Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Свекрвите и снаите – проблеми

Дискусија во 'Брак' започната од zdravkova, 1 декември 2009.

1. soco

soco Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2011
    Пораки:
    418
    Допаѓања:
    185
    ;) ;) Јас ти верувам и ти посакувам така да биде за секогаш ! Мојата свекрва иако е стара и припроста жена од село некогаш дошла и одвај се адаптирала сепак е многу фина и отмена никогаш лично не ме навредила и нагалено ме викат кога ми се обраќат само многу ја жалам што е многу болна со години но и помагам колку што можам за да можит некако да се справит со сите болести !
    П.С. свекор ми не го сакам тој не е добра личност навредуват бес потреба,се прајт сезнајко а не е ! , се шалит на туѓа сметка , многу се расправат се лутит ко мало дете не е постојана и здрава личност мислам карактерно и многу е љубоморен и старомоден :tmi: ако пропуштив нешто ве молам надополнете ме !

:o :o :o :o овде кај нас викет ами тие снаи што живеат со старите колку и да се добри и да им попуштаат ,,не чинат,, а оние одвоените Тие биле најдобри демек ! зош не се сонив и види мајката вистина е така ! :o
    Е јас кога ке се налутам некогаш и во себе си викам ,,да дајт госпот на рацете на Јатрва ми да паднит ,, кога ке дојт редот на најлошото ама ова за свекор ми ! погоре кажав дека свекрвас ми била и во најлошо ама и од почит и од сожалување и од тоа што не ме навредила и од то што си ја сакам сум и помагала и ке и помогнам ако требит уште зошто заслужила !

2. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.113
    Допаѓања:
    67.087
    Па нормално дека кога се гледаат два-три пати годишно ќе се сакаат :) И јас со мојата толку се гледам. И да, се сакаме. Не сме секој ден заедно, немаме за што да си замериме. Кога си со некој секој ден заедно нормално дека ќе има некакви конфликти. Па и со мајка ти е нормално да се скараш, не па со свекрва.

На Trendafilka и Zaljubena111 им се допаѓа ова.
  3. girl.23

girl.23 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2011
    Пораки:
    2.129
    Допаѓања:
    1.800
    Ама која логика е, што е тука фер, жената да вика мамо, тато по свекрвата, свекорот, а мажот да вика бабо и дедо?????
    Жената да се потчинува, да е приморана да ги вика така. (иако и ова фала Господе изумира денес).
    А, мажот дури со потсмев привикува: Бабо, ајде бабоооо, Дедо, како е дедооо. Како со мерак!

На Anyshka, Kaetana, LGBT и 2 други им се допаѓа ова.
  4. lolyta777

lolyta777 Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2011
    Пораки:
    2.337
    Допаѓања:
    6.902
    :D Се сакате, а?... :D :D
    Мала шала.

Единствена разлика е тоа што кога ќе се скараш со мајка, после извесно време и на двете вистински ви е тешко што сте се скарале или што сте лути една на друга, и тоа што мајката вистински ја боли вашата кавга...додека пак кога ќе се скараш со свеки, двете го дигате носот, двете сметате дека сте во право, ниедна не сака да попушти и така... :D

Инаку јас моиве дома после нашиот сукоб никако не ги викам (претходно ги викав мајка и тате, иако никој никогаш не ми сугерирал ниту пак ми наредил дека мора така да ги ословувам), веќе не ги заслужуваат тие скапоцени зборови од мене (не дека претходно нешто посебно ги заслужиле :lol:).....разговараме формално, никако не им се обраќам, ако ме прашаат нешто одговарам, а ако треба јас нешто нив да ги прашам, ја праќам ќерка ми. :wasntme:
    Во последно време гледам дека свеки сака на некој начин да се зближиме, ама искрено мене блискост со неа не ми треба, ни со неа, ни со него (свекор ми).
    Не дека сум злопамтило, туку преку некои работи неможам да преминам и си држам до себе.

