Свекрвите и снаите – проблеми

Дискусија во 'Брак' започната од zdravkova, 1 декември 2009.

1. MilaP

MilaP Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    53.148
    Ne te navrediv nikade.
    Si kazav mislenje za mene kako jas ne bi sakala da se oblecam vo povozrasni godini .
    Mene licno ovie stari babi mi izgledaat smesno.
    Nekoj kombinacii se vo red po poveketo ne. (kolku sto go poglednav videoto)
    Ti i koj i da saka drug moze da se oblekuva kako sto misle deka mu stoe i se cuvstvuva dobro vo oblekata sto ja nosi.
    Sekoj si ima pravo da dade komentar i dokolku e razlicen ne znaci deka e navreda.

На eloves, CameliaMiller, Sesil и 5 други им се допаѓа ова.
  2. izmislena

izmislena Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2014
    Пораки:
    1.657
    Допаѓања:
    2.327
    Taka e. Mene pak ovie "babi" mi se svetla tocka u svetov. ^_^

3. evangelina.ina

evangelina.ina Популарен член

Се зачлени на:
    29 ноември 2010
    Пораки:
    512
    Допаѓања:
    19.420
    Облека никогаш не ми купила ех свекрвата но, никогаш не ми ни направила проблем што и како носам (на времето ми имаше сошиено сукњички-здолништа така пократки и ќеф и беше што ги носев, инаку не носам сукњи:D).
    Со мајка ми не сум делела облека бидејќи е повисока од мене и покласично се облекува според годините и работното место..
    Друг ми беше муабетот..
    Вчера излезена бев со помалиот син на кафе (14 год).Си застана муабет да си направи со другарките и иди се смее и ми вели: Мам, другарките одма ми се нафрлија со шооо бе со постари почна да шеташ?!? А јас им велам мајка ми е;)..Значи имам 43 год.и си носев црна кратка јакна, кафени чизмички и блуза, тесни фармерки..И да сеуште носам скинати фармерки :inlove:Ми стојат, раб.место ми дозволува и убаво се чувствувам плус дефинитивно изгледам како 30 +:D потврдено најпресно од тинејџерките;)

На Rama, mssuniquee, NOVAVON и 15 други им се допаѓа ова.
  4. izmislena

izmislena Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2014
    Пораки:
    1.657
    Допаѓања:
    2.327
    Taka da si prodolzis mila :) :*

На mimiiiii и evangelina.ina им се допаѓа ова.
  5. SuperGirl24

SuperGirl24 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 март 2012
    Пораки:
    2.475
    Допаѓања:
    48.840
    Со мајка ми никогаш не сум делела облека пред се зошто е многу постара од мене а покрај тоа има многу поинаква градба од мојата. Евентуално може накит некој или чанта некоја но облека не. Нејзината девиза секогаш била дека кога ќе шетаме една покрај друга треба да се знае која е мајка а која керка, не да биде со закаснет пубертет и да е бетер од мене. Жената има елегантен стил најчесто во суќни и штикли, патики и фармерки во живот нема облечено можеби евентуално за прошетка до парк и сл. Јас од друга страна носам се и спротско и елегантно али никогаш исто со нејзе па да излгедаме ко јајце на јајце да сме. Нормално она делумно ми го има изградено чувството за мода и за тоа која облека е соодветна за даден настан или место. Лично не можам да ја замислам у искинати фармерки или миниќ или деколте. Особено обрнувала внимание на родителски кај мене кога идела никогаш не сакала да ме посрами со изгледот ниту па сама себе да посрами. Скогаш ми велела дека секој период од живот е убав и си носи свои модни избори кои што со текот на годините треба а се надминат . Другарките често ми викаат дека изгледа многу младолико иако ете не носи миниќи и скинати фамерки, така да облеката не е пресудна за тоа дали некоја жена ке изгледа младо или старо. Евентуално можеби за тоа дали ке изгледа како дама или како дворски шут со избор на аутфит кој му одговара на тинејџер а не а возасна жена.

На Manchy, Rose96, joy1 и 7 други им се допаѓа ова.
  6. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.825
    Допаѓања:
    163.197
    Jaс мислам да си отвориме тема - Облеката според годините.
    Каква сака нека си е мајката или свекрвата, некоја облека не е прикладна и крај.
    Па и во Сексот и градот (баш вчера нели го имаше) Саманта доби таков коментар.
    Се знае што е вкус и невкус.
    Извинете ама бојфренд искинати фармерки на почеток од 60ти години големо - НОУ НОУ.
    Како сака нека е згодна БАБАТА, НЕ ОДИ. Крај и нешто и фали. Сериозно и фали.
    Се си мислам дека со годините си оди мудроста, а на 50-60 години да ти е мода прироитет у животот, брате некаде си згрешил.
    Ама да се присетиме дека има една категорија мајки и ќерки кои си парираат увек и сите имаат едно мислење, знаете какво за нив. Епа тие... и крај. Некој треба да им каже дека не изгледа убаво, далеку од дамски и културно.
    Па Ана Винтур е жена у години и се облака складно, ако врска немаш од мода угледај се на модните икони, не биди цреп.
    Со таквата облека уште толку годините доаѓаат до израз и преминуваат во друга сфера - кај хаос од надвор, па знаеш и дека е хаос од внатре, не може да се помири дека годинките сериозно ја газат.

