Нека се пази золвата. Јас и децата , мм по цел ден на работа. Од него не мора да страхува. Уште сега замислувам како ќе сме испрчени кај мама во двор по цел ден.
Не знам зошто не ми текнало кога одам кај мајка ми цело време да ја оговараме снаата... А дури и не живее таму, па не би можела да не чуе. Мора од утре барем по пет-десет минути дневно на неа да потрошиме Син ми па моите го чуваат додека не тргне во градинка - и не верувам дека ќе беше поинаку и да живееја во заедница со брат ми. Аууу, тек тогаш којзнае што ќе се збореше за мене
Јас имам еден прекрасен однос со мојата снаа со која функционирам подобро него со родена сестра. Снаа ми и брат ми живеат со моите и моментално имаат мало бебенце... периодов гледам дека снаата е исцрпена...ненаспана...бебе со грчеви..па моето секојдневно идење на пола саат/саат го сведов на неколку дена. Да, тоа е моја куќа... на моите.. но таму има снаа..тазе мајка на која и треба интима...приватност и мир па се обидувам да бидам фер и коректна..досадно ми е дома не дека не и радо би седела со мајка ми или снајка ама во моментов тие имаат други приоритети... Тоа е моето мислење..
ja mislam deka nekoi luge ovde ne se nasle vo takva situacija pa zatoa kamenuvaat nikoj ne rece deka e zabraneto da se odi kaj majka i tatko, fala bogu, toa bilo nekogas vas dom i nikoj ne rece deka ne smee da se odi vo nego kako sto rece nekoja clenka pogore, se raboti za oset AMA, da bevte vie vo zaednica so svekor i svekrva i sekoj den da ide zolvata so uste 5 deca znaete li sto ke bese? ovde ke imase placki, macki, ispukuvanja deka se nema privatnost od zolvata, protiv zolvata i ne znam si sto zatoa, sekogas treba da se znaeme da se stavime vo situacijata na drugiot dobro rekle:ne go pravi ona sto ne bi sakala da ti go pravat
Абе јас како што прочитав, не се работи за посета на золвата во дневната, или колку пати доаѓа, ама децава си оделе во собата на вујче и вујна и скокале на спалната, и го отварале бифето, а бабата и дедото ништо не им велеле... кога заклучила снаата, 'јала по нос'. Или грешка сум? Кај мајка и татко никој не смее да ми забрани да одам... ама и да имам и да немам снаа, не би дозволила децата мои да прават лом кај ќе стигнат. Малку домашно воспитање
luge ovde nikoj ne rece deka e zabraneto da se odi i ne smee da bide zabraneto i jas isto bi postapila, bi ja zaklucila vratata koga veke nekoj ne reagira i pravi budala od mene zosto sega toa e i moja kuka
Аман бе, анеја. Сфаќаш буквално. Па и има мажи им прават на жените по 5, 6 деца. Не знам што е толку чудно.
А ти па од каде знаеш? Јас во комшии имам едни каде што имаат 4 деца а таа има 25 години. Значи не им е проблем уште едно да маправат. Жени на 40 раѓаат. И да не одиме надвор од темава.
Толку простутилок и малограѓанштина како во последниве некоклку страни на темава одамна не бев прочитала. Алал да ви е бре, се домаќинки големи сте. Куќата во ваши раце е. Да не сте вие, крај! Вие чистите, собирате неред, ручеци, пазарувате, сметки. Се! И после раат да немате во туѓ дом! Срамота бре! Само се чудам како од толку работа и зафатеност за домаќинлукот наоѓате време да знаете се за сите блиски и далечни познаници. Ај просветлете ме?
Деца што влегуваат секаде и отвараат се е одраз на домашно воспитување. А тие деца можат да бидат сечии, и на золва, и на јатрва, и на пријателка. Само што ако се дел од фамилија почесто идат и затоа доаѓа преку глава. Не дека децата немаат право да дојдат кај баба им, ама и мајката треба да има осет, ако претходен пат јаделе од она што го купила вујна им за нејзините деца, следен пат таа да однесе нешто па да јадат пак сите деца заедно. Опција клуч на врата секогаш постои, ама по 100ти пат овде ке кажам дека сите проблеми произлегуваат од предолго време покажување финоќа, а потоа тргање на розовите наочари и оп еден куп проблеми.
Да ти кажам искрено, јас си чистам, правам јадење, пуштам машина. Живеам со маж ми сама но во ист двор со свекор и свекрва само различен влез. Не сум од оние снаи што чекаат свекрвата да им зготви, да им плати сметки и пак да ја оговараат свекрвата. Сама си ги вршам сите обврски што и треба
A sto ako vesterkava (svekrvata) ne vi dava da se osamostoite op se mesa se stava u sredina, a sinceto maamino ja slusa se naviknalo mama nosi tato mesi(zasto kaj niv e obratno ama stvarno obratno ne se salam) i ona gi prekriva site smetki samo nie PONEKOGAS kupuvame jadenje i koga kupuva ovoj mojon kreten taa vadi od arcot gi polni kesite od blago do soleno pa sok cipsovi i tn. I nosi kaj jetrva mi.(zasto oni ziveat posebno no sekojdnevno gi polni kesite i nosi tamu t.s. gi izdrzuva) I posle slusni ja kako ti prerekuva deka ona te izdrzuva ama samo mene mi prerekuva a kaj so gi nosi kesite ne zasto kaj ima sila nema pravdina. Duri zalacite ti gi broi ccc, a koga ti se stemnuva pred oci i taman maminoto since si go nabutnala nekako da barate kuka pod kirija i taman najdovte ene ti ja vesterkata u sredina ko tarzan ti ne smees nikade da odis ti si moj sin ti treba pod moja komanda da si(Se zgrozuvam od ovie zborovi) znaci nejze i se svigja da prekriva trosoci posle da ti plesne u lice za toa. E kako da ne ogovaram vakva svekrva aj ziti se?? Izvinete malku zabegav od temata
Тука веќе би рекла дека имаш проблем со мт. Ако сме решиле да сњ одвоиме, абе ниедна жива сила нема да не спречи. Арно рече, мт е мамино синче што нема муда да ми простиш да пресече. Со него треба да си решиш.
Во случајов мажот е крив. Него оговарај го, со него расправај. Незнам дали ова е твоја личен проблем или онака го напиша, но ти имаш проблем со мт и со него треба да најдеш механизам да си го решиш.
Da mila znam takov covek nikad ne se menuva ama ja veke si resiv(gi imav napisano predhodno moite problemi) samo cekam januari da iskoci pasosot na sin mi i otodov veke nema da me vidi. Dolg period e do januari ama bez maliot nikade ne odam. Im blagodaram na site feminki koi me sovetuvale i mi otvorile oci da ne go pustam sin mo so vakvi luge. Samo mi preostanuva da cekam