Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Свекрвите и снаите – проблеми

Дискусија во 'Брак' започната од zdravkova, 1 декември 2009.

1. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.798
    Ни по мене "трчка", ни по децата собира.........сега можам пак да си одам на гости?

На Bozica1980, *Ѕвездичка* и kukla21 им се допаѓа ова.
  2. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Па ако си чисти? Ако мајката чисти? Снаиве небаре измеќарки се по дома, се купуваат, цела друга фамилија лешинари. Ко што реков, едвај ја чекаа снаата да дојде в куќи!

На BabyStyle, baby-star, SuperGirl24 и 2 други им се допаѓа ова.
  3. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    6.108
    Допаѓања:
    75.390
    Не се нервира дека и арчиш вода и кафе, ама се нервира дека секој ден и одиш. Правиш гужви и им го реметиш редот и мирот. Кој не би сакал да си е на раат во сопствената куќа?
    Освен ако си има таа башка спрат, тоа е друго веќе, не мора секој ден да те гледа....
    Снаата и ништо да не ти рече сепак во себе си мисли дека поарно еднаш неделно да им одиш и вол ќе ти заколи да јадеш, отколу по едно кафе секој ден :?:

Убаво баба ми вика: Колку поретко се гледаш, толку помил ќе им бидеш на другите....а колку почесто се гледаш, толку повеќе кавги се прават.

На BabyStyle, galapce, Girl-Rabbit и 6 други им се допаѓа ова.
  4. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.857
    Допаѓања:
    13.479
    Значи сепак зборуваме за хаосот и нередот ако го прават децата. Не збориме дали ќерката ќе појде кај нејзините да се види. Нека оди да, но пак ќе кажам со осет. Јас знам каде што снаата се лути што доаѓале кај свекрвата секој ден луѓе. Па и таа сака да одмори, дошла од работа. Или не се прашува снаата за ништо. Па и таа купува за јадење, пиење. А што се мажат жените ако не им се седи дома, па кај родителите само. Бегаат од обврските што ги имаат дома. Ќе отидат на гости да, но нека припазат да не прават лом. Не се сами родителите. Не сакам да звучам старомодно но така е.

На Dzevelekova, Girl-Rabbit, cheerleader и 3 други им се допаѓа ова.
  5. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.857
    Допаѓања:
    13.479
    Па да ти кажам искрено. Има свекрви не работат а снаата и синот работат. Па кај брат ми и снаата си купува. Кога не знаеш како е во други фамилии не збори од ракав. И јас каде што сум мажена се си купуваме сами. Ако секој сен ми доаѓаат гоати да јадат се, банкрот

На galapce, Girl-Rabbit, cheerleader и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. Minnie 1

Minnie 1 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 декември 2014
    Пораки:
    2.373
    Допаѓања:
    27.411
    Jas seuste sum vo zaednica i znam kako e koga edni te isti sekoj den na vrata ti se. Znaci vujko mu e sekoj den kaj nas so zena mu i trite deca. I da,niv ne gi nervira sto posle toa kako bomba da padnalo. Koj odrzuva red i na koj mu preci,mene. I pak jas moram za edni te isti da sreduvam. Znam sto se lugje bez oset zatoa i zboram. Ima i takvi doagaat,pa cekaat da im otides,i ne hi ni osekas koga ke ti dojdat. Ova so edni te isti preku glava vise pa koj saka neka e kerka,sin,vnuci,tetki,babi.
    Sto deka kukja blisku kupivme,da ne mislat sekoj den ke mi doagaat? W nema da moze. Na sekoj mu treba svoj mir. I stvarno ne gi razbiram lugjevo kade i da se sano doma da ne se. Od kukja do kukja kako ulicari.

На Dzevelekova, galapce, Girl-Rabbit и 6 други им се допаѓа ова.
  7. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.857
    Допаѓања:
    13.479
    Па такви и ќерки или снаи, сеедно, има. Се омажиле блиску до нејзините и само кај нив. А од дома бегаат. "Домаќинки". Абе јас немам време да иачустам дома убаво дека на работа а не само да висам.

На Girl-Rabbit, Cka и Minnie 1 им се допаѓа ова.
  8. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.798
    Обврските и ги оставам на свекрва ми да ги средува.:P
    Не ни објасни на нас лошите золви што подразбираш под осет.:wasntme:

Обврските низ дома и околу децата сама си ги правам ама имам време еднаш во денот да пијам кафе со татко ми, обврските нема да ми избегаат, а времето поминато со татко ми мене ми е бесценето.
    Хаос и неред моите деца не оставаат никаде.

На *Ѕвездичка*, darcy, MilaP и 2 други им се допаѓа ова.
  9. Minnie 1

Minnie 1 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 декември 2014
    Пораки:
    2.373
    Допаѓања:
    27.411
    Ima kako ne. Sekoj den od kukja do kukja,ana niv za da im otides ja se javis mesec unapred. Se zali ednoto dete ke i povtoruvalo. Epa ke povtoruva sestro,od skolo uste so tasnite na grb kaj majka i po cel den,od kaj majka i na bazen po cel den. Koga ne si se pribrala doma i decata ne si gi pribrala,ke ti povtoruvaat. Vazno ona sredena doterana gleda kaj koj ke se pikne za rucek,kaj koj za vecera,doma od prljavstina ne i se vleguva.
    Druga edna decata mali soberi gi po cel den kaj majka i,maz i dojdi od rabota ni rucek topol ni vecera zaedno i toj normalno si zabega.
    Ama pak,sekoj si pravi kako misli deka e najdobro. Jas si uzivam vo domot i vo svoeto semejstvo,utre sami koga ke bideme poveke sakam da sum si doma da zgotvam nesto ubavo na raat da si sedneme dvajcata otkolku po kukji da setame.

