Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Свекрвите и снаите – проблеми

Дискусија во 'Брак' започната од zdravkova, 1 декември 2009.

1. MilaP

MilaP Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    53.146
    Jas od napisanoto svativ deka sin mi ke povtara sigurno koga ke trgni naskolo oti kaj majka mi odam nagosti ...
    Pa i na spienje oti ostanuvame lelee deteto nema ni osnovno da moze da mi zavrsi :worried:

Ajde bre vo tuga kuka planovi kroite koj kolku saka neka ode.
    Decata gricki jadele,aman deca se i za toa najdovme da zagleduvame (facepalm)

На bittersweet, duffi, darcy и 6 други им се допаѓа ова.
  2. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Така е, од тие сум. Зошто инаку скокам толку. Одам и на ручек кај мака ми. И мм со мене. Па и си прилегнувам во МОЈАТА СОБА. Кога сакам. Седам колку сакам. Снаата си има соба ако и сметам. Кога мајка ми е болна, снаата од соседната соба мува не ја лази. Мм оди носи, купува лекови, носи јадење од дома. Кога им требаат пари од мене зема. Милиш снаата знае?! Мислите вие дека знаете дали золвата дава пари и помага на своите?! Од што сте полни со негативен набој, непотребно се нервирате и стварате кавги и негативна атмосфера.
    Во случај да не си прочитала, јас немам проблем со тоа колку золвата моја трева да седи кај мајка и. Ако таму и е убаво на душата и има мир, кога сум јас да и бранам?! Една е мајка.

На CameliaMiller, Ninichka, monik55 и 12 други им се допаѓа ова.
  3. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.805
    Допаѓања:
    325.368
    Gazda kaj majka mi i tatko mi?
    Wtf ?

Vie toa taka li go narekuvate?
    Jas na toa gledam kako mesto vo koe rastev,sozrevav,se smeev,placev,pagjav,stanuvav,gi gledav moite kako se karaat i pak se smiruvaat,ja vidov majka mi kako umre tamu.Toa e moeto utociste,kniga polna so sliki i spomeni,toa e istovremeno nesto sto mi dava spokoj i nemir

Sum odela sekogas koga sum sakala,koga mi trebala majka mi
    I iako veke ja nema pak odam koga sakam i kolku sakam

Kako mozete na nesto takvo da gledate so podelbi,so prepisuvanja na imot bre?

Nikogas nema da mozam da bidam GAZDA na mojot sopstven dom
    Toa e dom alooo ne e kafana,lokal,kuce pa vie da go stopanisuvate,da upravuvate

На TutiFuti, Dzevelekova, Espadrila и 12 други им се допаѓа ова.
  4. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.857
    Допаѓања:
    13.479
    Јас ако сум живеела таму, не значи сега ако имам снаа, да се правам дека сум над сите. Као газда. Не ни сакам да бидам газда. А ако збориме баш за газда, тоа е тој што ја направил куќата. Кај нас тоа е дедо ми, а не јас или брат ми. Се сложувам дека една е мајка. Одам кај нив да. На ручек. Имаме приватен бизнис. Еаботиме и јас и снаата исто таму со моите. А и на раб секој ден ги гледам и затоа на ручек двапати во неделата одиме

На An-na му/ѝ се допаѓа ова.
  5. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.805
    Допаѓања:
    325.368
    Pa nikoj ne se pravi NAD nekogo
    Ednostavno kako sto veke kazav toa e DOM.A vo domot kaj roditelot edno dete moze i treba da dojde sekogas koga ke posaka

Moze ete vie ziveete na drug nacin
    Neznam
    Nam nikogas ne ni bilo ogranicuvano kolku da ideme kaj nasite

На CameliaMiller, eloves, bittersweet и 5 други им се допаѓа ова.
  6. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    8.971
    Допаѓања:
    219.543
    Куписи си и створи си сопствен дом и живеј како што тебе ти одговара непосредно дали со гости или без дали по гаќи или без, во заедница малку потешко за сето ова, нормално.
    А типот од коментариве на темана со гледање и правење на туѓите есапи, начин на живот, кој што правел каде и колку одел и што јадел и пил се многу недолични и малограѓански, да не речам селски.

