Свекрвите и снаите – проблеми

Дискусија во 'Брак' започната од zdravkova, 1 декември 2009.

1. Yassie96

Yassie96 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2017
    Пораки:
    69
    Допаѓања:
    229
    Токму таква срцка само сака нешто за некоја ситница да се зафати да направи расправија да се покаже дека е работна и чиста ама луѓево ја познават веќе нема потреба да се нервирам пак денеска бевме со сопругот доле и му велам душо да се стопли времево и да одиме на базен во струга хотел изгрев и тој вели ам скапо е таму па што ако еден ден баре да уживам ... и таа веднаш се приклучее аххх ти бремена си сега не треба парии да трошиш треба крштевка едно др . Јас и викам па што ако сум бремена треба дома да се заклучам море ќе уживам и таа почна да се кикотит ко не здрава ко не баре кажав нешто смешно:wasntme:

На macmacuf му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Afroditaaa

Afroditaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2017
    Пораки:
    470
    Допаѓања:
    964
    Од денес оваа ми е најомилената тема на форумов :rofl: сеир на велико :bandit:

На Trxmx, Orthophill, kosmodiks и 3 други им се допаѓа ова.
  3. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.715
    Од тргање работи како кебе или јорган, само мајка ми го има тоа ексклузивно право - ама додека спијам. Правам муабет кога бев средно и не сакав да одам на часови бидејќи ми се спие. Ама во тој момент кога ќе ме открие сакам да се откажам од неа и да не сум и ќерка веќе.

Ми иде слика: лежи феминката, доаѓа свекрва и, почнува да душка и оп "Снао си прдела, мора да те луфтирам!". Или друго ниво: "Снао не си се измила, ти мириса, оди бањај се да не му мирисаш на син ми, а јас ќебето ќе ти го излуфтирам!!!"

На galapce му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Yassie96

Yassie96 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2017
    Пораки:
    69
    Допаѓања:
    229
    Да и јас сум се нервирала од мајками ама од свекрвами скрос од контрола ме вади

5. Glasna

Glasna Популарен член

Се зачлени на:
    24 мај 2012
    Пораки:
    1.047
    Допаѓања:
    2.181
    Jas pak ne mislam deka za takvo luftiranje stanuvalo zbor haha..da ne Si pravime bajram so pametot..nego sigurno stanuvalo muabet za ona klasichno proluftiranje na kebinja,jorgani ona paftanje koga sakash da digash tenzii po doma so tufkanje..ko mrzla edna duri gzot ne saka da si go pomesti pa jas moram kebinja da I tresam..znaete ona koga etiketi na nepravdina vi Se lepat kolku taa da ima so drugi luge ete shto muabet da si svrti ...

На Barbie20 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. lans

lans Истакнат член

Се зачлени на:
    7 ноември 2013
    Пораки:
    157
    Допаѓања:
    153
    od sve sto napisa, ova e najbitno.
    pomalce vnimanie na svekrvata, povekje rabota na ova prasanje. stom karta za bazen e skapa,imate bajagi pogolemi problemi vo zivotot .
    koja e verojatnosta, nemoznosta da gi resite egizstencijalnite problemi da ja proektirate vrz svekrvata?

На Yassie96 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Yassie96

Yassie96 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2017
    Пораки:
    69
    Допаѓања:
    229

8. Yassie96

Yassie96 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2017
    Пораки:
    69
    Допаѓања:
    229

Знаеш не е се до парите од моја страна дека сум била трудна и не,смеело на базен да одам и да не ги трошам парите на синот но не ми е мака и јас работам ама тоа е сите мајки не се исти ти се вервит јадење да кријат од нас каква мајка е таа

9. Glasna

Glasna Популарен член

Се зачлени на:
    24 мај 2012
    Пораки:
    1.047
    Допаѓања:
    2.181
    Da de da taka I probav da Ja objasnam situacijata,kolku shto mozev da svatam...

Последна измена: 12 февруари 2017
    На Yassie96 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. irena.1

irena.1 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 ноември 2012
    Пораки:
    4.365
    Допаѓања:
    21.351
    Убаво ти вика жената. Ич не ти е паметно трудна на базен да одиш. Можеш разно разни инфекции да закачиш. Некогаш треба и постарите да се слушаат, не се со инает.

На referentka и joy1 им се допаѓа ова.
  11. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.985
    Допаѓања:
    13.761
    За базенот е во право. Можеш бактерии да закачиш. Зорт ти е трудна на базен? Ај за ќебето да ти го трга,не треба да се меша, ама што ти дала совет за базенот е во право.

