla na maz ti deka ti smeta i deka sakas malku da odmorite.
    Lesno e da se bide bezobrazen,probaj ostani vo dobri odnosi so nekoj da te vidam.

На tina-63, galapce, supertoasty и 11 други им се допаѓа ова.
  12. darcy

darcy Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2011
    Пораки:
    2.177
    Допаѓања:
    5.896
    Секако. Па мајка ти дури и да сака да те види, ќе праша снаа, иако ја примила снаата во своја куќа. Или ко што некој погоре рече, ќе си ја викнеш мајка ти кај тебе. Освен ако тебе не ти се погоди лоша свекрва што нема да сака мајка ти да доаѓа. Тогаш ќе си инсталирате скајп со камера. Ама потивко ќе зборите да не им пречите на снаата или свекрвата.

На An-na, rose60, SuperGirl24 и 3 други им се допаѓа ова.
  13. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Золвата оди кај мајка и, не на гости. Секој ден ако сака нека оди. Нека спие ако сака тука. Кај мајка и е!!! Јас си имам соба. затварам врата и одмарам.

На SuperGirl24, joy1, bittersweet и 2 други им се допаѓа ова.
  14. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.857
    Допаѓања:
    13.479
    Кукла, мајка ми се 4 деца. И она кога оди кај вујко ми( бидејќи баба ми и дедо ми се починати) е само гостинка. Таму има она двајца браќа со снаи и внуци. И мајка ми оди еднаш во 2 месеца. Така што има секакви случаи.

На galapce му/ѝ се допаѓа ова.
  15. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Да не го шириме муабетот. Мајка ти се откажала од таа куќа во оставинска постапка или има нејзин дел таму? Ако има тогаш незнам што и е незгодно.

16. darcy

darcy Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2011
    Пораки:
    2.177
    Допаѓања:
    5.896
    Кога одам кај брат ми сум гостинка. Кога одам кај мајка ми и татко ми не сум.
    Ако живеат во иста куќа, и снаата не сака да ме дружи, сигурно има своја соба кај да седи, или нека излезе. Може мене ми е тешко и сакам поддршка од мајка ми, или таа (или татко ми) сака било каква поддршка од мене, секако нема да прашам некој дали може да поминам.
    Може и старите ја молат золвата секој ден да оди кај нив - заради неа, заради внуци, заради било што, кога не ги знаеме двете страни, не можеме за "осет и усул" да збориме.

На rose60, kukla21, *Ѕвездичка* и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.798
    Јас сум таква золва, со три деца си одам кај татко ми скоро секој ден.
    Ни усул имам, ни осет.:devil:
    Кафе обавезно пијам и вода, штета голема и нанесувам на снаата.:wasntme:
    За децата од дома им носам вода во нивни шишиња, некогаш и таму полнам, којзнае колку се нервира снаа ми дека арчам вода.:rofl:

На baby-star, rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, rose60 и 3 други им се допаѓа ова.
  18. *Ѕвездичка*

*Ѕвездичка* Истакнат член

Се зачлени на:
    2 април 2016
    Пораки:
    335
    Допаѓања:
    302
    Коментарот ми се однесуваше на:
    "Абре се знае кога жена ќе се омажи кај треба да седи" ;)
    Со другото делумно и јас се согласувам

19. *Ѕвездичка*

*Ѕвездичка* Истакнат член

Се зачлени на:
    2 април 2016
    Пораки:
    335
    Допаѓања:
    302
    П
    па затоа ќе си создадеш услови да си бидеш на свое место и да не ограничуваш никого. Во моја куќа мои правила :). Во куќата од свекрва ми, се знае чии :).

На rose60 и mama31 им се допаѓа ова.
  20. Minnie 1

Minnie 1 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 декември 2014
    Пораки:
    2.373
    Допаѓања:
    27.411
    A sto znaci toa e moj dom,a snaava tugjinka ako zivee so brat mi i deca ima ne e nejzin dom i ona ne se prasuva za nisto. Vi se cudam na razmisluvanjevo ama aj sekoj ima nekoja svoja gledna tocka. Znaci snaava ne se prasuva za nisto,a koga ke dojdete ona trcka po vas i neredot koi decata go pravat ona go sobira,togas ona neka si cisti nejzina kukja e. Toa se vika sebicnost.

На galapce, supertoasty, cheerleader и 9 други им се допаѓа ова.