На Anyshka, girl.23 и stetoskop им се допаѓа ова.
  5. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    14.951
    Допаѓања:
    123.539
    A,зошто нема тема свекорот и снаата ;) И баш интересно е што темава е свекрва и снаа-проблеми,без проблеми би било подобро,зошто СЕПАК колку и да мрчиме,има снаи и свекрви што навистина се сакаат и почитуваат.Можеби е редок примерок ама сепак се среќава и го има.
    Ете така и јас си размислував викендов на оваа тема.Иако официјално не сум им снаа.Од почеток не ја сакав свеки,некако по дифолт ми беше тоа :^) Не и дадов ниту шанса.Факт е дека откако син и е со мене,се смени многу и сега јас сум му на прво место а не тие.Зошто порано беше приврзан бааги за сите нив.Дури и за неа.Си размислувам дека најверојатно таа си мисли дека јас го терам да не биде со нив.Друго не можам да си објаснам.Интелектуалка е,работи на високо работно место ,ценета госпожа и не и личи.Размислувам дека можеби јас сум ја предизвикала да создаде некоја одбивност кон мене.Или бар така мислам,што знам.И го имам лепнато неколку пати,зошто со син и престана да комуницира со неа откако виде како се однесува,ја предупреди а таа по старо за инарт,дали сакаше да осеќа некоја грижа на совест дека сега е 24ч.со мене,демек ги отфрил нив-иако не е така,ми звонеше на мене за се.Ме замараше на ФБ и Скајп :fubar: ,кај сме,што правиме,сакаше се да знае за нас.Во ред.Но секогаш наоѓаше збор два,да промрчи дека син и го нема да и се јави,освен кога имал потреба од нешто а сакаше да каже-пари.Тогаш ме напна и и реков фино лепо све-па каква си мајка кога ти 2 години му немаш свртено телефон,кога доаѓаш во Скопје спиеш кај некои пријатели место да му с ејавиш на син ти и да спиеш кај нас,му с енемаш јавено да го прашаш дали е добро,жив и здрав! Она само рече-ВИЕ ТРЕБА ДА СЕ ЈАВИТЕ! -Ноу комент.Е за ова ми пукна филм и го оставив скајпот за да мојот види што све ми изнапиша.И и се јави тој и рече да си гледа работа а не да се замара со Скајпови и глупости.
    Оттогаш тој е скроз оладен кон неа.Нити разговараат ептен официјално.Си мислам дека јас сум крива,зошто навистина не сакам да е во таков однос со никој од нив.Фамилија му се и покрај се.
    Но таа е таа што секогаш с еоднесува ладно.Секогаш ќе ми префрли нешто и ќутам,не и враќам никогаш.Ми префрлаше за фак,за све.На свадби одеа со нас со кола,и додека баравме паркинг ,таа си влегуваше со ќерка и и зетот и го даваа поклонот во плик-кој патем беше од сите нас,а ние одевме со празни раце потоа!!! Татко му еднаш се извини,демек ќерка му рекла не можам да чекам ладно ми е ,ајде ние да влеземе а вие сликајте се со нив :envy: И овие пак не чекаа да се сликаме со нив,а веќе влегле и го дале поклонот бе.Затоа мојот им рече-веќе на нас рачунање не,сами се изделивте први,значи нас не не сметате,уживајте!!!!
    Место да му каже на син и што и лежи,таа мене.
    Врвот се прелеа кога дечко ми ја чул како на една нејзина пријателка-инаку најголемата трачара во градов ,и раскажува како не слушала еднаш кога сме се карале по телефон :o Тогаш овој мојот ја седна и му кажа на татко му,а тој во одбрана на мене :muscle: и кажа фино лепо.
    Летово се немавме видено цел месец.Кога се вративме од одмор му реков-ајде прво кај твоите ќе одиме.И се симнуваме од кола,а таа пред зграда пошла до продавница,не одминува мене ми вика ЗДРАВО!!!!! а на син и ништо :| Тогаш си реков-за мене не постоиш.
    Ама навистина не сакам вакви работи :puke: Мразам сплеткарии и лутења ко првооделенци!!!!!!! Ете така си реков отсега јас ќе бидам фина,и не и се замарам.Работата е што пред татко му секогаш ме муабети и е фина,лисица бе,а кога ќе се сретнеме на улица едвј,ама едвај кажува Здраво и с е врти на страна.Значи мајка ми пак ми вели-ти прави добро,нека ти прават лошо!Ајде де да ја послушам,иако некако без везе ми е таа нејзина поговорка.Но ја с да правам некому лошо и сплеткарии-тоа никогаш нема да го доживеете! Но нема ни да ќутам.Него го имам на моја страна,а од него никој не ми е побитен и потребен.
    Таа ќе сфати некој ден.Можеби и почнува.Ете татко му ја оправдува вели -сестра и е болна моментално од рак,сфатете ја ,се е на неа,не и е лесно.
    Си велам и ние младите сакаме се да биде ОК.Генерациска бариера е,и треба да се најде компромис.Јас сега навистина сакам да го најдам.Не сакам дечко ми да биде така со мајка му.Сфаќам како во нејзините очи изгледа се,иако не е така.Можеби утре,и мене така би ми изгледало за мој син....
    А за татко му си немам зборови! Го сакам навистина.Кога почина татко ми,со кој си живееа,беше во странство.Направи се за да стигне на погребот за само еден ден.Стигна на крајот,се сеќавам дека ме гушкаше и плачеше со мене.По една недела ме сретна и ми рече дека ако нешто ми треба да го рачунам него.Ми рече-Ти си ми како ќерка,јас те сакам како таква! ;( Секогаш ни с е јавува на телефон,ни пушта пари,кога доаѓа во Ск се слушаме и се гледаме.Ете барем за него сум навистина среќна,душа е,ист како татко ми.......
    Инаку ,не барам совет,онака сакав само да си пишам.Не барам совет зошто решив да направам компромис,не сакам цел живот да ми мине во такви сплеткарии и намќорство,сакам се да биде убаво.А ако не иде,во ред.Барем јас нема да имам грижа на совест и ќе знам дека не е до мене :)

