Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Свекрвите и снаите – проблеми

Дискусија во 'Брак' започната од zdravkova, 1 декември 2009.

1. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.730
    Допаѓања:
    322.852
    Кате...
    Знам дека те фаќа хистерија, и кој не би го фаќало ако се најде во таква средина.
    Но....
    Нели мајка ти незнае, тогаш почни полека да ја упатуваш.
    Не глуми пред неа.
    Седни и кажи и каква е ситуацијата.
    Не чекај да дојде ден да заминеш од таму па навистина да ги ,,шлогираш,, твоите.

Сега во моментов најбитно од се ти е на мајка ти да и кажеш...прво грубо ќе ја објасниш состојбата дека не чини, па полека-полека ќе ја упатиш во деталите.

Ова твоето што го пишуваш не е живот.

На Barbie20, evangelina.ina, *Amethyst* и 7 други им се допаѓа ова.
  2. katevvv1

katevvv1 Активен член

Се зачлени на:
    16 октомври 2016
    Пораки:
    47
    Допаѓања:
    71
    Фала ви девојќи, фала на разбирањето, советите... за се... Не сакам да се претставам како жртва на форумот, но ете едноставно имам потреба да пишам како сум... верувајте дека ми олеснува, во таква состојба сум дојдена што морам некаде да ја испразнам душата.

На rose60 и Nalutena1 им се допаѓа ова.
  3. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.006
    Овој дел го прескокнав.
    Многу жени трпат физички и психички злоставувања, ама истите тие жени ги врзува нешто во тој брак, најчесто деца, имот, заеднички кредити, заеднички долгови, заеднички бизниси и др.
    Тебе не те врзува ама апсолутно ништо. И немој да чекаш нешто да те врзе, е тек тогаш уште потешко ќе биде. Подобро бегај додека е вакво стање, додека не те врзал со нешто па после тек да си ја чукаш главата и да си викаш кај ми отиде животот.
    А дека ќе останеш без скршена пара и без кров над глава тоа не би се согласила. Сигурно мајка ти не би те оставила на улица, затоа што ниедна мајка нема дете за фрлање. Родители им простувале на своите деца многу големи животни грешки и им биле потпора во животот, родител од своето дете не се откажува така лесно, а најмалку би се откажал затоа што си се развела и си отишла затоа што си несреќна.

На bibiiii, CameliaMiller, SV1911 и 5 други им се допаѓа ова.
  4. elena.mak

elena.mak Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.670
    Допаѓања:
    11.528
    Тоа што го пишуваш @katevvv1 не е живот. Вие сте едно, да, ама вие како маж и жена, вие сте едно. Мама и тато се пропратни личности. Спаси се што побрзо од таму, затоа што во цела несреќа имаш и среќа што немате заеднички кредити, деца и слично. Оди барај си ја среќата, не се живее така.

На joy1, evangelina.ina, rose60 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. Nalutena1

Nalutena1 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    498
    Допаѓања:
    1.762
    problemot ne e vo toa deka si go frla sopstveniot zivot ili odbiva da bide srekna , tuku se zavisi od moznostite odsnosno ekonomskata sostojba. SAmo onaa koja sto prezivuva ista ili slicna situacija moze da go sfati toa. SIte nie skoro vo sekoj post imame sovetuvano so zborot zamini si pusti go, akoga zenata objasnuva koja e preckata togas sleduva napaganje ee pa tebe ti se svigja takov zivot zatoa si naogjas izgovori...
    ama ne, sekoj od nas si ima svoi pricini zasto seuste opstanuva vo los brak. MEne licno me vrzuva sin mi, losata sostojba na moite doma, zamisli ako go napustam so sto ke prezivuvam jas i kako ke go porasnam sin mi? majka mi odi na rabota a bolna e, a brat mi edvaj nesto specaluva za decata i zenata pa uste i ja so sin mi ne luge premnogu e. Zdravje boze posto sum vo stranstvo trpev so trpev uste 1 god valjda nema da umram ke si gu zemam dokumentite mm (ako mozam da go narecam maz)plànira vo druga zemja da odi kaj so ima poveke rabota, i golema plata pa zdravje ke si najdam j jas rabota da sum nezavisna ke si trgam pari nastrana e posle ke go ostavam i ic muva nema da me lazi ke si imam se svoe, nezavisna da si mn. znaci.
    obicno i toa gi drzi zenite vo vakvi brakovi so nemaat kaj da odat, ili pak decata a i strav od toa so nema da najdat drug i ke ostanat cel zivot sami, no toa e samo zenski strav nisto drugo.

На katevvv1 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.006
    Па тоа е и мојата поента уште од другата тема каде се жалеше девојчево. Ок, ти седиш во тој брак поради син ти. Тебе те врзува син ти во бракот. Неа не ја врзува ништо. Незнам дали си ја читала предходно, они двајца не се ни сексаат, он не ни сака да имаат дете, сака да си живеат со неговите, нема амбиција за свој дом со својата жена, до скоро немаше амбиција ни да работи сега еве читаме дека се вработил. Апсолутно ништо не ја врзува во тој брак. Немаат ни свое друштво со кое излегуваат, се дружат, пијат кафе. Замисли ти, они двајца излегуваат и одат на пазарче со неговите мајка и татко, он со татко му напред, она под рака со свекрвата. Дали можеш тоа да го замислиш во 21 век? Двајца млади од по 25 години.

