Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Свекрвите и снаите – проблеми

Дискусија во 'Брак' започната од zdravkova, 1 декември 2009.

1. mimiiiii

mimiiiii Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2012
    Пораки:
    2.892
    Допаѓања:
    11.288
    Еве ја не мислам дека сте во право, поради тоа што си ја гледате вашата страна само.
    Старите ќе ви го отстапат нивниот дом за да ви биде комотно, вие и доградувате простор за нив, сега за сега живеете заедно, едната снаа работа и ако сака да си ја чува внуката бабата во нејзиниот дом не гледам ништо лошо. Децата кај бабите бесенеат тоа е факт.
    Сето ова набргу ќе се реши, старите ќе се преселат и детето таму ќе го чува и никој од вас нема да има нервози. Моја препорака ти е да не се замеруваш ни со јатрва ни со свекрва, сето ова да му пренесеш на сопругот па тој да го реши дур не се преселите.
    Мислам темата ја претворивте во тоа која поголема мајка е, и чие дете подобро е воспитано.:|

На darcy, referentka, An-na и 5 други им се допаѓа ова.
  2. ilyan

ilyan Популарен член

Се зачлени на:
    6 април 2015
    Пораки:
    1.865
    Допаѓања:
    19.428
    Besneat da, no ako babite ziveat sami. Vo kukjata ima uste edno bebe na koe mu treba mir.
    Zosto da sobira jadovi za drugi dodeka se resi problemot?
    I da, mazot trebal do sega da go resi toj problem, trebal da obezbedi mir za bebeto.
    Zosto Dzevelekova da se sekira dali ke i se naljutat? Sto ne stavat prst na celo svekrvata jatrva i ?
    Zosto jatrva i ne ceka da se dogradat sobite, da se trgne svekrvata tamu pa tek togas da moze da pravi sto saka?

На CameliaMiller, Barbie20, meckicka и 5 други им се допаѓа ова.
  3. Olimpija17

Olimpija17 Активен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2016
    Пораки:
    47
    Допаѓања:
    108
    секој ке ти одговори како што нив им одговара , нема правда во вакви случаеви

На Dzevelekova му/ѝ се допаѓа ова.
  4. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    15.386
    Допаѓања:
    171.609
    од која страна да се поставиш и да погледнеш ке видиш дека и двете страни се ДО НЕКАДЕ во право
    и јатрвара е во право и оваа другата снаа е во право
    Лошото е што тука нема златна средина да се испоштуват двете страни една со друга
    Да се попуште некогаш и јатрвата и снаата да прават компромис
    пр кога спие бебенцето нека се качи свекрвата горе со внуката тој саат два таман и снаата ке си се одмори тој период и за ите ке биде убаво
    Значи треба да се има волја од двете срани за да нема замерки инале само кавги ке има а за кавги е најлесно скарај се и крај

На Girl-Rabbit, mimiiiii, evangelina.ina и 8 други им се допаѓа ова.
  5. Stories

Stories Популарен член

Се зачлени на:
    19 февруари 2015
    Пораки:
    167
    Допаѓања:
    1.514
    Проблемов може да го реши маж ти и само маж ти.Бар по мое.По тоа како ти изреагирала свекрвата и ти рекла размисли за однесувањево,ти и да зборуваш со нејзе таа пак тебе крива ќе те најде.И не само да им речи ај потивко,не викајте,туку да седни насамо на муабет.Со убо,да им дај до знаење колку ви сметаат,дека не може повеќе така,бебето е нервозно,па и за фрижидерот,да ве сфатат малку сериозно,да најдат некое решение добро за сите.
    А инаку за тоа како си издржала досега не знам,нервоза ме фати од пишуваново твое,можам да замислам како ти е.Се сложувам дека внучето е такво од недостаток на мајчино,па и друго внимание.Сфаќам дека си развила одбивност кон внуката и сфаќам зошто,ама ај пробај бар ти, обрни и малку внимание на внуката,може ќе смени нешто.Чисто ради твој мир,поубаво ќе се чувствуваш.

На CameliaMiller, Barbie20, Dzevelekova и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. Dzevelekova

Dzevelekova Популарен член

Се зачлени на:
    19 март 2016
    Пораки:
    343
    Допаѓања:
    1.325
    За мир во куќата издржувам. Од внатре се јадам, се нервирам, ама тоа е, се викам ајде ќе се средиме нема да биде после исто. Внуката со мене е многу мирна не прави проблеми ама насамо со мене кога ќе ја остават да ја причувам ме слуша многу, ама штом се баба и мама тука не слуша никој, што си наумила си прави ако нешто и кажеме немој, не така, не тоа буквално се треска од земја, плаче, вика, урла, фрла и не можат да ја контролираат.. Нервозно е многу да, се исушив ништо немам на мене, здравјето ми е голема катастрофа.. Ама ајде викам уште сега, уште утре, и се си продолжувам да ги трпам.. Ама се надевам ќе средиме веќе..

