Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Свекрвите и снаите – проблеми

Дискусија во 'Брак' започната од zdravkova, 1 декември 2009.

1. Glasna

Glasna Популарен член

Се зачлени на:
    24 мај 2012
    Пораки:
    1.047
    Допаѓања:
    2.180
    Jas pak pochituvam troduplo ,samo ako sum pochituvana (ova vazi za sekoja persona Ne samo za svekrva),a svekrva mi e posebna pricha ;)

На zalosna и joy1 им се допаѓа ова.
  2. NOVAVON

NOVAVON Истакнат член

Се зачлени на:
    11 септември 2016
    Пораки:
    313
    Допаѓања:
    441
    Се препознав уствари ја препознав мојана во твојава приказна;):D.

На Glasna му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Minnie 1

Minnie 1 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 декември 2014
    Пораки:
    2.373
    Допаѓања:
    27.411
    Odamna me nemalo na temava:wasntme:
    Legna malku sveki na brasno,zatoa. Posebna prica si e ona. Kuka samo kolku rabota ima kako ne moze da stigne se,a sama si go pika nosot sekade. Abe se zivo ja zanima i majstori i materijali i betoniranje i sl. Izvestaj mora da i dadat po sekoe doaganje doma. (Demek eve so sum vo sè se razbiram)
    Nego drugo,minatata nedela bese so mene patiki koga si kupiv i tolku se izraduvav si vikam edvaj cekam da gi oblecam. Vleguvanje vo slednata prodavnica,abe ne zema isti takvi da proba ?? Si vikam vo sebe uste da gi kupi pa super Partnerlook ke si imame. :drunk: Sto i da vidi kaj nekoj mora i ona da proba odma. Sreka vide deka ne se ja nejze i nejzini godini pa ne kupi. Pred nekoj den zborime nesto i vika :"E,pa ne bese odamna jas koga bev nevesta":rofl:(facepalm)
    Tesko go prifaka Faktor Deka staree,ama sreka nema da sme pod ist krov toa koga ke se slucuva.:whew::party:
    Inaku problemi si nemame,fala bogu malku se pribra:clap:

На Girl-Rabbit и ZAHRA им се допаѓа ова.
  4. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.742
    Допаѓања:
    145.178
    Добро де и јас имам исти сандали со свекрва ми.
    Она ги купи и за двете.
    И се допаднале.
    Па не е крај на светот.

На mirandaa, meckicka, mimiiiii и 6 други им се допаѓа ова.
  5. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Ја не би ги носела :)

На meckicka, Dzevelekova, tanja manja и 5 други им се допаѓа ова.
  6. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.742
    Допаѓања:
    145.178
    @kukla21 јас не гледам проблем.
    Ми се допаѓаат.
    И со мајка ми сме погодиле по нешто исто.

Со свекрва ми имаме супер однос.Нит се натпреваруваме, нит се јадеме една со друга.

На mirandaa, Rama, mimiiiii и 11 други им се допаѓа ова.
  7. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    не ради односот. Во принцип не ми иде да добијам исто што си купила за себе. И за мајка ми важи истото. Чим нејзе и одговара, значи не е за мене и обратно. Или јас ќе се правам возрасна или таа млада.

