Na odmor zaedno cuvaj boze,ne fala,nikako. A za vo prodavnica se slucuva zaedno da otideme,sepak uste zaedno ziveeme.Golemo semejstvo sme,pa za kupuvanje obavezno odime dvete i se slucuva da pomineme niz prodavnici koga veke sme vo grad.
Пред некоја година,си купувам еден фустан.Ништо посебно,прав,памучен,едноставен,за секој ден.Свекрва ми ептен ми го бендиса.Ми даде пари да сум и купела ист.Ајде,во ред,не шетаме заедно,многу ми е гајле ако имаме ист.И до тука да беше,ќе си го носев фустанот,па и заедно ако се шетавме,како сестрички ќе си бевме. Арно ама,на јатрва ми роденден и било и многу и се свиѓал истиов фустан,па свекрва ми ми дава пари трет да купам .Замислете не,сите три во исти фустани,како стујардеси ќе бевме. И како се заврши приказната со фустанот? Веќе не го облеков,ама свекрва ми си го изнаноси. Што ако сакаат да се облекуваат како снаите?Тоа значи дека имаат модерни снаи.Не се нервирајте за глупости,не си ги расипувајте односите,многу поголеми работи има во животот.
требало твојот фустан да и го продадеш на јатрвата а ти да си купуш сосем друг нов и они двете нека бидат исто облечени а ти у сосем трет поубав фустан
Јас имам многу модерна свекрва и често сме оделе заедно на шопинг. Никогаш не сме се фатиле за исти парчиња ниту пак она изразила желба за истото...но можеби во иднина би купила некое парче, не знам. Постојат класични безвременски парчиња кои би можеле и двете да ги носиме. Во секој случај би било инцидентно и не би ми пречело. Обратна ситуација. Често сум и купувала арганово масло кое јас го користам, бадемово, кокосово, гел со слуз од полжави и сум и кажувала како да ги нанесува...и сл. Витамини или прашоци за шејкови на природна база кои со мм дома ги пиеме.
Со свеки носиме ист број. Од пуста желба за мода терање купува за некои прослави штикли на кои едвај стои и ташна или плик што одговараат со чевлите. Ги носи по еднаш и ми ги дава штиклите мене пошто носиме ист број и пликот на јатрва ми да не се налутела дека само мене нешто ми даваат. Викам фала и ги складирам, еднаш дури и износив едни, ми одговараа со еден фустан А за на одмор одење заедно, од земја нека се трати ако сака не одам, поарно дома ќе си седам, и покрај тоа што имаме коректен однос со неа не би одела на одмор.
mene ova stari-mladi vo odnos na oblekuvanje mi e mnogu zastareno sfakanje. eve so majka mi nosime gore-dolu ist tip na garderoba. nikogas ne sum pomislila deka ona saka da se pravi "pomlada" ili jas "postara". ednostavno ni lici i na dvete ona sto go nosime. jas planriam, zdravje-koga ke ostaram da nosam ista garderoba kako i sega.
Ако мајка ти носи скинати фармерки, мојата не можам ни да ја замислам во нив, не па она да купи. Се во свое време.
Никако не можам да го разберам делот во кој што можете да одвоите време да пишувате по форуми, наместо тоа време да го искористите и да и кажете на свекрвата дека едноставно не ви е пријатно да носите исти работи. Можеби свекрвата ако е ептен накриво насадена, ќе каже- во ред, а пак ќе продолжи по нејзино, ама којзнае, можеби и ќе успеете да ја разубедите. Мајка ми изгледа одлично за нејзините години и често носиме исти работи со неа. Пример класична бела кошула која е безвременска, црни панталони, џемперчиња и слично. И не е крај на светот. Некогаш знам да позајмам капут од неа, поелегантен и пак не е ништо трагично. Ниту пак би ми пречело доколку идната сверква има исти парчиња како мене. Секако немаме ист вкус со неа, но и да имавме пак нема да ми пречи. Кај многу големи семејства (читај свекор, свекрва, син, снаа, па често и девер, јатрва) има многу поголеми проблеми, нетрпение, многу генерации и карактери на мала квадратура, ама ете снаите се фаќаат за ситници. Свекрвата рекла оти садовите не се добро измиени или купила ист фустан. Сепак, разговорот е средство за комуникација меѓу луѓето - пробајте некогаш пали.
ne se slozuvam so ova, sto ne znaci deka e pogresno. spored mene sekoj treba da se oblekuva taka kako sto se cuvstvuva. moja glavna inspiracija se ovie dami, ako imas vreme, izgledaj gi...
Секој со своите убедувања. Секое доба од животот си има свое. Кога е за мини, кога за над колена, под колена итн. Некои работи се класика и секого го личат. Сепак, некои работи се наменети за одредена генетација во одредено време. Како скинатите фармерки.
ова е твое мислење...јас моето го пишав погоре. и двете ќе си ги задржиме мислењата, нормално. али добро е што ги споделивме
Te molam Gospode zadzi mi go umot na stari godini,ne dozvoluvaj da se brukam i da gi stramam decata Sekoja obleka i sminka ne e za site generacii. Majka mi so 50+ so minic,iskinati farmerki pa i tesni ne mozam,ne ni sakam da ja zamislam.
Мила ќе го рабереш прејасно делот кога ќе се начекуваш по нов.годишни прослави,свадби,домашни седнки,шетања,начекувања на прошетки со членови од фамилија исто или слични алишта поклонети и облечени истовремно од свеква,сестра на јатрва, внуци нејзини од браќа/сестри, тетките исто облечени со тебе, исти маички со чипки-мипки, а убаво и неубаво прво културно во втор случај со викање си и рекла дека не го личи прво ти и она со 30години разлика исто да се носите,а башка мајмун од тебе што прави на прослави кога ќе се начекате сосем различни 2 ради-реда роднински сврзани особи исто облечени. Инаку да ситница е и сега баш ми е гајле за се,ама на почеток не ми било сеедно. Плус по овие ситници од страна на свеки произлегле крупници да не сакам да ја смислам па дури и цела колекција на Викторија сикрет нека поклонува(нели поклон што не се гледа) ништо нема да ми смени,ќе раздадам зошто ми се врти/гади на се што е од неа.
De bre, so me napravi i mene i majka mi - skrenati od umot? Ako ne se slagas, napisi taka, ne mora da vregjash, taka?