На Barbie20, irenadaniel, Gosh и 3 други им се допаѓа ова.
  7. Nalutena1

Nalutena1 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    498
    Допаѓања:
    1.762
    da go procitav to deka odat na pazar so niv, a mojot odi so negovite se zamisluva ko malo dete so mama i tato a jas ko kukavica doma mi nareduvaat da cistam po koga ke se vratat i maana mi naogjaat. Ni jas voopsto ne spijam so nego po 1 mesec otkako se omaziv ostanav trudna i sega sin mi ima 3 god.ne mozam da sfakam zasto postojat takvi mazi be zasto.
    vo toa deka nema deca so nego i e polesno da se soglasuvam i jas sigurna sum deka ke ima mesto kaj majka i za nejze oa zdravje moze i ke se vraboti

На rose60 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. katevvv1

katevvv1 Активен член

Се зачлени на:
    16 октомври 2016
    Пораки:
    47
    Допаѓања:
    71
    Само човек кој има исти или барем слични проблеми може да те свати. За многу е чудно тоа детско однесување на мажите поради тоа што нивните така не се однесуваат, во мојата ситуација тоа е нормално за нив тие се горди кога така излегуваат, кога одиме кај пријателите на свекорот, се е тоа гордост иако душата ми плаче тие мислат дека уште се навикнувам на нив, дека еден ден целосно ќе ги сватам. Тие тројца се семејство а јас сум новодојдена и требало да се навикнам... Не е лесно, од една страна толку многу сакам да си заминам и да оставам се зад мене, а од друга страна се надевам дека ете некогаш можеби ќе се промени ситуацијата.

9. blessed.an

blessed.an Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2016
    Пораки:
    2.588
    Допаѓања:
    12.060
    @katevvv1 и самата си свесна дека ситуацијата веке колку време ви е иста и очекуваш нешто да се смени..? Не маминото синче останува мамино..И секогаш ке е ама мама..Така да додека немаш деца додека ништо не те врзува за него замини си..Имаш завршено нели фак па ке се вработиш..Ке застанеш на свои нозе па може ке си најдеш некој што ке знае да те сака и гледа како жена а не како сестра..Поздрав и се најдобро..Донеси си одлука што побргу..:)

На *Amethyst*, Nalutena1 и SummerGirl им се допаѓа ова.
  10. rose60

rose60 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2015
    Пораки:
    923
    Допаѓања:
    2.753
    Сум ги доживеала проблемиве што најчесто ги имате и знам како е, ниеден збор не може да помогни да им се решат проблеми дома конкретно ние неможиме да решиме никаде освен да кажиме мислење,но затоа ублажува и посреќни сме бидејќи тешкотијата ја делиме со други.
    Некогаш си мислам, да се најди некој човек што има згради, и да ги земи сите што тргаат маки дома, да ги спаси од тие лудници да им дај шанса за нов живот без да се плашат да се вратат назад и како ќе се примени.
    Но штета невозможно,затоа и сме на форумов колку толку тешкотијата се ублажува со два три реда муабет

На Barbie20, irenadaniel, *Amethyst* и 6 други им се допаѓа ова.
  11. butterfly*

butterfly* Популарен член

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.562
    Допаѓања:
    1.909
    :hug::bow:

12. katevvv1

katevvv1 Активен член

Се зачлени на:
    16 октомври 2016
    Пораки:
    47
    Допаѓања:
    71
    Да има таква зграда секоја трета жена ќе појде во неа :D Ипак убава ти е замислата.

13. Nalutena1

Nalutena1 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    498
    Допаѓања:
    1.762
    Oh boze koga bas bi postoela.takva zgrada ja prva bi otisla,:D oti posle kojznae dali ke ima mesto, zasto stvarno mnogu ne ima a ja pak sekogas sum mislela.deka.sum edinstvenata sto zivee taka,(facepalm) sum se izlazala, za greata sme nie zenite;(

14. ilyan

ilyan Популарен член

Се зачлени на:
    6 април 2015
    Пораки:
    1.865
    Допаѓања:
    19.428
    Bez ljutis ama vie do nekade ste krivi, uste na pocetok ne si zemate svoj stav i mnogu im dozvoluvate na mazite.
    Ako ne se pocituvate sami sebe, ne ocekuvajte drug da ve pocituva.
    Ne smetam deka generalno zenite se za zalenje, barem co denesno vreme svesta e podignata na najvisoko nivo i begaat od takva sredina, retki se zenite kako vas sto pokjutuvaat. postojat mazi koi se isto za zalenje maltretirani se od svoite zeni, jas poznavam takvi.
    I jas sum zena pa maz mi pre pre premnogu me pocituva, koje me znae licno to go znae i kolkava poddrska imam od nego, pa analogno na toa naiduvam na kompromis so negovite roditeli.
    Ako ti se postavis kako zrtva, potcineto, vo kavga se povlekuvas samo da ne se karate, kjutis na celata situacija i zivees so nadez, namesto da najdes nacin da si obezbedis sama na sebe pldobar zivot ke bides zaglavena vo toj lavirint i ke vleguvas vo pogolemi problemi.