На meckicka, CameliaMiller, bittersweet и 8 други им се допаѓа ова.
  7. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.857
    Допаѓања:
    13.479
    Немаме време дека по цел ден на работа аимам осет кога некој сака приватност. Не дека сме ограничени. Тоа е.

На cheerleader му/ѝ се допаѓа ова.
  8. SuperGirl24

SuperGirl24 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 март 2012
    Пораки:
    2.464
    Допаѓања:
    48.563
    Еден ден и мајка и татко ќе ги нема. И ќе ги плачеме и ќе ни биде тешко. Ќе си викаме - Требаше повеќе да се гледаме,повеќе време да поминуваме заедно ама ќе биде касно. Животот е прекраток,преку ноќ може да ги удри инфаркт и да ги снема од светов. Со моите живеам во иста куќа па ради работава ми се случува по цел ден да не ги видам. И многу пати мака ми било и депресија ме ударала зошто без оглед на тоа што ѕид од соба не дели ја на моменти осеќам дека ми недостигаат ко илјадници километри да сме далеку. Гледам колку можам повеќе време да бидам со нив па и утре у брак коа ќе сум,зошто не сакам едно утро коа ќе се разбудам а они ќе бидат на оној свет да си речам - Еее требаше повеќе време да поминуваш со нив.

Сакате раат- живејте сами и со 5 катанци на врата не пуштајте гости. Никој нема да ви дреме на кафе,никој нема да ви го јаде лебот, никој нема да ви го пие кафето и никој нема да ви растура дома. Ама се додека сте во заедница со свекор и свекрва немате право на ниту една золва и на ниту еден девер да им забранувате да идат во домот на своите родители и да им броите минутажа колку седат со нив.
    Очигледно многу сиромав народ сме штом сме стигнале до тоа дереџе да броиме залци храна и голтки кафе, сок или што год да е.

На CameliaMiller, samovila.red., rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr и 8 други им се допаѓа ова.
  9. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.730
    Допаѓања:
    322.852
    Koga bev mlada nevesta ziveev vo zaednica.Se ZAEDNICKO.Nema moe-tvoe.
    Vo eden toalet,edna kujna i edna dnevna...po edna soba zaspienje.
    Sestra mu baska sto doagase sekoj den so dve deca (pazi i jas dve imam),tuku i gi ostavase nejzinite za taa da pie kafe so drugarki.
    Ednas,dvapati i na tretiot pat ,stom taa gi ostavi decata KAJ NAS (znaci ziveeme vo zaedniCa) i zamina,jas se doterav i na svekrva mi i velam "cao,se gledame".
    Ne i bese seedno.Znam.
    I ne ednas,povekje pati taka imav storeno.
    Jas moze sum resila da spijampopladne so decata..ama toa nikoj ne go zanimase.
    I se taka...do eden ubav den koga so ex mm resivme da si odime od tamu..neli ne e nas dom tuku dom i na brat i na sestra,ondak ne mi odgovara i si odime sami da bideme.
    Majka mu pripadna,zosto,kako,sto ke rekol narodot,pa taa nemozela bez vnuci...
    Si zaminavme i MIR.
    Pa i jas pocnav da i tuposuem deca kako i "dada".

Ova mi e moj primer-ako ne ti ujdisuva-odi si...

..da ne mesam tuka babi i zabi pa da nabrojuvam cistenje,jadenje MOE,kolku pati sFeki ke se zakopa vo kujna da gotvi a jas so cetiri deca zbrlavuvav dodeka dada sopinguvase..
    Bar ednad po edno sokce da im donesese na decata...ama prva bese za vikotnici zosto decata i se ispoteni ke nastinele.