На Hopeful, LilBaby, lolyta777 и 5 други им се допаѓа ова.
  6. girl.23

girl.23 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2011
    Пораки:
    2.129
    Допаѓања:
    1.800
    Јас се дожалив на темава. :$
    Мешањето од страна на мајка му не престана. Немав ден без караница, без нервоза.
    Толку се трудев, а добив само со лошо од таа жена која е препосесивна на синот.
    Мојот, како и секогаш, никогаш не застана на моја страна. Дури и јас бев виновникот.

Последниве неколку дена работите излегоа од контрола. Денес претпладнето си ги спакував сите работи и еден брачед дојде по мене со колата. Си се вратив дома.

Дома им реков да ме остават на мира, не сакам со никој да разговарам.
    Како се чувствувам? Смирено. Конечно смирено. Утре ќе се разбудам без никој да ми стои над глава.
    И тоа е мојот краен одговор - крај. Чашата се прелеа.

На Anyshka, enca.69, Acerola и 2 други им се допаѓа ова.
  7. Zaljubena111

Zaljubena111 Популарен член

Се зачлени на:
    20 февруари 2010
    Пораки:
    2.087
    Допаѓања:
    1.647
    girl.23" се надевам дека мажот ти најпосле ќе сфати каква е неговата мајка и најважно ќе те сфати тебе и ќе реши да живеете подалеку од таа вештерка. Ти посакувам среќа :*

На girl.23 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. maleta

maleta Истакнат член

Се зачлени на:
    5 октомври 2011
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    7
    hmm..interesna i mnogu aktuelna tema i ako ziveeme vo 21 vekk,i se trudime kako zeni da bideme obrazovani,nezavisni,go gledame svetot so drugi oci,a sepak imam problemi,so svekrvite,koi za nas denesnite zeni bi trebalo da se problem resen pred svadbata,ama eveee i menee mi nauka realnosta vo vratata,iako imav i imam mnogu ambicii,zivotot kaj maot go gledav samo kako prodolzuvanje na dosegasnoto zivotno tempo,mi padna kako grom nad glava deka da zives vo 21 vek vo zaednica so svekrva i jetrva is esto nosat so sebe e vistinka katastrofa....i mi padnala vrz glava enda histericna svekrva za koja vecer nemam zivci da vi raskazuvam bidejki se izmorev citjki gi makite na drugite,a narednite denovi se nadevak ke si pomuabetime,i ke razmenime iskustva,mislenja i soveti,se najubaavooo i pozdrav do site vas :) :) :)

