premnogu sebicni razmisluvanja procitav za koi ne znam dali ke bea vakvi ako bese obratna situacija vie snai, so vakvi zolvi
Со големо задоцнување, ама да те просветлам малку сакам..... па кај маж ти ич не си газда во случај да е изградена куќата пред да стапите во брак. Ако се разведувате има да леташ ко пеперутка од таму. Заклучок ќе останеш без покрив над глава.
Лелее уште се занимавате со поделба на куќи, темава ја отеравте во бестрага..... Од свекрви, отидовте до золви, имот, кој колку има права.
девојко,не ми треба просветлување од твоја страна. Јас не кажав дека сум газда кај маж ми, читај малку убаво. А можам да кажам до некаде дека сум.Затоа што од секоја плата, зашто ми е повисока, сум двоела да купам врати,прозорци и се од мебелот, па и во градење на куќата пред тоа зашто ние си изградивме куќа, а во ист двор сме со старите. И во право е феминката дека отидовме предалеку со разговориве. а за разводи не размислувам. ако си ти разведена, па можеби си збориш така, ајт позз
Abe dali ti mislis ili ne nema vrska so toa sto ke se desava vo idnina, jasno ti e i najmalku? Moze on ke si go smisli toa!!! Ajt pozz
не секогаш снаите и свекрвите се непријателки и едвај се поднесуваат јас имам пример кој го докажува спротивното... мојата баба и мојата стрина се снаа и свекрва но исто како да се мајка и ќерка значи толку многу се блиски се почитуваат си помагаат, минатата зима додека чичко ми работеше во друга држава на стрина ми и беше страв да спие со две деца на спратот па затоа баба ми се качуваше кај неа и сакајте верувајте сакајте не спијаа на исти кревет а мегу нив децата, баба ми прави јадење за нив ги гледа децата им помага за се, а бидејки стрина ми е невработена тие двете со баба ми си седаат по цел ден дома ги гледаат децата и буквално се како мајка и ќерка, значи многу снаи на свекрвите им викат мамо( јас сум протиив тоа многу бидејки една е мајка ) но стрина ми кога ќе каже мамо е толку милно и полно со љубов тоа е неверојатно... ептен им се погоди на нив двете, додека мајка ми и не е толку блиска со баба ми и не ја нарекува мамо и многу ретко зборуваат само двете
Интересен пример. Такви беа мајка ми и баба ми. Баба ми ќерките ги бркаше да не и идат дома кога ќе им се сака да не ја тревожат мајка ми со 2 деца. Инаку јас имам многу лошо искуство со свекрва. Јас и поверував дека ми мисли добро и ми е како мајка,мамо ја викав и се,за да кога тргнаа на лошо работите во бракот се што сум и кажала во доверба како на најблиска особа исплива на површина. Инаку ја имам проучено, она е академски граѓанин,со факултети итн.ама од селска фамилија потекнува и тоа од просто/лековерно семејство така да независно од нејзината едукација изразува глупо,празноверно,бабино деветинско однесување. Тоа е за неа мое мислење. Но јас толку не ги лоцирам проблемите во неа колку во нејзиното грешно воспитување на нејзините деца од кои едниот по некој си судбински или незнам ти какви околности ми е маж. Она го воспитала се да им кажува на мама/тато дали е тоа караница меѓу нас,дали финансиски проблем наш или здравствен се буквално за се ги известува и им дава отчет,а ако подзаборави они го распрашуваат и он дава детален извештај а за сметка на тоа добива финансиска и морална подршка од нив за негови потреби а ако се во прашање мои потреби око не им трепнува и секогаш го премислуваат. И покрај нејзиното лошо воспитување проблем лоцирам и во однесувањето на маж ми да го подржува тоа.Ама него му се слатки парите и помошта од мама/тато така да он е жртва на лошо воспитување и похота кон пари, но такви биле и неговите и се уште се во трка по пари,кон тоа им стрви душата. Така да какви родители такви деца во мојов случај е 100%вистина, за моја жалост/несреќа. Инаку многу штета ни учини свекрва ми,ама по некое време сватив дека кога не и обрнувам внимание и личниот живот си го водам по мое без многу да му се отварам/објаснувам на маж ми а он се пренесува на нив многу ми е помирна главата.
Lele bre zeni citam I vi se cudam.. Pa I maz mi da e slabak i da e mamino since i da se plasi od majka mu epa ja ne sum imam fala bogu usta ke kazam so mi smeta sto ne.. I ja imam svekrva vo zaednica ziveeme ama ja si pravam kako sto ja mislam i so deteto I so sve vo kukata normalno ona saka da se mesa ama ja ne dozvoluvam, a 90 posto od mazite se glupi mamini sinovi koi nemaat svoe JAS I bez mama do WC ne idat! Taka da ako ne si se postavite na vreme kako sto treba i kutite,nisto ni od mazot ni od vas.
Snaite i svekrvite vecen problem Jas sum 9 god vo brak imam 2 deca godina ipol bev razdelena so soprugot i kerkata ja rodiv kaj moite roditeli pa posle godina ipol pak se vrativ kaj mazot dolga i siroka prikazna nema kraj jas imam edna svekrva sto neznam kako da ja opisam kolku e taa sama bendisana samo taa sto ke kaze samo taa znae sve samo taa nikogas da se nema mir a usto poloso sto imam jatrva vo stranstvo paa taa demek zlatna se tresat na nejze i na sekoe idejne na leto zaedno so deverot mi pravea problemi ovie se 11 god zborvam i za predhodno sto bevme skoro 2 godini samo vo vrska jas nemam mir tolku sto se zlobni samo loso da pravat i nikako nemozam da se spasam ko senka mi se vo zivotov sega sum barem malce posmirena 6 godini ziveeme pod kirija zaedno so soprugot i decata no koga losoto ke ti vleze posle svee e gabe jas 2 godini se lecev od depresija no na kraj svativ deka ne vredit za edni nikakvi da si go unistuvam zdravjeto
Da imaat zenite finansijska mokj da si kupat samite mesto za ziveenje siguren sum deka nema da imaat do tolku problemi so svekrvite. Ustvari da se do tolku finansijski nezavisni kao nekoi zheni vo stranstvo nikogash nema ni da se odluchat da stapat vo brak. I od tuka ke gi eliminiraat problemite i kompleksnosta na zhivotot koi proizleguvaat od samoto ziveenje vo zaednica. Gi svakam potpolno za toa, single zivotot e presladok za da se rizikuva.
Зошто жените сами би си купувале? Некако ми е пологично партнерите кои сакаат да живеат заедно да си купат живеалиште заедно.
e zatoa nas ne ne biduva oti samo se navreduvame e zatoa nas ne ne biduva oti svoj leb jademe a tugo gajle bereme koj kolku plata zemal bre golemo cudo ne se pocituvame eden so drug nikakva pocit nemame zatoa e taka
Не му посветувајте внимание, овој некој воскреснат член е.....вчера се зачленил, а има 30 мислења (woоооw кога постигна) плус се понаша низ темите ко веќе да ги знае членовите...
A ti veruvas vo se sto ke procitas tuka? Malku trolovi ima,ako na forum ne moze da bidat toa sto sakaat kade na drugo mesto Nikoj ne bese navreden.Samo se dava realna slika deka so nasite primanja ne se kupuva taka lesno kuka/stan. Mozeme samo da sonuvame ..