Moite roditeli ziveat sami.
    Odi brat mi,odime i nie.
    Ednaska nedelno ovavezno.Edno kafe,laf muabet
    i tolku.Imam obvrski kon niv da
    gi zirnam i sakam da gi vidam,no pogolemi obvrski imam doma i pogolema potreba imaat od mene doma.
    Ne sum osetila snaa da se mrsti.Taa ostava deca (pomali se) kaj moite jas malata NE.
    No,sum osetila na svoja koza kako e so denovi po cel den da imas guzva doma.Da nemozes da si prozboris.Da te zaludat deca i da nemozes svoite da gi zakomandas.Da nemozes red da stvoris na bebe.
    Da se jade,da se pie,masata da e ciganska trpeza-ceel den so hrana..

Zatoa,sekoj sam.Za miren zivot da si imate.

На meckicka, CameliaMiller, Dzevelekova и 31 други им се допаѓа ова.
  10. anaja1

anaja1 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    7.475
    Многу боли тоа,и многу жалам за тоа време,само кога би можела да го вратам времето;(
    Не дека не сум одела,не дека они не доаѓаа кај мене....самата помисла дека ги нема,многу боли:(

На kukla21 и SuperGirl24 им се допаѓа ова.
  11. Abril

Abril Истакнат член

Се зачлени на:
    1 февруари 2016
    Пораки:
    220
    Допаѓања:
    771
    Никoј никoму немoже дa зaбрaни дa јa пoсетувa тaткoвaтa куќa.
    Ниту нa снaите ниту нa зoлвите.
    Меѓутoa се рaбoти зa oсет.Немoже дa се урлa,дa се рaстурa,дa се прaви кaкo штo сaкaте и никoј ништo дa не ви рече?Не.Никoгaш немa дa бидaм гaздa нa тaткoвaтa куќa.И никoгaш немa дa бидaм гaздa нa куќaтa oд свекoрoт.Нo,aкo веќе се живее вo зaедницa,aкo јaс придoнесувaм вo дoмoт,aкo се грижaм зa дoмoт ,луѓе се си имa грaницa.И децaтa нa брaт ми дa ми дoјдaт нa гoсти сигурнo немa дa им дoзвoлaм дa ми рaсфрлaaт и дa ми уништувaaт.Стaвете се нa местo oд снaите.Кaкo ќе ви биде нa ВАС некoј дa ви седе пo цел ден дoмa?Дa трчaте пo нечии децa?Дa не мoжете дa се oдмoрите нa рaaт?
    Сите ние си ги сaкaме рoдителите,нo кoгa излегувaш oд тaткoвaтa куќa,зaминувaш вo куќaтa нa мaжoт,вo нoвиoт дoм време е и тaкa дa се oднесувaш.

На Dzevelekova, Girl-Rabbit, supertoasty и 7 други им се допаѓа ова.
  12. mariatim

mariatim Популарен член

Се зачлени на:
    29 април 2010
    Пораки:
    1.153
    Допаѓања:
    12.528
    Имaв пишaнo зa случaј вo блискa фaмилијa.Oди кaј мaјкa и нa пoседoк сo мaлo дете пo еднa неделa(a oди нa рaбoтa,и тaa и мaјкa и)знaчи дететo дoмa сo снaaтa и мaлo бебе.И сегa нa крaј се пoдлутијa.Јaс рaзбирaм дa се иде нa гoсти aмa кaкo штo си викaш ти вo прaвo си,се ремети и ред и се.Сaм нaјрaaт.Амa aкo се немa мoжнoст секoј некa пoјде пo себе,живееш вo еднa куќa си исчистил,имa ред и секoј ден некoј дa дoaѓa сaмo декa имa прaвo,пa кaкo е тaкa дa ти иде некoј дoмa.Дa не се нaвреди некoј,јaс сегa сaмa сум aмa пa секoј ден дa ми дoaѓa некoј не би ми билo убaвo,пa не брaт,сестрa,мaјкa.Ние имaме нaш ред,тие нивни.Не збoриме зa дa не се oди ич,aмa ете кaкo вo твoјoт случaј a и вo тoј штo кaжaв oстaвaње ддецa зa шoпинг,и нoќни излегувaњa,мене ми е ту мaч.Велaм,секoј пo себе некa пoјде.