[mod-kirilica:24yce5x7][/mod-kirilica:24yce5x7]

9. girl.23

girl.23 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2011
    Пораки:
    2.129
    Допаѓања:
    1.800
    Во најголемите злобости од мајка му, тој никогаш ништо не сфати, па верувам дека нема ни во иднина. Таа го контролира 100%, манипулира со него, а тој е зависен од неа.
    Веќе е правен одамна муабетот да живееме настрана, но тие не го пуштаа, му се закануваа, а и тој самиот поради нив, ми рече дека никогаш нема да се отсели некаде поради мене, или било која друга жена.
    Така, да, нема да се смириме, крајот беше дефинитивен. А, како што видов, ним дури им беше сеедно, не беа потресени. Тоа, е со самобендисани луѓе кои ништо не знаат да ценат.
    Фала Заљубена, Поздрав

10. lolyta777

lolyta777 Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2011
    Пораки:
    2.337
    Допаѓања:
    6.902
    Грл.23 главата горе, не ти е потребен мамин син, си се потрудила, си дала неколку шанси, ако не иде-не иде...мило ми е што си смирена и што цврсто и сигурно си одлучила да ставиш крај на нешто што и самата знаеш и си свесна дека нема да го биде.
    Од мене голема подршка, верувам дека ќе си го најдеш вистинскиот партнер, некој кој ќе биде тука за тебе, некоја карпа која ќе ти биде твоја потпора, а не товар.
    Ти посакувам се` најдобро.

На plazma и girl.23 им се допаѓа ова.
  11. klum

klum Истакнат член

Се зачлени на:
    20 септември 2011
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    1
    a jas pak ziveam so svekrva +40 god postara od mene.Ima fakultet a ako ja vidite tesko da i dadete 4odd.Ne znae muabet asalen da napravi osven da se fali,lele usta za falenje se nejzinoto e najdobro,ne mozam da ja slusam.Koga mi zvoni mob trca da vidi koj e,koga se fakam za kvakata trca da me prasa kaj odam,koga mi idat drugarki odma se faka za diskuzot so slatko da gi posluzi i ne mi dava servisite od mojata svadba da gi koristam tuku tie od dedo Adam nejzinite bile ubavi ohoo

12. plazma

plazma Истакнат член

Се зачлени на:
    29 септември 2011
    Пораки:
    132
    Допаѓања:
    16

Бог да чува,како живееш со таква жена? Сопругот нишнто ли не вика на тоа однесување од мајка му? Тој треба да ја смири ситуацијата.

13. Zoza

Zoza Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2011
    Пораки:
    792
    Допаѓања:
    297
    еве ме и мене тука а?
    Како што знаете јас уште не сум удрила потпис но скоро година дена живееме заедно,на почеток беа добри неговите родители мајка му уште е ама татко му вчера ми потврди дека е голем лицомер...еве го мојот проблем:
    После пола год дознав дека татко му има болест наречена-КОЦКА,ми стана јасно зошто мајка му многу пати ке спомнеше како немат пари (а имат две пензии словенски кои се по 800 евра она и 850 он) ми стана јасно зошто он многу пати кога ке му пишеше или јавеше на мојот дечко ми беше попизден цел ден,чак ми стана јасно и зошто сетоа тоа ми го рекол пред месец дена во расправија мегу мене и он што дојде до откажување на венчавката...е сега именто дотичниот пред две недели побара од син му (дечко ми) 400 евра демек бабата е болна па да ја донесат тука да видат дали може да ја излечат--на крај дознавме дека сите трошкови ги платила тетка му бидејки нивните немале пари :^) вчера дечко ми кога си дојде од работа беше пак попизден бидејки негов колега му рекол ( брат ке може ли ти да ми ги вратиш париве кога на татккоо ти не му ни иде на памет 600 евра дужел 2 ,месеца) е сеа мене бидејки јас зедов плата а он уште не е ми вели моите пари да ги дал да врати заемот...а мене тоа прва плата и можеби за некој ке бидам себична ама прва плата не ми се дава за плакање коцкарски долгови (ни на моите не сум пуштила ни 50 евра кога и да сум работела овде) нормално стана малку ука бука за на крај јас да си кажам дека татко му го користи максимално затоа што е добар и зошто од брат му не побара кога како доктор има 2000е плата,во тој момент дојдоа татко му и мајка му видоа дека сме и двајцата начадени и пазите он прашува; што сега не ми чинело :!:

мојот одма му кажа како не му е срам да бара пари од негови колеги и да бара пара за баба му а не платил ни динар и луге он наместо одговор се заврте накај мене и рече: тебе не ти е доволно што толку време живеш на негов грб во негов стан сега почна и мои сметки да го тераш да ми исправува? :tmi: Кога видов дека мојот молчи јас само реков: ти не ме донесе тука ме донесе твојот син,а бесна сум затоа што ме тера МОЈА плата да дадам за твои долгови да исплати,епа кога не давам на моите нема ни на тебе...се завртев накај мојот и му реков фала што не се потруди ни да ме одбране и дека не планирам јас цел живот да го поминам плашејки се дали утре ке ми дојде некој да ми каже бежи ис стана добио сам га на коцку...станот се води на негово име и нормално кога 60 год ја имаш таа болест за коцкање не би ме чудило да го направи и тоа,на сето ова дојде и овој неговиот братучед кој уместо да молчи почна да се жали како не сум му давала да пуши во соба,како сум му рекла дека е незаситен (бидејки чоколада грицки и се од флижидер што му паше додека не изеде нема стоп па се деси еднаш за вечера да немаме јадење) е тука срека мојот му рече куфер да пакува и да го нема од стан...

Кога дојдов во спална дојде неговата мајка и ми рече дека ме подржува и да не сум молчела,бидејки она молчејки дошла до степен едниот син да не сака ни да иде кај нив (брат му на дечко ми) и да биде со наведната глава пред цел свет и со страх од звонење на звоно,и во никој случај да не сум ја давала мојата плата за негов долг...
    Додека дечко ми вчера не ми прозборе ништо цела нок и си легна као навреден,она ми се јави за да ми каже да не се секирам и да му укажува, ма дечко ми дека е голема грешка што му плајка долгови само така се повеке овој се задужува...

На Anyshka му/ѝ се допаѓа ова.
  14. enca.69

enca.69 Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    1.709
    Допаѓања:
    3.452
    Да се сите вака паметни и разумни личности, ќе беше многу добро. Секоја чест за тебе, јас ти се восхитувам. Искрено, освен за девојки кои со сила ги бркаат, а при очи слепи се прават само да се ,,убутаат,, во фамилијата, демек после ќе сменат нешто, за ваква силна и одлучна личност, која себе си си е најважна одамна не сум слушнала.
    Главата горе, и не се враќај таму. Секое чудо за три дена. Твојата среќа, твојот живот не оставај да зависи од нечија добра волја, си ги земала во свои раце, и нека остане така. Вистинскиот некаде чека, те бара. ;)
    На крај, мојата најомилена - Подобро пеколен крај, отколку пекол без крај.
    Нека бркаат работа сега, а ќе те бараат, само немој да се вратиш, се кладам дека мислат дека ќе се вратиш сама.
    Добро е што гадно се зезнале.
    Големо браво и поддршка од мене. :hug:

На girl.23 и eli25 им се допаѓа ова.
  15. klum

klum Истакнат член

Се зачлени на:
    20 септември 2011
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    1
    Срцка вика ама на кој вика она 65 год таква тек допрва сега да се мењава а за многу работи не му ни кажувам да не го нервирам,а немаме услови да се делиме и тоа ќе се трпиме некако нажалост ако не ми излезе некоја среќа што ќе ми го преврте животот па да си купиме стан ,а искрено на снаа мми и авидувам лелел каков однос имаат со мајка ми,снаа ми сегде оди со мајка ми мајка ми наместо неа зборува,ако треба во некоја институција да одат ја зема мајка ми под рака и си вршат работа оти не оти ми е мајка ама знае како треба да се однесува и како да се облече а оваа се прави госпоѓа а носи хулахопки со повеќе се исќинати отколку здрави а не е да нема пари да си купи има ама ништо ново да не се земало леле да можете да ни ги видите тавчињата без рачки лелелеле :rofl: :rofl: :rofl: :rofl:

16. femina90

femina90 Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    3.997
    Допаѓања:
    2.350
    Зоза и јас не сум за тоа да дадеш пари.Ако сега дадеш, секогаш ќе ти бараат.Вака најубаво е од старт да пресечеш и онака дечко ти веќе доволно дал.Да беа за нешто паметно па ајде, ама вака :x Не знам како не му е срам на тој стариот навистина и браво што свекрва ти така ти рекла.
    Дечко ти се лути сега и ќе му помине, не попуштај.Прва плата ти е, заработена, на твите не си дала, а не пак на друг за коцкарски долгови.Ич не се мисли ;)

На enca.69 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. NoellePage

NoellePage Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2011
    Пораки:
    910
    Допаѓања:
    1.767
    Зоза, алал ти вера на карактер. Само јако и без од околу. И имаш поддрша не само од мајката на дешкото, туку и од сите нас. И гледај целосно дистанцирај се, пресешете секаква комуникација за давање пари. Дечко ти мора сам да сфати и самиот да се избори со чувствата во него. Само ме плаши кога спомна дека станот го имал татко му добиено на коцка, а вие таму живеете. Не знам дали си размислувала на ова прашање, ама ако дојде до брак најдобро ќе бида на име на дешко ти да е, или почнете да размислувате за други опции во најлош случај. Секое добро

18. blond

blond Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    2.251
    Допаѓања:
    4.719
    Зоза, стариот (идниот свекор) ќе се однесува така додека му ги плаќа друг долговите. Треба да престане дечко ти да му го бриши газот по секое негово посерување. Не е мало дете, 60 годишен маж... Ако мисли дека во коцката ќе најде лек не знам :x :x

Добро ти кажала идната свекрва ич да не ти е гајле, збори му само на дечко ти и она нека му зборува да не ги дава парите.

А плус тоа тебе што ти е прва плата, знам како ти е. Ма и стота да ти е, не си ја давај за долгови кои не се твои.

А станот нека проба дечко ти нека среди што побрзо да се препише на негово име.

На Anyshka и stetoskop им се допаѓа ова.
  19. slavica999

slavica999 Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2009
    Пораки:
    4.327
    Допаѓања:
    5.341
    Од коцкар човек не бидува :$ . Би те советувала да не попушташ воопшто а од др. страна да му кажеш на сопругот дека ти не си должна да ги отплаќаш долговите на татко му. Ако тој има сили и трпение нека му помага ама тебе нека те остави на страна. (или ако имате чаре живејте сами).
    Нека се запраша дали утре место да купи Памперси ќе плаќа коцкарски долг. Нема простор за дискусија.
    Наместо да го прекрива и плаќа долгови нека побара стручна помош, зашто тоа и е болест.

На Anyshka и stetoskop им се допаѓа ова.
  20. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.521
    Допаѓања:
    173.969
    Сосема се сложувам со твоето мислење Блод.
    Зоза,заедно ќе бидете посилни во решавањето на проблемот со стариот.Подобро сите заедо да седнете и да направите стратегија,отколку вака,секој посебно да се справува со проблемот кој има шанса на сите да ви го направи животот мизерен(постојанно да отплаќате туѓи хирови)Штом и свекрвата се сложува со тоа да не давате пари за стариот,тогаш ти останува само да поразговараш со маж ти(не е лошо и свекрва ти да биде присутна).
    Добро е што свекрва ти е на твоја страна ,односно признава дека не треба да си ја даваш платата.Сопругот твој од пусти срам му ги плаќа долговите,ама,верувај ми дека брзо ќе си ги отвори очите па ќе престане да оди и да расчистува долгови.
    Не се нервирај,држи ја старата,гледај го сопругот и со кротко објасни му дека така само му прави полошо на татко му.