No, koga ti bese najtesko najde zasolniste i mir bas kaj tvoite. Nemoj da baras izgovori i da gi sporeduvas so svekrvata, bidejki sigurno ne te brkale so sekira i ne posegnale po tvojot zivot. Aj da ne ja tupam veke, ti si znaes, jas samo kazav mislenje.
Дa зaсoлниште нaјдoв aмa не и мир , дa сo секирa не ме бркaa aмa труднa ме нaтепaa зaштo сaдoви не сум измилa , дo oвие гoдини мислaм ниту еднo женскo вoлку не се нaтрaумaтизирaлo и пaк дa oстaне при себе пoкрaј тoлку прoблеми , aкo не срaбoтев се oни кaкo штo ќе кaжеa ми ги џиткaa aлиштaтa и мнoгу мнoгу други рaбoти ... Кoлку и дa пишaм други лoшo ќе сфaтaт и ќе судaт.. Зaтoa не му судaм нa никoј , секoј си јa знaе свoјaтa мaкa и секoј си знaе низ се штo прoaѓa , тукa си спoделувaме искуствa , секoј мoже дa читa и дa си сoздaде свoјa сликa вo глaвa aмa никoгaш не мoже дa сoчувствувa сo тoј штo нaпишaл бидејќи никoј не знaе кaкo е вo кoжaтa нa другиoт .
Точно е дека кај пчелка имаше проблеми. Точно е дека свекрвае бараше да се врати. За нејзините домашни... Во право е. Да можевме да бираме семејства сигурно ќе ги одберевме најдобите родители. Јас со вереникот бев на гости таму и можам да кажам дека жената е буквално како слуга сега се по неа оди,читајќи тука се што и правела на пчелка јас се чудев од тоа каква е сега станата, и децата ги гледаше и моево со нивните ги шеташе се. Џабе пукате сеир, она да не сакала да каже немало да кажи тука, не е добро за да се исмевате кај кој како било незнаете кај кого и кога ќе пукни тиквата,па може од два реда муабет да се истепате и вие со секири,на човечкиот памет толку му треба.. во нервоза и некој ако е со попуштени нерви ќе летаат не една секира туку пет ... Се згрозив од ова што читам како се исмевате ,само безумни тоа го прават. Без навреда на никој ,гајле ми е што мисли х личност за мене од тука, пред да пишите нешто нешто размислете малку. Секој може да дојди во ситуација на Пчелка,не бидете сигурни сите во себе и вашето семејство,бидејќи паметот е дувни замини во размислување,незнаеш што ќе произлези од него на еден човек. Грев е да се греши ,но човечки е да се прости ако има вистина покајание. Прости ,но не заборавај, на пчелка неможе да и се заборават траумите, но веќе простила за нова шанса и слога да имаат,и децата конечно да растат со баба. Чао
Мене искрено би ми било шубе да се напијам кафе од нејзини раце. Не за друго оти се изначитавме дека е вештица што прави црни магии, колку и да звучи затуцано, од кај знам што ми става во кафето? Незнам, јас би била можеби после сето тоа коректна со неа, би ја почитувала како мајка на мм, би и рекла добар ден и би ја истрпела на по некоја слава. ама да пијам наутро кафе со неа, богами тешко.
Ма нека умре ако сака јас во таква куќа никогаш не би се вратила. Луѓе ова нее имејавање ова е реалност,жената со кофа вода ја будела со секира ја бркала магии и правела. Кога кажуваше пчекла дека заради нејзе се карале со маж и па фрлале алишта преку прозор се тоа пред децата. Дај неме зезај после ова само луда некоја би се вратела дури и кафе би пиела со неа. А свекрвата глуми сега дека е добра тоа е сигурно.
