Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Свекрвите и снаите – проблеми

Дискусија во 'Брак' започната од zdravkova, 1 декември 2009.

1. darcy

darcy Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2011
    Пораки:
    2.177
    Допаѓања:
    5.896
    По кое правило детето треба да се чува кај што живее? Нема право на глас таа што го чува?
    За бабата малата принцеза и чудовиштето се исто, двете се внуки и исто драги. А бебето кога спие може мајката да стави и клуч на врата. Повеќето тука изразија разбирање за ситуацијата, па и совет, ама целта изгледа не беше тоа, туку да се добие сожалување и напад врз јатрвата, свекрвата и внуката.

На bittersweet, Rama, Nausicaa и 2 други им се допаѓа ова.
  2. ilyan

ilyan Популарен член

Се зачлени на:
    6 април 2015
    Пораки:
    1.865
    Допаѓања:
    19.428
    Nevospitani deca po novo se temperamentni, taka se vadat nivnite roditeli.
    Covek vo afekt se ke kaze ne dete sveti dete neka e.
    Od strana gledano lesno, a da osetis na svoj grb e drugo.
    Veruvam deka pola od onie sto ja napadnaa zenava, da imaat takvo dete sekoj den doma ima perduvi da letaat daj ne delete moral!
    Toj sto nema eden den ziveeno vo tie uslovi nema pojma kako e, sigurno zenava ne go mrzi deteto, no preku glava i e dojdeno i ne moze da se iskontrolira!
    Ja da polnam frizider drug da krka na gotovo malo morgen.
    Da mi trgnat dete kao kukla ne bi dozvolila cie i da e toa dete!
    Roditelot treba da si go pribere i vospita deteto, kakva e taa majka sto nesaka da pomine 5 min so deteto...
    Jas nemozam da izdrzam bez malava i zatoa ne gi sfakam takvite roditeli, frli deteto so babi, dedovci, strini i cickovci i ceslaj ja cel den sama doma, posle ucitelkite i vospituvackite im se krivi zosto imaat nekulturni i bezobrazni deca! I kaj pisuva deka babata mora da gi cuva vnucinjata?

Последна измена: 11 ноември 2016
    На CameliaMiller, Barbie20, Manchy и 21 други им се допаѓа ова.
  3. Dzevelekova

Dzevelekova Популарен член

Се зачлени на:
    19 март 2016
    Пораки:
    343
    Допаѓања:
    1.325
    Баш, се на место...

На Barbie20, Girl-Rabbit, rose60 и 2 други им се допаѓа ова.
  4. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.864
    Допаѓања:
    13.498
    Еве баш ќе кажам пример за невоспитани деца. Од на маж ми страната едни роднини доаѓаат со две помали деца кај нас на гости. Абе ршум ми прават дома. Шлапаат по огледала., завесите ми ги прљаат и ги тегнат и гарнитурата исто. Абе кога ќе си отидат мене наредниот ден ми поминува во чистење зад нив. А мајката си седи, не им вика ништо. И сега извинете деца се да, ама да ми растураат куќа не. Затоа ги одбегнувам. Не може дома да ти е чисто а по други куќи руши се што се вика. Еве и јас ќе кажам дека се баш како чудовишта. Тоа е одраз на воспитувањени култура. Дури и тие деца ми се неподносливи некогаш.

На CameliaMiller, Barbie20, Abril и 6 други им се допаѓа ова.
  5. Dzevelekova

Се зачлени на:
    19 март 2016
    Пораки:
    343
    Допаѓања:
    1.325
    Е секој ден иста песна пејам, дете е да сака се да прави сма јас сум таа што треба на МОЕТО дете да ставам граница кафе треба и каде не треба да фаќа..и никој на никој не е должен да го трпи!! Да не помислам колешка да си викнам на кафе дома куќата е обрната, гости ако ти дојдат она на масата си вечњра и си плука во чиниите и ни мајка ни баба збор да не се каже еееј.. Пези невидени!

6. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.864
    Допаѓања:
    13.498
    Па така го воспитале. Какви родители такви деца.