На Elenota, Girl-Rabbit, Barbie20 и 2 други им се допаѓа ова.
  10. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.857
    Допаѓања:
    13.479
    Кајо јатрва ми исто тие. Јатрва ми само да не е дома. А важно на 18 години затрудни а на 19 роди. И се влече кај мајка и и татко и секој ден. Детено ко циганче да ни простиш го влече. И тие после домаќинки. Живее со свекрва ми заедно, ама тоа не и дава за право секој ден да шета. Ништо да не зготви или да исчисти. А за к.. дошла само. Епа извини, сестро, ако ти биде детето после во школо слабо нема да ти биде крив брат ти и снаа ти.ама таа така си го зацртала животот може и поарно, хаха. Јас со маж ми кај моите само во недела на ручек. И на кафе, не викам не ќе отидам. Ама не да ја запуштам куќата. Ама ние живееме сами со маж ми па затоа немам многу време изгледа

На Girl-Rabbit му/ѝ се допаѓа ова.
  11. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    6.108
    Допаѓања:
    75.390
    Браво за ова убаво напишано, во право си.
    Има различни карактери и различни луѓе, ама сепак треба да постојат граници...
    Баба ми (мајка на мајка ми) сама живее, па мајка ми оди еднаш неделно или еднаш на 10 дена кај неа, пошто си ја гледа работата и зафатена е. Ако баба ми живееше со снаа, тогаш уште поретко може би одела.
    Мајка ми и да има неколку дена со ред слободни, таа прво ќе гледа да се одмори, па после си средува низ дома или низ двор. Да и речеш да оди по куќи исто како да ја казнуваш...ни кај сопствената мајка нема време да појди а не на друго место...

И другата баба си живее сама, па сепак тетка ми (золвата на мама) оди ретко на гости и кај неа и кај нас...значи сама си живее баба ми, а ќерка и нејзина сепак ретко и оди на гости, пошто едноставно нема време. Зафатен човек не може СЕКОЈ БОЖЈИ ДЕН да оди кај мамичка на гости...

А ги гледам во комшии, золвата дури со спиење им останува. Заедно живеат свекор, свекрва, синот, снаата, двајца внуци, една внука, и на гости им доаѓа золвата со синот на спиење (facepalm) во еден спрат се луѓето и снаата заврши по психијатри.....терор е тоа за снаата....жал ми е за неа....10 души во еден спрат, со 3 соби, кај спијат луѓето не знам. Значи гледаш дека нема место кај брат ти, па мора со спиење да му остануваш? Во истиот град живее и таа, ама така и било мерак кај мама да си спие....:wasntme:

На Dzevelekova, galapce, Girl-Rabbit и 2 други им се допаѓа ова.
  12. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    @bittersweet не се докажува. ова се снаите после што се грабаат за "нивната" куќа и золвата дошла да земе од нивното. И @darcy квалификува за без осет ми се чини :?:
    Сега мислев да одам кај мајка ми, чек да прашам дали и одговара на снаата 8-|

На baby-star, bittersweet, rose60 и 3 други им се допаѓа ова.
  13. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    А ќе кажам и на золвата мене да ме бара кај мајка и ко ќе оди. Што е тоа со децата кај баба нон стоп.

На bittersweet и MilaP им се допаѓа ова.
  14. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.159
    Допаѓања:
    259.291
    Остај мајки татковци, јас некогаш и брат ми и го зимам на снашка. Којзнае што си мисли за мене (facepalm) :rofl:

На bittersweet и MilaP им се допаѓа ова.
  15. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    аууу ти каква си била. Гарант брак ќе расипуваш (facepalm):rofl:

На bittersweet, joy1, MilaP и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.159
    Допаѓања:
    259.291
    уште не е официјална снашка, може затоа си молчи 8-|

17. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    :devil: после роговите :)

На bittersweet, rose60, darcy и 3 други им се допаѓа ова.
  18. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.857
    Допаѓања:
    13.479
    Секој си има право да си каже свое мислење. И пишавме за кои случаи станува збор. Не мора да се потсмеваш.

На galapce и supertoasty им се допаѓа ова.
  19. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    потсмев?! Па вие тоа пишате погоре. Јас снаата ќе ја прашам, золвата мене. Сега јас сум газда во друга куќа.

20. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.857
    Допаѓања:
    13.479
    А ти мислиш дека си газда и во куќата на твоите. Кога ќе ти препишат пола на тебе, ќе бидеш газда. А може ти препишале веќе, не навлегувам во тоа. Кај моите ни јас ни брат ми не сме газди, па ни татко ми. Туку уште е дедо ми. Не рипај одма со коментариве. Изгледа се пронаиѓаш во снашки што бегаат од дома, па да одат кај мама и тато секој ден, па затоа рипаш одма. И кажав за какви золви, снаи станува збор. Не се однесува на сите.

На supertoasty и Gosh им се допаѓа ова.