Nezaobilazna je tema, piše Duško Radović, kako podeliti muškarca između majke i žene: „Za oženjenog muškarca nema veće mane nego što je majka! Svaka druga mana je i manja i lakše se podnosi.“ Убаво си вика Душко.
Luge ima li nekoja koja go probala bio oil protiv strii vo stomakot posle poroduvanje? me interesira dali dava rezultati ili dzabe go koristam? Devojki jas mnogu ama mnogu se izvinuvam sto pisuvam vo ovaa tema za ova ama ne mozam da najdam takva tema a znam deka imase procutav ednas ama sega nikako ne mozam da ja najdam.
Jas go koristev i mnogu mi pomogna Mene mi se pojavija posle poragajot nekolku na stomakot se mackav prvite dva tri meseci i mi isceznaa ne mi se poznavaat skoro ic
Lele mn sum radosna sto go citav ova i mene mi se pojavija posle poroduvanje sin mi ima 3 god i seuste gi imam. Ne mozam vo ogledalo da se vidam mn mi se poznavaat ko izgreban mi e stomakot Jas bio oil go koristam veke 6 dena i se nadevam i mene ke mi pomogne nezavisno od toa sto pomina 3 god. a dosega probav razni gluposti ne mi pomogmaa..... fala ti
Еве сум повторно во темата со неисцрпни прашања и одговориЗначи ја толерирам свекрвата секој ден но од вчера ми ги крена нервите и неможам да ја смислам постојано се плетка во се како и по обичај но сега јас сум бремена и хормоните ми се лудило па уште и таа капак,незнам како ке ја трпам понатамуова чисто да си олеснам на душата
Терај и инает. Јас така и правам на свекрва ми и почна да се повлекува. Не ми презборува како на почетокот. Ние не живееме заедно, ама тие денови кога се гледаме знае да дофрли нешто. Она е најпаметна од сите.
Проблемот е во маж ти. И мојов беше мамино галениче, ама му одржав лекција. Не може на мене мајка му да ми кажува како да ги воспитувам децава. Секој ден се јавуваше за да каже што да се прави околу децава. Ми зовре еден ден и го подбрав маж ми.
e ne velam ne i mazot ima udel i toa kako ,jas da sum ednas ke mu se skontram i kraj pa majka za majka vejke upm.Ova samo doma sedi i nema so da raboti pa mora kavgi da smisluva,lele znaci sekogas vikam ajde i jas ke sum svekrva eden den aj so ubavo da postapam ama nemozam vejke
Маж ми многу ја слушаше мајка му и јас одреден период трпев за да не се расправам. Ама свекрвата ги помина сите граници. Му кажав на маж ми ако планира да ја слуша мајка му, да се врати кај неа. Треба да се пресече од старт. Кај едната моја јатрва свекрва ми не смее уста да отвори.
Oh mila,jas 7god ja trpam,nikogas ne e docna da se svrti nov list ama vo start e najubavo,steta sto nemav nekoj da me poduci,majkami sekogas vika aman kuti ne se karaj e zato e do tuka dojdeno
Затоа настануваат проблеми во бракот. Од многу ќутење ќе ти дојде преку глава. Така беше и кај мене. Ама се си има свои граници. Она се мешаше затоа што зависев од син и. Сега работам и уста не отвара, затоа што знае дека ќе ја подберам. Најмногу што ме изнервира што ме понижи што сум без мајка. Е тоа не го дозволувам.
E bas ova e toa vistinskoto,vo nejzina kuka ziveam ,vo nejzina firma rabotam a taa e gazdaricata uziva doma ,no i kazav ti ne me poseduvas
А има ли шанси да се одделите? Јас да сум на твое место, ако има шанси одма би си отишла и би нашла друга работа. Нема мене некој да ме понижува. Свекрва ми е иста како твојата. Затоа не сакам ништо од неа. И 100 денари да ми даде низ нос ќе ми ги извади.
Nema oddeluvanje edna kuka sekoj na svoj sprat sme ,odeleni so gotvenje i so se ama pak tuka sme a da imam moznost zaminvam vo dr drzava ne samo vo dr kuka,za rabota kako e dojdeno vo drzavata nema mnogu izbor i to ti se vika vrzani race
До некаде зависиш од неа (во поглед на работата) и затоа се дрзнува да ти се меша. А маж ти изгледа многу и дозволува. Мојава виде дека и кај мене не може да дрдори и затоа доаѓа само за родендени.