На Barbie20 и Dzevelekova им се допаѓа ова.
  7. Dzevelekova

Се зачлени на:
    19 март 2016
    Пораки:
    343
    Допаѓања:
    1.325
    Многу жени кои заслужуваат да видат мајки ја немаат можноста, а многу жени кои имаат улога на мајка не заслужиле деца! Роди го и дај го на дриг да му бере гајле, лесно било бе.. Само не збам зошто јас не можам ќерка ми пола саат да си ја оставам сама а да не мислам на неа.. Веројатно јас сум фалична мајка, што се грижам за СОПСТВЕНОТО дете..

8. iloveyou29

iloveyou29 Queen of beauty

Се зачлени на:
    14 мај 2012
    Пораки:
    5.857
    Допаѓања:
    32.456
    Никој не е должен да трпи нечие дете по цел ден. Мајката е таа што треба да си го прибере и да си го воспита детето, а не да го остава кај стигне. Детето само од себе нема да се научи на култура и манири.

На CameliaMiller, Barbie20, Lolipop23 и 5 други им се допаѓа ова.
  9. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.864
    Допаѓања:
    13.498
    Абе светициве погоре одма ти кажуваат каква си. Гледај си за детето твое и не се замарај со внука од јатрва и со јатрва. Кој не те почитува ни ти не го почитувај ни фермај. Јас кога ја викав јатрва ми на кафе се она не можеше а сега кога ја одбегнувам сум лоша. Ма не и се замарам

На Dzevelekova му/ѝ се допаѓа ова.
  10. ilyan

ilyan Популарен член

Се зачлени на:
    6 април 2015
    Пораки:
    1.865
    Допаѓања:
    19.428
    Jas na moeto dete ne dozvoluvam rsum da pravi doma, da krsi lupa ili rastura ne pa tugjo sekoj den ke mi unistuva pokuknina.
    Deteto ne e vinovno, vinoven e roditelot sto dozvolil da stane takvo.
    Dete sto e vospituvano od mali noze i sto e raboteno so nego ne moze da e takvo "temperamentno".
    Deteto e tibula rasa, kako ke go ispises takvo ke stane.
    Decata se odraz na roditelite!

На CameliaMiller, Barbie20, Girl-Rabbit и 7 други им се допаѓа ова.
  11. Olimpija17

Olimpija17 Активен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2016
    Пораки:
    47
    Допаѓања:
    108
    Не сакам никого тука да нападнам , али не може секој ден по 9 часа, туго дете друг да гледа . Значи децата се најмило нешто на светот , али мајка си е мајка , а не само да се роди дете и бапни го на бабата .Нема јатрвата престава дека е таа мајка? Ако е мајка не треба по цел ден да го остава детето на други , и ке им носи бар таму јадење !
    И секако кога ке се купи нешто за јадење морат да се подели и со другите , па сега во случајов испага дека јатрвата на јатрвата и го рани , и го трпи , и го чува нејзиното дете . Па јас си велам таа јатрвата има осет ?
    Детето цело време други и го чуваат , и го ранат и што мајка е оваа? Детето не ми чудно што е хиперактивно , бидејки расти без мајчина љубов .
    На феминката ја подржавам да разговара со сите таму , и да се најде под итно решение , не можи некој да трпи и да биде лоша , а другата што мува не ја лази да биде добра.

На Barbie20, Girl-Rabbit, Offspring и 6 други им се допаѓа ова.
  12. darcy

darcy Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2011
    Пораки:
    2.177
    Допаѓања:
    5.896
    Без да навлегувам во тоа каква е мајката, нели беше пишано дека таа работи до 17 часот? Детето го гледа бабата, не јатрвата во тоа време.

На rose60 и joy1 им се допаѓа ова.
  13. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.864
    Допаѓања:
    13.498
    аха, и да е така, зошто таа не си остава пари и јадење за детето. не може сега моето дете да ми го чува свекрвата, а јас ништо да не и оставам. а нели има мало бебе од 5 месеци таму. не може бабата да се качи на спратот да го причува таму додека спие бебето. значи, не си се нашла во таква ситуација и затоа не сфаќаш очигледно за што станува збор

На CameliaMiller, Barbie20, Olimpija17 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. ilyan

ilyan Популарен член

Се зачлени на:
    6 април 2015
    Пораки:
    1.865
    Допаѓања:
    19.428
    A ne e greotka i drugovo bebe da ne moze mirno da spie, na taze porodena majka ne li i treba mir dodeka se adaptiraat so bebeto?
    Celo vreme gi trpi, epa ke si stavi kraj!
    Ne moze da se stvori mir i koga spie maloto? Tolkav problem e toa?

