@blessed.an uste li ja prasuvas svekrvata koga mozes da odis kaj majkati? Parite uste li smetas deka treba da se kaj nejze Kujna napravivte?
Осетот пред и после мајка е друг. Жената се сменува после раѓањето на дете, чуствата итн, свое дете родено, разбираш? Едит. Ти можеш се да знаеш на тоа поле и да се информираш по форуми итн, но свое искуство и осет за мајка немаш, така да реалноста е таа шта чеШ
Види вака да ти кажам прво полека не рипај гледам дека дете тие болна тема и мене мие не дека не но кажими како можеш да кажеш вака ќе биде со моето дете така ќе биде кога незнаеш што ќе биде,може од кога ќе се роди бебето се ќе се сврти наупакуништо незнаеш што ќе биде. Јас пред да се омажам што ли не зворев вака ќе биде така ќе виде но нее се така како што маштаме. Тоа тие исто ко јас сега да пишувам во темата за бевиња и да им пишувам вака правете така правете јас кога ќе имам бебе така ќе правам.
Снаа ли си ? Свекрва ли си ? шо к*р бараш у оваа тема коа ке бидеш снаа или свекрва ке коментираш сега не
Не ме замарај за мојта свекрва ти не ни знаеш нешто за моето минато , и што и како. И баш и очекував цитирање од тебе бидејќи знаев дека ќе те здоболи новистината е таа и носи си ја со здравје и напушти тема каде што не ти е место не ти е , тоа е јбг
Jas imam ziv primer od jetrva mi ona ima 3 deca ali najgolemoto so ima 6 god od malo e mn privrzano za svekrvata ona go banjala oblekuvala bez da prasa go zimala.da spie so niv mu ja truela glavata na malovo deka ima losa majka da ne ja saka da ja pcue i den denes koj i da go prasa koja e majka ti on veli XXsvekrvata) a koga vidov kako i se dere na majka mu begaaj trgni mi se ne te sakam ti ne si majka ona mi e majka(svekrvata) i ja pcue sekakvi zborovi abe ja se skocaniv ej zimi se. A od druga strana majka mu strogo go vospituvase ma i go mavase a onaa svekrvata go iskoristi toa i se po vojla.mu ide a on malo dete kij ke go gali tamu ide. Ja zatoa detevo ne go pistam na nikoj so mene si e privrzano mada place i po tatko mu ama so mene e poveke zasto vido so sopstveni oci nejkam istoto da go napravi i na sin mi inaku ona spobudaluva sto e privrzano so mene ne moze da go true hmm. Devojko zemi si go devijceto neka spie so tebe nauci go so tebe ako imate 2 deca neka ti pomogne i maz ti barem e na tvoja strana raduvaj se za toa ne dozvoluvaj da mine na stranata na mama e togas stvarno ke ti bide tesko
и јас имам почит кон постари и си имам супер однос со свекрва ми знаеш кога се кавгите со свекрва ?кога ке дојдат деца е тогаш и како сите сме ние никакви тука само ти китка си
Почитта треба да е заслужена. Свекрвата на мене многу ми се мешаше околу поголемиот син (иако не живееме заедно) и со тоа што го правеше не ме почитуваше, туку ме омаловажуваше како личност. Затоа ни јас не ја почитувам. Глумам пред неа заради маж ми. А знам дека и она истото го прави.
За овој Осет зборат оние што кажуваат дека одат во домот во кој пораснале ама сепак не е исто како кога тие биле деца таму. Јес да има и екстремни размислувања,како што беа броењата на залци,ама и она ке одам кога сакам и колку сакам ма и заинат ако сакам,нема смисол. Нормално дека ке одиме кога сакаме ама Осетот е дел од карактерот и секој различно го поседува,како што е секоја фамилија засебна со сопствена приказна. Многу едноставно. Неправи го она,што не секаш да ти го прават. А повеќе од јасно е дека сам свој газда најдобро.
Ех, да живеевме сите со ова на ум, светот ќе беше многу поубаво место за живеење Инаку тоа е мојата омилена изрека.
^ Мислам дека сите би сакале да живеат сами, ако се финансиски во можност, секако со исклучок на мамините синчиња. Така да, некогаш и нема избор.
Кажете ми .. -културна сум , некултурна или или треба за инат да се бутам да ја пукам . Не зборувам со свекрвата откако ми рече дали ќе сум имала трпение да се качам горе на спратот што го спремаме, и откако ми рече ми фалело нешто. Сега има некој гости свекорот блиски апла ,отидов се поздравив со луѓево и си се пикнав во соба неможам да бидам во нејзина близина ни секунда кога ја гледам ми се повраќа.
по мое си можела од како ке се поздравиш да поседиш од култура 5 мин да размениш два три збора да им кажеш дека се осекаш некако настинато не добро и дека ке си легнуваш и повлечи се у соба али сега тоа е што е седи си и уживкај сеа
Негови гости се де, не твои. Си влегла си се поздравила ...се друго можеш но и не мораш.Не си поминала како низ гробишта или со наведната глава. Не е човек никако. Ако седнеш може ќе помислат еве ја оваа ни квакна, на раат муабет да не можеме да си напраиме.