Jaka e prikaznata, mislam deka od site soveti ovoj ke go odberam kako najprakticen koga ke dojde sveki na gosti, ako skoka mn mn, eden shamar vrzuvanje da ne znae sto ja snaslo hahahah si se iznasmeav ili ke se svesti ili ke se ispotepame doma hahahhaha ah lele sto ne ke cues
Бре, бре. Колку е добра снаа ти, па уште те гушнала и мамо ти рекла. Ретки се таквите. Ај оди тролај на друг форум жити се.
Зошто неможам да поверувам дека постојат такви жени како @Silve50 ...може до мене е незнам, како и да е се надевам дека сеуште има некој таков човек ама несватливо ми е после се на крај да се како ништо да не било.
Vo prikaznava poveke bi poveruvala ako bi odela vaka : taa navistina bila losa svekrva,na snaava i prekipelo i vistina i vrzala edna. Svekrvava se raskarala so sinot i snaata,ne kontaktiraat veke i sega ona taka dremejki sama sfatila deka preterala. Ama ova drugovo ni na film go nemam videno.
Мене не ми е тешко да поверувам.Типична свекрва ,посесивна,љубоморна,без причина им го загорчувала бракот.Другата страна по трперлива,по културна и по итра . Чекала шанса и ја добила.Ја залепила во вистински момент .Ем ја плеснала од желба ем пред мажот права испаднала пошто ваа другата вреѓала по фамилија Паметно одиграно
Ха, ај добар ден, првпат доаѓам во темата, де да видам што ум ќе добијам од други снаи и свекрви, оти та не сме саде ние, та не сме саде тука, тутики некој умен совет да најдам или само да се утешам дека имало и полоша од мојата... кога има што да прочитам, 14 години искуство со свекрва џабе ми биле со лизно- мазно, шамарот требало да игра, туго мајко, каква прича! Ааа, од утре да знам, шљас една по образ и после извини мамичке... можеби така повеќе ќе ме засака и дијамантче ќе и се сторам!!! Инаку јас 13 години си бев сама домаќинка, свеки е од друг град, не посетуваше повремено, но се тераше некако! Годинава ми е на постојан престој дека бебето ми го чува и штом си почесто заедно, ете ти ги гужвите...не е многу лоша но секако си има свои маани! Ама ај друг пат со конкретни проблеми, многу сум изморена од работа па не ми се нервира со прераскажување на маките! Поздрав
Колку и да се исмевате, колку и да не верувате, ништо нема да смените. Лично јас и само јас знам како ми беше кога собрав храброст да се отворам тука, свесна дека ќе ми префрлате и ќе судите. Во врска со ова, не би можела да разговарам лице во лице со пријателки, бидејќи сметам дека сепак е интимна тема , а да бидам искрена и се срамам. Поголемиот дел тука сте дупло помлади од мене, па не очекував да биде поинаку. Ви посакувам се најдобро на сите, се надевам ќе продолжиме на некоја друга тема.
Епа срцка кога сакала да си замине си сакал да ја спречиш пошто после ти ќе требало да изиграваш измеќарка место неа. Ем ручек ти прави ем кафе ем те пере и пак не ти чинело.
Ne sme tuka da sudime, no retko koja svekrva bi se svestila naednas i bi si ja svitkala opaskata posle samar, a i retko koja snaa bi udrila nekomu samar. Taka da lici malce situacijava na epizoda od turska serija, a mozebi e i cista vistina. Jas taka na sveki da i napravam posle site gluposti sto mi gi priredila, vojna bi izbila samo, nisto ne bi se promenilo na podobro. Sepak zavisi i do licnosta, karakter, vospituvanje. Po sovet na mnogu clenki ovde, jas kako snaa prestanav da prekjutuvam. Jas "pleskam" malku poinakvi samari, pa sveki ja snema nacisto. Uste ja nema od posleden pat koga pisav deka iscezna. Znae da mi se javi ponekogas, ednas na dve nedeli i da me potprasa kako sum kako ide bremenosta itn, ama nisto posebno da napnuva. Planovi ne prezentira poveke, ama mm ja zavrsi rab na vreme. Si go napravil doma muabetot kako sakame da bide i kako nie planirame, pa valjda se pomirila. Kazuvam valjda posto so nejze nikogas nemozes da bides na cisto, ne bi me cudelo da se pojavi od nikade i pokraj toa sto i e receno. Ama zdravi i zivi da sme najbitno i super da pomine poragajot, a za drugoto seedno kako ke bide. Od druga strana blagodarna sum i, da znam deka ne treba da i veruvam nitu da sum bliska so nea, kako sto bev. Go iskoristi seto toa mn dobro, ni vleze vo kukja kako i mene majka da mi e, ama kratko i traese obidot. Taka da trpenie-spasenie, ne za djabe rekle! Se si doaga na svoe mesto, vo svoe vreme.