Последна измена: 28 ноември 2016
    На SV1911, Barbie20, Gosh и 5 други им се допаѓа ова.
  15. Nalutena1

Nalutena1 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    498
    Допаѓања:
    1.762
    Ne se lutam vo pravo si, jas za sebe velam deka sum kriva zasto.premnogu molcev uste na pocetokot, abe slika bez zvuk ej, si mislev da ne preteruvam ke si zaminam ke naletam na ist pa i nego ke go ostavam i so ke bide so mene? Glupava bev, e sea koga zboris ne dozvoluvas da te navredat cudno im je ne prifakaat sakaat pak onaa slika bez zvuk,e nema vise.... toa e tocno nie dozvolivme bo vekvo deredze da sme trebalo na pocetokit da gi naviknime da ne pocituvaat.

На katevvv1, ilyan и rose60 им се допаѓа ова.
  16. ilyan

ilyan Популарен член

Се зачлени на:
    6 април 2015
    Пораки:
    1.865
    Допаѓања:
    19.428
    A zosto ne si odis, zosto trpis?

На joy1 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Nalutena1

Nalutena1 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    498
    Допаѓања:
    1.762
    Napisav i pogore ako me procita, situacijata kaj mene doma e kriticna epten ne mozam i jas tovar so sin mi majka mi mi veli dojdi ama jas ne mozam. Ovoj kreten od maz veli da se obezbedi podibro pa ke odime vo nekoja druga drzava pr. germanija tamu da rabotime ( on najveke od se odi da rabotime da si kupi nekoja extremna kola da se pokaze da se prai vazen ko tinejdzer) i posto deteto mi e 3 god odi v gradinka jas ke mozam da rabotam, ke sum.si nezavisna ke si trgam pari na strana ke si obezbedam stan so sin mi i na raat ke sum si. SAmo daj boze ispadne taka kako.sto planiram

18. zeka

zeka Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2013
    Пораки:
    758
    Допаѓања:
    9.957
    Kate, izvini, na momenti imam osekaj deka baras pricini da ostanes vo toj brak.

Imas fakultet, plus moznosti za podobra rabota, plata.
    Na pocetok pocni - baraj sto i da e, iako ne e po struka.

Ako ne sakas vo takva sredina trgni se. Ne te obvrzuva nisto sprema toj covek. I ne e lesno da zamines ako imas podrska.

Lesno e da zamines ako nemas deca!.

Jas koga vidov deka maz mi ne e toj kako sto se predstavi vo vrska i nemozev da go prifatam takov kakov sto e bil realno, ne mi bese vazno dali ke me podrzat moite.
    Znaev sto sakam, sto ne.
    Za sto ke se boram.

I moite ne znaeja nisto.
    Edna vecer gi sednav roditelite i brat mi i im kazav kako stojat rabotite.
    Ako ne se promeni, si odam!
    Detali ne znaat i den denes, povrsinski.

Imav podrska iako i jas predhodno mislev deka nema da me podrzat.
    Bev odlucna so ili bez nivna podrska da si odam.

На SV1911, kukla21, Offspring и 11 други им се допаѓа ова.
  19. Monella

Monella Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2013
    Пораки:
    2.086
    Допаѓања:
    31.966
    Eh, eh, dodeka da se obezbedis pominal zivototo!

Ne e bas taka ednostavno kako sto go napisa, za da smenis drzava, da sredis dokumenti, pa stan, rabota itn e potrebno vreme.
    A i otkako ke se vrabotis ti treba pak vreme za da stavis nesto na strana, ne moze od plata za plata da si, a i tvojot kako sto kaza saka da se c'lami so koli pa za vas pak ke nema.A za tebe pak i da ne kazuvam kolku ke ti treba + so dete da se snajdes.

Ti kazuvam od iskustvo, stranstvoto ne e med i mleko kako sto mnogumina go zamisluvat!
    Dali vredi za pari i stranstvo da si trosis zivci i da bides so covek sto ne go podnesuvas?
    Razmisli!!!

На Annath, Glasna, rose60 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. ilyan

ilyan Популарен член

Се зачлени на:
    6 април 2015
    Пораки:
    1.865
    Допаѓања:
    19.428
    Samohranite majki vo Germanija se mnogu zastiteni, no dodeka da odite, pretpostavuvam so BG pasos, dodeka se sredite so rabota i sl, treba mnogu vreme.
    Dali ke mozes da izdrzis?
    Dodeka da trepnes pominale najubavite godini vo vetar.....

На bibiiii и Glasna им се допаѓа ова.