На tanja manja, CameliaMiller, mal.ecka и 6 други им се допаѓа ова.
  8. NOVAVON

NOVAVON Истакнат член

Се зачлени на:
    11 септември 2016
    Пораки:
    313
    Допаѓања:
    441
    Me iznasmeja za patikive. A mojava sto koga mi poklonuva mesto isto kupuva za nea i deka drugava jatrva e kecer pa nema broj za nea kupuva za sestra i,demek za 2te snai(t.e. sestrata na ednata sto e spinsterka) i taka i za sveceni fustani prai. A za nesreka porano rabotev vo ista firma so spinsterkava i se pogodi edna novogodisna proslava 2te da bideme iteo obleceni LAMPIONKI(facepalm). Aj spinsterkava e 10godini postara od mene se vari slicno da imamame ama svekrva mi moze baba da mi bide i ista kozna jakna ko mojata nosi. Koga izleguvame isto obleceni se,isti kostimi za kapenje imame. So mm i mene site na plaza zaedno, i oni stari [prvi idat na plaza jas ke dzirnam sto stavila drug kupac da oblecam i IDIOTKAVA nosi rezerva i namerno otkako ke go namokri staveniot se presoblekuva so takov jas ko sto nosam. Sekoj muebet i e koga bila mlada kolku bila ubav site ja zagleduvale ama togas nemala pari da si kupi a sega ima i kupuva za cela familija i namerno site isto da izgledame,da se oseka mlada pored nas. Znaci poklonuva za da moze isto da licime i da se oska malada taka da se pokloneto vo posledno vreme ili mi faka prasina u plakar ili odi kaj bratucetki na koi ima kazuvam/znaat sto e rabotava i so zadovolstvo si zemaat i nosta sto im odgovara. Kako stareat poiscukani stanuvaat. Do vcera mi dremese glumejki bolna. Oset nema koga ke se zasedne kaj sin i de,a ima kaj da zivee i maz ima ne e sama,ama sinko majkin i se ke izglumi da e do nego.:puke:. Sepak gledam sto pravi se ama ne ja smirglam i ne me faka nerven slom ko nekogas.;)

На Girl-Rabbit, ZAHRA и Minnie 1 им се допаѓа ова.
  9. MilaP

MilaP Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    53.146
    Kaj ti kupuva pa i idiotka ja vikas.
    E bravo ...
    Dokolku ne sakas ne moras da go noses toa sto ti go kupila,nikoj so sila ne moze da te oblece.

Mojata si se nosi vo sklad so godinite,isto i majka mi,povozrasni zeni se.
    I dvete sto i da mi kupile do sega mi bilo pogodeno imaat dobar vkus.

На eloves, meckicka, Rama и 15 други им се допаѓа ова.
  10. NOVAVON

NOVAVON Истакнат член

Се зачлени на:
    11 септември 2016
    Пораки:
    313
    Допаѓања:
    441
    Е ова сакав да го истакнам во подолгион преѓешен текст. Не го личи исто на млад и стара баба.Ама страост-грдост-сенилност-лошотилукство т.е. стара е и се и се може, свесна е дека е тоа така и злоупотребува. Ама ако нека тера не може вечно за моја среќа а на нејна жалост.8)

11. NOVAVON

NOVAVON Истакнат член

Се зачлени на:
    11 септември 2016
    Пораки:
    313
    Допаѓања:
    441
    Да со задоволство ја викам идиотка зошто нејзиното однесување кое не сакам да се/ве замарам да го опишувам оставило врз мене впечаток да ја нарекувам идиот од суштество. Ако прочите не носам повеќе што ми купува туку раздавам по роднини или седи во плакар. И пред да критикуваш прашај зошто ја нарекувам идиотка, зошто заслужила по многу критериуми, а верувам и таа нема некое преубаво мислење за мене. Т.е. ми има кажано што мисли и јас исто така ама заради слога и глума во јавност сме прилично фини снаа и свекрва. Нит се сакаме нит тоа чудо во овој мој живот ќе се случи. Тоа е мојата животна приказна со свеки. Мило ми е за тие што имаат добар однос со свекрви зошто реално и јас сум замислувала таков однос со свекрва гледајќи го односот на мојата мајка и баба но ете во мојот случај е тоа е што е. И ако некој купил не направил нешто чудовато. Мојава купува со задни намери. Па и најскапо или немора да е до цена нешто најпотребно да ми е веќе нерадо го примам ради реда и го давам/споделувам онаму каде што некој ќе му се радува на дареното многу повеќе од мене т.е. воопшто ќе се радува дека јас одмна со радост не примам било што од човек кој во мојот свет има значење= ИДИОТ.

Последна измена: 6 ноември 2016
    На meckicka му/ѝ се допаѓа ова.
  12. MilaP

MilaP Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    53.146
    Cim vi se takvi odnosite sto majka baras da odes so svekrva,svekor na odmor?
    Abe i najdobri odnosi da imam,nema sto so niv na odmor da odam .
    Osven ako imas maz galenice na mama...