На Dzevelekova, Girl-Rabbit, Barbie20 и 2 други им се допаѓа ова.
  13. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Тука се збореше за често идење и броење залци за јадење. Урлање по дома е одраз на воспитање и култура. Каде и да одиш треба да внимаваш како се однесуваш. Тоа нема врска со тоа дали си кај мајка, свекрва или другар.
    Незнам па што им се потресувате на децата од золвите. Кревам нозе во вис и кран не ме крева. Ако ми се игра, ќе играм со децата.
    Сами си стварате обврски, па после очекуваат од вас да ги дворите.
    Која и да е приказната, никој не може да забрани на децата да си одат при мајка.

На CameliaMiller, Espadrila, referentka и 9 други им се допаѓа ова.
  14. *Ѕвездичка*

*Ѕвездичка* Истакнат член

Се зачлени на:
    2 април 2016
    Пораки:
    335
    Допаѓања:
    302
    Се согласувам :), за дел од коментариве, да не именувам кои, сами ќе се пронајдат :lol:, си реков " во кое село живеат овие" :lol::lol::lol::lol:

На bittersweet му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.857
    Допаѓања:
    13.479
    Леле се пронајдов јас. Ти па граѓанката

На ocicka2014, rose60 и *Ѕвездичка* им се допаѓа ова.
  16. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.712
    Секако дека не можеш некому да забраниш да отиде кај мајка си на гости, но да се разбереме - кога веќе зборуваме за живот во заедница работите се сосема поинакви. Не е снаата на улица најдена па да треба да трпи се околу неа, оти е дојдена во нова куќа.
    Примерите одат од крајност во крајност но едно е сигурно - кој не живеел во заедница и немал золва која секој ден сака да си пие кафе кај мама и тато - не знае како е.

Да, убаво е да направиш муабет ама уште поубаво е кога имаш осет за тоа колку често треба да одиш на кафе - муабет.

На Girl-Rabbit, cheerleader, Barbie20 и 3 други им се допаѓа ова.
  17. Abril

Abril Истакнат член

Се зачлени на:
    1 февруари 2016
    Пораки:
    220
    Допаѓања:
    771
    Кoгa ќе ми се oди кaј мaјкa ќе oдaм нa сaaт време, еднaш неделнo и си зaминувaм.
    А зa тие штo вoдaт есaпи,дремaт кaј мaјкa и јa oгoвaрaaт снaaтa,зoштo бре сте се мaжеле?
    Се си имa крaјнoсти.Кoлку и дa ќутиш,дa бидеш мирен еден ден ќе префрли вoдaтa.

18. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    А што па толку се замарате на "гостинката" золва?! Дошла и седи во дневна. Во заедница во дневна не се дреме да се одмори после работа. Што не си одите во соба да одморите?! Него не, вас органски ви смета таа што доаѓа. Само никој не признава.
    Своја куќа, свој газда.

На Espadrila, Nausicaa, referentka и 2 други им се допаѓа ова.
  19. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.742
    Допаѓања:
    145.178
    Домот на родителите секогаш ќе биде и мој дом , без разлика каде сум.
    Таму се моите спомени, сум пораснала, созреала. Четвртина од животот сум оставила таму.

Со доаѓањето на снаата не престанува да биде дом на моите родители, а со тоа и мој.

На CameliaMiller, referentka, anaja1 и 3 други им се допаѓа ова.
  20. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Ауууу, ти па уште во комшии им живееш. :lol:

На duffi му/ѝ се допаѓа ова.