На CameliaMiller, Barbie20, evangelina.ina и 2 други им се допаѓа ова.
  15. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.805
    Допаѓања:
    325.368
    Mene ne mi e jasen momentot :Ja trpev bidejki mislev ke mi bide od korist ke mi GI cuva decata.Tuka I lezi mislam del od problemot.Edno si ocekuvala drugo si docekala

На Antebellum, SV1911, stefanija70 и 8 други им се допаѓа ова.
  16. Dzevelekova

Се зачлени на:
    19 март 2016
    Пораки:
    343
    Допаѓања:
    1.325
    Да работи од 9-17h, ама внуката станува кај 06:00 часот и автоматски доле ја симнува, за таа на раат да си пие кафе и да се спрема..

На rose60 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Glasna

Glasna Популарен член

Се зачлени на:
    24 мај 2012
    Пораки:
    1.047
    Допаѓања:
    2.180
    So nerazbrani luge ushte kluch na vrata da Im stavi e tek togas ke pochne veselo po doma da im bide :worried:..I onaka domashnite ja tretiraat snaava(so bebeto)Ko poslednoto dupche od sviraloto:emo:..

На Barbie20, Girl-Rabbit, Dzevelekova и 2 други им се допаѓа ова.
  18. irena.1

irena.1 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 ноември 2012
    Пораки:
    4.361
    Допаѓања:
    21.348
    Јас носам дете на чување кај баба секој ден. Секој ден пакувам една торба алишта, една торба храна со се што треба да јаде тој ден доручек, ручек, ужинка, овишје, бисквитки, шишенце буквално се. Патем баба и дедо живеат сами. И не е проблем кај нив, се што има ќе дадат. Ама од каде да знам тој ден или месец каква е ситуација. Јас сакам дете секој ден овошје да внесува, може они ете не јадат многу и не купиле. Или баш тој ден бабата немала време ручек да спреми. Не сакам дете вода од чешма да пие. Поентата ми знам што сум спремила и што ќе јаде детето, а ако му дадат нешто плус или сменат не е проблем.
    Од друга страна мојата сестра го доживеа тоа да полни фрижидер и кога ќе дојде од работа фрижидерот опериран. Ќе речеш едно дете колку може да изеда, тоа е во ред. Но дете, едно ќе му отворат, не сакала. Остај тоа, отвори друго. Дете ко дете ѕирнала трето, мораш да му дадеш. Па дошла и золвата да ја земе, па ај и она чепнала, па седнале јаделе. Нормално нели гладна после работа. И ти си доаѓаш дома, мислиш имаш, а немаш. И тоа да се случи инцидентно не е проблем, ама секојднево тогаш будала те прават.
    Затоа најубаво башка, ни да ми чепкаат, ни да чепкам.

На CameliaMiller, slobodka, Barbie20 и 22 други им се допаѓа ова.
  19. Dzevelekova

Се зачлени на:
    19 март 2016
    Пораки:
    343
    Допаѓања:
    1.325
    @irena.1 ти се поклонувам мајче..:bow:

На Sunshine_1979 и irena.1 им се допаѓа ова.
  20. Dzevelekova

Се зачлени на:
    19 март 2016
    Пораки:
    343
    Допаѓања:
    1.325
    И моето дете не ли е дете, нели треба да се има почит кон него тоа дојдело на свет тука ајдеее лудница луп, туп, виќање, трескање и никој воопшто да не се замара оти има бебе еееј бебе.. Значи за големата внука треба да имаме развирање и почит дете е, а обва па најдено е од патот донесено е тука кој го ферма.. И @vitamina не не ми е срам, нема да се засрамам мајката која го прави такво нека се срами,ама ете она па уопште не се срами ако има таа 5 деца јас ли сум таа што треба да се грижи за сите нив, ако си створил грижи се за тоа дете..ти си го створил.

На CameliaMiller, Barbie20, rose60 и 3 други им се допаѓа ова.