Свекрвите и снаите – проблеми

Дискусија во 'Брак' започната од zdravkova, 1 декември 2009.

1. lans

lans Истакнат член

Се зачлени на:
    7 ноември 2013
    Пораки:
    157
    Допаѓања:
    153
    znae soprugot deka `po tvoe` ovaa godina nema da imate bebe? taka isplaniravte `zaedno`?

На snegulkata, Viktorijaaa5, Barbie20 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.070
    Допаѓања:
    328.499
    да ти кажам искрено со стомак до заби се иде по мебел
    со бебе мало кое нема кому да му го оставиш не се иде

незнам дали ми ја разбра поентата на постот

На Girl-Rabbit, Barbie20, rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr и 18 други им се допаѓа ова.
  3. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.985
    Допаѓања:
    13.761
    И мене не ми е јасно што има толку лошо што со стомак би купувала мебел.

На Bozica1980, ilyan и Luna91 им се допаѓа ова.
  4. Luna91

Luna91 Популарен член

Се зачлени на:
    15 јули 2013
    Пораки:
    3.227
    Допаѓања:
    17.954
    Мене ми изгледа дека не се подготвени психички за таков голем чекор, па затоа си бараат вакви изговори за да одложат...
    Мое мислење е дека ако имаш силна воља детето не е пречка за ништо, а камо ли за купување на мебел.
    Исто така не знам зошто снашкиве дозволуваат да се извадат од такт поради коментарите на свекрвите дека сакаат внуче.Низ едно уво влегло, низ друго излегло и терај си по своите планови без да се замараш.
    Мини ми изгледа дека ептен се замара со свекрвата, како да е опседната со неа.:^)

5. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.070
    Допаѓања:
    328.499
    јас 8 години бев во заедница
    замисли да чекав се да се среди требаше тек сега да почнам со деца правење

На Girl-Rabbit, Barbie20, ♡BuBaLe♡ и 9 други им се допаѓа ова.
  6. Minnie 1

Minnie 1 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 декември 2014
    Пораки:
    2.373
    Допаѓања:
    27.411
    So znam,za mene pa ima vrska. Poveke sakam se da si sredam i potoa bez nikakvi obvrski da si uzivam vo bremenosta. Nema sekoj lesna bremenost,pa zatoa ne bi da odam po prodavnici i istovremeno da baram kaj mozam da povratam. Tolku.

На CameliaMiller, ♣ Alba Viduam ♣, Trxmx и 2 други им се допаѓа ова.
  7. Glasna

Glasna Популарен член

Се зачлени на:
    24 мај 2012
    Пораки:
    1.047
    Допаѓања:
    2.181
    Ne mora da znachi deka ke povrakash ili ke pagash u nesvest..nema pravilo Za neshto shto bi bilo kad bi bilo....muabetot mi e koga si se osekash spremna Za Toj chin togash,ama pak I Ne zaboravaj deka sve sekogash ide podmachkano vo zivotot kako shto ke si naumime (opshto zboram,ne za bremenost)...

На joy1, zalosna и Luna91 им се допаѓа ова.
  8. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.011
    Јас каснам за муабетов со прдењето, ама мора да се произнесам.

@buba4e89 мене би ми било незгодно да лежам, и да сум прдела да дојде свекрва ми и и да ме открие.
    А додека на пример да ме открие мајка ми и да сум прдела, пред неа не ми е незгодно. Едно е да прднеш пред мајка, друго е пред свекрва, аман не ги токмете. Плус на мама можам да и речам на пример, „сега ли најде да ме откриваш„ а на свекрва ми ако и речам такво нешто одма ќе сфати дека се расправам со неа.
    Мајка е едно, свекрва е друго, не туку ги ставајте на едно рамниште, кога ќе прочитам на темава „аха, а мајка ти да беше немаше да пишеш овде„. Па искрено немаше, на мајка ми можам да и речам се што сакам и да не замери, а не свекрва ми не.
    Јас пред мајка ми можам и да прдам и да смрди и не, и да повраќам и пролив да имам, пред свекрва ми - неможам.

На CameliaMiller, LUCI 99, Barbie20 и 11 други им се допаѓа ова.
  9. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.781
    Допаѓања:
    145.294
    Беба ретко доаѓа кога сакаме и кога се ни е тип топ средено. Ама за него треба да одлучите двајцата.
    Не еден да донесува одлуки, а ова па за инает на свекрвата ептен без врска е.

Во врска со снаата која ја открила свекрвата , стварно не ми е јасно до каде го имате однесено муабетот. Свекрва ми нема право да ми го зема ќебето додека спијам и точка. Можеби нема да кренам се во вис , ама ќе и укажам на културен начин дека тоа ми смета. Да не го повторува повеќе.
    Ќебето може да се луфтира и кога ќе стане снаата.