Не има и твои врснички Прв пат пишувам во темава... Сеуште не сум свеки, сеуште сум само снашка За постот на @Silve50 дознав на +/-40, па си реков... да ѕирнам и во оваа тема Однесувањето на Силве50 пред шамарот е за секоја осуда... Но, добро е што „се разбудила“ од сонот „лоша свекрва“! Сватила дека треба да се смени за цел круг... А и имала среќа... И се погодила добра снашка, реткост е во денешно време некоја млада девојка да ги истрпи со месеци сите лошотии на мајката на сопругот!!! Не го одобрувам шамарот на снашката, никако!!! Знам дека било импулсивно, но сепак има граници и линии... Дојди си ти во темата за повозрасни... УПС... за најдевојки ... +/- 40
Јас на свекрва ми да и удрам шамар маж ми мислам ќе ме избрка одма, иако ме почитува мм и е на моја страна, ама шамар би било премногу искрено. Така што никој не ти поверува на приказнава. Подобро кажи од кој филм ти е извадокот
Ne, ne ne se smeeme, samo te . Mnogu mi e zal. Kako ti se sluci? Denesnive snai se bogda cuva. Koga ne ocekuvas suprise birthday party dobivas
Спушање муабети, карање, дерење, урлање па и трескање предмети "се јаде" некако, ама шамар? Не, не и не. Зошто? Не може снаата како личност да е добра и толерантна со години а после во еден момент да и зоврие толку за да и лепне на свекрвата еден, онака "врел" шамар. Тука завршуваме со драмата. Не може свекрва која нема ама баш ниту една причина да оди постојано по снаата и да ја малтретира. Прифаќам ситуација кога снаата не и се допаѓа на свекрвата како карактер, ама во оној малограѓански стил. Вака со овој ферман напишан, ти @Silve50 имаш само мноооогу вишок време. Туку се разубавува времево, оди шетни малку.
Еден ден е и одма ми оди на нерви.,уште утре и чао. Многу е досадна,само иде по тебе и збори-советува по нејзино,бибери во секоја манџа. Одма отиде денес да се расфрла со пари по глупости што и не ме засега толку,нејзини пари нека ги фрла по улица ако сака,гуска глупава.
Толку се ситите на негативни приказни што кога некој ќе каже некоја позитивна, немате капацитет да поверувате. Зошто не е можно да е вистина? Се сеќавате еднаш и на @mariz кога позитивно пишуваше за својот брак, свекрва (ете не памтам баш во која тема беше, ама примерот исто позитивен), не и поверуваа. Кога некој се кара, тепа, вреѓа, супер е....
Немој не ме спомнувај жити се, едвај се откачив од таа што ми се ситеше и ме навредуваше.. не само таму кај што пишав убаво туку низ сите теми контра мене идеше
Јас верувам во добар однос снаа-свекрва бидејќи мајка ми и баба ми има најкоректен однос. Ама баба ми беше жена со осет. Инаку во мојот случај јас не добив свекрва како баба ми туку жена манипулант. И убаво се изгорев така да претежно разбирам дека е лош односот снаа-свекрва. 2 жени во иста соба 24/7 не може да не ескалира во караница,реткост е тоа мир траен кога си до некој кој му поминал животот и гледа само да соли памет и кај треба и кај не треба. П.С.за добар однос снаа-сверква секоја во свој дом и на гости по неолку саати,а не со денови седење, се родило внуче, требало ова-она иди клашни се и заборави се и снаа кај свекрва и свекрва кај снаа.
Односот кон новите членови е секогаш на нож дочекан. Жената се регистрира на форум..оноа 50, доволно кажува дека е возрасна и си ја кажа својата приказна. Ја нарекувате трол, навредувате. еве јас ако сакам да тролам ќе се крстам хани, бани, пеперутка и ќе раскажувам бајки или некој монстерски ник па ќе плукам по сите, ќе бидам арогантна ..и тн... Не гледам кого навреди жената.
Чудно малки, шамар, караници и на крај извини Мамо Кај мене таква ситуација, и војна би избило Никогаш ама никогаш јас не сум во право, зашто они се две свеки и керка и а јас сама Али Мамо да ја наречам За мене зборот мамо е нешто најсвето
Pa ne se site lugje isti. I jas ne bi izreagirala taka, no nemora site da reagiraat taka kako sto jas mislam dekatreba. Ete zenata kaza deka snaata I emirna devojka. Nemorada e trol sekogaskoga nekoj ke napisi sprotivno gledishte od Vasheto. I jas imam snaa od na mm bratuced zena. Taa na site tetki, strini od mm mu se obrakja so teto ili strino. A dosta e navreduvana I podturnata od svekrva i na primer. Zenata ednostavno e takva.