Ова ми е како онаа Снеки што ја гледам на фешин викенд. Искубана и далеку од реалноста што изгледа добро на неа, ужас. Никаков стил, никаква префинетост, рафинираност.

На tanja manja, ЈеленаЏиш, joy1 и 12 други им се допаѓа ова.
  7. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.829
    Допаѓања:
    274.977
    Ако сакаш да ми преведеш.

На eloves, Emy867, rose60 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    кечер, претпоставувам се мисли на оние борачите. Синоним мека е здепаста, дебела...

На rose60 и Nausicaa им се допаѓа ова.
  9. real-man

real-man Истакнат член

Се зачлени на:
    28 септември 2015
    Пораки:
    61
    Допаѓања:
    440
    кАКО ТИ Е МИЛО НА ДУШИЧКАТА ТАКА ДА СИ ПРАВИШ

На rose60 и evangelina.ina им се допаѓа ова.
  10. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.789
    Допаѓања:
    323.755
    (y)(y)(y)(y)

На rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, Lilit и CameliaMiller им се допаѓа ова.
  11. NOVAVON

NOVAVON Истакнат член

Се зачлени на:
    11 септември 2016
    Пораки:
    313
    Допаѓања:
    441
    Офф-топик ама да не се изразив во духот на литературниов ни јазик, за кечер веќе кукла објасни а за спинстеркава=стара мома,во одминати години ,не мажена,нит со амбиција да се мажи,туку да си живаее со своите како дете на мама/тато додека се живи.

12. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.829
    Допаѓања:
    274.977
    Тогаш јас не можам да се согласам со тебе.
    1. Дебелите луѓе не се помалку луѓе од тебе или било кој друг. Исто и тие со кривите носеви и големите чела, дебели прсти или големи гуши. Не е задолжително сите да ги сакаш, но ако веќе некого не сакаш и сакаш со нас да споделиш зошто е тоа така, подолно од исмејување со физички изглед нема.
    2. Нема ништо погрешно во немањето амбиција за мажење. Трагично е кога тоа ти е единствена или најважна амбиција.

На eloves, Emy867, Rama и 13 други им се допаѓа ова.
  13. NOVAVON

NOVAVON Истакнат член

Се зачлени на:
    11 септември 2016
    Пораки:
    313
    Допаѓања:
    441
    Значи ти уопште не си ме разбрала. Кечер спомнав за да доловам дека е огромна и од тие причини дека не ја собира ништо свекрва ми ја дарува сеста и,која ми е одвратна од аспект што од што нема никаква амбиција и став во животот нема нит став да се постави и да рече не благодарам.
    А лично мене ти да ми судиш или било кој на форумов нема право. Прво нит ти си совршена,а најтрагично е што воопшто не разбра во кој контекс пишав. Инаку не дека се бранам, јас нема ништо против дебели,немажени,ниски,разведени,келави тин. Сте приметиле ли и колку келавите мажи сами маваат смешка за келавоста на нивна сметка? А ако ти сакаш мене да ме исмеваш како плитка особа на која единствена амбиција и била да се омажи, тогаш прашај се себе си дали си ТИ таа која поргешно разбира и плус осудува, иако најискрено ич не ми значи како си ме разбрала и како ме доживуваш,твое право е тоа.

14. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.825
    Допаѓања:
    163.197
    Ако на 27 носам бојфренд џинс и бојфрендот ми е тука некаде со годините, замислете на 60 години какви бојфренд панталони треба да носи бабата.
    Ако дечко ти/маж ти пие чај за простата и едвај додржува до тоалет и панталоните више ги намкнува до папок и опашува колан, размисли дали ти си за неговите бојфренд, хасбнт џинс или пентс. Не? Епа не си ни за бојфренд џинс што се носат на 20, 30, нека се и 40 години (зборам цели декади). Стара си, ок? Ко што над 50 е вулгарно да носиш миниќ педа и пол над колено. Има друг начин на истакнување на младоста, не е ова Холивуд.
    Пријатно.