На Trxmx, kuc, kukla21 и 12 други им се допаѓа ова.
  10. Yassie96

Yassie96 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2017
    Пораки:
    69
    Допаѓања:
    229
    Лелеле се уште се коментира за прдење било што значи си кажав мака а buba4e89 си додаде и прдење ко небаре била крај мене и ја помирисна прдешката колку чудно нели знаат само да кртикуват по форумов се прават некој паметни .... доста членови ми дадоа подршка а оваа паметната и една др си додадоа плус на темата и што да коментирам не сакам контакт со
    buba4e89 и др самата си знае не се убави овие раб ... тое (facepalm):?:

На zalosna му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Yassie96

Yassie96 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2017
    Пораки:
    69
    Допаѓања:
    229
    Не сакам вака да се понашам пред другите во форумов бидејќи се мили навистина и совет ама тоа со бубаче незнам која ме вади од такт се извинувамм Форумџики :*

12. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.111
    Добро, аман луѓе вие сериозни сте?!
    Човек да не дојде мислење да кажее, кога знаете дека сум директна и без влакна на јазикот што ме цитирате?
    Стварно не ме интересира што имате да кажете, дојдов напишав мислење и вие одма со мудростите, паметувањето, тагирањето абе воа мачкање очи на форум.
    Не ме интересира, сфаќате, не ме тагирајте повеќе. Боже мили,навистина претерувате. Наместо мене да ми солите памет запрашајте се некад дали е паметно да се притресувате толку зашто некој така кажал на форум. Форум е ало, не си зимајте се при срце.
    Јас како сум ја сфатила ќе ја искоментирам, а ваше е дали ќе прифатите или не.
    И после Бубаче не прифаќала критика, а вие се видовте што правите?
    Ова не ни е место за да го напишам, ама стварно сериозно мене ми се правдате дали прдите или не? Сериозно на форум се правдате??? Не гледам кому треба да се правдата, едино на некој непознат што не ве знае ни познава.
    Ајде олабавете гледајте мазете ги мажињата, ќе дојдам и јас со проблем за свекрва ми тука некад ( дај Боже да не.)

13. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.985
    Допаѓања:
    13.761
    Мила, не е само Бубаче. И друга една ги направи снаите лоши. Не се замарај. Они се супер, а ти си лошата спрема свекрвата цццц (facepalm)

На Nora♡ му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.788
    Допаѓања:
    98.989
    @buba4e89 па ти почна со тоа прдење тука, никој такво нешто не искоментира пред тоа. Земањето на ќебето од страна на свекрвата во овој случај има сосема различно значење од луфтирање ради прдење, ама ти кога му се запна, како пијан за стап!
    Иритира, небитно дали е форум или не!
    Па и на форумов сите ние сме луѓе од општеството во кое живееме или сепак ти доаѓаш од некоја друга димензија, м?

На Barbie20, kukla21, referentka и 3 други им се допаѓа ова.
  15. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.111
    Те молам немој да изнесуваш заклучоци, јас не реков дека вие сте лоши ниту дека снаите се лоши.
    Напротив изнесов мислење еве мене не би ми сметало и нема да правам од мравка слон.
    Може тебе ќе ти смета, ок е мисли си што сакаш.

@Emy867 па и вие се запнавте, не гледате дека е наведено како пример под запирка? Нема врска, реков не се замарам. Форум е, да ти каже близок па да се увредиш како увреџена многу сфаќам...ама од непознат. Мислам смешно.
    И ок е, терајте си работа.

16. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.985
    Допаѓања:
    13.761
    Не мислев на тебе дека си рекла дека снаите се лоши. Пишав и една друга форумџика, не за тебе.

17. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.111
    Ти рече "Па не е само Бубаче" или не се читаш или не знам што.
    Не планирам да ви се објаснувам затоа што нема потреба, кој што кажал и како кажал.
    Пошто на форумов ако кажеш контра мислење одма си ЛОШ!
    Поздрав.

18. Yassie96

Yassie96 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2017
    Пораки:
    69
    Допаѓања:
    229

Абе срцка немат сретнато и немат видено свекрва и така само проблеми да им прави за влакно да се нафатии свекрвата за се проблем да и прави тогаш сакам да видам :whew::rofl:

На Barbie20 и Black girl им се допаѓа ова.
  19. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.985
    Допаѓања:
    13.761
    Точно. Мајка е едно, свекрва е друго. Кога ќе рече нешто свекрвата сите се вреѓаме и гледаме да и вратиме, а од мајка кажано е друго. Јас со мајка ми си правам муабет на сите полиња и блиски сме, можам да и се исплачам, што не е исто со свекрвата.

На Barbie20 и Yassie96 им се допаѓа ова.
  20. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Се зачлени на:
    1 декември 2013
    Пораки:
    3.452
    Допаѓања:
    20.085
    Ај стави се на местото на членката. Замисли да си уморна, да си прилегнала да се одмориш и некој, било кој, да дојде и да ти го грабне ќебето без причина. Зима, ладно, студи, ти бремена. Сериозно нема да реагираш? Јас ќе урлам!

Плус, да и била навистина добронамерна постапката, немало да лаже пред синот.

@Yassie96, не си ти лошата во приказната! Во свекрвата е проблемот, не во тебе.

На ♣ Alba Viduam ♣, Barbie20, kukla21 и 6 други им се допаѓа ова.