На Rama, baby-star, CameliaMiller и 5 други им се допаѓа ова.
  13. NOVAVON

NOVAVON Истакнат член

Се зачлени на:
    11 септември 2016
    Пораки:
    313
    Допаѓања:
    441
    Ова второто е, ама и да им пререче му се лигават со муабети од типот не знаеме уште колку ќе поживееме да ти се радуваме синко на тебе и снаата. И синко толку му треба. Ок тоа е што е пишав јас да не ве замарам со глупости скувани од мојата свекрва. Муабетот ми беше не ја сакам, не ја нит почитувам, глумам, се смешкам, ја трпам ради реда, дека е мајка на маж ми, да не беше така такво нешто нит би познавала нит би му придавала значење во мојов живот.

На MilaP му/ѝ се допаѓа ова.
  14. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.982
    Допаѓања:
    59.651
    А зашто воопшто одете на одмори со нив,по продавници ако ви сметаат?
    Јас само еднаш имам отидено во продавница со мојата кога ме зема новчаник да ми купи за 8 март,на одмор не дај боже неможам да го замислам тоа,поубаво дома да си седам.
    Лани купив чизми и она исти такви купи па искочи дека неможела да ги носи ја стегале не мускулите и после ќерка и ги носеше исто така и една блуза.
    За роденден ми купи една маичка нејзин број XL а јас носам S ништо не и кажав,ќе се најде еден ден кога ќе ми треба поголемо да облечам.

На mal.ecka и kukla21 им се допаѓа ова.
  15. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.982
    Допаѓања:
    59.651
    Мила ги зимаат на одмор старите за децата да им ги чуваат а младите да шетаат.

На Rama и mal.ecka им се допаѓа ова.
  16. MilaP

MilaP Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    53.146
    Jas ne poznavam takvi monik ...
    Plus na odmor odam da bidam so sin mi i mm zaedno kako semejstvo.
    So svekrva mi imam preubav odnos,taa e edna dosta dobra zena ama pak ne bi odela zaedno so nea.Ni taa ne bi sakala da dojde,ke se oseka neubavo.
    Ama ete si objasna @NOVAVON zosto ode so svekrva i i svekor i,zaradi maminiot sin.
    Jas na tvoe mesto novavon ke si sedam doma a toj neka ode i neka se banja so mama i tato (poolparty)

На eloves, CameliaMiller, mal.ecka и 6 други им се допаѓа ова.
  17. NOVAVON

NOVAVON Истакнат член

Се зачлени на:
    11 септември 2016
    Пораки:
    313
    Допаѓања:
    441
    Да те прашам Моник ова одговараш во мое име зошто одам на одмор со старите на мм или за 99%од младите со деца што се одговараш зошто одат со стари на било кој партнер на одмор?

18. NOVAVON

NOVAVON Истакнат член

Се зачлени на:
    11 септември 2016
    Пораки:
    313
    Допаѓања:
    441
    Јас познавам, но јас не сум една од нив и никогаш не би била со мало дете и свекрва ми=бетар од мало дете што е.Тоа не ќе е одмор, уствари ќе е одмор од пеколот.:devil:. Уште на крај би ми рекла колку ми помогнала со децата(facepalm).

На meckicka му/ѝ се допаѓа ова.
  19. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.982
    Допаѓања:
    59.651
    Општо за малдите дека ги земаат старите на одмор ради децата бидејки познавам многу такви.
    10 дена мед и млеко ќе тече бидејки децата се згрижени а мама и тато ќе шетаат а дома очи ќе си извадат.

На Rama и joy1 им се допаѓа ова.
  20. NOVAVON

NOVAVON Истакнат член

Се зачлени на:
    11 септември 2016
    Пораки:
    313
    Допаѓања:
    441
    Генерално гледано да, во право си, затоа јас реков со деца и страиве сакале да ми ги чуваат децата или кинат нервите никогаш на одмор. Тоа е замор не одмор. Епа сега да се глуми за да се има интима тие 10дена додека старите се бебиситери, а останатите 355дена од год. очи не си гледаат или ако си видат си вадат. Има се има.