На Antebellum, Dzevelekova, tanja manja и 9 други им се допаѓа ова.
  15. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.154
    Допаѓања:
    221.746
    Штета..
    Твојата огорченост е жална, да не речам површна си и окрутна па макар кој год и на каков начин да ти згрешил до толку не мораш да се служиш со вакви погрдни зборови и сељачизми кои всушност многу зборуваат за тебе и твојот карактер.
    Ако не ја поднесуваш свекрвати океј е, но, не доаѓај бре овде да се празниш на празен лист хартија, што аир од тоа?!
    Што аир од докажување и зборување до степен на запењета уста за свекрвата?!
    Голема горчина во тебе..
    Но да знаеш, се додека си таква и така гледаш на работите најголем дел од вината пред се ќе е твоја.
    Пробај да се опуштиш малку и да ги погледнеш работите од друг агол бидејки со ваква горчина во себе ти се загорчуваш и си створаш лош живот а не свекрвата твоја.
    Рилекс и малку подобра мисла за подобар и попозитвен живот.

На rose60, CameliaMiller и referentka им се допаѓа ова.
  16. NOVAVON

NOVAVON Истакнат член

Се зачлени на:
    11 септември 2016
    Пораки:
    313
    Допаѓања:
    441
    Рилекс донт вори кој за што сака нек си збори(пише):D.
    П.С.Благодарам што се изморивте правејќи ми психолошки профил преку што сум пишала за свеквами. И најдобронамерен совет ако ви боде очи мојот сељанчизам жал ми е. Инаку не се правдам ама читајте темелно,не бидете површни од претходни нечиј коментари да судите и влечете заклучоци за некој, да се вратам на гавното јас веќе пишав несакам да ве замарам со ѓаволштините на свекрвами и начинот на кој ја ословував и мислам за неа е најмалку што таа заслужува. И на крај во еден пост веќе и пишав дека воопшто не и се замарам се ми е на смеа/шала да дури ја исмевам за да сфати каде и е местото на неа во мојот живот(и фала богу не е досенилена разбира) бидејќи е проста исто ко што на некој јас Ви делувам. ШТА ЧЕШ живот је некад сив некад жут....

Последна измена: 8 ноември 2016
  17. evangelina.ina

evangelina.ina Популарен член

Се зачлени на:
    29 ноември 2010
    Пораки:
    512
    Допаѓања:
    19.420
    @Lilit и @SuperGirl24 не сум сигурна па морав да ве тагнам, мислам дека моментот со скинатите фармерки се однесува на мојот пост па да се објаснам: Носам скинати фармерки (тоа се подразбира мали каменовани делчиња од фармерката со мали отворчиња,не распарчени екстра дупки..)..Сосема убава комбинација за со старки или со штикличка..Ништо нападно,ништо вулгарно..Освен што ете годините 43 одскокнуваат од шаблонот "дама"..Меѓутоа таму каде што јас живеам/работам/се движам тоа е сосем нормален и прифатен аутфит а се движам меѓу културни луѓе..Во спротивно би се чувствувала непријатно бидејќи не сакам да бидам во центар на внимание а сакам да се осеќам удобно во сопствената кожа и секако дека си се носам согласно со годините и можностите што ми ги дава телото:).

На eloves, mal.ecka, Rama и 8 други им се допаѓа ова.
  18. NOVAVON

NOVAVON Истакнат член

Се зачлени на:
    11 септември 2016
    Пораки:
    313
    Допаѓања:
    441
    Абе што се правдаш. Јас одма те сфатив иако ме опишаа некој си тука ко површна. Ај да не одам офф-топик. Ако ти личи и си среќна ок е. Муабетов почна меѓу мене и Мини мислам за потсмевање како свеквтите ни се облекуваат исто ко нас,не емитираат дали во избор на патики или останато што не го личи.
    И дај оладете малце,модерни баби:puke:, да баби што пред да умрат саккат со сила уште еднаш да се осеќаат како млади невести, се пикаат во браковите на синовите, ги иритираат вистинските помлади невести дека ете им се може,привилегии на староста. Еве на свекрва ми ако не и се тинтра газот од синко намерно изглумува болест и доаѓа кај нас да седи недела,две,три...свекорот додека не пукне и ја викне назад.

На Rama му/ѝ се допаѓа ова.
  19. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    И јас. Ти не си свекрва. дур станеш и тебе нема да те личат. Ај на 53, 63 шетај со скинати фармерки?! Не иде.

На mal.ecka, evangelina.ina, CameliaMiller и 2 други им се допаѓа ова.
  20. Ordinary

Ordinary Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    2.909
    Допаѓања:
    81.530
    А хот пенс на 62?
    Слаба си,во ред,ама еееј 62 имаш
    Да,да познавам таква
    Додуша сменети се улогите мајка-ќерка во случајов,ама тоа е
    И внуците Б од баба не смеат да изустат
    мајче ја викаат

На Rama, MilaP, Bozica1980 и 1 друга личност им се допаѓа ова.