На Nausicaa, irena.1 и ilyan им се допаѓа ова.
  12. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    По оваа логика на базен не треба никогаш да се оди.

На winter flower и meckicka им се допаѓа ова.
  13. MiloMalo

MiloMalo Популарен член

Се зачлени на:
    5 август 2011
    Пораки:
    895
    Допаѓања:
    2.924
    Штом спомнала и пари, доволно е. Да и рекла само ајде не ти треба базен не чини сега додека си трудна веќе звучи ок, ама старката очигледно друго ја зачешало.
    Пак за ќебето, ако била со "чиста" намера да "излуфтира" зошто така не кажала и пред син и, туку пред него обратна приказна, демек сакала да ја покрие? Па не е до постапката толку колку што ете, ја прави будала.
    Темава е фини 600 и кусур страни додека кај задоволните само 7 вкупно, и тоа кажува нешто. Припроста жена со нереални постапки и ниеден логичен одговор моли бога да не ти се погоди.

На ♣ Alba Viduam ♣, Cinderfakinrella, Едно Чупе и 13 други им се допаѓа ова.
  14. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.985
    Допаѓања:
    13.761
    Трудна не. Така и гинеколог ми има кажано. Море, езеро да, ама базен не.

На irena.1, MiloMalo и meckicka им се допаѓа ова.
  15. Minnie 1

Minnie 1 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 декември 2014
    Пораки:
    2.373
    Допаѓања:
    27.411
    Koj ima uslovi,ni den vo zaednica da ne sedi. Fala bogu kukjata pri kraj e,inaku nemase da izdrzam. Dodeka ja odviknav na pocetokot da ne mi tropa na vrata da me budi,deka ne pijam kafe vo 7 saat,stanuvam koga ke se naspijam bez nikoj da me budi,ne doruckuvam,ne podnesuvam smetka kaj odam i koga se vrakam,po gosti ne odam so niv bez mm ko selska nevesta,odmor so niv mozat da zaboravat,mnogu zivci potrosiv. Ama zatoa sea raat sum. Ic ne me zanima. Edinstveno sto napinja sea e za bebe. Vreme bilo. I jas mislev taka,ama posto napinjas,ke si pocekas malku.:hai:

На CameliaMiller, rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, Trxmx и 7 други им се допаѓа ова.
  16. Luna91

Luna91 Популарен член

Се зачлени на:
    15 јули 2013
    Пораки:
    3.227
    Допаѓања:
    17.954
    Мини болдираното не ти го разбрав... Не сакаш дете од некоја реална причина или за инат на свекрвата?

На Barbie20 и zalosna им се допаѓа ова.
  17. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    16.565
    Допаѓања:
    181.048
    не ,нееее и снаиве се за котек некогаш
    нема лоши свекрви и лоши снаи има само ЛОШ ЧОВЕК
    Моли бога да не ти се падне само

На rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, Trxmx, galapce и 6 други им се допаѓа ова.
  18. Minnie 1

Minnie 1 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 декември 2014
    Пораки:
    2.373
    Допаѓања:
    27.411
    Dete ne se dobiva po zelba,ni poracka. I jas planirav godinava da zapocneme so toa,no otkako ke sredime se i ke se vselime. Zenava insistira bukvalno sea da sum zabremenela i taman ke bilo. Da de,taman so stomak do zabi da odam po prodavnici za mebel i se ostanato. Ne deka za inaet nema,tuku ke si bide pak po moe i ke mora da si poceka kako sto si planirame.

На CameliaMiller и Yassie96 им се допаѓа ова.
  19. Yassie96

Yassie96 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2017
    Пораки:
    69
    Допаѓања:
    229
    Не сум мислела за бактери но можеби е и така фала душо за советот

20. Luna91

Luna91 Популарен член

Се зачлени на:
    15 јули 2013
    Пораки:
    3.227
    Допаѓања:
    17.954
    Па ок е. Ти и маж ти планирате семејство. Од кои причини сакате или не сакате, дали се оправдани или не, е само ваша работа. Свекрвите одлучувале за своето потомство...
    Препрашав зошто не те сфатив баш што сакаше да кажеш :)
    Секој си знае за себе, ама здравје годинава (ако се оди по план) и јас ќе бирам мебел со стомак до заби и не се жалам.:angel:

На galapce, anel, Bozica1980 и 6 други им се допаѓа ова.