На Barbie20, Stories и Girl-Rabbit им се допаѓа ова.
  7. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.488
    Допаѓања:
    97.003
    Нас не чуваше на мајка ми мајка а не свекрва, па пак не смеевме да дивееме како сакаме, ем немаше ни бебе во куќа, ни новодојдена личност.
    Џевелекова, маж ти да си реши проблемот, нема што да го штедиш. Најдобро е да разговара со брат му, а потоа како знаат и умеат понатаму нека си ја редат за внуката и нејзиното одгледување.

На CameliaMiller, Barbie20, evangelina.ina и 2 други им се допаѓа ова.
  8. Dzevelekova

Се зачлени на:
    19 март 2016
    Пораки:
    343
    Допаѓања:
    1.325
    Е свекрва ми знаеш што и вика на внука и, еее баба никој не ти дозволува така, кај другата баба кога те носиме играчките само кај што е дозволено ти ги даваат да си играш, а ако не си мирна ти ги собираат одма..ама тука еве ти распашој јас се ти дозволувам, сите сме внуци на баби, дедовци повеќето од нас се израснати од баба и дедо како и јас, ама кога ќе дојдеа гости здраво ќе направевме во соба ќе си игравме, а не први на масата и да џвакаме и плукаме во танирите кај што е сервирано, ако сакав нешто да си земам нема шанси, ќе кажам на мама или баба таа да ми даде не раце да бркам кај ќе стигнам.. Тоа е тоа, децата се огледало на родителите.

На CameliaMiller, Girl-Rabbit и Offspring им се допаѓа ова.
  9. Momichka

Momichka Популарен член

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    2.058
    Допаѓања:
    6.548
    @Dzevelekova доста енергија имаш истрошено овие денови за да пишуваш.
    Советот да му се пожалиш на мт не е лоша. Барем направи нешто.
    Повеќето луѓе се себични, не размислуваат како ти е тебе.
    Кога внуката е била мала, а ти си била бремена, сигурно си ја галела и мазела. Можеби никој не ни претпоставува дека толку многу ти пречи. Кажи им... ама внимавај. Ако ја навредиш свекрва ти, потоа од неа се очекува и твоето да го чува.

На Girl-Rabbit и Dzevelekova им се допаѓа ова.
  10. Babyby

Babyby Популарен член

Се зачлени на:
    8 јуни 2012
    Пораки:
    455
    Допаѓања:
    2.554
    Не ми се верува какви луѓе трпи оваа земја.. @Dzevelekova јака ти душа.. ја се нервирам само што те читам, а не па да го доживеам ова.. ти посакувам во најбрз можен рок се да се среди и да си бидете најсреќни со ќеркичката :inlove::l:

На Barbie20, Girl-Rabbit и Dzevelekova им се допаѓа ова.
  11. Dzevelekova

Се зачлени на:
    19 март 2016
    Пораки:
    343
    Допаѓања:
    1.325
    Од срце благодарам.. :hug::*

12. meckicka

meckicka Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јуни 2016
    Пораки:
    1.398
    Допаѓања:
    1.337
    A jas sto da pravam so ovaa mojata svekrva pred nekojden cel cas i popuvala so mm na majka mi kako 12 god nemame deca sto lekovi sum piela sto pari sme davale po bolnici od kade na nea i se navealo ova a so maliot prst nema mrdnato za nas da fate vrski da pomogne nesto mi se placese vcera i denes od maka

13. meckicka

meckicka Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јуни 2016
    Пораки:
    1.398
    Допаѓања:
    1.337
    Od kade i se naveala takva snaa a vo mm e problemot

14. Dzevelekova

Се зачлени на:
    19 март 2016
    Пораки:
    343
    Допаѓања:
    1.325
    Знае ли дека во син и е проблемот?

15. meckicka

meckicka Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јуни 2016
    Пораки:
    1.398
    Допаѓања:
    1.337
    Mm go oterav denes vo pm za ova nesto trpev trpev tolku god molcev ama ne poveke ne

На Girl-Rabbit му/ѝ се допаѓа ова.
  16. meckicka

meckicka Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јуни 2016
    Пораки:
    1.398
    Допаѓања:
    1.337
    Znae nesakase ni doktor ni nisto da pobara za nego

17. Dzevelekova

Се зачлени на:
    19 март 2016
    Пораки:
    343
    Допаѓања:
    1.325
    Средете си вие, не очекувсјте од неа ништо, после ќе вика ако не бев јас..

18. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.865
    Допаѓања:
    13.498
    Ова ми е типично детско однесување ама зборам за маж ти. Добро, тој има ли уста да и каже и да се постави како маж пред мајка му? Велиш дека 12 години сте во брак. Претпоставувам дека имате 30 години, а толку незрело од него таа да ви се меша во лични проблеми.

19. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.865
    Допаѓања:
    13.498

20. meckicka

meckicka Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јуни 2016
    Пораки:
    1.398
    Допаѓања:
    1.337
    Ne bre ic da ne ja interesira nisto koga i da gi zamolam za bolnicite da mi pomognat nikade gi nema so svekorot nikade mm ima 39 god a jas 32