А зoштo ги врaќa кoгa и тaa јaде oд тoa?Рaзгoвaрaј сo мaжoт ти,кaжи му декa не бивa aлиштaтa нејзини дa бидaт вo вaш плaкaр,декa мoрa сaми дa дoнесувaте oдлуки бидејќи вие сте семејствo,прaшaј гo дaли сaкa зaдoвoлнa мaјчицa или зaдoвoлнa женa?Декa немa никaквo прaвo дa се мешa,дa дaде мислење е oкеј нo пoдaлеку oд тoa ништo.
Не е во ред тоа што се меша свекрва ти но тука само мт може да пресече. Друго..Велиш купила креветче од на баба ти времето така? Јас пак мислев дека на поклон маана не се наоѓа ама изгледа грешка сум била.
Ќе си има свој плакар. Вие сте семејство и не делите работи со другите. За мене е апсурд, работите на ајка ми или татко ми да висат рамо до рамо со моите или на сопругот. Не живееме заедно, ама и да живеевме и тие немаше да сакаат поинаку. Се работи тука за ИНТИМА.
Како што кажав а мислам и погоре ти кажаа.. Ти имаш проблем со свекрва ти само заради маж ти. Разговарај со него затоа што цел живот ќе треба да го трпеш ова.
Мила, ова баш и не е каков било поклон, затоа му наоѓа маана подобро ќе било да им даде колку мисли за поклонот, а тие сами да си го купат, па ако нема каков сакаат за тие пари, нека си доплатат
Може и во право да си. Сепак и сега може да го смене и да си доплати за такво какво што таа сака. А креветчињата за бебиња се скоро сите исти барем во нашиот град.. Различни се тие што се над 10 000ден но за мене тоа се за глупости фрлање на пари кога за тие пари детско креветче може да се купе па да го користе детето со години. Па ти кажа дека свекрва ти го купила,нормално дека ке помислеме дека е од нејзини пари. Требаше да кажеш дека маж ти место да бира со тебе креветче те оставил тебе дома и ја фатил мамичка под рака да одбере со неа. Треба да одеш во друга тема да се жалеш .. од маж ти не од свекрва ти.
Ама ние овде збориме за едно матријахално уредување на две фамилии каде што свекрвата го има главниот збор. Што да ти кажам @sweeety91 за ова се мисли пред да се омажиш. Штом си видела дека мажето ти е мамина маза, или си требала да баталиш или на време да покажеш заби. А вака сега, како мене што ми изгледа ќе си трпиш. Јас не знам вие во какви односи сте генерално, ама факт е дека ти и маж ти имате сеуште недефинирани односи со фамилијата негова. Семејство сте тој и ти, а не тој, ти и свекрвата. Па јасно ќе платите по пола, нема сигурно едните да ги хранат туѓите гости, ама кој даде пари од свој џеб, вие или твоите и неговите родители?
Јас кој маки ги изминав, сега во менталот им влегов на 'свекрвиве' како категорија, уште пред да прозбори знам што си мисли. Ама и сите другарки кои имале мака, повеќе немаат. Никоја веќе не молчи, сите си се борат за нормален живот и многу случки (како на пр. свеки ми ровареше во торбата/спалната) ми се многу смешни и глупави. Никој не е крив за тоа што ви се случува. Сами сте западнале во таква ситуација, со такви луѓе. И научете да се спротиставувате, да си ги барате правата и да не ви се мешаат во животот.
Jas tuka ne ja gledam svekrvata kako problem!! Treba da razgovaras so mazot ti. Ili tebe svekrvata te birase za zena (neli taa poveke se razbirala da izbira)?
Ako imas podrska od mt, na konj si, a ako e na stranata na majka si....nisto od rabotava... sekogas od nejze ke ripne
Situacijava na @sweeety91 mene vaka mi izgleda: mazot fino momce, saka da ugodi sekomu, i na zena i na majka. Pari ne i zima od pusto nezgodno deka mu e majka, ama pa i majkata arno ke bese malce osetna da e pa da ne dava pari nego ako saka da pomogne, neka napolni friz doma so hrana. Od vlecenje da se zadovolni i dvete strani, na kraj sam ke si ostane. Vo moi muabeti so mm za negovi i moi, sekogas ja spomenuvam prikaznata zosto se nosat burmite na domaliot prst. Roditeli si se posebno, deca se ragaat, rastat, si odat sekoj po svoj pat, samo tie dva prsta na koi se nosat burmite ne se dvojat, taka i treba da ostane. Vo tvoj novcanik nema sto sveki da brcka nos, isto kako mojava. Jas srekja imam poleka poleka mm se uci, pa so vreme pred da posaka nesto pocnuva da i kuka kako nemame smetki da platime i op ja snemuva. Mn e porazlicno od sveki doma i sveki daleku od tebe, ama edno ni e zaednicko, so vreme da preseceme ili ke si patime cel zivot. Jas pocnav, na tebe e redot!
Tochno taka ,bash naprotiv nikoj ne ni e kriv shto sami sme si izbrale koj familija da ni bide..Ama odi razberi se da te vidam so prosti,ogranicheni,necivilizirani luge,osven da gi otepash pa raatot ko chovek da si vidish,drugo chare ne gledam...jas vo otpishanite gi staviv za vek I vekovi
Ако ти ровари во плакарот, тури на ачик некој курвински долен веш, со подвезици и со сите салтанати, кога ќе отвори прво него да го види, тури и тампони и кондоми и други интимни ствари, да видиш после дали ќе и биде згодно и дали ќе сфати дека плакар е интимна ствар. Ако не сфати, јебига, нема осет.
Тaкви жени кaкo oвaa нa @sweeety91 ,немaaт срaм и перде.Oд рaдoзнaлoст,мoже и ќе прoбa некoјa секси ствaр oд снaшкaвa. Сaмo зaби пoкaжувaње и ништo другo.Дoдушa,aкo мaжoв не е нa нејзинa стрaнa,a oчигледнo не е се е гoлa вoдa.
Добра си, ама и тоа што викаш ако е маж и муле, џабе е се. Иначе јас би ставила и некои други сексуални помагала и играчки на ачик има огромен избор што се се може. Замисли отвара свеки плакар, и гледа некој вибратор или лисици, или вибрирачки прстен
Ahahahahhahaha jas tangi pruzav na susara ona gi sobira i posto sve kao ona pegla gi grabna i niv vo kupot za peglanje gi stavi, taka da operirani od oset ima mnogu, no worries hahahaha. Me potseti si se iznasmejav hahahahah. E majko mila!