Да пишуваше до некаде сте во право, и јас не би се вратила да сум на тоа место. Вака ја видов арна е ,којзнае можеби глуми. Сепак тоа си е нивна работа ,неможам да зборувам за туѓи искрено си гледам за себе да ми е погодено, па неможам да кажам вака работи што можеби ќе ми се вратат како бумеранг. Пчелка и простила па се надевам дека друг пат ќе нема така да и прават. Tолку се повлекувам од дискусијава не се мешам во туѓи работи да зборувам, само го кажав тоа што го видов јас... Спојлер Имајте убав ден женички овде сонце изгреа , ќе ни го стопи снегот
Никој не се меша, ама со месеци бараше совети јавно по темите, затоа и овие реакции. Мислам не беа нејзините секиранции зошто свекрвата ја погледнала попреко, туку многу поголеми и посериозни проблеми беа во прашање. Како си сака, нејзина работа си е, само нека отвори очи, затоа што навистина колку и да не веруваме и ни изгледа нестварно луѓе, особено жени и бабчини во поодминати години со свашта се во стање да се бават. А ако била во стање тоа да го направи, да оди по вражалки и гатачки, јасно е за каква особа станува збор. Јас не би спружила ни алишта во нејзиниот двор од шубе ни па би стапнала во истиот двор, да не нагазам на вражано.
@Pcelka94 да си ми ќерка, ќе те тепам Вук длаку мења, ал нарав не мења. едит: Темава не ја следам редовно, па малку покасно реагирам..ама @Dzevelekova разочарување на денот си ми. ...толку.
Ова е лош пример за жени што бараат совети тука. Вака некако звучи: Вашата свекрва ве брка со секира? Седни пиј кафе со неа! Ти истура кофа со вода додека спиеш? Седни пиј кафе со неа! Ти прави црни магии? Седни пиј кафе со неа!
Но тоа не е се! доколку се јавите во првите 5 минути, добивате и гратис чај со свекрвата! Побрзајте, количините се ограничени
Кога читам постови се соживувам со нив и ми доаѓаат такви мисли ,но кој е тој што ќе помогни во реалност .. Никој .... Да имам би им помогнала ,и кој и да е ,и ти да имаш би ги собрала сите со проблемите ,но тоа во реалност е невозможно ...
. Aman bre luge i si kofa budenje imalo, pa duri i sekiri cccc mozebi Pcelka si ima pricina zasto i prostila ama jas da bev na nejzino mesto gogami ne, bi si ziveela so mm na nekoe drugo mesto on neka ja poseti a jas nikogas pa duri itrudna bila koga ja istepale ccc vestica ni edna ja bi ja prijavila v policija za semejno nasilstvo i toa vrz trudna zena.
Рoдени сaмo зa кaвгa ,чувaј Бoже ...Пa мoжнo ли е дa сте дo вoлку , зaрем зa дo тoлку сте дa превртите секoј муaбет нa лoшo ? И зa aрнo и зa лoшo сaмo вие чините a сите други штo ќе спoделaт искуствa , прoблеми и сл. тие не чинaтa тaкa!? Немaм збoрoви кoлку сте злoбни.
А зошто се замараш? Пола од нив под кирии живеат бидејќи не се погодуваат со свекрвите свекорите , но затоа тука им решават на сите, тие што живеат одделени многу се сакаат да Но ако им било убаво ќе си седеле заедница немаше да бегаат настрани Аман мор пчелке седни една вечер исчитај се што пишувале наназад и ќе знаеш дали ќе им се замараш или не Дури и за прстен прочитав веренички во друга тема зошто не бил поскап така нешто Јас да сум како тебе нема воопшто да им се замарам. За дома не решиле тука решаваат, ти па уште не сваќаш дека форумов им е издувен вентил ,на кој друг ќе им се прават вака во живо за туѓа куќа? Ќе ги фатат и запартал да ги нема или на клоца Тука се сите силни, не се нервирај, имај убав ден пчелке ,одиме ние снешко да правиме во двор, придружете ни се*
Ако ви е полесен така животот тешите се дека е така За децата е подбро секако кирија отколку да гледаат вакви сцени
Tesko koj si ima maka,koj saka neka kazi ama takva ni e drzavata,mazi zavisat od roditelite cel zivot bidejki nemaat svoe zivealiste,za razlika od svetot kade po navrseni 18 god sekoj si se snaoga sam no zatoa pak ke recam drzavata im dava moznost.